אינטרנט ב-1,000 מגה: בזק תודיע - נפעיל את רשת הסיבים האופטיים

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78949
שם מלא: עפר לאור

שליחה

@רןכהן
·הבעיות שלה הרבה יותר עמוקות מקצב ההעלאה.

הם נלחמים על העתיד שלהם, כשחברות כמו סלקום ופרטנר כביכול מקבלות זכות על החומרה (הכבלים שהם פרסו) והם לא מצליחים לקבל תשומת לב מערכתית. מקווה ששר התקשורת החדש, כל עוד הוא שם, יעשה משהו לשחרר את הפקק שם. לא מאמין שזה באמת יקרה, כי זה תפוח אדמה לוהט ואני לא יודע עוד כמה זמן הוא יחזיק מעמד שם בתפקיד.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10924

שליחה

@רןכהן
מה נראה לך?
אף חברה לא מעוניינת להגדיל את קצב ההעלאה, ללא עלייה משמעותית במחיר המנוי.
שם הכסף הגדול של החברות, והן יכולות להוציא המון כסף מעסקים, שאין להם ברירה, אלא לשלם.
אם יגדילו את קצב ההעלאה הפרטי, לא תהיה כל הצדקה לעסקים לשלם על אותו שירות יותר מאשר משק בית ישלם.

טכנולוגית, אין שום בעיה להגדיל את קצב ההעלאה גם ב- VDSL, על זוג החוטים, ל- 30mbps.

eizen5
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1021

נמחק.

שליחה

נמחק.
נערך לאחרונה על ידי eizen5 ב 30/12/2023 19:36, נערך פעם 1 בסך הכל.

רןכהן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 356

שליחה

Amir64 כתב:@רןכהן
מה נראה לך?
אף חברה לא מעוניינת להגדיל את קצב ההעלאה, ללא עלייה משמעותית במחיר המנוי.
שם הכסף הגדול של החברות, והן יכולות להוציא המון כסף מעסקים, שאין להם ברירה, אלא לשלם.
אם יגדילו את קצב ההעלאה הפרטי, לא תהיה כל הצדקה לעסקים לשלם על אותו שירות יותר מאשר משק בית ישלם.

טכנולוגית, אין שום בעיה להגדיל את קצב ההעלאה גם ב- VDSL, על זוג החוטים, ל- 30mbps.
...
·
לדעתך בתקופת הקורונה, שיש יותר אבטלה למשל לבעל שאשתו היא אשת רפואה או שהיא מורה מורה שביחד הם לא מרווחים המון כסף כמו איש עסקים,
יכולים כמו שצריך לעשות עבודה טובה ומדוייקת בשליחת נתונים אל מי שצריך לקבל את הנתונים האלה במהירות העלה של רק 5 מגה? כי לא נראה שעם המצב הקורונה שיש ללא מעט אנשים במדינת ישראל שהם לא אנשים בלשלם הרבה יותר כסף לאינטרנט.

Amir64
גורו
גורו

שליחה

@רןכהן
אז אתה חושב שחברה כמו בזק היא עמותת עזרה לציבור ללא כוונת רווח?
בזק, כמו כל שאר החברות , היא חברה עיסקית.
מבחינת החברה - מי שרוצה שירות מסויים, שישלם.
המחיר נקבע לפי כמה החברה יכולה להרשות לעצמה להעלות מחיר, ועדיין למכור.

שיקול כמו - "המצב קשה, יש קורונה, אז נוריד מחיר כדי שהרופאה או המורה שלך יוכלו לעבוד מהבית",
לא קיים בלקסיקון של חברה.
מטרת העל של חברה עסקית - להרוויח כסף.

רןכהן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

Amir64 כתב:@רןכהן
אז אתה חושב שחברה כמו בזק היא עמותת עזרה לציבור ללא כוונת רווח?
בזק, כמו כל שאר החברות , היא חברה עיסקית.
מבחינת החברה - מי שרוצה שירות מסויים, שישלם.
המחיר נקבע לפי כמה החברה יכולה להרשות לעצמה להעלות מחיר, ועדיין למכור.

