@atraf
הרסיבר שלך מצוין ו-מרשים.
כמו שאבי הציע, אם יש ספק כדאי לך לעשות כיול חדש, זה לא לוקח הרבה זמן. נתק את הסנטר לפני או תגדיר לו שאתה בלי, לפני הכיול. אם אתה יכול נסה לכייל עם האפליקציה של אודיסי.
טבעי שתרגיש "חור" כי אתה רגיל המון זמן לשמוע עם. רוב הסיכויים שזה בגלל הרגל ולא בגלל שהפאנטום לא בסדר.
מה שבעייתי בעיניי וזה קורה הרבה ולא רק אצלך: הרמקולים גבוהים וגדולים והסנטר קטן יותר ויושב נמוך מדי+לרוחב, ובדרך כלל הקדמיים טובים ממנו.
לפני כל זה סתם לשם הניסוי אתה יכול לקרב אותם יותר אחד לשני, ואז תבדוק אם הפאנטום נשמע טוב יותר?
יבואן מקביל לFOCAL?
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
גם לי נראה שהשימוש ברמקול כזה כסנטר מיותר, ורק פוגע בתוצאה הסופית.
סתם תחושה שלי.
לדרייברים ברמקול יש פיזור אנכי ופיזור אופקי, שהוא יותר רחב.
אתה שם רמקול מדפי על הצד, אתה מקבל כפיזור אופקי את הפיזור האנכי שלו.
לא מצב אופטימאלי.
2 מטר בין הקשמיים לא נחשב מרחק גדול.
במיוחד אם מרחק הישיבה שלך גדול יותר.
לא צריך לנתק פיזית את הסנטר.
אם אתה מגדיר שאין סנטר, זה מספיק.
גם לא חייבים לעשות כיול מחדש, כי הגדרות הכיול לרמקולים האחרים לא משתנות בגלל תוצאות הכיול לסנטר, או אם הוא קיים בכלל.
סתם תחושה שלי.
לדרייברים ברמקול יש פיזור אנכי ופיזור אופקי, שהוא יותר רחב.
אתה שם רמקול מדפי על הצד, אתה מקבל כפיזור אופקי את הפיזור האנכי שלו.
לא מצב אופטימאלי.
2 מטר בין הקשמיים לא נחשב מרחק גדול.
במיוחד אם מרחק הישיבה שלך גדול יותר.
לא צריך לנתק פיזית את הסנטר.
אם אתה מגדיר שאין סנטר, זה מספיק.
גם לא חייבים לעשות כיול מחדש, כי הגדרות הכיול לרמקולים האחרים לא משתנות בגלל תוצאות הכיול לסנטר, או אם הוא קיים בכלל.
- ice2k
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 960
- נתן תודות: 40 פעמים
- קיבל תודות: 86 פעמים
אני היתי משקיע כל מה שאני יכול בשביל לשים סנטר מהסדרה של הקדמיים, או לפחות משהו ברמה שלהם. כל נסיון שלי מהעבר לשים סנטר נחות מהקדמיים גרם לי לבטל אותו, זה פשוט נשמע יותר טוב בלעדיו מאשר איתו (חייב לציין שסוג הרמקולים שאני אוהב - יש להם במה מטורפת וככה גם הפאנטום, בסטריאו אני חושב שהסנטר פועל). ברמקולים הנוכחיים שלי הסנטר קיבל השקעה תקציבית וגודל פיזי מטורפים, לא מתחרט לרגע. הקדמיים למוזיקה, הסנטר לסרטים...
DENON AVC-X4700H| Audiovector S3 Signature| Audiovector SC Signature | Audiovector Ki1| SVS SB3000
תודה לכולם על התגובות.
אז לאחר 4 ימים שבהם יצא לי לראות כמה סרטים כשהסנטר במצב OFF, אני חייב לציין שאתם צודקים אפקט הPhantom מורגש ב90% מהזמן.
אני חושב שבסצנות שבהם יש דיאלוגים עם CloseUp אני קצת מאבד את האפקט אבל זה לא קריטי, מה שכן מפריע לי הוא העובדה שבסצנות רועשות הדיבור קצת נבלע ופחות ברור ממה שסנטר יכול לספק, אני פותר את זה חלקית על ידי הגברה של הווליום אבל זה עדיין קצת מציק, אני אוהב שהדיאלוג קוהרנטי וצלול.
מצד אחד זה שדרג לי את החווית צפייה שכן יותר צלילים מגיעים מהFocal וזה פשוט תענוג לאוזניים אבל מצד שני אני עדיין חושב שסנטר הוא חלק בלתי נפרד ממערכת קולנוע ביתית, במקרה שלי, כרגע הסנטר ישאר על OFF כי באמת המדפי עושה כנראה עושה יותר רע מאשר טוב.
כרגע השדרוגים נכנסו לעצירה, אבל השלב הבא הוא ללא ספק הסנטר,
מה שכן הרמקולים האלה לא מפסיקים להפתיע אותי עם כמות הבאס שהם מסוגלים לספק וכמה נמוך הם מסוגלים לרדת, הסאב לאט לאט יורד בעדיפות רשימת השדרוגים.
אז לאחר 4 ימים שבהם יצא לי לראות כמה סרטים כשהסנטר במצב OFF, אני חייב לציין שאתם צודקים אפקט הPhantom מורגש ב90% מהזמן.
אני חושב שבסצנות שבהם יש דיאלוגים עם CloseUp אני קצת מאבד את האפקט אבל זה לא קריטי, מה שכן מפריע לי הוא העובדה שבסצנות רועשות הדיבור קצת נבלע ופחות ברור ממה שסנטר יכול לספק, אני פותר את זה חלקית על ידי הגברה של הווליום אבל זה עדיין קצת מציק, אני אוהב שהדיאלוג קוהרנטי וצלול.
מצד אחד זה שדרג לי את החווית צפייה שכן יותר צלילים מגיעים מהFocal וזה פשוט תענוג לאוזניים אבל מצד שני אני עדיין חושב שסנטר הוא חלק בלתי נפרד ממערכת קולנוע ביתית, במקרה שלי, כרגע הסנטר ישאר על OFF כי באמת המדפי עושה כנראה עושה יותר רע מאשר טוב.
כרגע השדרוגים נכנסו לעצירה, אבל השלב הבא הוא ללא ספק הסנטר,
מה שכן הרמקולים האלה לא מפסיקים להפתיע אותי עם כמות הבאס שהם מסוגלים לספק וכמה נמוך הם מסוגלים לרדת, הסאב לאט לאט יורד בעדיפות רשימת השדרוגים.