אין יותר חיבור סימטרי בישראל

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4316

שליחה

OMRIJ כתב:לא מבין למה להעלות כל פעם את עניין הקווים העסקיים.
זה ברור שזה המצב, וכנראה ככה בכל העולם.
...
·

בכל העולם בטוח שזה לא המצב, אלה שזה המצב עדיין בכמה מקומות בודדים בעולם, כאלה שממש מאותגרים טכנולוגית, כמו ישראל למשל. בכל שאר העולם, גם החיבורים הביתיים גם בשעות השיא לא יורדים לאחוזים בודדים מהרוחב פס המוצהר שנמכר ללקוח, כפי שקיים בישראל, אלה שבמרה הגרוע הביותר הם יכולים לרדת בעשרים אחוזים מהחבילת תקשורת שנמכרה ללקוח. וזה מסיבה פשוטה ביותר, והיא שבישראל מראש התשתיות אלה שמוקצים ללקוח הביתי הם לא תוכננו ליותר מכמה אחוזים בודדים של שימוש מכל החבילה שנמכרת. כך זה למשל ברשת שלהוט וכך זה למשל גם ברשת PON של סלקום וכך זה גם ברשת של פרטנר. ההבדל בחו''ל בין החבילות העסקיות וביתיות הוא יותר בזה שבחבילות העסקיות קיימים גם רכיבים של שרידות ויתירות של השירות, כך שפשוט ולא יכול להיווצר מצב שאם טרקטוריסט קרא את הכבל, אז הלקוח הארגוני נשאר בלי תקשורת. דבר נוסף ששונה בחו''ל בחבילות תקשורת עסקיות ופרטיות, זה התחייבות לזמן תגובה לתקלה. למשל, אם לקוח עסקי מקבל התחייבות לזמן תגובה של שעות בודדות עד להגעה של גורם טכני מצד המספק שירות, אז בחבילות תקשורת ביתיות שם מקבלים התחייבות של 48 שעות עד לסיום הטיפול של תקלה. אלה ההבדלים בין שם, לכאן. :lol:

shay3203 כתב:@MrYair
·
יכול להיות שאתה צודק, סתם לצורך בדיקה פתחתי חשבון חינמי של דרופבוקס של 2G וניסיתי להעלות אליו קיבלתי מהירות יציבה של בערך 30 מגה upload. שוב זה חשבון חינמי ואין לי מושג אם הם מגבילים אותו או לא אבל גם זאת מהירות יפה.
...
·
אם בקו ביתי של פרטנר בחבילה של 1000M על 100M אתה מקבל את מהירות שליחה של 30M לחו''ל, אז זה דומה לזכייה שלך בפרס ראשון בלוטו. :lol:
כי רוב הלקוחות של חבילה זו מקבלים מהירות שליחה כזו לחו''ל רק בפיקים בודדים בשעות שפל ובשאר הזמנים לא עוברים את 15M ובזמני שיא את 3M.

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2685

שליחה

זה ממש לא משתקף בעומס בכל מקום, לא ברשת של הוט ולא ברשת של פרטנר.
אני מבין שאתה מעריץ של בזק ושל קווים עסקיים, אבל בכל תגובה שלך אתה לוקח את זה לקצה ומהלל את החיבור בחברות לעומת המגזר הפרטי. בכל שרשור פה גם כשזה לא רלוונטי.
אני מבין שאתה מתלהב, אבל קצת מוגזם...