שיקול כמו - "המצב קשה, יש קורונה, אז נוריד מחיר כדי שהרופאה או המורה שלך יוכלו לעבוד מהבית",
לא קיים בלקסיקון של חברה.
מטרת העל של חברה עסקית - להרוויח כסף.
...
·
אם מה שאתה אומר בקשר לסיבים אופטים זה נכן אז זה נשמע לי מוזר כי הסיבה שבזק קיבלה אישור לפריסה של הכבלים של ה B35 זה לאחר שהיא אמרה לשר התקשורת שה B35 שהוא לטובת העובדים מהבית בגלל הקורונה, אז סיבים אופטים לדעתך זה סיפור אחר בגלל שזה לא רצון בזק אלא לחץ ממשלתי?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4316

שליחה

l33cher כתב: אתן לך עוד זוית מתסכלת,אני גר בעמק יזרעאל (כאמור יישוב קהילתי),עפולה 4דק נסיעה ממני,ופרטנר\סלקום אכן חיברו שם שכונות שלמות - איזה קטע אה? אני מחובר ב40מגה עלובים,והשכן הלא רחוק שלי טוחן גיגהביט במחיר שמלה פשוטה מ ASOS כאילו אין מחר :lol:

כמו שכתב קודמי,גם אם בזק יפעילו מחר את הרשת,הם לא יחברו אנשים בפועל בזמן הנראה לעין,אולי שנה הבאה,או אחריה,משום שנדרשת השקעה בציוד לחיבור לקוחות,הסדר רגולוטרי,ועוד כל מיני מכשולים קטנים בדרך לקצב המיוחל.
...
·

אם החיבור מהיר לאינטרנט באמת היה חשוב לך, ואתה גר ביישוב קהילתי 4דק נסיעה מעפולה, למשל בבלפוריה, אז כל מה שהית צריך לעשות, בשביל לקבל בבית שלך כבר מחר חיבור כזה של 1G, זה לסגור על חיבור עם אחד הועדי בתים של אחד הבניינים שחוברו בעפולה ושיש לך קשר עין עליו ופשוט לשלם על החיבור בבניין המדובר ועם ציוד אלחוטי של כמה מאות דולרים בודדים לחבר את הבית שלך שנמצא בתוך המושב שיתופי. למרחק כזה של כקילומטר עד שניים, אפילו מוצר פשוט וזול כזה מתאים:
https://store.ui.com/collections/operat ... cts/gbe-lr

אני למשל גר בגליל מערבי ואני באמת נדרש לחיבור מהיר לאינטרנט, אז אני מחובר עם חיבור אלחוטי סימטרי מובטח של 1G כבר יותר מעשור וחצי, ישירות ל DATA CENTER שבמת''ם חיפה וזה למרחק של כמה עשרות קילומטרים רבים ועם ציוד "טיפה" שונה.

רןכהן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

בינתים יש נסיון לאשר את המתווה סיבים אופטים
הנדל לא מוותר ופועל לאשר טלפונית את מתווה הסיבים בממשלה

על פי ההערכות, במידה ולא ניתן יהיה להעביר טלפונית את ההחלטה היום, ינסה הנדל להעביר את ההחלטה בדרך עוקפת, ולהעלותה לאישור הממשלה דרך מזכירות הממשלה ללא דיון בשאיפה שאם תוך שבוע לא תהיה התנגדות של שרים ההחלטה מאושרת אוטומטית. זהו מסלול יותר מורכב ליישום והוא כרגע תיאורטי, אך הנדל עשוי לנסותו בלית ברירה.
https://www.globes.co.il/news/article.a ... zra4DolFB4
שיהיה לו בהצלחה עם הדיון הטלפוני או דרך מזכירות הממשלה.

s3t
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 412

שליחה

מי צריך את סיבים ו1,000 מגה כאשר DSL של בזק כבר היום מספקת חיבורים לכל בית של עד 40G?

Amir64
גורו
גורו

שליחה

רןכהן כתב:
...
...
·
אם מה שאתה אומר בקשר לסיבים אופטים זה נכן אז זה נשמע לי מוזר כי הסיבה שבזק קיבלה אישור לפריסה של הכבלים של ה B35 זה לאחר שהיא אמרה לשר התקשורת שה B35 שהוא לטובת העובדים מהבית בגלל הקורונה, אז סיבים אופטים לדעתך זה סיפור אחר בגלל שזה לא רצון בזק אלא לחץ ממשלתי?
...
אין שום קשר לקורונה. הקורונה ממש לא מעניינת את בזק.
הקורונה הייתה הזדמנות נוספת לבזק לבקש אישור ממשרד התקשורת.

