שאלה בקשר לתכנון מערכת קולנוע

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
shlomis1zzz
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1577
נתן תודות: 912 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #21 

עופרפולק כתב:לא ראיתי . הכנתי כזה פעם לפני כמה שנים
...
חבר ,
התגעגעתי לתגובותיך המחוכמות :-)

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7400
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים

שליחה #22 

אהלן שלומי . כן אפשר לתלות את הרמקולים אם שרשרת מהתקרה .
Sony 1040
Monitor mass

dudiperetz
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 17
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #23 

האופציה הכי הגיונית לדעתי זה למקם את הסראונד מצד ימין של היציאה למרפסת איפה שרשום 720 ועל הקיר של המקרר אם זה אפשרי בכלל ואחרי זה להגדיר מרחקים ברסיבר.

זה לא אופטימלי אבל הכי הגיוני אלא אם אתה רוצה שרשראות מהתקרה או חוטים שיוצאים מהרצפה

GalZohar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 832
נתן תודות: 179 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #24 

מניח שעדיין לא בנו לך את הדירה ואולי אפילו עוד לא חתמת על תוכנית חשמל אז יש לך עוד אופציה לעשות שינויים.

בגדול אל תסמוך על הקבלן שיש לו מושג במערכות קולנוע. אני לא הבנתי כלום בעניין כשעשינו את תוכנית החשמל ועכשיו מתחרט על לא מעט דברים. תלמד כל מה שאתה יכול לגבי מה אתה רוצה מהמערכת שלך לפני שאתה חותם על תוכנית חשמל לדירה.

אצלנו שמו צינורות לכבלים לרמקולים קדמיים ואחוריים מאד גבוהים, שזה בכלל לא רלונטי ולא יהיה בשימוש בחיים (חוץ מאולי לאטמוס אחורי שכנראה לא אעשה משיקולי תקציב). אפילו לסאב אין באמת הכנה (לא שיכול להיות להם מושג מראש איפה יהיה כדאי למקם סאב...).

בחלל פתוח כמו שיש לך (וגם אצלי) באמת שאין דרך הגיונית לשים רמקולי סראונד בצדדים (ל-5.1) ורמקולי סראונד אחוריים (ל-7.1) בלי להריץ כבלים דרך הרצפה... לא בטוח אם מישהו עשה את זה. חוץ מזה שאם יש ילדים או סתם אורחים שלא שמים לב, אז צריך למצוא פתרון יצירתי לסטנדים לרמקולים שלא יפלו כי נראה שגם הכבדים ביותר זה משהו שאפשר להפיל אם לא איתלרת להם ייצוב נוסף. אני עדיין מחפש אנשים שהצליחו לעשות לזה פתרון נורמאלי - ברשת לא מצאתי כלום חוץ מלוותר מראש.

שורה תחתונה להתייעץ עם מישהו שבאמת מבין במערכות קולנוע לפני שחותמים על תוכנית חשמל! כמו-כן אם הדירה כבר בנויה, לא לקנות שידה לטלויזיה לפני שקונים טלויזיה מערכת קולנוע הולכת להיות או לפחות סגורים 100% על בדיוק מה קונים.

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3431
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 219 פעמים

Re:

שליחה #25 

14/07/2020 18:40  
Amir64 כתב:
הקבלנים חוסכים בקירות, ויוצרים חלל גדול המכיל הכל.
אם היו יכולים, היו עושים גם את חדרי השינה ללא קירות, כדי שתראה את המטבח מהמיטה.
...
זה לא קשור לחיסכון בקירות, הבנייה היום יותר מודרנית שזה אומר חלל פתוח...מבחינה עיצובית זה הרבה יותר יפה.
....

GalZohar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

Re: Re:

שליחה #26 

21/11/2020 9:22  
yarino כתב:
14/07/2020 18:40  
Amir64 כתב:
הקבלנים חוסכים בקירות, ויוצרים חלל גדול המכיל הכל.
אם היו יכולים, היו עושים גם את חדרי השינה ללא קירות, כדי שתראה את המטבח מהמיטה.
...
זה לא קשור לחיסכון בקירות, הבנייה היום יותר מודרנית שזה אומר חלל פתוח...מבחינה עיצובית זה הרבה יותר יפה.
...
לגמרי עיצובי, העלות של הוספת קיר גבס תעלה לך גרושים ולקבלן עוד פחות מזה אם הוא עושה בכל הדירות.
אני גם ממש בעד העיצוב הזה, עם כל הכבוד לסאונד יש דברים יותר חשובים מזה שיהיה סראונד בסלון (לפחות לרוב האנשים).
מי שממש רוצה להתפרע עושה חדר קולנוע יעודי...

