שיתוף תהליך - צריבה ב OLED 65C7
- sagico
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 813
כשקונים אולד מחפשים את חווית הצפייה המושלמת. ומשלמים על זה הרבה (יחסית למסכים שעולים גם חצי שליש ורבע מהמחיר)
נערך לאחרונה על ידי sagico ב 24/08/2021 13:31, נערך פעם 1 בסך הכל.
- sagico
-
- חבר פעיל במיוחד

או היחיד שדיבר על זה...
יכול להיות שפותח השרשור יקבל פנל מסדרה c בהתאמה למה שיש לו היום ולכן לא יחווה בעיות.
ואני כיוון שסדרה b לא מיוצרת קיבל אולי פנל נחות יותר מסדרה a ולכן איכות התמונה הירודה ההשוואה למה שהיה לפני כן.
60 הרץ ?
נערך לאחרונה על ידי sagico ב 24/08/2021 13:39, נערך פעם 1 בסך הכל.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20197
- שם מלא: ארתור ליברמן
אני בטוח שאם אנשים שהוחלף להם הפאנל היו נתקלים בתופעה כמו שתיארת היינו רואים עוד איזכורים לזה.
בזמנו כששאלתי אם הפאנלים להחלפה האלה זהים לפאנלים של הדגמים החדשים (הכוונה ל-interchangable עם טלוויזיות חדשות) נענתי שלא, אבל אני לא סומך על התשובה הזו ב-100%.
עם זאת, לא יכולים היו להתקין לך פאנל של סדרה A כי הוא באמת שונה, ולא תומך בכלל ב-120HZ.
בזמנו כששאלתי אם הפאנלים להחלפה האלה זהים לפאנלים של הדגמים החדשים (הכוונה ל-interchangable עם טלוויזיות חדשות) נענתי שלא, אבל אני לא סומך על התשובה הזו ב-100%.
עם זאת, לא יכולים היו להתקין לך פאנל של סדרה A כי הוא באמת שונה, ולא תומך בכלל ב-120HZ.
- sagico
-
- חבר פעיל במיוחד

זה בדיוק מה שאני תוהה כעת.
אולי חוסר החדות נובע מכך שאני כרגע רואה ב 60 הרץ
אולי זה כן קרה. פניתי כמה פעמים וקיבלתי תשובות מתחמקות ואני חושש שיתכן הדבר,
יש דרך שאני אוכל לוודא את זה אצלי בטלויזיה ? מעבר לחוויה הסובייקטיבית שלי.
אולי חוסר החדות נובע מכך שאני כרגע רואה ב 60 הרץ
אולי זה כן קרה. פניתי כמה פעמים וקיבלתי תשובות מתחמקות ואני חושש שיתכן הדבר,
יש דרך שאני אוכל לוודא את זה אצלי בטלויזיה ? מעבר לחוויה הסובייקטיבית שלי.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

כן, יש דרכים. אתה יכול לחבר את המסך למחשב, ולהוציא מהמחשב 120HZ (אפילו ב-1080P).
ואז אני בטוח שיש בדיקות שניתן להריץ לבדוק אם הדברים עובדים כמו שצריך.
יש סרטון בדיקה ב-RTINGS (עם מאמר על הנושא) שבודק האם המסך מסוגל להציג 24P כמו שצריך. אם תכוון את המסך ל-60HZ ותריץ את הסרטון ואז ל-120HZ ותריץ את הסרטון ותבדוק תוכל לדעת אם זה עובד כמו שצריך או לא.
ואז אני בטוח שיש בדיקות שניתן להריץ לבדוק אם הדברים עובדים כמו שצריך.
יש סרטון בדיקה ב-RTINGS (עם מאמר על הנושא) שבודק האם המסך מסוגל להציג 24P כמו שצריך. אם תכוון את המסך ל-60HZ ותריץ את הסרטון ואז ל-120HZ ותריץ את הסרטון ותבדוק תוכל לדעת אם זה עובד כמו שצריך או לא.
- sagico
-
- חבר פעיל במיוחד