משרד התקשורת מנע מבזק אישור להפעלת B35, כחלק מלחץ על בזק להפעיל את רשת הסיבים.
בנוסף, משרד התקשורת מנע מבזק להפעיל את B35, כדי שבזק לא תשפיע לרעה על החדירה של סלקום ופרטנר לשוק.

עכשיו החליטו במשרד התקשורת שאין קשר בין הסיבים ו- B35, ושאין להתנות שירות אחד בשירות אחר.
לאחר משא-ומתן ארוך ולאחר שכמעט ונואשה, החליטה בזק לעשות ניסיון נוסף ולבקש להוציא לפועל את השדרוג בשיאה של מגפת הקורונה. בשלב הזה, כאשר משרד התקשורת ראה את השלכות העומסים ברשתות התקשורת ואת הפיגור הטכנולוגי של ישראל, החלו הדברים לקבל תפנית. המשרד הבין כי הבקשה של בזק לא תבוא על חשבון שדרוג הרשת לסיבים, וכי ניתן לנתק בין הדברים.
...
לא מדובר על שום "פריסה של הכבלים של ה B35".
מדובר באותם זוגות נחושת ישנים ומוכרים.
השדרוג הוא בטכנולוגיה שבשימוש בארונות בזק, ולא בכבילה עצמה.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5920

שליחה

s3t כתב:מי צריך את סיבים ו1,000 מגה כאשר DSL של בזק כבר היום מספקת חיבורים לכל בית של עד 40G?
...
·אתה יכול לפרט בבקשה?

רןכהן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

s3t כתב:מי צריך את סיבים ו1,000 מגה כאשר DSL של בזק כבר היום מספקת חיבורים לכל בית של עד 40G?
...
·
כל מי שחשוב לו בהקדם האפשרי לקבל מהירות העלאה מאוד גבוה לשידור באיכות מאוד טובה והוא לא בעל עסק
כמו מורה שצריך ללמד מרחוק את התלמידים שלו בצורה ברורה בלי תקיעות בשידור.
כמו בלוגיסט שרוצה בהקדם האפשרי לפרסם כתבת וידאו באיכות מאוד טובה.
כמו רופא שצריך במה שאפשר לעשות עבודה מרחוק לרפואה מדוייקת ונכונה.

חבל שבגלל בעיות בין מפלגתיות של הממשלה אין את מתווה הסיבים
גם היוזמה של שר התקשורת בנושא לא הצליחה לא טלפונית ולא דרך מזכירות הכנסת.
אולי בשבוע הבא הממשלה תעשה את הדיון על מתווה הסיבים אני מקווה.

s3t
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 412

שליחה

dima_vy כתב:
...
...
·אתה יכול לפרט בבקשה?
...
*עד*

* - מהירות מירבית בחבילה, כפוף למרחק למתג 40GBPS של בזק, עד 3מ בתוך חוות שרתים.
** - מקום בחוות שרתים נמכר בנפרד.

כלומר, בכל בית, כל עוד הבית שלך נמצא בחוות שרתים של בזק.

זה לא ממש שונה מפרסומות "חבילה של 100 מגה!!!!" - הטעיית הצרכן פשוטה ומקובלת.
נערך לאחרונה על ידי s3t ב 13/08/2020 16:30, נערך פעם 1 בסך הכל.

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3631

שליחה

רןכהן כתב:
...
...
·
כל מי שחשוב לו בהקדם האפשרי לקבל מהירות העלאה מאוד גבוה לשידור באיכות מאוד טובה והוא לא בעל עסק
כמו מורה שצריך ללמד מרחוק את התלמידים שלו בצורה ברורה בלי תקיעות בשידור.
כמו בלוגיסט שרוצה בהקדם האפשרי לפרסם כתבת וידאו באיכות מאוד טובה.
כמו רופא שצריך במה שאפשר לעשות עבודה מרחוק לרפואה מדוייקת ונכונה.