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אגב, לישראל יש מגבלה אובייקטיבית שאין בכל מקום בעולם
החיבור שלה לעולם הוא תת ימי ולכן יקר יותר.

shay3203
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 310

שליחה

@sys_admin
·

אולי באמת זכיתי ואולי לא אין לי מושג אבל מהירות טובה אכן אני מקבל צירפתי תמונות של כל השלושה גם google drive, onedrive ו- dropbox בשעות יחסית של עומס בשעה 17:30.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388

שליחה

sys_admin כתב: אם בקו ביתי של פרטנר בחבילה של 1000M על 100M אתה מקבל את מהירות שליחה של 30M לחו''ל, אז זה דומה לזכייה שלך בפרס ראשון בלוטו. :lol:
...
אז כנראה כדאי שאתחיל למלא לוטו כי לפי ההגיון המעוות והלא נכון לעיל אני זוכה בדאבל לוטו כל פעם שניה שאני מסתכל על מהירות ההעלאה שלי בפועל (אני אמנם אצל אנלימטד+015 אבל זה קו ביתי עם מחיר בהתאם). לדוגמא הנה מה שקורה אצלי כרגע:
[imgbig]https://i.ibb.co/Lknzm3z/qbit-typical-upload.png[/imgbig]
שימו לב שיש פה היסטוריה על פני שש שעות כך שזה ממש לא מהירות רגעית, יש כמובן עליות וירידות אבל חלק מכובד מהזמן אני עובר את ה-100 מגהביט העלאה בטורנטים בלבד (שימו לב ליחידות, המספרים בתמונה במגהבייט). כאשר הטורנטים הם החלק הפחות חשוב בשבילי לאפלאוד גבוה (לצורך של טורנטים בלבד אין שום סיבה ש-100 מגה העלאה לא יספיק, חוץ מאולי הבעיה שכמו שאפשר לראות לעיל ההעלאה כנראה תנוצל במלואה בצורה יחסית תדירה וזה יכול להשפיע לרעה על הביצועים בשימושים אחרים, בהנחה שאין ציוד ממש יקר שיכול לעשות QoS בקצבים כאלה).

השימושים הכי חשובים שיש לי היום לאפלאוד הגבוה הם בכלל בתוך הארץ (על אף שגם בתוך הארץ הרבה פעמים אני מקבל קצבים מבישים יחסית אבל אין מה להשאוות אפילו עם החיבור הכי טוב שיש כרגע ללקוחות חדשים בסיב ביתי של 100 מגה העלאה). דברים כמו גישה/הורדת קבצים מהבית במהיריות טובות או סטרימינג על גבי האינטרנט. זה כמובן עניין כמותי והסתדרתי במשך שנים עם 3 מגה העלאה מסכנה של בזק אז הכל אפשרי אבל מאד מהר התרגלתי לנצל יותר מ-100 מגה העלאה באופן מאד תדיר.

אני בהחלט מבין שאני מאד בר מזל שיש לי חיבור כזה, אבל חלק גדול מהפוסטים כאן טוענים שאין שום משמעות מעשית לחיבור ביתי עם אפלאוד גבוה וזה פשוט לא נכון.

זה כמובן עניין אישי, והרבה אנשים לא ינצלו אפילו 3 מגה העלאה גם אם יהיה להם חיבור 1 גיגה סימטרי עיסקי עם תעדוף, אבל אני בטוח ארגיש פגיעה משמעותית אם וכאשר אנלימטד יורידו לי את החבילה ל-100 מגה העלאה.
נתקווה, טפו טפו, שהחבילות הסימטריות ישארו אצל מי שכבר יש לו לכמה שיותר זמן.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

OMRIJ כתב:זה ממש לא משתקף בעומס בכל מקום, לא ברשת של הוט ולא ברשת של פרטנר.
אני מבין שאתה מעריץ של בזק ושל קווים עסקיים, אבל בכל תגובה שלך אתה לוקח את זה לקצה ומהלל את החיבור בחברות לעומת המגזר הפרטי. בכל שרשור פה גם כשזה לא רלוונטי.
אני מבין שאתה מתלהב, אבל קצת מוגזם...
...
·

