התייעצות לגבי אוזניות

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2303
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #21 

איש, לא יודע איך הגעת למסקנה שככל שההתנגדות גבוהה יותר הסאונד יותר טוב, אבל זה לא נכון להכליל ככה. יכול להיות שאהבת יותר את ה-600 אוהם, מאשר את ה-32. מצד שני מישהו אחר שאני מכיר שרכש את ה-32 לא שמע שום הבדל בין ה-2. מעבר לזה, גם אם יש הבדל והוא לטובת ה-600 אוהם, זה מקרה פרטי בלבד. בדיוק כמו שזה שה-K1000 שלי 120אוהם לא אומר שהן פחות טובות מה-HD650 שהן 300. זה כמובן דוגמא מוקצנת, אבל זה הרעיון. הסיבה היחידה להתנגדות היא דרישות המתח והזרם של האלמנטים. ברגע שתיקח מגבר שיודע לעבוד עם העומס הנתון כמו שצריך, אין שום גורם שיעשה את ההתנגדות הגבוהה יותר טובה יותר מבחינת איכות שמע. זה יהיה תלוי במבנה של האלמנט עצמו בלבד.

בנוגע לאלסנדרו MS-1, בתור אחד ששמע אותה ושמע פחות או יותר כל דגם של גראדו מהזמן האחרון (SR60/80/125/225/325/RS1/GS1000/HF1) אני יכול להגיד בלב שלם שה-MS-1 טובה יותר משמעותית מכל GRADO שקיימת גם במחיר של פי 10. הצליל של ה-MS-1 פשוט הרבה יותר נכון והרבה יותר טיבעי וכיפי. כן, לא הייתי לוקח אותה בתור אוזנייה אודיופילית שלי, לזה יש לי את ה-K1000 שהחליפה את ה-K340 המשודרגת, אבל בתור אוזנייה לסאונד כיפי, להנאה נטו ללא ניסיון להגיע לצליל הכי שטוח שקיים, האלסנדרו היא פשוט מדהימה ברמה שלא להאמין. בטח ובטח שבמחיר של 100$ עם משלוח.

ד"א, ה-W5000/L3000 הן אוזניות שונות מאוד מהאוזניות שהזכרתם בדיון במחירים הנמוכים יותר של 300-400 דולר. ברמות האלה של המחירים הבדלים גדולים באיכות לא תמצא, בטח שלא ביחס כלשהו למחיר. הרבה שם זה יוקרה ועניין של טעם אישי. כל אחד מחפש את הגרסא שלו של ה"אמת". וכך גם בסאונד. כל אחד מחפש את הצליל שמתאים לו. יכול מאוד להיות שאתה לא אהבת את הצליל הזה. גם אני למשל לא אהבתי בכלל ה-W5000. כן, הן דיי מפורטות, כן הן דיי מהירות, כן, הן נראות טוב. אבל תאכלס הסאונד שלהן הוא אנאליטי וקר מאוד ולא נהנתי מלהקשיב להן בניגוד לדוגמא ל-Stax 4040 שהיא אומנם אוזנייה פחות אנאליטית, וקצת פחות מדויקת בגבוהים, אבל הסאונד שלה מאוד נעים ומרגיש פשוט יותר נכון "מוזיקלי" אפילו הייתי אומר.

Shahter
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 186
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #22 

anatoli15 , אני לא אמרתי שאוזניה אחת עם אמפדנס X פחות טובה מאוזניה אחרת עם אמפדנס 2X , זה פשוט לא הגיעוני להגיד ככה.

מה שאני אמרתי זה :

1) אם קיימות שתי אוזניות מאותו דגם עם אמדנס שונה אז אוזניה של 2X תשמע יותר טוב מאוזניה של X ( מסקנות זה כבר כל אחד יעשה לבד )

2) כל אוזניה בעלת אמפדנס נמוך ששמעתי לא הרשימה אותי בצליל . - ייתכן וזה לא אמריה נכונה , כי היא עלולה להתפס לא נכון . אבל ככה זה ייצא באמת בכל הסבב שעשיתי . כמובן שזה מקרי , אבל מה לעשות ככה זה היה :)

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #23 

הבנתי אותך, ואני אומר שוב, מה שאתה אומר זה לא נכון. עם 2 אני לא מתווכח בכלל, זה טעם אישי וזה נכון לגמרי אם זה מה שאתה חושב. אבל עם הסעיף הראשון יש לי בעיה. שוב, קח אותה האוזנייה בדיוק רק עם התנגדות שונה, זה לא בטוח בכלל שהאוזנייה עם ההתנגדות הגבוהה יותר תשמע טוב יותר. במצב בודד אחד לטעמך האישי בלבד עם מערכת מאוד ספציפית, זה היה המצב. זה לא אומר שאם היית לוקח מגבר אחר שמעדיף התנגדות נמוכה זה היה המצב. זה גם לא אומר שאם היית מחליף לדגם אחר (סתם נגיד את ה-DT880) זה היה עדיין אותו הדבר.

