הרגעת רמקולי triangle altea

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
amitbak
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4205

שליחה

שלום דודי
הייתי בפיוז אתמול בערב והוא מחזיק שם את הרמקול שלך
מה אני אגיד לך כל מגבר שהוא שידך לו הרמקול נשמע רע .
ואני מדבר על מגברי סטריאו כמו רוטל נאד קיימבריג עים כולם הרקול הזה נשמע כמו מגהפון.
לעומתו שמעתי רמקול של פולק מדפי וופר ארבע וחצי אינטש וחבל על הזמן קפוץ לשם ותשמע
את ההבדלים אני נפלתי לא תיארתי לעצמי שרמקול מדפי יכול להישמע כך.

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7199

שליחה

ה DIVA A85 הוא אחד הראשונים שבו השליטה במגבר אנלוגי היא ע"י מערכת דיגיטלית.
כלומר מזכיר טיפה את כל מגבריהסראונד למיניהם שבהם אתה עושה +dB לבאס ולטרבל.
אבל פה הוא קופץ בצורה מאוד מאוד קטנה, רציפה ומדוייקת.
יש מאמר על זה ב HIFI CHOICE מפעם , אני צריך למצוא אותו.

בקיצור ההשפעה על איכות הסאונד היא בלתי נשמעת , אבל לפעמים אין מה לעשות צריך לרסן את הרמקול.
שולטים דיגיטלית בהכל במכשיר, כלומר כל העבודה פיזית בתוך המכשיר היא אנלוגית אך השליטה היא פיזית ע"י ממשק דיגיטלי .
אבל למשל המעבר בין היציאות הוא פיזית חשמלי ע"י מפסקים (אפילו שומעים את זה) בתוך המכשיר וכו..

dudib פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5144
שם מלא: דודי

שליחה

vitalyi
תודה על ההצעה , אשקול אותה לחיוב אם זה יהיה רלוונטי (Y)
amitbak
זה עניין של טעם , אני שמעתי בפיוז את הרמקולים לפני הקניה ואהבתי את מה ששמעתי (אני אוהב את הגוון של הצליל שלהם, למרות שיגאל הזהיר אותי מהבהירות שלהם) אבל את התופעה שציינתי מן הסתם לא שמעתי בחנות מאחר וזה באמת ככל הנראה קשור לאקוסטיקה אצלי בסלון

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

אורי_ו,

יש לך קישור או רפרנס לשליטה הדיגיטלית הזו במגברים של ארקאם?

dudib,

אני לא חושב שכבל יעזור לך בשום מקרה. אוי ואבוי לכבל שיצליח להוריד ברמה כזו בומיות של באס (כלומר, ניחות של משהו כמו 10-12DB).
הבהרינגר יכול לעזור אבל לא בהכרח.
שים לב שאם יש לך גלים עומדים, גם הבהריגר לא ממש יוכל להעלים את התופעה שכן, זה קורה בכל עוצמה וכדי להעלים אותה לגמרי, הבהרינגר ייצטרך "להרוג" את התדרים הבעייתיים לגמרי, אחרת הוא לא ממש "ייפתור" ויחזיר את הבאס למצב הרצוי.

ניסית מה שהצעתי ? לזוז בחדר ולהגיד האם הבאס מתחזק ונחלש?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2594

שליחה

MartinHSabag כתב: הבהרינגר יכול לעזור אבל לא בהכרח.
שים לב שאם יש לך גלים עומדים, גם הבהריגר לא ממש יוכל להעלים את התופעה שכן, זה קורה בכל עוצמה וכדי להעלים אותה לגמרי, הבהרינגר ייצטרך "להרוג" את התדרים הבעייתיים לגמרי, אחרת הוא לא ממש "ייפתור" ויחזיר את הבאס למצב הרצוי.
...
לא מדויק. בהרינגר (וכל מכשיר אחר) אינו יכול לטפל בנקודות מינימום של גל עומד, כי אין מה לעשות אם עוצמת האות קרובה לאפס. אם בנקודת ההאזנה יש מקסימום של גל עומד (שהוא מתבטא ב"בומיות"), ניתן להחליש את עוצמת האות באופן מבוקר בפס התדירויות צר מאד ולאו דווקא "להרוג " את התדירות לגמרה.
ויטלי

