·במעט מאוד כלים בסופו של דבר.spon83 כתב:@Catskinner
מסקרנות, באיזה כלים אתה משתמש?...
לפני כמה שנים עשיתי "חושבים" גדול ושיניתי הרבה דברים בחיים שלי, אחד מהם נגע להתייחסות שלי לדברים שאני קונה או שיש לי בבית. בסופו של דבר מכרתי, תרמתי, זרקתי את הכל ורוקנתי את הבית עד לרמה של קירות חשופים. ואז הגיע הרגע שבו רכשתי ריהוט וכלים לפי מה שאני צריך ולא לפי מה שמקובל או כדי להתאים את עצמי לפנטזיות של אחרים. מה שאני קונה היום זה לפי הכלל של מעט מאוד, יקר מאוד ועמיד מאוד. דברים שאפשר להעביר הלאה.
לכן אין לי סטים או פירמידות של סירים בבית ומה שיש לי מאוד יקר. יש לי שתי מחבתות מפלדה אל חלד המשמשות לבישול מוצרים שהם קצת חומציים, כמו עגבניות למשל וכל היתר זה יציקות ברזל ואמייל או פלדה דלת פחמן. בסך הכל מדובר בעוד שתי מחבתות ובשני סירים. זה אולי נשמע מעט אבל זה בדיוק מה שצריך ולא יותר מזה.
ומה בקשר לציפוי? אז חזרתי לשיטות שהיו מקובלות באלפי השנים הבודדות שחלפו מאז שגילינו את האש. יש מספיק חומר באינטרנט, כולל סרטונים, המסבירים כיצד עושים seasoning לכלים מיצקת ברזל או פלדה דלת פחמן והדבר היחיד שיש לי להוסיף זה שאני משתמש או בחמאה או בשמן קוקוס, שזה עובד יפה מאוד, שלנקות כלים דורש רק מים וניגוב ושקל לחדש את הציפוי. יש כמובן גם את הקטע שלי אישית זה עושה טוב להשתמש בכלים איכותיים ועמידים שימשיכו להיות בשימוש עשרות שנים אחרי.
שעממתי? לא נורא. את הסירים רכשתי מ Le Creuset מצרפת, מחבתות היציקה הן של Solidtechnics מאוסטרליה והמחבתות בפלדה אל חלד הן של Kuhn Rikon משוויצריה.