·ArKhaos כתב:@פלאפי......
אפשר בבקשה לדעת מה הסטאפ האולטימטיבי שלך, שגרם לסיום "מסע ההאזנות/קניות שלך לעתיד הנראה לעין"?
ואם תוסיף קצת גם על "המסע" (הכוונה לאוזניות שהיו ברשותך לאורך זמן, לא שרק שמעת), זה בכלל יהיה נחמד...
אני פשוט סקרן, לאור כמות התגובות והדעות ה'נחרצות' שאתה לרוב מביע כאן...
ברוב אתרי האודיו בעולם, נהוג שהחברים (הקבועים והרציניים, לפחות...) מפרסמים בכרטיס האישי שלהם מה הציור שברשותם.
לא פעם זה כולל אפילו ציוד שהם כבר מכרו לאורך מסע האודיו שלהם, כך שברגע שאתה קורא תגובה של מישהו, אתה יודע מאיזה נסיון וזווית ראיה אישית היא מגיעה וזה מאוד, מאוד עוזר....
אין לי בעיה לרשום ואני לא מסתיר אותו (לרשום בחתימה נראה לי סתם מיותר ומותח את העמוד לא לצורך), אבל קודם תבין שאני לא טוען שזה הציוד האולטימטיבי או משהו. זה הציוד שהגעתי אליו מקניות בזמנים שונים ובתקציבים משתנים, והחלטתי שאני "מקפיא" את הרכישות עם הסטאפ הזה. בטוח שאפשר למצוא בציוד שלי מגוון פגמים ודברים שהם רחוקים מהאידיאל - אבל החיים הם מסע של פשרות. כמו כן, אני משתדל להפריד כמה שאפשר בין דעה סובייקטיבית שלי על מה נשמע טוב, לבין אינפורמציה אובייקטיבית (כמו באמצעות מדידות על ידי בודק אמין). מה שלי עובד ממש לא בהכרח יעבוד לאחרים.
כרגע האוזניות שלי הן Focal Clear, Audeze LCD2C, Meze 99. זה האוזניות העיקריות שאני מאזין בהן, והן נבחרו קודם כל בגלל שהן נשמעו לי טוב עם המוזיקה שלי, שנית בגלל שאובייקטיבית (כלומר במדידות) הן מתפקדות היטב, ולבסוף הן היו בתקציב. יש לי גם אוזניות Audio Technica m50x שכיום אני לא מאזין בהן בכלל, ואוזניות Bose qc25 שמיועדות בעיקר לטיסות.
בעבר היו לי sennheiser HD58x, Hifiman HE4XX, Beyerdynamic Amiron Home, STAX SRS-3170 (headset+energizer), Philips Fidelio X1 . חוץ מזה יש המון דגמי אוזניות ששמעתי במגוון חנויות, תערוכות ומאוספים פרטיים, אבל לא החזקתי בבית לאורך זמן. אני די בטוח שיצא לי לשמוע (לעיתים רק לכמה דקות) לפחות אחד או שני דגמים מכל יצרן אוזניות אודיופילי שקיים.
מבחינת אלקטרוניקה, הסטאפ העיקרי לאוזניות מורכב מ-Schiit Modi 3 ו-Arcam rHead. יש לי גם Fiio X3 2nd gen לנסיעות. במגברים\DACים לא התנסתי יותר מדי, ומהמכשירים השונים שכן התנסתי פה ושם הגעתי למסקנה שאני לא שומע מספיק הבדלים כדי להצדיק התעסקות עם זה. קניתי דברים שנמדדים יחסית טוב, יש להם מוניטין של אמינות, ונמצאים בתקציב.
ציוד הסטריאו שלי פחות מרשים (לאודיופילים לפחות...), ומורכב מFocusrite Scarlett 2i2 2nd gen שמתפקד כDAC ופרה אמפ, ורמקולים מוגברים Yamaha HS8. לא יצא לי להאזין לעומק ליותר מדי מערכות סטריאו או ק"ב. בהתאם, אני משתדל לא לדבר בנושא יותר מדי ומשאיר למנוסים ממני.