בעיות גלישה ארציות ב HOT (ימי קורונה)

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4307
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 902 פעמים

שליחה #21 

UriM כתב:לגבי המשפט הזה:
"ארגון אחד גדול שפועל גם בישראל ויש לו כמה סניפים כאן, רק הוא מנצל יותר רוחב פס לבד ממה שכל הלקוחות הביתיים במצטבר מורשים לצרוך."

אני לא בטוח שמה שאתה אומר מדוייק, או לפחות נכון באופן גורף.
יתכן ולאותו לקוח גדול יש קו סימטרי גדול מאוד, נניח 10G אבל האם הוא בהכרח מנצל אותו?
למיטב ידיעתי אנשים בעבודה לא מזרימים מדיה בכמות גדולה כמו אנשים בבית ולכן יכול להיות שתאורטית הם יכולים להשתמש ביותר מהלקוח הבייתי אבל יש סיכוי סביר שהם לא.
אני מניח שזה משתנה ממקום עבודה לאחר ותלוי באופי השימוש של אותו ארגון בתקשורת.
...
·

שאני כותב ארגון אחד גדול, אני לא מתכוון למכולת השכונתית של ביז'ו, אלה לארגון Enterprise גדול עם מספר סניפים ושאני כותב על צריכת רוחב פס שלו שגדולה מכל הלקוחות הביתיים במצטבר ביחד, אני כמובן לא מתכוון לרוחב פס כמו 10G :lol: , אלה יותר קרוב למשהו כמו 400GBPS וזה בפועל. ומה שקשור להזרמת מדייה בארגונים כאלה בכלל ובאיכות 4K ויותר, שכן בשימוש רחב בארגון זה למשל ואפילו לא רק לצורך שיחות וידאו קונפרנס רבות משתתפים בזמן הישיבות, שבארגונים זה דבר שבשגרה, אלה לדברים אחרים, כמו DR למשל בין האתרים, דבר שצורך הרבה יותר רוחב פס באלפי אחוזים מהזרמת מדייה.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73276
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3156 פעמים

שליחה #22 

מישהו שם לב שבשעות האחרונות (למי שבשילוב של הוט/הוטנט) שטורנטים פשוט לא זזים? אני לא מדבר על איטיות אלא מצב שבו טורנטים עם אלפי סידרים לא עוברים מהירות של 1KB ואפילו פחות.

yuckfou
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 279
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #23 

@Huber
הורדתי טורנט לבדוק ולא שמתי לב לבעיות רציניות.
[imgurpng]f70mSh1[/imgurpng]

אבל שמתי לב היום בצהריים היה מישהו מהוט ליד הבית ליד הארון תקשורת ועשה שם משהו .
מאז התחילו יותר בעיות משהיה. עכשיו אחרי איתחול ההוטבוקס 4 מיד יש שגיאות והמהירות לא עוברת את ה400מגהביט אפילו בבדיקה של הוט: https://hot.speedtestcustom.com/result/ ... f40308c67f

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #24 

eran405 כתב: בהוטבוקס 4 בטוח אפשר לעשות זאת בראוטר. עשיתי יותר מוקדם היום ואפילו זה התעדכן ישר ואוטומטית במחשבים.
...
למקרה שמישהו מעוניין ומתקשה, הנה תמונת מסך איך קובעים DNS ידני בהוטבוקס 4:
[imgbig]https://i.ibb.co/WnFBDp3/hotbox4-custom-dns.png[/imgbig]
בדוגמא הזאת אני מערבב שרת primary של cloudfare ו-secondary של google. לגבי DNS IPv6 אני לא רואה איך אפשר לקבוע (תחת "הגדרות" IPv6 יש רק status) אבל כמו שאפשר לראות לעיל ההוטבוקס הוסיף אוטומטית גם את 2001:4860:4860::8888 שזהו השרת IPv6 של גוגל. אם מישהו רואה הגדרות IPv6 כמו להגדיר ידנית שרתי DNS או איך לכבות לגמרי את ה-IPv6 בהוטבוקס 4 אשמח לשמוע איך.

nemugi
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 90
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #25 

Aviv943 כתב:האם הבעיה עדיין קיימת? יש סיבה להשאיר/ לא להשאיר את ה DNS של גוגל?
...
(נערך 1.4)