אני אשתדל לבדוק ככל יכולתי, פניתי שוב הבוקר לח. י. עם תמונות (ככל שאפשר להעביר את העניין במצלמת איפון, ) כדי לנסות להבין אולי זה העניין.
אעדכן כשיהיו תוצאות.
אעדכן כשיהיו תוצאות.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

תראה פה https://www.rtings.com/tv/tests/motion/24p תחת Judder-free 24p.
אתה מפעיל את הסרטון, מכוון את המצלמה לחשיפה של שניה אחת ואז צלם.
אם הפאנל 120HZ, אתה אמור לראות תוצאה כמו בתמונה השמאלית. ואם הפאנל 60HZ, אז כנראה תראה תמונה כמו מצד ימין.
אתה מפעיל את הסרטון, מכוון את המצלמה לחשיפה של שניה אחת ואז צלם.
אם הפאנל 120HZ, אתה אמור לראות תוצאה כמו בתמונה השמאלית. ואם הפאנל 60HZ, אז כנראה תראה תמונה כמו מצד ימין.
- sagico
-
- חבר פעיל במיוחד

אנסה, בינתיים נכנסתי לאתר הזה שמזהה את קצב הרענון. זיהה 60.
אני חושב שאני מתחיל להבין שזה הכיוון.
אני חושב שאני מתחיל להבין שזה הכיוון.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- sagico
-
- חבר פעיל במיוחד

אני יוצא מנקודת הנחה שהפנל שלי אכן מסדרה A הנמוכה.
עכשיו נראה מה יגידו בח. י.
די חוצפה מצדם. שיטת מצליח?
אני בדקה הראשונה הרגשתי שמשהו לא בסדר....
אני בדקה הראשונה הרגשתי שמשהו לא בסדר....
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

כך לא בודקים את זה, אתה צריך להיות מחובר למחשב על 120HZ.
- gildmor
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1379
Re:
אני לא מתמצא בדגמי LG כך שאני לא יודע אם CX נחשב באותה רמה כמו ה-C7 אבל גם אם אצא מהנחה שכן, בכל זאת המקורי עלה 11K והחדש 7.5K ומבקשים בנוסף חצי מהעלות שלו למוצר שהוא באחריות כי הם לא יכולים לתקן בפחות מחודש. לא נשמע לי כמו סופר הוגן....
תיקון שיתעכב חודש (אולי יותר) בשילוב עם חוסר בטחון במוצר שלא יחזיק ללא אחריות נוספת והתוצאה שהלקוח נגרר לשידרוג יקר למרות שהמוצר באחריות.
במבחן התוצאה יש להם הצלחה בלשדרג במקום לתקן ועל הדרך לעשות רווח נוסף, קצת מזכיר את א.פ.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4816
1. הקפצת הודעה מלפני שנה שבה המציאות היתה שונה לגמרי מבחינת מחירים וגם מבחינת זמינות חלפים.
2. יש פער עצום בין המסכים מסדרות 6-7 למסכים מסדרות 9-x וכמובן 1.
3. עדין חושב, שאחרי 3 שנים, לקבל מוצר חדש טוב יותר עם אחריות ל-3 שנים נוספות ב-3,500 זו הצעה הוגנת.
3. עדין חושב, שאחרי 3 שנים, לקבל מוצר חדש טוב יותר עם אחריות ל-3 שנים נוספות ב-3,500 זו הצעה הוגנת.
- טלHD
-
- גורו

