איכות כלים ושירות של פוד אפיל (Food Appeal), סולתם ואחרים...

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #21 

spon83 כתב:@Catskinner

מסקרנות, באיזה כלים אתה משתמש?
...
·במעט מאוד כלים בסופו של דבר.

לפני כמה שנים עשיתי "חושבים" גדול ושיניתי הרבה דברים בחיים שלי, אחד מהם נגע להתייחסות שלי לדברים שאני קונה או שיש לי בבית. בסופו של דבר מכרתי, תרמתי, זרקתי את הכל ורוקנתי את הבית עד לרמה של קירות חשופים. ואז הגיע הרגע שבו רכשתי ריהוט וכלים לפי מה שאני צריך ולא לפי מה שמקובל או כדי להתאים את עצמי לפנטזיות של אחרים. מה שאני קונה היום זה לפי הכלל של מעט מאוד, יקר מאוד ועמיד מאוד. דברים שאפשר להעביר הלאה.

לכן אין לי סטים או פירמידות של סירים בבית ומה שיש לי מאוד יקר. יש לי שתי מחבתות מפלדה אל חלד המשמשות לבישול מוצרים שהם קצת חומציים, כמו עגבניות למשל וכל היתר זה יציקות ברזל ואמייל או פלדה דלת פחמן. בסך הכל מדובר בעוד שתי מחבתות ובשני סירים. זה אולי נשמע מעט אבל זה בדיוק מה שצריך ולא יותר מזה.

ומה בקשר לציפוי? אז חזרתי לשיטות שהיו מקובלות באלפי השנים הבודדות שחלפו מאז שגילינו את האש. יש מספיק חומר באינטרנט, כולל סרטונים, המסבירים כיצד עושים seasoning לכלים מיצקת ברזל או פלדה דלת פחמן והדבר היחיד שיש לי להוסיף זה שאני משתמש או בחמאה או בשמן קוקוס, שזה עובד יפה מאוד, שלנקות כלים דורש רק מים וניגוב ושקל לחדש את הציפוי. יש כמובן גם את הקטע שלי אישית זה עושה טוב להשתמש בכלים איכותיים ועמידים שימשיכו להיות בשימוש עשרות שנים אחרי.

שעממתי? לא נורא. את הסירים רכשתי מ Le Creuset מצרפת, מחבתות היציקה הן של Solidtechnics מאוסטרליה והמחבתות בפלדה אל חלד הן של Kuhn Rikon משוויצריה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

yarko
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 348
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #22 

@gildmor
·מה לגבי מחבתות ברזל יצוק?

הם אמנם כבדים יותר ודורשים תחזוקה, אבל בטיפול נכון אתה יכול להגיע לרמה של non stick, בלי חומרים רעילים (יותר או פחות) והם יחזיקו לכל החיים

dmitrys
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1914
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 191 פעמים

שליחה #23 

כל העניין של טפלון רעיל\לא רעיל זה הרבה יחסי ציבור. לא נראה לי הגיוני שחברה עולמית תייצר מוצרים רעילים ותקבל אישור מכירה בכל העולם.

קצת מזכיר לי את נאופלם שהוזכרו בפוסט הראשון. "תחקיר" אחד של רפי גינת מחק אותם מישראל. לא עזר להם כל האישורים הנדרשים מהמעבדות הגדולות ביותר בעולם. רפי גינת אמר שזה רעיל - ואישתי זרקה את כל הסירים עוד באותו היום כשהיא לובשת כפפות גומי.
נאופלם היא חברה מדרום קוריאה, לא מאיזה מרתף בכפר בסין. גם מייצרים בדרום קוריאה, ומוכרים בכל העולם. הם כמובן עדיין קיימים, רק לא בישראל, וחבל.
ציונים טובים באמאזון https://www.amazon.com/s?k=Neoflam&ref= ... 7980695011

rafib65
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 463
שם מלא: רפי ב
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שליחה #24 

@dmitrys
·

מציע לך לראות את הסרט Dark Waters , אולי תשנה את דעתך... חב' דופונט (שהמציאה את הטפלון ואחת מיצרניות החומרים הגדולות בעולם) המשיכה להשתמש ב- PFOA בייצור טפלון ביודעין, למרות הוכחות שהוא רעיל.

