רמקולים paradigm studio 100 v5V
רמקולים paradigm studio 100 v5
הסלון שלי בערך 3.2 בין קיר לקיר על 6
לא אהבתי את הכיול האוטומטי של המיקרופון עשיתי כיול ידני
הרמקולים מוגדרים ב LEVEL
קדמיים 4db
סנטר 6db
אחוריים 7db
סאב 2db
מבחינת ווליום ברסיבר אני יורד בערך ל -22db- (קצת יותר מהחצי סקלה)בסרטים. ואפשר לרדת עוד הרבה אבל לא ניסיתי כי זה יהיה רועש מידי.
במצב רגיל לדוגמא ערוץ 2 אני בווליום על 35db-
אם אני יעלה את הקד' ל 8db ואת הסנטר ל 10db ואת האח' ל 10db אני ישמע חזק יותר ולא יצטרך להגביר יותר מידי אבל השאלה אם זה נכון לעשות ככה? האם זה פוגע באיכות הצליל?
שמתי לב שה volume trim מוגדר על 0db אפשר לעלות אותו עד 6db ואז שומעים חזק יותר האם זה גם נכון לעלות את ה db מ 0 לערך גבוה יותר? האם זה יפגע במשהו?מה התפקיד של נתון זה
לא אהבתי את הכיול האוטומטי של המיקרופון עשיתי כיול ידני
הרמקולים מוגדרים ב LEVEL
קדמיים 4db
סנטר 6db
אחוריים 7db
סאב 2db
מבחינת ווליום ברסיבר אני יורד בערך ל -22db- (קצת יותר מהחצי סקלה)בסרטים. ואפשר לרדת עוד הרבה אבל לא ניסיתי כי זה יהיה רועש מידי.
במצב רגיל לדוגמא ערוץ 2 אני בווליום על 35db-
אם אני יעלה את הקד' ל 8db ואת הסנטר ל 10db ואת האח' ל 10db אני ישמע חזק יותר ולא יצטרך להגביר יותר מידי אבל השאלה אם זה נכון לעשות ככה? האם זה פוגע באיכות הצליל?
שמתי לב שה volume trim מוגדר על 0db אפשר לעלות אותו עד 6db ואז שומעים חזק יותר האם זה גם נכון לעלות את ה db מ 0 לערך גבוה יותר? האם זה יפגע במשהו?מה התפקיד של נתון זה
Re: רמקולים paradigm studio 100 v5
@poma
·אם אתה מנצל רק כחצי מהסקאלה, אין צורך להגביר את ה- LEVEL של הרמקולים על מנת להגביר השמע יותר.
אתה כן יכול לשנות את ה- max allowed vol או vol trim, כדי לאפשר לרסיבר להגיע למקס' שלו.
זו פונקציה שנועדה למנוע מילדים להגביר יותר מידי.
השאלה שאתה צריך לשאול עצמך האם במקס' העוצמה שאתה נדרש לה, אתה שומע דיסטורשן, או קושי מבחינת הרסיבר.
כי זה מה שתרצה שמגבר הכח יפתור לך..
·אם אתה מנצל רק כחצי מהסקאלה, אין צורך להגביר את ה- LEVEL של הרמקולים על מנת להגביר השמע יותר.
אתה כן יכול לשנות את ה- max allowed vol או vol trim, כדי לאפשר לרסיבר להגיע למקס' שלו.
זו פונקציה שנועדה למנוע מילדים להגביר יותר מידי.
השאלה שאתה צריך לשאול עצמך האם במקס' העוצמה שאתה נדרש לה, אתה שומע דיסטורשן, או קושי מבחינת הרסיבר.
כי זה מה שתרצה שמגבר הכח יפתור לך..
Re: רמקולים paradigm studio 100 v5
במידה ואני מגביר גם ב LEVEL וגם את Volume trim דבר זה יכול ליגרום נזק למגבר או לרמקולים?·
יש לי עוד שאלה במידה ואני יקנה מגבר כח ואני יכין כבל שמצד אחד יש לו 2 פלגים ומצד שני 4 פלגים (bi wiring) איך מחברים 2 ערוצים במגבר כח לרמקול אחד? (במידה וכל ערוץ לדוגמה 150W ורוצים לתת לכל רמקול 150W,. 300W לתדרים הגבוהים ו 150W לתדרים הנמוכים)
יש לי עוד שאלה במידה ואני יקנה מגבר כח ואני יכין כבל שמצד אחד יש לו 2 פלגים ומצד שני 4 פלגים (bi wiring) איך מחברים 2 ערוצים במגבר כח לרמקול אחד? (במידה וכל ערוץ לדוגמה 150W ורוצים לתת לכל רמקול 150W,. 300W לתדרים הגבוהים ו 150W לתדרים הנמוכים)
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7650
- נתן תודות: 486 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
Re: שיפור חווית צפייה בסרטים
זה שאתה מגביר את הרסיבר עד הסוף זה מצב שלא אמור להיות. בדקתי בעבר פרדיים גדולים עם רסיברים והם נשמעו בסדר גמור, גם בסרטים, ולא היה צורך להגביר עד הסוף כדי לשמוע.poma כתב:השאלה שלי האם לאוסיף מגבר כח יעשה את העבודה?האם ישמעו חזק יותר?נקי יותר?איכותי יותר?הרמקולים יפיקו צלילים נוספים כתוצאה מההגברה?
...