- תגובות: 14365
הכל נכון עם הסתייגות לגבי סעיף 2..24/08/2021 19:09ChinggisKhan כתב: 1. הקפצת הודעה מלפני שנה שבה המציאות היתה שונה לגמרי מבחינת מחירים וגם מבחינת זמינות חלפים.
3. עדין חושב, שאחרי 3 שנים, לקבל מוצר חדש טוב יותר עם אחריות ל-3 שנים נוספות ב-3,500 זו הצעה הוגנת....
היה לי E6 ויש לי C7 בחדר שינה וגם CX בסלון.
נכון שיש שיפור עם השנים, אבל ממש בקצוות.
ה C7 חיה ובועטת ממש כמו ביומה הראשון וב 99% בצפייה יומיומית, קשה מאוד, אם בכלל, לראות את ההבדלים ל CX.
השיפורים ברובם נראים רק אם משווים אחת ליד השניה וממש מחפשים אותם.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4816
מחדד - מבחינת רגישות לצריבות
- sagico
-
- חבר פעיל במיוחד

אין לי יציאת hdmi במחשב, אנסה לחבר את המחשב בהמשך אבל אני כבר משוכנע שאני עם פנל של סדרה a....
אני לא וידאתי את זה כי גם אני קראתי את ההודעה של מני דהן שכתב שאין תאימות פנלים אחורה, ולכן הייתי בטוח שאקבל פנל זהה לסדרה, שכנראה כבר לא קיים ומיוצר היום כי אין סדרה b. ולכן הם עושים התאמה (כי היה על זה דיבור בזמן ההתקנה) ומתקינים פנל נחות יותר. וזו הסיבה לאיכות פחותה בהרבה ממה שהיה לפני כן. מדמיין אני לא מ ס ת ב ר ..
עצוב ביותר ותעודת עניות לח. י.
נ.ב
יש אתרים שעושים את זה לא רע, בשלושה מהם קיבלתי תוצאה של 60 הרץ.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

בלי לחבר מקור שיודע להוציא 120HZ, חבל על המאמץ.
- tamir89
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 120
במקרה יש לי B7 שמעולם לא הוחלף בה פאנל, ועשיתי את הבדיקות באותם אתרים שעשית, והתוצאה שקיבלתי זהה לשלך. בשום בדיקה אני לא מקבל 120hz.24/08/2021 14:57sagico כתב: אני יוצא מנקודת הנחה שהפנל שלי אכן מסדרה A הנמוכה.
אני בדקה הראשונה הרגשתי שמשהו לא בסדר.......
יתכן שכמו שנאמר ע"י @TheCoolest, זוהי לא הדרך לבדוק את זה.
- sagico
-
- חבר פעיל במיוחד