בכל אופן, היצרנים הגדולים כבר לא משתמשים ב- PFOA מעל 10 שנים.

gildmor פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1379
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 127 פעמים

שליחה #25 

@ziv_r
·בשביל זה באתי להתיעץ וללמוד מנסיון של אחרים. ספציפית לגבי טפלון גם באתר של טפאל בארץ כיום כל שלושת סוגי הציפויים הטובים יותר שהם מציעים מבוססי טיטניום והשניים הפשוטים יותר לא ברור אם הם טפלון או משהו אחר אבל בכל מקרה ברור שגם הם די ירדו מעניין הטפלון, כנ"ל בסטים שלהם שנמכרים באמאזון רק עם טיטניום במחיר שהם מוכרים אותם שם אין שום סיבה לקנות את הסדרות הממש זולות שעעדיין עם טפלון.
זה לא עניין של לא להתרצות אלא עניין של זהירות, ככל שאשתדל להיות פדנט בעניין הכלים אני חי עם משפחה וילדים בוגרים שגם הם משתמשים בכלים ולא סביר שיעמדו בכל התנאים הקשוחים. אם לי קרה פעם ששכחתי מחבת קצת יותר מדי על האש בזמן חימום ראשוני בטח שלילד זה עלול לקרות.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46358
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5075 פעמים

שליחה #26 

אז לך עם כלים מנירוסטה כפי שהצעתי, לא יהיו לך שום דאגות.

gildmor פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #27 

dmitrys כתב:כל העניין של טפלון רעיל\לא רעיל זה הרבה יחסי ציבור. לא נראה לי הגיוני שחברה עולמית תייצר מוצרים רעילים ותקבל אישור מכירה בכל העולם.

קצת מזכיר לי את נאופלם שהוזכרו בפוסט הראשון. "תחקיר" אחד של רפי גינת מחק אותם מישראל. לא עזר להם כל האישורים הנדרשים מהמעבדות הגדולות ביותר בעולם. רפי גינת אמר שזה רעיל - ואישתי זרקה את כל הסירים עוד באותו היום כשהיא לובשת כפפות גומי.
נאופלם היא חברה מדרום קוריאה, לא מאיזה מרתף בכפר בסין. גם מייצרים בדרום קוריאה, ומוכרים בכל העולם. הם כמובן עדיין קיימים, רק לא בישראל, וחבל.
ציונים טובים באמאזון https://www.amazon.com/s?k=Neoflam&ref= ... 7980695011
...
הם נמחקו ובצדק כי הם היו רמאים, הם שיווקו מוצרים שמכילים חומרים רעילים מאוד אפילו בכמויות מזעריות במסווה של מוצר בריא מחומרים "טבעיים", אם הם היו משקייעם עשירית ממה שהשקיעו בשיווק בלבדוק כמו שצריך את המוצר שהם משווקים אולי היו נמנעים מהעניין או היו נמנעים מלהביא אותו.
ואגב, מנכ"ל החברה העולמית הודה שהם לא ידעו שהחומרים הרעילים עלולים לזלוג למזון. בגלל זה כנראה לא יצא להם כלום מהנסיון לתבוע את רפי גינת.
אל תבנה על התקנים שיבדקו מה קורה אם המוצר קצת סרוט\שחוק או יעשו בדיקה אחרי הדמיה של שימוש של כמה שנים, הם בודקים מוצר במצב חדש ובתנאי העבודה שמוגדרים תקינים על ידי היצרן או מה שנחשב סביר לצורך בישול.
מבחינתם כנראה אמורים לבשל עם מד טמפרטורה ולעקוב אחריה באדיקות כל זמן הבישול כמו בתנאי מעבדה :-)
סתם נניח אם באותיות הקטנות רשמו שאסור להשתמש עם מאכלים חומציים הם מניחים שאתה אחראי לעמוד בתנאים האלה ולא יבדקו מה קורה אם בטעות לא עמדת בהם.

·

gildmor פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #28 

@Catskinner
במסגרת הסדר שעשיתי בכלים מצאתי מחבת חדשה ששכבה בארון מאיקאה (סדרת SENIOR)
מסתבר שהיא מברזל יצוק אבל עם ציפוי אמייל שחור. אני מניח שבגלל הציפוי עניין ה-SEASONING לא רלוונטי כרגע?
ולגבי שימוש עם אוכל חומצי כנ"ל?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #29 

gildmor כתב:@Catskinner
במסגרת הסדר שעשיתי בכלים מצאתי מחבת חדשה ששכבה בארון מאיקאה (סדרת SENIOR)
מסתבר שהיא מברזל יצוק אבל עם ציפוי אמייל שחור. אני מניח שבגלל הציפוי עניין ה-SEASONING לא רלוונטי כרגע?
ולגבי שימוש עם אוכל חומצי כנ"ל?
...
·אין טעם ואי אפשר לעשות seasoning לכלים עם ציפוי אמייל. העקרון ב seasoning הוא שהשומן שבו משתמשים הופך בחום שהוא בדיוק מתחת לנקודת העשן לפולימר שאוטם את נקבוביות היציקה והופך למשטח חלק ולא דביק.