לגבי מגבר נפרד - לא בטוח ששום דבר ממש שרשמת ישתפר בהוספת אחד, תמיד לפני הוצאה כזאת כדאי לך לבדוק שמיצית את האפשרויות, וגם אז לבדוק אצלך לפני רכישה.
ביצעת כיול כמו שצריך? הרסיבר מדד נכון את המרחקים? איך הכל מוגדר שם? תמונות יעזרו.
אגב מה המקור שלך? וודא שהוא על ווליום מקסימלי כשאתה צופה במשהו.
כשאתה רואה סרט מה התצוגה ברסיבר מראה מבחינת סוג הפסקול ? (למשל רשום dts וכו' או pcm )
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4962
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 911 פעמים
- קיבל תודות: 451 פעמים
מצטרף לדברי הסוכן מאלדר
יש לי תחושה שאתה סבור שמגבר כח יוסף לך כפול עוצמה או משהו בסגנון, אם זה המצב אז כדאי להנמיך ציפיות.
מגבר כוח יכול להוסיף אבל עדיף לבדוק את כל המסביב קודם.
משהו נוסף, אם אתה שןמע ללא כיול יש מספיק עוצמה?
יש לי תחושה שאתה סבור שמגבר כח יוסף לך כפול עוצמה או משהו בסגנון, אם זה המצב אז כדאי להנמיך ציפיות.
מגבר כוח יכול להוסיף אבל עדיף לבדוק את כל המסביב קודם.
משהו נוסף, אם אתה שןמע ללא כיול יש מספיק עוצמה?
רב הסרטים שאני רואה הם 5.1 מבחינת הסאונד דולבי דיגיטל.
ברגע שאני יקנה סטרימר של ·
VIDIA Shield TV אני יוריד סרטים בעלי נפח גדול ועם DTS
אני על המקסימום
המרחקים בסדר
ההגדרות כמו שציינתי
קד' 4db
סנטר 6db
אח' 7db
סאב 2.5db
volume trime 4.5db
האם הגברה של ה db שציינתי יכולים ליפגוע במשהו? המגבר מתאמץ יותר?(יש כאלה מגדירים על 0db את כל הערכים)
אני שומע מצויין,אבל אמרו לי שאם הרמקולים הקד' יקבלו הגברה אז הם יפתחו למגוון של צלילים.
אני חושב ותגידו לי אם כדאי לנצל את הערוץ הפנוי של הרמקולים סראונד אח' שלא מחוברים ולחבר אותם לקדמיים
או את הערוץ של הרמקולים שמיועדים ל ZONE 2.(לעשות Bi amping) ולפרק את הגישור
מה מומלץ יותר להשתמש בחיבור יציאה של ZONE 2 או ביציאות של הסראונד אח'?
והאם זה משנה מה יתחבר ברמקולים הקד' ל HF ו ל LF?
כמו שציינתי הרסיבר YAMAHA RX-V1067 . (רשום עליו מאחורה 490W)
ברגע שאני יקנה סטרימר של ·
VIDIA Shield TV אני יוריד סרטים בעלי נפח גדול ועם DTS
אני על המקסימום
המרחקים בסדר
ההגדרות כמו שציינתי
קד' 4db
סנטר 6db
אח' 7db
סאב 2.5db
volume trime 4.5db
האם הגברה של ה db שציינתי יכולים ליפגוע במשהו? המגבר מתאמץ יותר?(יש כאלה מגדירים על 0db את כל הערכים)
אני שומע מצויין,אבל אמרו לי שאם הרמקולים הקד' יקבלו הגברה אז הם יפתחו למגוון של צלילים.
אני חושב ותגידו לי אם כדאי לנצל את הערוץ הפנוי של הרמקולים סראונד אח' שלא מחוברים ולחבר אותם לקדמיים
כמו שציינתי הרסיבר YAMAHA RX-V1067 . (רשום עליו מאחורה 490W)
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

אם אתה שומע מצוין אז מה עוד צריך ?poma כתב:אני שומע מצויין,אבל אמרו לי שאם הרמקולים הקד' יקבלו הגברה אז הם יפתחו למגוון של צלילים.
...
אם אתה מאמין לאלה ש'אמרו לך' תראה אם בחנות כלשהי ישאילו לך מגבר כדי שתוכל להשוות עם/בלי. לדעתי יש כאלה שבטח מוכנים.
·
·
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

זה לא ביאמפ אמיתי, אבל אתה יכול לנסות אם יש לך אפשרות. לדעתי לא יקדם אותך הרבה.poma כתב:אני חושב ותגידו לי אם כדאי לנצל את הערוץ הפנוי של הרמקולים סראונד אח' שלא מחוברים ולחבר אותם לקדמיים
·...
רמקולים paradigm studio 100 v5
רציתי לנסות לעשות את החיבור אבל אני לא יודע על מה להגדיר ברסיבר
אולי תוכלו לעזור לי בבקשה
אני מצרף תמונות מה אני אמור להגדיר
ולאחר ההגדרה אני אמור לשחק עם ה db של הרמקולים הנוספים שמופעים?·
אני כרגע עם 5 רמקולים וסאב.
ואני רוצה להתחבר לערוץ סראונד אחורי
אולי תוכלו לעזור לי בבקשה
אני מצרף תמונות מה אני אמור להגדיר
ולאחר ההגדרה אני אמור לשחק עם ה db של הרמקולים הנוספים שמופעים?·
אני כרגע עם 5 רמקולים וסאב.