אני לא רוצה שתיקח דוגמא אחת כל כך קטנה ותכליל על הכל, אנשים יקבלו מסקנות לא נכונות. זה הכל.

Shahter
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #24 

בסדר גמור . אז הבעיה היא למצוא מגבר אוניברסלי , כי כמו שאתה אומר וככה גם אני התרשמתי רב המגברים הם מגברים "חד כיוונים" או שהם יודעים לתת מתח כמו שצריך או זרם . לכן שתי אוזניות מאותו דגם אבל אמפדנס שונה יכולות להשמע אחרת .
רק אף אחד מהיצרני מגברים לא אומר את זה ... כולם משיגים מסקנות רק אחרי הקנייה . כי מבחינת היצרן הוא תומך בהכל ...

ובנוסף , נתקלתי בהד-פי בהסבר מצויין על אמפדנס גבוה , ושם נאמר שמצב האידיאלי הוא דווקא עם התנגדות גבוה .. אני אחפש את הציטות.

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #25 

מצב אידיאלי מבחינת מה? מבחינת זה שיותר קל לבנות ספק לזרמים נמוכים יותר? בסדר, אבל במגבר אוזניות גם ככה מדובר בזרמים נמוכים. מגבר טוב יוכל להזיז כל אוזנייה בתחום של 32 עד 300 בלי שום בעיה, וסביר להניח שאפילו מעבר לתחום הזה.

Shahter
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #26 

אידיאלי מבחינת מה, זה היה בציטות שאני מחפש , סבלנות ;)

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #27 

אין בעיה, אני תמיד סבלני.

בכל מקרה, בנושא המקורי. בוא תסכים איתי שאין קשר בין התנגדות גבוהה לאיכות. וזה לא בהכרח תלוי במגבר. גם עם מגבר שאידיאלי לשתי ההתנגדויות, התנגדות גבוהה יותר לא אומרת שתקבל איכות טובה יותר.

Shahter
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #28 

אם ניקח מגבר שמסוגל לדחוף שתי התנגדויות בצורה מושלמת , וניקח אוזניות מאותו דגם עם אםמדנס שונה - אז לדעתי , כן , אוזניה עם אמפדנס גבוה תשמע יותר טוב .

הסבר שלצערי אני לא מוצא , היה מדבר על כך שאמפדנס גובה מאפשר לתת שליטה יותר טובה על דרייבר . זה בקיצור , היה שם הסבר יפה ומפורט ..

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #29 

טוב, לא יודע למה אתה ממשיך לחשוב ככה כשזה לא נכון (ושמעתי גם על אנשים שאומרים בדיוק הפוך) ואתה מסיק את זה ממקרה בודד אחד. בכל מקרה, אני לא רוצה להיגרר עם הנושא ולטחון מיים. סך הכל רציתי למנוע מצב שבו מישהו קורא את זה ומקבל את הדברים כתורה מסיני.

Shahter
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #30 

אני לא ממשיך לחשוב . אני מסיק מסקנות ממה שאני קורא ושומע.

ממה ששמעתי על DT990 היה הבדל ועל אותו מגבר בדיוק - יכול להיות שתי מסקנות : 1) מגבר מתנהג יותר טוב עם אמפדנס גבוה 2) אמפדנס גבוה נשמע יותר טוב בלי קשר למגבר

מקריאה אני קיבלתי כמה הוכחות על המצב , וכן אמפדנס גבוה מאפשר שליטה יותר טובה על הדרייבר .

אבל שוב .. אני לא אומר שאוזני Y עם אמפדנס 2X , תשמע יותר טוב מאוזניה Z עם אמפדנס X , רק על סמך הפרשי אמפדנס . ברור שזה לא נכון ולא הגיוני ! אבל אותה אוזניה עם אמפדנס שונה תשמע אחרת !

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #31 

הבעיה שלי עם המסקנות שלך הן אחרות. שמעת מקרה אחד ויחיד בלבד שבו האוזנייה עם ההתנגדות הגבוהה יותר נשמעה טוב יותר. וגם במקרה הזה בכלל אין לך מושג מה גרם להבדל בצליל. אז איך אתה יכול להסיק שזה טוב יותר בכל מצב?

Shahter
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #32 

שוב פעם :)

אני מסתמך על בדיקה שלי וקריאה על הבדלי אמפדנס . בהתאם לדברים שאני קורא , בדיקה/מסקנות שהשגתי הן נכונות בהחלט .

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #33 

שוב, המסקנות שלך נוגעות למקרה אחד ויחיד שאין לך מושג בכלל מה היה הגורם להבדלים. המגבר או האוזניות. אתה לא יכול להסיק מזה פשוט כלום.