ההמלצה היא להשתמש ב 9.9.9.9 שהתמקם במחלף האינטרנט הישראלי ולכן נותן שירות תוך מילי-שניות ספורות:

https://atlas.ripe.net/measurements/24495413/#!probes

חלופות אחרות אפשריות:

אם אתה לקוח בזק או ספקיות נספחות, תשתמש ב 1.1.1.1 ו 1.0.0.1. הם מתארחים בישראל עבור בזק ולכן זמן התגובה מהיר:
https://atlas.ripe.net/measurements/24492393/

שים לב לאיטיות של זמן התגובה מספקיות שאינן בזק, כי השירות ניתן מחו״ל. לכן אני גם פחות ממליץ באופן גורף עבור מי שלמשל עובר בין רשתות עם הלפטופ

אופציה אחרת, אם אתה לקוח של כל חברה אחרת שאינה פרטנר - לעבוד עם cleanbrowsing. גם הם מתארחים בישראל, אצל בזק:

185.228.168.9
185.228.169.9

https://atlas.ripe.net/measurements/24468838/#!probes

שים לב לזמן התגובה הנמוך למעט עבור פרטנר 9116/12400 ומחב״א 378

gabif
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 758
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

שליחה #26 

nemugi כתב:
...
...
(נערך 1.4)

ההמלצה היא להשתמש ב 9.9.9.9 שהתמקם במחלף האינטרנט הישראלי ולכן נותן שירות תוך מילי-שניות ספורות:

https://atlas.ripe.net/measurements/24495413/#!probes

חלופות אחרות אפשריות:

אם אתה לקוח בזק או ספקיות נספחות, תשתמש ב 1.1.1.1 ו 1.0.0.1. הם מתארחים בישראל עבור בזק ולכן זמן התגובה מהיר:
https://atlas.ripe.net/measurements/24492393/

שים לב לאיטיות של זמן התגובה מספקיות שאינן בזק, כי השירות ניתן מחו״ל. לכן אני גם פחות ממליץ באופן גורף עבור מי שלמשל עובר בין רשתות עם הלפטופ

אופציה אחרת, אם אתה לקוח של כל חברה אחרת שאינה פרטנר - לעבוד עם cleanbrowsing. גם הם מתארחים בישראל, אצל בזק:

185.228.168.9
185.228.169.9

https://atlas.ripe.net/measurements/24468838/#!probes

שים לב לזמן התגובה הנמוך למעט עבור פרטנר 9116/12400 ומחב״א 378

האם ה dns של 9.9.9.9 עדיף ללקוחות פרטנר סיבים על פני ה dns של פרטנר?
...
האם ללקוחות פרטנר סיבים ה quad9 טוב יותר מה dns של פרטנר?

nemugi
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #27 

gabif כתב:
...
...
האם ללקוחות פרטנר סיבים ה quad9 טוב יותר מה dns של פרטנר?
...
נתון לשיקול דעתך. בעיקרון כששרת DNS מתפקד טוב, אין המון סיבות להחליף אותו. בשימוש ב quad9 אתה תרוויח:

פרטיות מוגברת
חסינות מצנזורה ע״י זיר״ה
אבטחת מידע מוגברת - חסימת אתרי פישינג והונאה
יציבות מוגברת - תחת ההנחה הלא בלתי סבירה שצוות התפעול של quad9 הוא קצת יותר מקצועי מזה של הספקית, ע״ע הנפילה בהוטנט.

אתה תפסיד:
סיכון מאוד מאוד קטן לאי זמינות אם יווצר עומס על מחלף האינטרנט.

מה שכן, אם אתה יודע שאתה רוצה להחליף את השרת של הספקית, אז quad9 הוא האופציה הכי טובה בארץ. אני ממליץ להשתמש בו בתצורה עם EDNS client subnet, כלומר בכתובת שרת 9.9.9.11 / 149.112.112.11 - מקריב מעט מהפרטיות לטובת שיפור ביצועים.

gabif
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #28 

nemugi כתב:
...
...
נתון לשיקול דעתך. בעיקרון כששרת DNS מתפקד טוב, אין המון סיבות להחליף אותו. בשימוש ב quad9 אתה תרוויח:

פרטיות מוגברת
חסינות מצנזורה ע״י זיר״ה
אבטחת מידע מוגברת - חסימת אתרי פישינג והונאה
יציבות מוגברת - תחת ההנחה הלא בלתי סבירה שצוות התפעול של quad9 הוא קצת יותר מקצועי מזה של הספקית, ע״ע הנפילה בהוטנט.