אתה לא מבין נכון, לא רק שאני לא מעריץ של בזק, גם לא רק שאין לי שם מניות, גם לא כל החיבורים שלי הם על גבי תשתיות של בזק, אלה גם על גבי תשתיות של ספקי תשתיות אחרים, ושגם בבית החיבור שלי הוא לא על גבי תשתית של בזק, אלה חיבור אלחוטי, כעורק מיקרוגל עד ל Data Center שמחובר לחו''ל. פשוט... אני "טיפ-טיפה" יודע על מה אני כותב, בניגוד למי שאין מולו את הנתונים כלליים, אלה רק חיבור שלו בבית, מבלי שהוא יכול לבחון אותו באמת. ואני יודע על מה אני כותב, כי מולי מערכות שו''ב של כל החברות ואני רואה בהן את הסטטיסטיקה, את ההקצאות ואת העומסים הקיימים בצמתים של הרשתות הספקים שפועלים בישראל וגם בגלל שבין שאר העיסוקים שלי אני עוסק בתכנון של תשתיות תקשורת כאלה ובתכנון של צפי וחלוקת העומסים ואם יש צורך, אז אני נגיש גם למפות ניתוב של בזק או של ספקים אחרים. ובגלל זה אני יודע שבזק כלל לא מחשיבים את החברות אחרות שפועלות בתחום זה בישראל, כמתחרות שלה וגם בצדק, כי זה המצב בשטח.

גם בהקשר של חיבורים עסקיים מול חיבורים ביתיים, זה לא שאני "מהלל" משהו, אתה פשוט צריך להבין שהבדל בין חיבורים ארגוניים לחיבורים ביתיים, זה כמו למשל הבדל בין רכב אמתי לבימבה מפלסטיק וצריכים להבין שצעצוע כזה לא מתפקד כרכב אמתי. זה כל הסיפור.

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אז מה זה עוזר שאתה חוזר על זה בכל (!) פוסט שלך, בין אם זה פה או בחומרה שאנשים שואלים עליה או בתוכנה של נתב ובקיצור בכל תגובה שלך בפורום.
בסוף האנשים בפורום הם אנשים פרטיים ברובם המוחלט והפתרונות שהם צריכים לשמוע זה לא כמה הכל "***" בשוק הפרטי וכמה הם לא מבינים איך זה הולך בשוק העסקי.
אפילו בתגובה האחרונה שלך (שאני עונה לה) לא הצלחת להתאפק...

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

OMRIJ כתב:אגב, לישראל יש מגבלה אובייקטיבית שאין בכל מקום בעולם
החיבור שלה לעולם הוא תת ימי ולכן יקר יותר.
...
·

ואיך אתה חושב שמחוברים בשאר העולם, בעזרת פחיות עם אבקת אינטרנט. :lol:

בכל מקום בעולם החיבורים הם בעזרת הכבלים התת ימיים. אם זה בין יבשות למשל מאמריקה לאירופה והפוך עוברים מספר רב של הכבלים התת ימיים ובמספר רב של נקודות חיבור בכל יבשת, בין אוסטרליה, אסיה, הודו, כמובן איים שונים מחוברים בדיוק כך. למשל, בריטניה, קפריסין, כרתים, מלטה, ועוד מאות אחרים. אפילו בין מדינות שכנות ממש, שיש להם גישה לים מעדיפים ליצור חיבור על ידי כבל תת ימי.
רק שבשאר העולם מדובר גם על כבלים באורכים "קצת" יותר ארוכים ממה שמחבר את ישראל וגם ברוחב פס "טיפה" גדול יותר ממה קיים במצטבר שישראל מחוברת.
צירפתי למשל חלק ממפה ישנה של כמה מחיבורים כאלה רק באפריקה לצורך ההמחשה. ורק כמה מה Trunks של הכבלים אלה באפריקה הם ברוחב של 40TBBPS.

