שלום יש פה מישהו שחבר תסאב שלו מXLR לRCA לרסיבר

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2833
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

שליחה #21 

MarioMan כתב:
...
...
·

לא מדויק אבל איתך מראש אני לא הולך להכנס לויכוח לאור נסיון עבר של רבים וטובים ממני בפורום עם ויכוחים מולך שתיד הוסטו על ידי צד אחד למקומות לא רלוונטיים, שבסוף כמובן לא הביאו לשום מקום. מתנצל מראש.

לעצם העניין:

א. אני ממש לא חושב ולא מכיר מתאמי XLR-RCA פאסיביים שעושים את מה שאתה מתאר. היות שהדיון לא עוסק בטכנאות אין מקום לדעתי לא לעסוק ולא להמליץ על דבר הזה. אבל כאמור, זו רק דעתי וכל אחד מוזמן לעשות ככל העולה על רוחו.

ב. גם אם סעיף א׳ היה מצב נתון, זה חד משמעית לא תמיד עובד, מכוון שיש מוצרים שבהם ה-XLR הולך למעגל שהוא "fully balanced״ בשונה ממוצרים ששם זה עוד איכשהו מסוגל לעבוד, כי הסיגנל מומר אחרי הכניסה ל-unbalanced.

לכן כל עוד לא בדקת את המוצר הספציפי בו עוסק הדיון אי אפשר לדעתי להמליץ בצורה אחראית על דבר כזה ומכוון שכך, חבל על הזמן ועל הכסף.
...
·ויכוחים מולי? מעולם לא התווכחתי עם מישהו בפורום הזה. אתה מתבלבל.

הדיון לא עוסק "בטכנאות", אלא בצורת חיבור. כיוון שלפי דבריך עד כה אין לך מושג בצורת העבודה של חיבור balanced, ועוד יש לך לוגו של "עוסק בתחום" משמע אתה קשור בעיקר ללמכור דברים ופחות להבין איך הם עובדים.
תלמד את התחום, תתמקצע, ותחזור להודות בטעותך.
..

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9067
נתן תודות: 1586 פעמים
קיבל תודות: 1354 פעמים

שליחה #22 

הסוגייה עניינה אותי אז חיפשתי ומה שמצאתי שכולם צודקים למעשה.
אכן יש מתאמי RCA ל-XLR ואכן אם מסתכלים על התרשים הטכני מתבצע גישור / קיצור.

על כן, בהחלט ייתכן שבחלק מהמכשירים זה יעבוד ובחלק אחר שאולי "לא יודע לקבל אות מקוצר" זה לא יעבוד.
This cable uses the standard pinout with pins 1 and 3 of the XLR connector wired to the shield of the RCA plug and pin 2 of the XLR connector wired to the tip of the RCA plug.

[img2=956x330]https://images-na.ssl-images-amazon.com ... L1000_.jpg[/img2]

https://www.amazon.com/Monoprice-XLR-Ma ... LW398?th=1
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #23 

ZiggyMan כתב:
...
...
·ויכוחים מולי? מעולם לא התווכחתי עם מישהו בפורום הזה. אתה מתבלבל.

הדיון לא עוסק "בטכנאות", אלא בצורת חיבור. כיוון שלפי דבריך עד כה אין לך מושג בצורת העבודה של חיבור balanced, ועוד יש לך לוגו של "עוסק בתחום" משמע אתה קשור בעיקר ללמכור דברים ופחות להבין איך הם עובדים.
תלמד את התחום, תתמקצע, ותחזור להודות בטעותך.
...
אכן אני התבלבלתי בכתובת ולא נותר לי אלא להתנצל בפניך על הטעות בזיהוי. מתנצל על כך מאוד וערכתי את החלק ההוא בהודעתי.

לגבי לוגו, התמקצעות וטעויות - הרשה לי להתעלם מרעשי הרקע האלו שלא נכונים וגם לא רלוונטים. את ההסבר הטכני רשמתי בתגובה הקודמת ומותר גם לא להסכים.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”