הקפיצה להיי אנד - מה נדרש לפני ?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'

הקפיצה להיי אנד - מה נדרש לפני ?

קופץ ונהנה בכיף
16
39%
לומד את התהליך בשביל להגיע מוכן, ואז קופץ
25
61%

סך הכול הצבעות: 41

eyosha
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1342
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

שליחה #21 

@avihuli
· ואני עושה הכל עם אופני gravel :-P
הכל טוב כל עוד יש תקציב!!

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #22 

עופרפולק כתב:זה לא חוכמה להביא מישהו שיכוון הכול ואז יגיד לי זה להדליק זה לכבות וזהו חוץ מזה לא לגעת בכלום הכול מכוון לך . זה אומר שיש לך טרינוב ואתה לא יודע אפילו רבע מה יש לך בבית.
...
זה דיון מעניין ואני לא מתכוון להתיחס לטרינוב מעבר לההערה הנוכחית היות וזה לא דיון על מערכות כיול, אך בהקשר של ההערה שנאמרה, חשוב לדעת (למרות שציינתי את זה מספר פעמים) שכיול של טרינוב, ביחס לשאר המערכות הקיימות הוא הכי מהיר, הכי אינטואיטיבי והכי קליל שיש.
הכל בזכות הוויזארד.
ברוך הבא Next כמה רמקולים יש לך Next תניח את המיקרופון Next. תלחץ Compute
תתחדש.

האם זו התוצאה האולטימטיבית? התשובה היא חד משמעית לא, מצד שני, על סמך אותה תוצאה, השתכנעתי שזה מה שצריך לרכוש את המכשיר.

אנשים מיומנים מחו"ל עם דרגות הסמכה גבוהות של טרינוב והבנה נרחבת של סאונד, יוציאו הרבה יותר מהמכשיר. האם שווה להטיס אותם לכאן, לשכן אותם, להאכיל אותם וכמובן לשלם להם את שכר הטרחה שלהם? עניין של יכולות והעדפה.

ולעצם הדיון.

לטעמי שני הדברים שישפיעו הכי הרבה על התוצאה הסופית הם הרמקולים שלך והחלל.

שידרוג מהותי של הרמקולים יהיה מאוד דרמתי ביחס לתוצאה הסופית והקפיצה לאותו היי אנד צריכה לטעמי להתחיל מהם.

הנקודה השנייה , לא פחות קריטית, היא אותו חלל.
לפעמים, כל מה שנדרש לשמוע הרבה יותר טוב, זה לעבור דירה...
כמובן שזה לא תמיד אפשרי ולכן קיימצ חשיבות גדולה לטפל אקוסטית בחלל.

כאשר אנחנו מדברים על היי אנד, אנחנו לא בהכרח מכוונים רק לציוד וכסף, אלא לאותו צליל שונה, יוקרתי, אותו צליל היי אנדי..

ולא נגיע לאותו צליל גם אם נשקיע הרבה כסף אם אנחנו בחלל מאוד בעייתי.
ולכן, נדרש לטפל בו.
שילוב של אקוסטיקה פאסיבית ואקטיבית ברמה גבוהה (כגון דירק, לינגדורף או טרינוב) בהחלט יכולים לפתור אותנו מהתעסקות בחלל ברמת הטיפול הפאסיבי.

לא נדרש להיות מהנדס טילים עבור טיפול באותן מערכות, כמו כל דבר בתחביב הזה, גם הם ידרשו זמן ואנרגיה והתנסות וכמובן גם כסף על מנת למצות את היכולות שלהן.

ואין כאן אגב קפיצה להיי אנד. זו לא בריכה, זה לא אקט חד פעמי, זו קודם כל החלטה, שתגרור אותנו למסע שיתחיל ככל הנראה ברמקולים ויתקדם לכיוון אקוסטיקה/RC , הגברות ועוד דברים שונים ומשונים.

רן

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3439
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 221 פעמים

שליחה #23 

claudia5 כתב:@Sourc3
·
כמה שאתה צודק...
ראינו את זה שוב בתערוכה האחרונה לפני שנה שציוד הייאנד במחירים אסטרונומי נשמע גרוע והתירוצים היו רבים .
מדובר בתחום כלכלי בצורה קיצונית כאשר הבדלי המחירים אף פעם לא יצדיקו בתוצאה.
לקבל סאונד טוב יש הרבה מאוד גורמים הרבה לפני הציוד הפיזי,כמו אקוסטיקה ,איכות התכנים ,אופן הקלטתם ועוד.
...
·

אתה טועה ובגדול, ציוד הוא הגורם המשמעותי ביותר לקבלת סאונד איכותי רק לאחריו אקוסטיקה.

