כמה רשמים:
1. ההשקעה ההתחלתית זולה יחסית לאלטרנטיבות אחרות וכמו שנאמר פה הכנת אספרסו בבית היא לא דבר שכולם בסוף נהנים ממנו. אני אישית נתפסתי ונהנה מכל רגע אבל יש לי חבר שקנה באותו זמן יחד איתי וכל ההתעסקות עם כיול הטחינה והכנת האספרסו מהר מאוד גרמו לו לא להשתמש במכונה. אם זה יקרה לך מצבך טוב כי הוצאת רק 3 במקום 10-12 ויחסית קל למכור את המכונה (ראה סעיף 6)
2. אני לא יודע אם זה שיקול אבל גם הגודל שלה מאוד קומפקטי בעיקר בהתחשב בזה שהיא משולבת במטחנה.
3. עבורי המכונה אפשרה כמתחיל חסר ניסיון הרבה מאוד הזדמנויות ללמוד - התאמת טעם הקפה באמצעות כיול הטחינה, שליטה במשך הזמן של ה pre infusion, שליטה בטמפרטורה של המים וכיוון שעומצת הקיטור שלה חלשה יחסית נדרש זמן די ארוך להקצפת חלב וזה הרבה יותר סלחני עבור מתחילים מאשר מכונה שמסיימת את התהליך תוך 20-30 שניות.
כמובן שאת כל הניסיונות של יחס קפה ל extraction אתה תוכל לעשות גם בכל מכונה אחרת.
עוד נקודה חשובה מאוד - העובדה שיש לה מד לחץ עוזרת מאוד להבין איפה אתה עומד ואיפה כדאי לערוך התאמות מבחינת החליטה.
4. אני וכל הסובבים בבית מאוד אוהבים את התוצאה הסופית - היא לא מושלמת ובטוח שמכונות שעולות פי שלוש וארבע יכולות בפוטנציאל להוציא קפה יותר טוב אבל הדרך לשם היא זו שצריכה להיות הכיף בשבילך - ושוב זה לא שאנחנו סובלים פה...
5 אני לא יודע אם אתה נעול על אספרסו או פתוח גם לסוגי חליטה אחרים - המטחנה גם משמשת אותי לחליטות drip - אני לא בטוח שהיא אידיאלית אבל בהחלט מספיק coarse גם לזה
6. המכונה מאוד סחירה - אני עוקב אחר מודעות יד 2 של מכונות קפה ואנשים מפרסמים ומוכרים די מהר - ככה שגם אם תחליט לשדרג - זה יתרון.
אין ספק שעכשיו אני קצת מתחיל להרגיש את מגבלות המכונה - בעיקר בצד המטחנה - אבל עברתי דרך מאוד ארוכה ומרתקת ועדיין עם מיומנות וכלים משלימים טובים (דיסטריביוטר ו funnel) אפשר להגיע לתוצאות די טובות.
אני ממש לא מתחרט על הרכישה - ואני מאוד ממליץ עליה למי שעושה צעדים ראשונים בתחום.
כמובן שאם אתה חי בעולם שבו money is not an issue - אני בטוח שתהנה להתחיל גם ב setup יותר יקר אבל אל תחשוב לרגע שזו האלטרנטיבה היחידה.
בצד החסרונות (לא deal breakers לדעתי אבל מפרט לשיקולך):
- פורטפילטר של 54 מ״מ - מגביל בכמות הקפה (לדעתי לא יותר מ-18 גרם) ואביזרים משלימים שתרכוש עבורו לא ישמשו אותך כשתשרדג מכונה (כל המקצועיות היום משתמשות ב-58 מ״מ)
- לחץ קיטור להקצפה חלש - מצריך הרבה זמן עד ששולטים בטכניקה, קשה להגיע לאותן תוצאוות של המקצועיות מבחינת latte art (בסיסי אין בעיה מדבר עם ציורים מתקדמים
- מטחנה די טובה אבל לא מאפשרת טחינה מאוד coarse למשל ל cold brew או french press - אני לפחות לא הצלחתי להגיע למקומות טובים. באופן כללי אם תראה סרטונים ביוטיוב אז גם מי שמשווה אותה למטחנות מתקדמות יותר אומר שהיא לא באותה רמה אבל שוב - היא בהחלט לא גרועה והיא ברמה די טובה לטעמי.
אני הזמנתי את ה niche ומתכוון להשתמש בה יחד עם ה barista express וכשיגיע הזמן וארגיש שמיציתי - אשדרג את המכונה (ל decent pro). לדעתי זה הולך להיות שילוב נחמד ויכול לספק כמה ניסויים מעניינים כי אז ניתן לטחון את אותו הקפה בשתי מטחנות שונות ולהתנסות בטעם שונה באותה מכונה.