מקבץ שאלות HA ו OPENHAB

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2568
שם מלא: Grappa

שליחה

dondi כתב:@Chura
·

האמת שהcloud החינמי הטה אולי לכיוון של oh יותר. בקשר לקונטרולר של שיאומי, כבר הוזמן ובדרך
...
·
גם ב HA יש פיתרון cloud חינמי פשוט שכולל הצפנה דרך Duck DNS (פשוט מתקינים את הפלאג).
לא נגעתי בזה מאז שהגדרתי בפעם הראשונה לפני כשנה.
האמת היא שזה עזר לי במקרים אחרים כמו VPN ועוד .....

מניסיון ומהרצה במקביל ומחקר של 2 המערכות במשך כמה חודשים ה HA הרבה יותר גמישה וקלה. ההיגיון הגרמני ב OH שיגע אותי .
החסרונות היחידים ב HA היו:
ה cloud - שנפתר מהר מאד ומאז לא מודע לזה.
הצורך באיתחולים במקרים מסויימים של הגדרות - שהתמעט מאד במשך הזמן ובשידרוגים התכופים.
כל השאר היה אינטואטבי וקל מאד ובמהלך השנה הפך לעוד יותר קל ואינטואטיבי, נכון להיום אני לא מוצא כל מגבלה וכל מה שאני רוצה לממש עובד בקלות.
הייתרון הגדול הוא בעידכונים התכופים (כל חודש) והקשב שלהם לבעיות / תוספות והמהירות שזה מתבצע

ה OH עדיין רץ לו ואני בודק מידי פעם, עדיין שמח שנשארתי עם HA.

Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4777

שליחה

כמוני כמוך, אני רץ על דוקר ולכן יש לי כל הזמן HA ברקע, שמשמש למעשה לדבר אחד, לחיבור למזגן "חכם עלק" של תדיראן. ניסיתי להתאים את הפלאגין אבל התייאשתי באמצע.
אני חושב שלכל מערכת יש יתרונות וחסרונות, הייתרון הגדול מבחינתי לHA היא שבגלל שיש להם אשכרה גוף עסקי מאחורה, הרבה יותר פיתוחים עולים לאוויר כל הזמן (וחלקם עם באגים רציניים), בOH זה יותר איטי ויותר מבוזר לממשקים שונים (בתקווה בגירסא 3 יאחדו) אבל החוקיות שלו עושה לי יותר שכל.
יחד עם זאת, חלק מהחוקים כבר העברתי ל Node Red, לא בטוח למה אפילו אבל היה נראה מגניב וזה מובנה נכון להיום
Configure Terminal
Write Erase
reload
(6)

חזור אל “בית חכם ובקרה”