[img2=1024x968]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... es_v44.jpg[/img2]

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

נו, כמובן שאני לא מדבר על איים
אנחנו מתחברים בכבל לאירופה (נגיד לאיטליה)
אתה מסכים איתי שמדינות בתוך אירופה לא צריכות להתחבר באופן תת ימי לאירופה?
ברור שאחר כך יוצא גם כבל לארה"ב וכו'
כנ"ל לגבי ארה"ב
וכמובן שהעלויות מתחלקות על אוכלוסיה יחסית קטנה

ועדיין, המצב של האינטרנט בארץ טוב מהרבה מקומות אחרים בעולם
גם ללקוחות פרטיים שלא מתחברים עם "חיבור אלחוטי, כעורק מיקרוגל עד ל Data Center שמחובר לחו''ל"

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

OMRIJ כתב:אז מה זה עוזר שאתה חוזר על זה בכל (!) פוסט שלך, בין אם זה פה או בחומרה שאנשים שואלים עליה או בתוכנה של נתב ובקיצור בכל תגובה שלך בפורום.
בסוף האנשים בפורום הם אנשים פרטיים ברובם המוחלט והפתרונות שהם צריכים לשמוע זה לא כמה הכל *** בשוק הפרטי וכמה הם לא מבינים איך זה הולך בשוק העסקי.
אפילו בתגובה האחרונה שלך (שאני עונה לה) לא הצלחת להתאפק...
...
·
לפי איך שזה נראה, אתה טיפה התבלבלת, הדיון זה לא עוסק בנתב או בתוכנה כלשהיא, אלה בנושא של חיבורים סימטריים בישראל. אם אתה לא זוכר, אתה יכול להסתכל אפילו בכותרת.

ולא תאמין, אבל בפורום טכני זה, אשר עוסק כפי שכתוב בשמו ב"ספקים, תשתיות, סיבים fiber " יש סיכוי שיהיו בו גם אנשי מקצוע בהקשר זה, ולא רק מי שצועק יש לי לגאגים במשחק או אינטנרט שלי לא זז. אלה מי שיודע להסביר את בעיה שיש לו וגם יודע להבין את מה שמסבירים לו בכדי לפתור את הבכיה שלו או ללמוד את מה שמסבירים לו אלה שעובדים בתחום זה. מפתיע נכון? :lol:

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אני לא התבלבלתי, פשוט אני רואה תגובות שלך בכל מיני שרשורים פה וכולם תמיד באותה תבנית
למשל:

וכמה חשבת שתקבל ב MESH . כדאי לבדוק את המפרט של הציוד המדובר ואפשר לראות שם בבירור שקיבלת את המהירות המקסימלית שניתן להגיע אתו. וזה עוד ללקוח בודד, כל לקוח אלחוטי נוסף שתוסיף יוריד עוד יותר את ביצועים של כלל הרשת.
https://www.linksys.com/us/p/P-WHW0303/

בכדי להגיע למהירויות גבוהות יותר נדרש ציוד אחר לגמרי וכמובן לא MESH, אלה נקודות גישה. כמובן גם בצד של הלקוחות צריכים להיות כרטיסי רשת אלחוטיים מתאימים. כל הציודים אלה צריכים לתמוך בתקן 802.11ax ובאפשרויות המתקדמות שבו, כמו רוחב ערוץ של 160MHZ לפחות, יצירת אלומות שידור נפרדות , סכמות MIMO מתקדמות וכו'. מן הסתם שנקודות גישה כאלה עולים "טיפה" יותר מהציוד MESH זה שיש לך.
...
בשאלה פשוטה על מהירות בראוטר

וגם בדיון הספציפי הזה, מן הסתם מדובר על לקוחות פרטיים
גם אם מסתובבים פה אנשים שעובדים בתחום ויש להם גישה לתשתיות איכותיות יותר

אני די בטוח שזה יפתיע אותך, רוב האנשים הפרטיים בארץ עם תשתית של סיבים אופטיים מאוד מרוצים
וזה שיש כאלו שמתבאסים שהסימטרי של אנלימיטד נכחד זה לא סיבה מספיק טובה לחזור על כמה שזה מוצר נחות.