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9618
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 353 פעמים

שליחה #24 

eyosha כתב:@ADICT
· יש אנשים שאוהבים לשרוף אלפי שקלים ויותר ללא קשר אם התוצאה מצדיקה את ההוצאה.
מבחינתם רכישת הציוד זו ההנאה, למשל אנשים שקונים אופני הרים בשווי של מעל עשרת אלפים ש"ח ורוכבים בסוף בפארק הירקון
...
·חחח ספר לי על זה למה אני חי באיזו פלנטה אחרת :roll:
גם אני משקיע
אלפי שקלים רק בגלל הרגש לאוו דווקא הצורך ..
וכמו שראית בסוף דבריי
כתבתי שזה גם לגיטימי .....

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9067
נתן תודות: 1586 פעמים
קיבל תודות: 1354 פעמים

שליחה #25 

@ADICT
נכון, אנחנו מכירים את שרשורי ההתחדשות / מכירה שלך ומובן לחלוטין שזה מדליק אותך לפחות כמו חווית ההאזנה לסאונד.
בעיני, לגיטימי בהחלט.
האם נכון, רק בעיני המשתמש.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17935
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #26 

eyosha כתב:
...
...
· אבל במידה ויש לך סכום מוגבל, לא היית מעדיף להשקיע ברמקולים לפני פרוססור ? אם באמת הכוונה שלך זה שדרוג סאונד
...
·

תראה במידה ובחלל יש בעיות אקוסטיות כאלו ואחרות לא תמיד החלפת רמקול תפתור אותן, נדרש טיפול אקוסטי אקטיבי/פאסיבי ובמידה ופאסיבי לא ניתן ,בגלל סיבות כאלו ואחרות, אז נכנס האקטיבי וככול שהוא טוב יותר, ככה הטיפול יהיה טוב יותר .

מערכת כיול טובה מטפלת בבעיות האקוסטיות היא לא אמורה לשנות אופי של רמקול החלפת רמקול זה שינוי מסוג אחר אבל עדין מרבית הבעיות האקוסטיות ישארו בחלל.

צריך גם וגם שילוב של רמקול שאתה אוהב (לא חייב להיות יקר ונוצץ) ומערכת כיול טובה שתאפשר לך להנות מאותו הרמקול.

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9618
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 353 פעמים

שליחה #27 

avihuli כתב:@ADICT
נכון, אנחנו מכירים את שרשורי ההתחדשות / מכירה שלך ומובן לחלוטין שזה מדליק אותך לפחות כמו חווית ההאזנה לסאונד.
בעיני, לגיטימי בהחלט.
האם נכון, רק בעיני המשתמש.
...
·זה נכון בעיני הצופה כי אנחנו כבר לא מאזינים אנחנו צופים על הציוד :lol: 8)

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #28 

אגב, אני מסכים לחלוטין ששינוי מערכת הכיול לדיראק, RP או אופטימייזר יעשו כנראה נפלאות בחלל שלי יותר מזו שקיימת אצלי בימהה, על אותו סטאפ בדיוק אחד לאחד.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #29 

avihuli כתב:אגב, אני מסכים לחלוטין ששינוי מערכת הכיול לדיראק, RP או אופטימייזר יעשו כנראה נפלאות בחלל שלי יותר מזו שקיימת אצלי בימהה, על אותו סטאפ בדיוק אחד לאחד.
...
·

חד משמעית נכון (Y)

Sourc3
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1331
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 150 פעמים

שליחה #30 

@avihuli
·

אבל יש מוסכמות מובנת בין כולם לגבי מהו ציוד היי אנד.
...
אני לא מאוד אוהב את המשפט הזה...אבל בכל אופן,
לפי דעתי האישית, אם אתה יודע שאתה מכוון כבר גבוה יותר ושזו רק קניית "ביניים", אין שום סיבה ש"תעבור מסע/תלמד מטעויות" כמו שלפעמים נוהגים לכתוב..

אין סיבה לתחנות ביניים, חבל על הכסף,זמן ומאמץ.
כל דבר אפשר ללמוד ולחקור ולהתרגל וכל האוזן יכולה להשתפר.
תקנה את הכי טוב שאתה יכול, בהתאם לצרכים שלך! אחרי שבדקת בסביבה שלך את השינוי.

לפעמים יש דיסוננס עצום בין קריאה של תגובות בפורומים וביקורות, על שינויים תהומיים, לבין המציאות.
לפעמים לאנשים קשה להודות שעשו טעות בקנייה, בגלל שאין מספיק הבדל/תוצאה לא טובה.
אבל "כולם אומרים ככה וככה.." אז הוא חייב לזרום עם ההצגה.

זה אמיתי וזה קורה כל הזמן.