dudib פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

מרטין , ניסיתי את זה ,
זה לא שיש בס שנישמע עמום או כמו נביחה אלא נשמע לפעמים כמו שילד מתלהב מנגן על תוף בתוך תיזמורת (בעוצמה מוגזמת שלא מתאימה לשאר הנגינה) למשל קונטרה בס נשמע יותר מידי בומי . כלומר אני יודע שזה הכלי אבל זה לא הכי דומה .
אני חושב שיש שינוי במיקום אבל לא כל כך משמעותי , אני אנסה היום בערב לטייל בסלון שוב עם איזה קטע נמוך ולראות עד כמה זה משנה .
עוד שאלה שעלתה לי פתאום בראש .
אם אני קונה את הbehringer ומחבר אותו לאודיולאב יוצא לי מצב שהמגבר קולנוע ביתי שלי (yamaha 2700 ) שיש לו rc משלו
ועובר דרך מגבר הסטריאו שמגביר את הקידמיים דרך ה-pre יקבל rc נוסף מה-behringer כך שבמצב של קולנוע ביתי הצליל יתוקן פעמיים ? :?

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

dudib כתב:עוד שאלה שעלתה לי פתאום בראש .
אם אני קונה את הbehringer ומחבר אותו לאודיולאב יוצא לי מצב שהמגבר קולנוע ביתי שלי (yamaha 2700 ) שיש לו rc משלו
ועובר דרך מגבר הסטריאו שמגביר את הקידמיים דרך ה-pre יקבל rc נוסף מה-behringer כך שבמצב של קולנוע ביתי הצליל יתוקן פעמיים ? :?
...
ב-Behringer יש מצב bypass (גם מלא וגם למודולים נפרדים), לכן אל דאגה :wink: . אגב, אם למגבר שלך יש מצב Monitoring , הכי נבון לחבר את ה-Behringer לכניסות המתאימות של טייפ במגבר.
ויטלי

dudib פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

vitalyi
תודה על העצות , אם וכאשר יהיה לי את המכשיר אשלח לך בפרטי לרעיונות ועצות (אם לא איכפת לך ).

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

vitalyi,
אני לא מסכים. שוב, כדי לדכא גל עומד (כשאני אומר לדכא זה ברור שזה פיק) אז אתה צריך להרוג את התדר הזה כי אחרת הוא מגביר את עצמו (זו המשמעות של גל עומד).
בכל מקרה, גם אם הצלחת להחליש אותו, הרי שמי שיושב מטר משם יהיה ב-NULL ולא יישמע בכלל, כלומר, הטיפול בגל עומד זה לא RC.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

dudib כתב:vitalyi
תודה על העצות , אם וכאשר יהיה לי את המכשיר אשלח לך בפרטי לרעיונות ועצות (אם לא איכפת לך ).
...
בכיף
MartinHSabag כתב:vitalyi,
אני לא מסכים. שוב, כדי לדכא גל עומד (כשאני אומר לדכא זה ברור שזה פיק) אז אתה צריך להרוג את התדר הזה כי אחרת הוא מגביר את עצמו (זו המשמעות של גל עומד).
...
אתה מתבלבל, זו משמעות של תהודה. גל עומד נוצר כתוצאה מחיבור של שני גלים שווי תדירות ומשרעת ובעלי הפרש המופע של 180 מעלות. כתוצאה מהחיבור נוצרות תנודות שלא מתפשטות במרחב ("עומדות"). אין פה שום הגברה עצמית שלא ניתנת להחלשה. במקרה שאנחנו דנים בו הגל השני מתקבל ע"י החזרה מהקיר (ההחזרה הזו גורמת להיפוך מופע).
בכל מקרה, גם אם הצלחת להחליש אותו, הרי שמי שיושב מטר משם יהיה ב-NULL ולא יישמע בכלל, כלומר, הטיפול בגל עומד זה לא RC
...
זה נכון, לכן הדגשתי גם קודם ש-RC מאפשר להתמודד רק עם המקסימומים של גלים עומדים.
ויטלי

liorms
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1290

שליחה

אורי,

האם הFEATURE קיים בA90 וב FMJ A32?