קח בחשבון שזה גם דורש להתאים את הרגלי הבישול בחזרה למה שהיה מקובל פעם, כלומר בישול בטמפרטורה טיפה יותר נמוכה למשך זמן טיפה ארוך יותר ממה שאתה רגיל לו כעת. הייתי גם רציני בקשר לניקוי, אני שוטף תחת הברז, מנגב עם מגבת נייר ובזה זה נגמר.

בקשר לחומציות של האוכל, אז בוא נשים את הדברים בזוית ראייה פרקטית: לא מדובר בשימוש בחומצת מצברים והאמת שגם אין סכנה לפגיעה בריאותית. זו פשוט המלצה כללית שאם מבשלים עם לימון, חומץ או עגבניות עדיף לעשות זאת עם כלים מפלדה אל חלד או אמייל. אחת הסיבות היא שהחומציות הקלה של אותם מאכלים תסיר את ציפוי הפולימר הטבעי מהיציקה ותצטרך לחדש אותו.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

dmitrys
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1914
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 191 פעמים

שליחה #30 

@gildmor
לא אכפת לי אם נאופלם צודקים או לא. אני רוצה להגיד לך שכל ההיסטריות סביב רעלים, חומרים מסרטנים, וכו' לפעמים יוצאים מהקשרם. במיוחד כשהחוקר הוא רפי גינת או עיתון כלשהו ולא מכון התקנים הישראלי או מעבדה בינלאומית.
באותו מחקר של רפי גינת הוא השווה אותם לאיזשהו מוצר מדבקה סיני, ובו הוא לא מצא כלום.
נאופלם ממשיכים למכור בארה"ב כאילו כלום. אני מאמין שהם בסדר.

המלצתי לך על הכלים של ארקוסטיל. אם אתה לא הולך על הטופ כמו שקאטסקינר מציע, או על כלים מנירוסטה שזיו מציע, אז אני מציע לך לבדוק את המוצרים של החברה הזאת. או איקאה כמו שאני ואחרים הזכירו כבר.

gildmor פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #31 

@dmitrys
אני כנראה אלך על שילוב של נירוסטה למה שאפשר, מחבת ברזל יצוק של איקאה שמצאתי בבית ולחביתות\סטייקים משהו עם ציפוי עמיד יותר, טפאל הוא גם אופציה טובה כל עוד זה לא עם טפלון.

לגבי רפי גינת אין מה להשוות אותו לעיתונים\אחרים הוא ליגה בפני עצמו וחבל שכבר אין כאלה תחקירים נועזים.
עצם זה שהיה יצרן סיני עלום שם שהצליח לייצר כלים דומים עם ציפוי קרמי ללא עופרת\קדמיום מוכיחה יותר מהכל שממש לא היה צורך שם בחומרים האלה...בטח שלא במוצר של מותג.
מבחינתי זה מראה שכל המעבדות ומכוני התקנים למינהם וגם משרד הבריאות די חסרי תועלת ולולא אותו תחקיר לא היינו יודעים על המחדל הזה.
אני מקווה שהמפעל המקורי כבר לא משווק כלים עם עופרת והם המשיכו בכל זאת כי הם הבעלים וספגו את הנזקים, פה המשווק העדיף להיעלם ואולי לעבור לעסק אחר (אולי פוד אפיל כפי שמישהו טען).

eli1989
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 72
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #32 

@gildmor
·
במילה אחת COOKCELL

יש לי את המחבט המטורף הזה כבר שנתיים והוא פשוט נשאר חדש (לא צריך אפילו כלי עץ או סיליקון), בעבר נמכר באמזון קרוב ל100 דולר (זה היה המחיר בארץ גם), בארץ מחבט 26 יעלה בערך 250 שקל במבצעים גם פחות.
עריכה: והכי חשוב שהוא מתאים לאינדוקצייה!

מחבת נירוסטה היברידית שמצד אחד מאפשרת לכם ליהנות מכל יתרונות הנירוסטה (כגון עמידות גבוהה ומראה מבריק), ומצד שני ממערכת הגנה חדשנית שעוטפת את ציפוי הנון סטיק, והופכת אותו לעמיד במיוחד.

חברת Black Cube הדרום קוריאנית יצרה עבור מותג כלי המטבח Free את מחבת Cook cell: מחבת נירוסטה, שהציפוי שלה שקוע בתוך כוורת המכילה מאות תאי נירוסטה קטנים. כל תא כזה מורכב מנקודות נירוסטה זעירות אשר מוגבהות מעל לפני השטח, מגנות על הציפוי השקוע ו”מיירטות” כל ניסיון לשרוט אותו. בכך יוצר שריון הנירוסטה “מחבת שרד”, עם ציפוי עמיד במיוחד.

[img2=1500x1366]https://images-na.ssl-images-amazon.com ... L1500_.jpg[/img2]

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”