קפיש?

·

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

OMRIJ כתב:נו, כמובן שאני לא מדבר על איים
אנחנו מתחברים בכבל לאירופה (נגיד לאיטליה)
אתה מסכים איתי שמדינות בתוך אירופה לא צריכות להתחבר באופן תת ימי לאירופה?
ברור שאחר כך יוצא גם כבל לארה"ב וכו'
כנ"ל לגבי ארה"ב
וכמובן שהעלויות מתחלקות על אוכלוסיה יחסית קטנה

ועדיין, המצב של האינטרנט בארץ טוב מהרבה מקומות אחרים בעולם
גם ללקוחות פרטיים שלא מתחברים עם "חיבור אלחוטי, כעורק מיקרוגל עד ל Data Center שמחובר לחו''ל"
...
·
אוי ואבוי וזה עוד אחרי שצירפתי מקודם את המפה של אפריקה שכולה מכוסה מסביבה בכבלים התת ימיים שיוצאים גם ממדינה אחת בה ונכנסים למדינה שכנה. טוב ביקשת את אירופה, ואפילו כתבתי כבר לפני זה, שכל מדינה שיש לה גבול ימי תעדיף להתשמש בכבל תת ימי עם מדינה שכינה. אצרף רק חלק ממפות של איזורים באירופה.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

OMRIJ כתב:אני לא התבלבלתי, פשוט אני רואה תגובות שלך בכל מיני שרשורים פה וכולם תמיד באותה תבנית
למשל:

...
...
בשאלה פשוטה על מהירות בראוטר

וגם בדיון הספציפי הזה, מן הסתם מדובר על לקוחות פרטיים
גם אם מסתובבים פה אנשים שעובדים בתחום ויש להם גישה לתשתיות איכותיות יותר

אני די בטוח שזה יפתיע אותך, רוב האנשים הפרטיים בארץ עם תשתית של סיבים אופטיים מאוד מרוצים
וזה שיש כאלו שמתבאסים שהסימטרי של אנלימיטד נכחד זה לא סיבה מספיק טובה לחזור על כמה שזה מוצר נחות.

קפיש?

·
...
·
נראה שעשית סלט שלם מכל השירשורים וגררת לשירשור זה כל מה שראית אי פעם. אני אנסה לעזור לך, כל שירשור עוסק בדבר אחר. תאר לך. מדהים ? :lol:

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

מדהים שאתה לא רואה כמה שם עובר דרך היבשת...
וכן, אני השוותי את מצבינו לאירופה ולארה"ב ולא לאפריקה.

ולא, אני לא עושה סלט
בתגובה הראשונה שלי היתה כללית לאיך כל התגובות שלך בתבנית קבועה בכל נושא

בכל מקרה, נראה לי שמיצינו.
אשמח לשמוע בעתיד עוד על מה שיש בעולם העסקי ואין בשוק הפרטי, ולמה הכל דפוק בשוק הפרטי בישראל.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

OMRIJ כתב:מדהים שאתה לא רואה כמה שם עובר דרך היבשת...
וכן, אני השוותי את מצבינו לאירופה ולארה"ב ולא לאפריקה.

ולא, אני לא עושה סלט
בתגובה הראשונה שלי היתה כללית לאיך כל התגובות שלך בתבנית קבועה בכל נושא

בכל מקרה, נראה לי שמיצינו.
אשמח לשמוע בעתיד עוד על מה שיש בעולם העסקי ואין בשוק הפרטי, ולמה הכל דפוק בשוק הפרטי בישראל.
...
·
אז גם אחרי כל ההסברים ומפות לא הצלחת להבין שבכל מקום, כולל גם באירופה, היכן שניתן לבצע חיבור עם כבל תת ימי, זה בידיוק את מה שיעשו. כנראה שזה אבוד לך כבר. לא נראה שיהיה טעם אפילו לצרף, את המפת פריסה של כל בכבלים בתת ימיים מסביב ליבשת אמריקה, ואיך הם נכנסים שם בכל מדינה שיש לה גישה לחוף, בכדי לחברה גם עם מדינה שכנה.