חבל שבגלל בעיות בין מפלגתיות של הממשלה אין את מתווה הסיבים
גם היוזמה של שר התקשורת בנושא לא הצליחה לא טלפונית ולא דרך מזכירות הכנסת.
אולי בשבוע הבא הממשלה תעשה את הדיון על מתווה הסיבים אני מקווה.
...
לא צריך "מהירות העלאה מאוד גבוהה" לשידור. החברה שלי מלמדת קבוצות דרך Zoom, ובהגדרות HD מקסימליות Zoom לא לוקח יותר מ-2Mb/s.

Batnun

.

רןכהן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

Batnun כתב:
...
...
לא צריך "מהירות העלאה מאוד גבוהה" לשידור. החברה שלי מלמדת קבוצות דרך Zoom, ובהגדרות HD מקסימליות Zoom לא לוקח יותר מ-2Mb/s.

Batnun

.
...
·
לא הגיוני
באנלימיטד אומרים שלשידור איכותי ונכון צריך מהירות העלאה מאוד גבוה
לא סתם הם נותנות ללקוח פרטי מהירות העלאה מעל 10 מגה
כנל סלקום ופרטנר.

l33cher
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1896

שליחה

רןכהן כתב:
...
...
·
איך תסביר את זה שאני גר בבנין 4 קומות ויש לי אפשרות חיבור של סלקום ואנלימיטד?
ועוד אני גר בדרום מזרח תל אביב לא במרכז או בצפון ששם יש מגדלים רבי קומות.
...
·

התשובה בגוף השאלה,אתה בתל אביב,אני בסתם איזה יישוב איפשהו :lol:
sys_admin כתב:
...
...
·

אם החיבור מהיר לאינטרנט באמת היה חשוב לך, ואתה גר ביישוב קהילתי 4דק נסיעה מעפולה, למשל בבלפוריה, אז כל מה שהית צריך לעשות, בשביל לקבל בבית שלך כבר מחר חיבור כזה של 1G, זה לסגור על חיבור עם אחד הועדי בתים של אחד הבניינים שחוברו בעפולה ושיש לך קשר עין עליו ופשוט לשלם על החיבור בבניין המדובר ועם ציוד אלחוטי של כמה מאות דולרים בודדים לחבר את הבית שלך שנמצא בתוך המושב שיתופי. למרחק כזה של כקילומטר עד שניים, אפילו מוצר פשוט וזול כזה מתאים:
https://store.ui.com/collections/operat ... cts/gbe-lr
...
·

תגדיר "באמת חשוב לי" ? זה לא למטרת עבודה או כל דבר שדורש קצבים גבוהים,כולה משתמשי בית ממוצעים,טלוויזיה\טאבלט ושאר דברים קטנים..

לקנות ציוד במאות דולרים?
אני לא רואה מכאן שום בנין בעפולה,כי הישוב על הכביש הראשי (65)
וגם אז להתחיל כאלה פרוצדורות ? שמח שעובד לך כבר המון זמן,בינתיים מסתדרים עם מה שיש.

Batnun
2מגהבייט לשניה,זה 16מגהביט

פה עם בזק יש לך 5מגהביט או דרך הכבלים 10 (רק ב500 נראה לי)

לא ממש אידיאלי,שידור עילג ועם דיליי מפה לירח

דרך אגב,הטיעון של חלק מהאנשים שבזק "לא רוצה" שלאנשים בבית יהיה UPLOAD גבוה בגלל שזה יפגע בעסקים,נכון חלקית

כן בעלי עסקים יתרעמו שהם משלמים נניח על 10מגהביט העלאה 1300שח לחודש,ובבית זה יעלה נניח 200שח (מגזים בכוונה)

חיבור עסקי שונה עשרות מונים מפרטי,מתועדף,שירות הרבה יותר נורמלי (עסקי בכל זאת),SLA יותר טוב (?),ובכלל לא חושב שאפשר להשוות,חוץ מה"מספרים" (פה 10מגהביט ושם 10מגהביט)