לכן השאלה המעניינת ביותר פה, מתי the law of diminishing returns נכנס ב-RC.
והאם אולי דיראק זו התשובה בשבילך?

@yarino
·
מרצדס, במוו,אאודי וכיו' זה היי אנד, אותו כנ"ל באודיו.
...
האם לפי הגדרתך כל החברה היא הייאנד, או שיש לה דגמים ספציפיים שהם היי אנד?
מעניין מה תגיב, כי זה יוביל אותי לאיזה דיון מעניין שהתפתח בגללי לא מזמן..

@istarmini
·
גמישות ושוב גמישות הגדרות מערכת הכיול חיצונית/פנימית זה סופר חשוב ואני לא מדבר על הגדרת מרחקים, כן ?

מנסיון מערכת סגורה זה סיוט מתמשך.
...
זה אכן נשמע לי כמו טיעון מוצדק לחלוטין.

@RanMoyal
·
כאשר אנחנו מדברים על היי אנד, אנחנו לא בהכרח מכוונים רק לציוד וכסף, אלא לאותו צליל שונה, יוקרתי, אותו צליל היי אנדי..
...
מה הכוונה בצליל הייאנדי?
משהו שונה ומיוחד בבמה? אימג'ינג? רזולוציה? באס? דינימיקה?

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #31 

Sourc3

מרצדס ללא ספק חברת "היי אנד" על שלל מוצריה.
קיה ויונדאי לא :D

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #32 

@Sourc3
אני לא יודע לגבי אנשים, יודע לגבי עצמי ומניח שכפי שניתן לראות אני תמיד רושם את דעתי הכנה והאמיתית גם אם היא בניגוד מוחלט למה שהרוב חושב.

ראה ערך ההתייחסות שלי לקניית ה-mk סראונד בתחום התחתון אל מול האליביישן שעולה חצי ממנו ומשאיר לו קצת אבק מאחור.
אין מה ליפות את הדברים, יש עובדות בשטח.
בהכל אגב ומי שלא נצמד לעובדות, חי בסרט עם עצמו.
טוב או לא, שהוא יחליט, העיקר שבלילה יישן בכיף.
.

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #33 

Sourc3 כתב:@avihuli
·

...
...
מה הכוונה בצליל הייאנדי?
משהו שונה ומיוחד בבמה? אימג'ינג? רזולוציה? באס? דינימיקה?
...
·

כל התשובות נכונות.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14365
נתן תודות: 992 פעמים
קיבל תודות: 1222 פעמים

שליחה #34 

avihuli כתב:אגב, אני מסכים לחלוטין ששינוי מערכת הכיול לדיראק, RP או אופטימייזר יעשו כנראה נפלאות בחלל שלי יותר מזו שקיימת אצלי בימהה, על אותו סטאפ בדיוק אחד לאחד.
...
·
על הנייר... זה נכון. אבל לא נכון אבסולוטית ברמת העובדה.
אסביר למה הכוונה:
נגיד שהחלל שלך לא סובל מבעיות אקוסטיות או מבעיות "קלות" /לא אקוטיות.
במקרה כזה, גם מע' כיול בסיסית כמו זו המובנית ברסיברים יקרים, תספק תוצאה טובה עד טובה מאוד. אולי אפילו מצויינת.
במקרה כזה, גם אם תשווה באותו חלל למע' כיול "היי אנד" כמו אלו בטרינוב/לינגדורף וכד'.. ההבדל יהיה זניח עד בלתי שמיע. כזה שלא מצדיק לקפוץ להוצאה של עשרות אלפי $.
מצד שני, אם החלל שלך מורכב וסובל מבעיות אקוסטיות קשות... כאלו שמע' כיול בסיסית לא תצליח להתגבר עליהן, כנראה שבמקרה כזה, שילוב של מע' כיול המצויה ב"היי אנד" תהיה משמעותית הרבה יותר ברמת התוצאה.
מי יודע בוודאות מה המצב אצלו בלי לבדוק מקרה א' מול ב' ?
99% לא יודעים.

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #35 

פרוססור איכותי זה מכלול של דברים ולא רק מערכת כיול.
איכות הפרוססניג לא פחות חשובה.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #36 

טלHD כתב:
...
...
·
על הנייר... זה נכון. אבל לא נכון אבסולוטית ברמת העובדה.
אסביר למה הכוונה:
במקרה כזה, גם מע' כיול בסיסית כמו זו המובנית ברסיברים יקרים, תספק תוצאה טובה עד טובה מאוד. אולי אפילו מצויינת.
במקרה כזה, גם אם תשווה באותו חלל למע' כיול "היי אנד" כמו אלו בטרינוב/לינגדורף וכד'.. ההבדל יהיה זניח עד בלתי שמיע. כזה שלא מצדיק לקפוץ להוצאה של עשרות אלפי $.
מצד שני, אם החלל שלך מורכב וסובל מבעיות אקוסטיות קשות... כאלו שמע' כיול בסיסית לא תצליח להתגבר עליהן, כנראה שבמקרה כזה, שילוב של מע' כיול המצויה ב"היי אנד" תהיה משמעותית הרבה יותר ברמת התוצאה.
מי יודע בוודאות מה המצב אצלו בלי לבדוק מקרה א' מול ב' ?
99% לא יודעים.
...
·

זה נכון, כשאין בעיות מורכבות לא צריך פתרונות מיוחדים ואיכותיים.