want_upload
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 462

שליחה

sys_admin כתב:
...
...
·
אז גם אחרי כל ההסברים ומפות לא הצלחת להבין שבכל מקום, כולל גם באירופה, היכן שניתן לבצע חיבור עם כבל תת ימי, זה בידיוק את מה שיעשו. כנראה שזה אבוד לך כבר. לא נראה שיהיה טעם אפילו לצרף, את המפת פריסה של כל בכבלים בתת ימיים מסביב ליבשת אמריקה, ואיך הם נכנסים שם בכל מדינה שיש לה גישה לחוף, בכדי לחברה גם עם מדינה שכנה.
...
·

תקנו אותי אם אני טועה אבל אפשר לקחת לדוגמה מפה של Backbone Telia

תמונה
(אפשר ללחוץ כדי להגדיל)
במפה הזאת אפשר לראות שיש הרבה חיבורים בין מדינות שהם לא תת ימים
לגבי מה זה Telia
The core business of Telia Carrier is to provide fiber-based telecommunications services and infrastructure
...

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

@want_upload
·
כמובן שיש חיבורים שהם לא תת ימיים, רק זה במקרים שאין ברירה אחרת ואין גישה בשני הצדדים לאפשרות הסלילה של כבלים התת ימיים או שסלילה זו של כבלים תת ימיים מאריכה מאוד את הטוואי הנדרש. זו גם הסיבה שלמדינות שיש להם גישה לחוף הים יש תמיד עדיפות בהקשר זה, בגלל שיש להם יתרון של פריסה ושל טרמינציה של כבלים התת ימיים לכל מקום בעולם, שזו האפשרות העדיפה תמיד. וזה מה שניסיתי להסביר למשתמש ההוא, שלא מצליח להבין את זה גם אחרי מספר של מפות שמדגימות את העובדה זו.

נ. ב.
נזכרתי עכשיו בסרט אחד, מלפני זמן מה, שבו ניתן להבין חלק קטן מההיבטים שמרכיבים את התמונה, במה כרוכה סלילה של קו של סיב אופטי יבשתי ולמה זה "טיפה" יותר מסובך בכל ההיבטים ו"קצת" יותר יקר מפריסה של קו כזה, שהוא תת ימי. בסרט זה גם מזכירים את הפריסה של קו כזה בידיוק, רק שמבוסס על עורקי מיקרוגל. זה הקישור לטריילר של הסרט, שמדגים גם לאנשים שלא נמצאים בתחום של התקשורת על מה מדובר בכלל:

כמובן שבחיים האמתיים הכל עוד יותר מורכב מאשר בסרטים.
נערך לאחרונה על ידי sys_admin ב 22/04/2020 11:11, נערך 2 פעמים בסך הכל.

NegativeIQ פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485

שליחה

כרגע בבדיקת Speedtest מול שרת בברלין (חיבור אנלימיטד סימטרי) - 85 מגה הורדה ו-260 מגה (!!!) העלאה.

roy9674
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 27
שם מלא: [email protected]

שליחה

אני בחיבור סימטרי של 200, אחת הסיבות שהצטרפתי לאנלימטד ולא לחברה אחרת זה המהירות הסימטרית.
ביזיון שהם לא מציעים את המהירויות הסימטריות יותר, זה אומר שאם אני ארצה חבילה של 500 אשתנמך במהירות ההעלאה בשביל מהירות ההורדה, גועל נפש!

shaked
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 903

שליחה

@roy9674
·
תזהר לא להחליף ספק בטעות גם לא דרך התמיכה, כי יש סיכוי שהסימטרי יעלם ולא יחזור
https://www.telecomnews.co.il/%D7%97%D7 ... D7%9F.html

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”