25/08/2021 1:03tamir89 כתב:במקרה יש לי B7 שמעולם לא הוחלף בה פאנל, ועשיתי את הבדיקות באותם אתרים שעשית, והתוצאה שקיבלתי זהה לשלך. בשום בדיקה אני לא מקבל 120hz.24/08/2021 14:57sagico כתב: אני יוצא מנקודת הנחה שהפנל שלי אכן מסדרה A הנמוכה.
אני בדקה הראשונה הרגשתי שמשהו לא בסדר.......
יתכן שכמו שנאמר ע"י @TheCoolest, זוהי לא הדרך לבדוק את זה.
ממ מעניין. תודה. אבצע בדיקות נוספות ואעדכן...
- gildmor
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1379
1. לא מוצא את ההודעה שלי המקורית משום מה, די בטוח שפשוט ראיתי את השירושור בשירשורים חדשים, כנראה שמישהו הקפיץ לפני.24/08/2021 19:09ChinggisKhan כתב: 1. הקפצת הודעה מלפני שנה שבה המציאות היתה שונה לגמרי מבחינת מחירים וגם מבחינת זמינות חלפים.
3. עדין חושב, שאחרי 3 שנים, לקבל מוצר חדש טוב יותר עם אחריות ל-3 שנים נוספות ב-3,500 זו הצעה הוגנת....
3. כפי שאמרתי זה די דומה להצעות של א.פ. מבחינת העלויות גם הם תמורת בערך חצי מהעלות מוכנים לשדרג למסך חדש עם אחריות לארבע שנים. רק שבמקרה שלהם אף אחד לא חושב שזה סופר הוגן. גם הם מציעים לפעמים לאנשים להחליף פאנל ולפעמים כשבוחרים באפשרות הזו אז פתאום אין או מציעים לתקן ואז פתאום אי אפשר\לא מצליחים.
התחושה שלי היא שזה עובד כמו אצל אמני החושים...מציעים לכאורה כמה אפשרויות אבל באופן כזה שדוחפים לכוון אפשרות השידרוג שהיא המועדפת עליהם. זה לא יכול להיות הוגן כי מי שעומד מולך הגיע מוכן לתרחיש ועשה מניפולציות בשביל לדחוף לתוצאה הרצויה בשבילו. זה נראה הוגן כל עוד אתה לא מודע שזה קרה ולא מודע לאינטרס שמניע את ההמלצות. כמו מצב שהגעת לחנות לקנות מוצר א' והמוכר שכנע אותך לקנות מוצר ב' כי היבואן שלו משלם יותר או קשור אליהם באופן כלשהו. כשאתה מגיע לחנות אתה יודע שאתה מתמודד מול איש מכירות, כשאתה מדבר עם שירות אתה לא מודע שזה בעצם הפך לשירות מכירה ומפעילים טקטיקות שיווק רק באופן יותר סמוי. מספיק משהו כמו: אין בעיה נחליף לך לדגם זהה, רק שתדע שמדובר במוצר "מחודש"...לא צריך יותר מזה בשביל לזרוע את החשש ולהפנות לכוון הרצוי.
מאותה סיבה יש אנשים שמוכנים לשלם עוד 1000-2000 שקל בשביל אחריות נוספת לעוד שלוש שנים שבמסגרת אותה אחריות סביר להניח יעדיפו לשלם שוב בשביל לשדרג לחדש בכל מקרה.
משלמים מראש פרמיה משמעותית בשביל הזכות לשלם להם שוב במקרה שתהיה תקלה ותרצה לשדרג בתשלום נוסף
האם במצב ענינים כזה יש לשירות כלשהו בכלל אינטרס לתקן, להחזיק חלפים, לתת תוכן לעניין האחריות, לשפר את אמינות המוצר?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

לא הבנתי מה דומה לא.פ.? מציעים לך להחליף פאנל או לשדרג למסך חדש.
אם תחליט להחליף פאנל, אז יחליפו לך פאנל ולא ישאלו יותר שאלות.
אם תחליט לשדרג למסך חדש, אז הצעת המחיר משקפת את הערכת המחיר של המסך הקיים. התחשב בזה שמדובר במסך כמעט בן 4 שנים בגודל "55, כאשר אחד חדש היום עולה כ-6,000 ש"ח, אזור ה-3,000 עבור מסך ישן ותקול נשמע לי הוגן לגמרי. אבל אולי אני חי בסרט, ולדעתך הם צריכים להחליף לו לטלוויזיה חדשה ללא תוספת עלות.
לא ראיתי איפה "דוחפים" לשדרג, ולא הבנתי מי עושה מניפולציות. נשמע שאתה ממציא וכותב דברים ללא שום קשר לתגובות הקודמות כאן בשרשורים.
אם תחליט להחליף פאנל, אז יחליפו לך פאנל ולא ישאלו יותר שאלות.
אם תחליט לשדרג למסך חדש, אז הצעת המחיר משקפת את הערכת המחיר של המסך הקיים. התחשב בזה שמדובר במסך כמעט בן 4 שנים בגודל "55, כאשר אחד חדש היום עולה כ-6,000 ש"ח, אזור ה-3,000 עבור מסך ישן ותקול נשמע לי הוגן לגמרי. אבל אולי אני חי בסרט, ולדעתך הם צריכים להחליף לו לטלוויזיה חדשה ללא תוספת עלות.
לא ראיתי איפה "דוחפים" לשדרג, ולא הבנתי מי עושה מניפולציות. נשמע שאתה ממציא וכותב דברים ללא שום קשר לתגובות הקודמות כאן בשרשורים.