פה נכנסת תוכנת ה REW ,שיכולה ללמד אותנו מה קורה בחדר, זו לא תוכנה של שגר ושכח אבל זו בהחלט תוכנה שניתן ללמוד איך לתפעל אותה ולהפיק ממנה הרבה.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14365
נתן תודות: 992 פעמים
קיבל תודות: 1222 פעמים

שליחה #37 

yarino כתב:פרוססור איכותי זה מכלול של דברים ולא רק מערכת כיול.
איכות הפרוססניג לא פחות חשובה.
...
·
לא נתקלתי עד היום במשתמש או במבקר אודיו אחד שטען שפרוססור מבצע עיבוד יותר איכותי מרסיבר דגל. יותר מזה, בדרך כלל המעבדים זהים.
בכל המקרים שאני מכיר ונתקלתי בהם שמשתמש רוכש פרוססור הם על מנת להשתמש בהגברה נפרדת /איכותית יותר מאשר זו המצויה ברסיבר דגל.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #38 

יתרון נוסף של פרוססור מהרמות הגבוהות הוא יכולת השדרוג של כרטיסים ,כאלו ואחרים ,מה שלא קיים ברסיברים גם לא בטובים שבניהם.

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3068
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 491 פעמים

שליחה #39 

טלHD כתב:
...
...
·

...
·

לא קיים דבר כזה בחלל של סלון . ברגע שהחדר פתוח בצידו האחד נגמר הסיפור.
ברגע שהקיר האחורי תקוע לך בתחת , גם ברמה של 20/30 סמ' מרחק. נגמר הסיפור.
ברגע שאין לך קירות צדדיים לסראונד . בעייתי מאוד ! סראונד שבא מהקיר האחורי כמו שרבים
עושים כאן בלית ברירה. בעייתי מאוד !
מרחקים ? לפני כיול ורמת הפרוססינג, המרחקים בין הרמקולים , קריטי ! אחרת , קקפוניה של צלילים .
אז בבקשה , אל תספר לי לאן אפשר להגיע, שום כיול לא יעזור לי להרחיק פיזית את הרמקולים ולהפוך את
החדר לריבוע יפייפה עם קירות שטיח 3 שכבות . אולי ישפר ברמה מסוימת של אחוזים בודדים.
זה שווה עשרות אלפי דולרים?

***לא פונה אליך באופן אישי אלא מביע את דעתי גם לדברים שיואב רשם כתגובה להודעה הקודמת שלי
ולשרשור באופן כללי. חלילה לא עונה לך אישית.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #40 

LiorShap כתב:
...
...
·

לא קיים דבר כזה בחלל של סלון . ברגע שהחדר פתוח בצידו האחד נגמר הסיפור.
ברגע שהקיר האחורי תקוע לך בתחת , גם ברמה של 20/30 סמ' מרחק. נגמר הסיפור.
ברגע שאין לך קירות צדדיים לסראונד . בעייתי מאוד ! סראונד שבא מהקיר האחורי כמו שרבים
עושים כאן בלית ברירה. בעייתי מאוד !
מרחקים ? לפני כיול ורמת הפרוססינג, המרחקים בין הרמקולים , קריטי ! אחרת , קקפוניה של צלילים .
אז בבקשה , אל תספר לי לאן אפשר להגיע, שום כיול לא יעזור לי להרחיק פיזית את הרמקולים ולהפוך את
החדר לריבוע יפייפה עם קירות שטיח 3 שכבות . אולי ישפר ברמה מסוימת של אחוזים בודדים.
זה שווה עשרות אלפי דולרים?

***לא פונה אליך באופן אישי אלא מביע את דעתי גם לדברים שיואב רשם כתגובה להודעה הקודמת שלי
ולשרשור באופן כללי. חלילה לא עונה לך אישית.
...
·

לא מצליח לרדת לסוף דעתך?

אתה אומר נניח אני בסלון בעייתי אז חבל על ההשקעה כי שום מערכת כיול לא תצליח לתקן בעיות ? אני אומר לך שאתה טועה, כי המערכות כיול הטובות עושות פלאים.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”