ליאור.
I have the simplest taste - I'm always satisfied with the best.

http://www.last.fm/user/liorms

dudib פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

טוב , בדקתי בכל החדר וכמובן שיש הבדלים בשמיעה ממקום למקום אבל התופעה של ה"over bass " קיימת בכל החדר ולא רק בנקודות מסויימות . יש רעיונות ?

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

dudib כתב:יש רעיונות ?
...
1. נסה לשים ספוג (או גרביים :wink: ) לפורטים – אבל זה יכול לחנוק את הבאס לחלוטין.
2. נסה לשנות את מיקום הרמקולים ביחס לקיר שמאחוריהם (קרב/הרחק).
3. Behringer... לפי מה שכתבת, לא מדובר בגלים עומדים, לכן המכשיר יוכל לעשות תיקון מדויק מאד.
ויטלי

dudib פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

vitalyi
שמתי ספוגים לבדיקה וזה אכן הרגיע קצת את הבס , השאלה אם זה יכול להישאר ככה במצב קבוע ? או שזה יגרום לאיזה נזק לרמקול ?
מבחינת מיקום , אין לי כבר יכולת להזיז את הרמקולים גם ככה הם בולטים לתוך הסלון , אם ארחיק אותם עוד יותר , אצטרך לישון תלוי הפוך מהתיקרה כמו עטלף במקום עם אישתי במיטה :twisted:
ובקשר ל- behringer , זה האופציה האחרונה .
אגב איפה אפשר לקנות אותו באזור חיוג 03 ?

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

1. הספוגים לא גורמים לשום נזק, אבל חונקים את הסאונד (עקומת ההיענות של הרמקול יכולה להשתנות באופן משמעותי). אם אתה לא מרגיש זאת, השתמש בספוגים.
2. אינך חייב רק להרחיק את הרמקולים מהקיר - נסה דווקא לקרב אותם (עד ההצמדה אל הקיר) - הפעולה הזו יכולה "להרוג" באס.
3. הבנתי שאתה משרשר את הרסיבר עם המגבר – האם ה"ימהה" תמיד משמשת כ-pre? אם כן – אולי ה-RC של הרסיבר פשוט לא מכויל נכון?
ויטלי

dudib פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

אני אנסה להצמיד לקיר .
אין לי בעייה עם מגבר הקולנוע הביתי משום שאני כמעט לא רואה סרטים וגם שם אם כבר יש בס אז הוא מנותב ל-sub
עיקר הבעיה היא המוסיקה במגבר הסטריאו וה-cd שמחובר ישירות אליו.

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1029

מיקום רמקולים

שליחה

ה - ALTEA ממוקמים אצלך בצורה בעייתית מאוד, וגם הרחקה של חצי מטר מהקיר לא תספיק פה.
הבעיות כאן הן:

1) רמקול שמאל צמוד לפינה, ואליו צמוד סאב.
2) שני הרמקולים תקועים בין ארונות ושידות, מה שיוצר מאחוריהם תיבות תהודה שמגבירות את תדירויות הבאס ובצורה לא נכונה.

אני מציע לך בשלב ראשון להעיף את הכל מהחדר, להשאיר רק את המזנון ועליו לשים את המכשירים. שחק קצת עם מיקום וזוית הרמקול ואז נסה להגיע למצב של פתרון הבעיה.
זה אומר להוציא את הסאב, המעמד של המערכת, והארון הגבוה.

בשלב הבא, החזר חלק מהדברים ונסה להגיע למצב שאתה שומר על הביצועים עם עיצוב קצת שונה.

לגבי מה שחשבת לנסות: סתימת פורט לא תפגע ברמקול, אבל אלולה להזיק לבצועיו.
בשום אופן אל תקנה בהרינגר בלי לנסות אותו. הוא עלול להזיק, עשוי לשפר ויכול לעשות לך כל מיני תופעות שלא תאהב בשל הארכת מסלול הסיגנל. אם ניסית ואתה שלם עם הקניה, אין בעיה, אבל אל תקנה על עיוור.
איל פור

dudib פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

טוב , הנה יש לי מה לעשות במהלך השישבת :wink:
אגב אתה יודע מי מאפשר לקחת בהרינגר לבדיקה ?

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1029

א. בהצלחה.

שליחה

ב. נסה אולי את היבואן - אני לא יודע מי זה.
איל פור

dudib פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

אילפור
תודה (Y)

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”