אז גם אם בזק ייתנו מחר לכולם סיב גיגהביט הורדה ו15מגהביט העלאה (נניח),לא חושב (לדעתי) שזה יפגע אנושות בכל מיני עסקים - התלונה העיקרית של רוב האנשים שבזק פשוט תקועים מאחור בכל מה שקשור למהירויות (לא חשוב סיבות,אפילו שיש הרבה),וב2020 VDSL זה פשוט בדיחה רעה,בטח שמיום ליום הדרישה גודלת.
נערך לאחרונה על ידי l33cher ב 13/08/2020 17:59, נערך פעם 1 בסך הכל.
th1s 1s my d1st0rt3d r34l1ty

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

רןכהן כתב:

...
...
·
לא הגיוני
באנלימיטד אומרים שלשידור איכותי ונכון צריך מהירות העלאה מאוד גבוה
לא סתם הם נותנות ללקוח פרטי מהירות העלאה מעל 10 מגה
כנל סלקום ופרטנר.
...
אולי זה לא הגיוני, אבל זאת עובדה. זה מה שרואים בנתוני התעבורה בראוטר שלי.

Batnun

.

רןכהן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

Batnun כתב:

...
...
אולי זה לא הגיוני, אבל זאת עובדה. זה מה שרואים בנתוני התעבורה בראוטר שלי.

Batnun

.
...
·

היום תכנים שמעלים באינטרנט במגמת כיוון איכות של 4K
שאתה אומר מקסימלי אתה מתכוון למה שאני מתכוון?

ואולי עבודה מהבית זה דרך האינטרנט כוללת לא רק פעולה של לשדר?
אם אתה טוען ש 2 מגה העלאה זה מספיק לשידור
אז למה עושים גם ללקוח פרטי סיבים אופטיים?

ובקשר לעניין בלוגר לא בעל עסק שמעלה לאינטרנט בהקדם האפשרי סרטים באיכות מאוד טובה
כמה זמן לוקח לך להעלות למשל ליו טיוב סרט באיכות 4K באורך 10 דקות?

נשמח לשמוע תובנות שלך.

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

רןכהן כתב:
...
...
·

היום תכנים שמעלים באינטרנט במגמת כיוון איכות של 4K
שאתה אומר מקסימלי אתה מתכוון למה שאני מתכוון?

ואולי עבודה מהבית זה לא רק לשדר?
...
רמקולים, הבנת הנקרא זה מאוד חשוב. אתה דיברת על מורה שצריך ללמד מרחוק את התלמידים שלו.
הפלטפורמה הנפוצה ביותר כיום לתחום הזה זה Zoom ולכן השתמשתי בזה כדוגמה למשהו שצורך מקסימום 2Mb/s לשידור.

החברה שלי משתמשת במצלמה HD 4K בין האיכותיות שיש, חיבור 1Gb/s סימטרי, וחשבון Zoom עסקי כשתוכנת ה-Zoom מקונפגת לאיכות מקסימלית. ועדיין Zoom לא עובר את ה-2Mb/s העלאה.

Batnun

.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4316

שליחה

l33cher כתב:
...
...
·

תגדיר "באמת חשוב לי" ? זה לא למטרת עבודה או כל דבר שדורש קצבים גבוהים,כולה משתמשי בית ממוצעים,טלוויזיה\טאבלט ושאר דברים קטנים..

לקנות ציוד במאות דולרים?
אני לא רואה מכאן שום בנין בעפולה,כי הישוב על הכביש הראשי (65)
וגם אז להתחיל כאלה פרוצדורות ? שמח שעובד לך כבר המון זמן,בינתיים מסתדרים עם מה שיש.
...
·

אם כך, אז הכל פשוט לגמרי, לפי איך שתיארת את זה, אתה פשוט לא צריך חיבור שונה ממה שיש לך כרגע ואם זה המצב, אז כנראה גם רוב הלקוחות הביתיים האחרים גם לא צריכים. ואם זה המצב, אז גם בזק באמת צודקים לגמרי בזה שלא מספקים ולא יספקו בשנים הבאות חבילת תקשורת במהירות גבוהה יותר מכמה עשרות מגה בודדות בערוץ היורד ובכמה מגה בודדים בערוץ העולה, כי זה באמת לא נדרש לצורך שימוש, אלה בשביל שיהיה סתם ובכדי שהלקוח הביתי יוכל לראות את המחוג של המחשת מהירות מגיעה למספר תלת סיפרתי. :lol:

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”