בנוגע לציטוט שראית איפשהו, זה לא אומר שום דבר. אם העניין היה כזה פשוט, לא נראה לך שכל האוזניות היו עם התנגדות גבוהה (ואפילו גבוהה מאוד כמו ה-414 שהיו 2000אוהם לדוגמא)?!

Shahter
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #34 

לא , , לא נראה לי בכלל. כי חוץ מאספקט של צליל יש עניין שיווקי בהבדלי אמפדנס . זה לא ברור ?

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #35 

לא. כי היתרון היחיד של התנגדות נמוכה הוא שימוש באוזניות ללא מגבר. כל אוזנייה נורמאלית (ואני מדבר איתך אוזניות לבית ברמות של מאות דולרים) עובדת גם ככה עם מגבר כי מי שמשקיע בזה קונה גם מגבר. אם התנגדות גבוהה הייתה אוטומטית משפרת את האיכות, תהייה בטוח שהיינו רואים אוזניות עם התנגדויות גבוהות בלבד. בטח שבמחירים של 400$ ומעלה.

Shahter
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #36 

יפה אמרת .. אבל בסוף קילקלת :)

אני אסביר לך כמה דברים שאתה יודע עליהם היטב אבל כנראה שלא מסיק מסקנות נכונות .

א ) אוזניות נועדות ב 99% מהמקרים ל 3 תחומים : נגנים ניידים , אולפני הקלטה , שימוש ביתי .

ב) אוזניות ניידות חייבות להיות עם אמפדנס נמוך על מנת לא לצרוך יותר מדי מתח מנגן נייד שגם כך אוכל את הסוללה

ג) אוזניות לאולפני הקלטה יכולות להיות גם עם אמפדנס נמוך וגם עם גבוה כי הן לא תלויות בזרם/מתח

ד) אוזניות ביתיות הנועדות לעבוד עם מגבר , כמו אוזניות אולפניות גם הן לא תלויות בזרם/מתח

מ א) אנחנו יכולים להסיק לפחות דבר אחד - אין מצב שכל האוזניות יהיו עם אמפדנס גבוה , כי הלך על נגנים ניידים
מ ב) אפשר להבין שלמרות שאולפני הקלטה הן בעלי ציוד משובח , אבל קשה לי לאמין שבכל אולפן יש מגבר אוזניות , כי לרוב משתמשים ביציאת אוזניות של מכשיר כלשהו. לכן קייימים שני סוגים גם עבורם.
מ ג) אותה מסקנה כמו מ ב' בדיוק.

לגבי דבר שני של מה עדיף , אנחנו יכולים להמשיך בשיחה אבל לא נראה לי שנגיע לקונצנזוס בנושא ..

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #37 

מ-א נתעלם כי אני כבר ציינתי שאני מדבר על אוזניות לבית ולא אוזניות ניידות.

ל-ב' רק נגיד שאין דבר כזה אולפן בלי מגבר אוזניות. בכל מיקסר יש מגבר אוזניות. ועם עובדים באולפן נורמאלי שיש לו תקציב לאוזניות נורמאליות יש להם תקציב גם למגברים נורמאליים. אותו דבר גם ל-ג'.

אז שוב, אין לי בעיה שמעכשיו תחפש רק אוזניות עם ההתנגדות הגבוהה ביורת שקיימת לאותו הדגם, באמת שלא. סך הכל אני לא רוצה שאנשים יחשבו שאוזניות זהות עם התנגדות שונה תמיד יהיה עדיף ללכת על ההתנגדות הגבוהה יותר. פשוט כי מעשית זה לא נכון בכלל שזה יהיה עדיף בכל מקרה.

Shahter
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #38 

בוא לא נדבר על כל אולפן וגם בוא לא נדבר על מיקסר כלשהו או ציוד אולפני אחר שיכול הלחליף מגבר אוזנית נפרד.

אבל שוב , זה מסקנות שלי וזה מסקנות שלך . אתה לא הצלחת לשנות את דעתי ואני לא הצלחתי לשנות את דעתך. כך שבוא לא נגיד מי בינינו צודק .

עד שלא אתה ולא אני לא נביא לפה הוכחות חד משמעיות , בוא לא נכריז , כמו שאתה עושה , איזה צעד מדבר נכון .

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #39 

כמו שאמרתי, לא באתי לשנות את דעתך, ולא מעניין אותי מי בינינו צודק. כמו שכבר רשמתי כמה פעמים. אני לא רוצה שאנשים יחשבו אוטומטית שזה שלאוזנייה יש התנגדות גבוהה יותר אז היא טובה יותר (שוב באותו הסוג של אוזנייה כמובן). זה הכל.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #40 

עכבה של אוזניה לא אומרת מאומה על איכותה.
זה שיקול של המתכנן ותו לא.
זה כמו להגיד שרמקול בעל עכבה (נומינלית) של 8 אוהם טוב יותר מרמקול עם עכבה של 4 אוהם.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”