ה"הכנות לקולנוע ביתי" זה כנראה רק בקטע שיווקי להראות ש"הנה יש פה" למרות שבפועל אין לזה שימוש בצורה שבה עושים את ההכנות או שההכנות הן מאד מינימאליות. בסוף ההכנות צריכות להתאים למערכת ולריהוט שאתה תקנה אז אין להן באמת משמעות וכמעט לא משנה מה יעשו כנראה תצטרך לשנות (ועדיף כמובן לפני ביצוע, אח"כ זה הרבה יותר יקר עד בלתי אפשרי).

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #27 

21/11/2020 7:06  
GalZohar כתב:
בחלל פתוח כמו שיש לך (וגם אצלי) באמת שאין דרך הגיונית לשים רמקולי סראונד בצדדים (ל-5.1) ורמקולי סראונד אחוריים (ל-7.1) בלי להריץ כבלים דרך הרצפה... לא בטוח אם מישהו עשה את זה. חוץ מזה שאם יש ילדים או סתם אורחים שלא שמים לב, אז צריך למצוא פתרון יצירתי לסטנדים לרמקולים שלא יפלו כי נראה שגם הכבדים ביותר זה משהו שאפשר להפיל אם לא איתלרת להם ייצוב נוסף. אני עדיין מחפש אנשים שהצליחו לעשות לזה פתרון נורמאלי - ברשת לא מצאתי כלום חוץ מלוותר מראש.
...
אם באמת רוצים להנות ממערכת קולנוע כמו שצריך אז הפיתרון זה הנחת צנרת לכבלים מתחת לריצוף מהחזית איפה שיישב הרסיבר ועד למיקום הרמקולים האחוריים ששם הם ישבו על סטנד, כלומר הכבלים ייצאו מהריצוף ממש מתחת לסטנד ולמעשה לא יראו כלל.

במידה וישנם ילדים ניתן לקבע את הסטנדים לריצפה באופן זמני כמו גם את הרמקולים לסטנד, כך בכל אופן אני תיכננתי זאת בדירה הקודמת שלי וזה נראה מדהים.
....

GalZohar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #28 

אם הכבל יוצא מהריצוף גם ככה אי אפשר להזיז אותם בלי שיחשף הכבל אז בתכל'ס אפשר גם לקבע לריצפה. אבל לא ראיתי סטנדים כאלה, יש מצב שצריך לאלתר, למרות שזה נראה לי די מוזר.
שים לב שאם אתה טועה במיקום במקרה כזה אתה בבעיה. ואם אי פעם תרצה להעיף את המערכת אז צריך בלטה חדשה או לחיות עם חור ברצפה.

עדיין לא לגמרי הצלחתי להבין אם עדיף סראונדים במקום לא מתאים (כמו אצלך) או לוותר לגמרי. נשמע שעדיף לוותר ולהשקיע ברכיבים שכן תהיה מהם תועלת. אפילו ראיתי כאלה שמצליצים להשקיע ברמקולים הקדמיים ולוותר על הסראונדים במקרה של תקציב מוגבל.

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #29 

21/11/2020 19:37  
GalZohar כתב:
עדיין לא לגמרי הצלחתי להבין אם עדיף סראונדים במקום לא מתאים (כמו אצלך) או לוותר לגמרי.
...
זו שאלה שמופנית אליי?

לא הבנתי מה כוונתך לאלתר סטנד? מדובר על סטנדים רגילים.
....

GalZohar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #30 

התכוונתי באופן כללי שחיפשתי על זה הרבה ולא הצלחתי להבין מה עדיף מבחינת התוצאה הסופית.

לגבי לאלתר התכוונתי את הקיבוע לרצפה, לא נראה שלסטנדים "רגילים" יש אופציה כזו, או לפחות לא מצאתי כאלה. גם לא מצאתי כאלה עם בסיס מספיק רחב כדי שיהיה על גבול הבלתי אפשרי להפיל אותם. זו פיסיקה פשוטה לגבי כמה משקל צריך להרים ולאיזה גובה כדי לעבור את נקודת שיווי המשקל, וזה משפיע ישירות על עוצמת המכה שהם יכולים לספוג ועל כמה צריך להתאמץ כדי להפיל אותם בדחיפה.

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #31 

ניתן ובקלות.
....

EliranAv
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 36
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #32 

אצלי הסלון גם פתוח ולא רציתי שהרמקולים יהיו על סטנדים מאחורי הספה (מתאמי מקום פנוי),
אז עשיתי את ההכנה בתקרה עבור מערכת של 5.1.2 (עכשיו מתחרט שלא עשיתי עוד 2 צינורות ל-5.1.4 ),
זה הכיוון - 5.1.2 רק שהאחוריים גם בתקרה.

לגבי "איכות" הסאונד של תצורה כזאת, אני מאמין שזאת פשרה שאפשר לחיות איתה אבל זה מאד אינדיבידואלי ותלוי גם בציוד שיש לך + הכיול של הרסיבר + האקוסטיקה.
אני מרוצה מאד מאיך שזה יצא - אני מתקשה להאמין שאחרי שהתרגלתי לראות סרטים בסראונד (ב-Atmos כולל ה-Hight בכלל אין מה לדבר) אני אוכל להינות בסטריאו.

אם אתה מחפש פתרון לרמקולים בתקרה אתה יכול להשתמש ברמקולים כמו SVS Prime Elevation (או כל "רמקול Atmos" שהוא מראש מותאים לתלייה ויש לו זווית). לי יש 2 רמקולים של ה-Elevation בתקרה מאחורי הספה (מכוונים לספה) עבור צליל אחורי + 2 רמקולים נוספים לפני הספה עבור ה-Hight (גם מכוונים לספה אבל הפוך).

עוד אפשרות זה מתקן תלייה בתקרה עם אפשרות לכוון את הרמקול כלפי הספה - לי יש את זה Ceiling Mount Stand,
זה תלוי אבל בסוג הרמקול - אם זה Bookshelf ואין לו חיבורים מאחורה זה כבר יותר קשה (בדיוק עכשיו נתקלתי בזה ונאלצתי לעשות "פרוייקט DIY קטן" למתקן).

GalZohar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #33 

בעצם מיקמת את הרמקולי סראונד (שאמורים להיות בצדדים) מאחורה ולמעלה? וזה נשמע יותר טוב איתם מאשר בלעדיהם? ניסית גם להריץ אותם בתור אטמוס אחוריים (3.1.4)? יש אפשרות כזו בכלל? אם כן, איך זה נשמע לעומת להגדיר בתור 5.1.2?

EliranAv
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 36
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #34 

הרמקוליים האחוריים (במערכת של 5.1) אצלי מותקנים בתקרה מאחורי הספה והם מכוונים מטה לכיוון הספה,
כשהרסיבר מקבל סאונד של 5.1 ומעלה (גם 5.1.2 או 7.1 לא משנה) הוא שולח את האפקטים של הצלילים האחוריים לרמקולים האלה בהתאמה.
אין מה להשוות לסטריאו או 3.1 (מדובר על סרטים ולא על מוזיקה), אתה לא תקבל את האפקט הזה.

יש לי בנוסף עוד 2 רמקולים בתקרה (נגיד בין הקדמיים לאחוריים) שמקבלים אפקטים של גובה כאשר הרסיבר מקבל סאונד של 5.1.2,
יכולתי להגדיר ברסיבר שהמערכת היא 7.1 ואז הם יתפקדו כרמקולים "צדדים".
בתחילת השרשור לא דיברו על זה אבל הזכרתי את זה כדי שאנשים שלא מכירים יקחו את זה בחשבון - זה עוד תשתית/תעלות, רמקולים וגם תלוי ברסיבר (לא לכל רסיבר יש את היציאות המתאימות).

לגבי ה-3.1.4, אצלי ברסיבר אפשר לעשות 3.1.2 (הרסיבר לא נותן לנצל עוד ערוצים אבל זה מגבלה של הערוצים אצלי) אבל אין סיבה לעשות את זה כי מפסידים את האפקט של הצליל האחורי (לא נתקלתי בסאונד שמראש מקודד ל-3.1).

אני בגדול מאוד מרוצה, יכול להיות שאם הרמקולים היו על סטנד מאחורי הספה אולי היה "שיפור" בסאונד, אבל זה משהו שקשה למדוד אותו ועד כמה השיפור משמעותי (אם בכלל) - בגלל זה רשמתי שזאת פשרה.
אני חושב שלמי שמתעניין בזה שווה לבדוק את זה אולי בחנות שיש לה הכנה כזאת.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”