אתה תפסיד:
סיכון מאוד מאוד קטן לאי זמינות אם יווצר עומס על מחלף האינטרנט.

מה שכן, אם אתה יודע שאתה רוצה להחליף את השרת של הספקית, אז quad9 הוא האופציה הכי טובה בארץ. אני ממליץ להשתמש בו בתצורה עם EDNS client subnet, כלומר בכתובת שרת 9.9.9.11 / 149.112.112.11 - מקריב מעט מהפרטיות לטובת שיפור ביצועים.
...
כלומר להגדיר את הראשי כ 9.9.9.11? לא עדיף שהמשני יהיה גוגל למשל - במקרה של נפילה?

jagheadg
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184
נתן תודות: 63 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

שליחה #29 

@nemugi
·
מגניב.
עכשיו אני רואה שיש שימוש מועיל לפרוב שלי :)

gabif
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #30 

gabif כתב:
...
...
כלומר להגדיר את הראשי כ 9.9.9.11? לא עדיף שהמשני יהיה גוגל למשל - במקרה של נפילה?
...
האם ה יש עומס על ה-IIX ? אם כן אז אני מניח שהביצועים עלולים להיפגע, לא?

nemugi
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #31 

gabif כתב:
...
...
...
אפשרי. השירותים האלה הם anycast, כלומר במקרה של נפילת ניתוב, האינטרנט אוטומטית ינתב אותך לנקודה אחרת. המשני של אותו שירות אמור לתת מענה טוב לעומס רגעי. אני אישית לא הייתי עושה את זה כדי לא להתקל במצבי קצה מוזרים ואז לשאול את עצמי ׳רגע, האם הם קרו מול DNS A או DNS B׳.

LogicSound
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 421
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #32 

בהוטנט לא צריך לבטל את IPV6 בכרטיס רשת?

ה-QUAD9 הוא הכי מהיר? הוא חוסם אתרים אבל?

בעקרון לא מצאתי דרך לשנות את זה בפייבר עצמו...

nemugi
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #33 

LogicSound כתב:בהוטנט לא צריך לבטל את IPV6 בכרטיס רשת?

ה-QUAD9 הוא הכי מהיר? הוא חוסם אתרים אבל?

בעקרון לא מצאתי דרך לשנות את זה בפייבר עצמו...
...
· הנתונים הגולמיים מוצגים בלינקים ששלחתי, זמן התגובה של quad9 הוא הכי טוב מבין כולם.
הוא חוסם אתרי פישינג ו malware בעזרת IBM xforce שגם מממנת חלק מהפרוייקט.
אגב, הוא גם מומלץ לטעמי על 1.1.1.1 גם למשתמשי בזק בשל התמיכה ב edns-client-subnet, אבל זה לשיקול דעתך האישי - זה טרייד-אוף מסויים בין ביצועים לפרטיות.

לגבי השינוי בתוך הפייבר, הבנתי שיש כמה דגמים של הוט (אין לי פה הוט במשרד הזה כרגע) וזה משתנה מדגם לדגם.

gabif
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #34 

nemugi כתב:
...
...
· הנתונים הגולמיים מוצגים בלינקים ששלחתי, זמן התגובה של quad9 הוא הכי טוב מבין כולם.
הוא חוסם אתרי פישינג ו malware בעזרת IBM xforce שגם מממנת חלק מהפרוייקט.
אגב, הוא גם מומלץ לטעמי על 1.1.1.1 גם למשתמשי בזק בשל התמיכה ב edns-client-subnet, אבל זה לשיקול דעתך האישי - זה טרייד-אוף מסויים בין ביצועים לפרטיות.

לגבי השינוי בתוך הפייבר, הבנתי שיש כמה דגמים של הוט (אין לי פה הוט במשרד הזה כרגע) וזה משתנה מדגם לדגם.
...
·ומי מבטיח שה isp נותנים פרטיות טובה?

nemugi
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #35 

gabif כתב:
...
...
·ומי מבטיח שה isp נותנים פרטיות טובה?
...
·הנחת העבודה שלי היא שהספקיות כברירת מחדל נותנות פרטיות גרועה. אבל לא זאת ההשוואה שערכתי כאן. יש שני מצבי שימוש ב quad9:
9.9.9.9 - יותר פרטיות, ביצועי רשת קצת פחות טובים בשל כך
9.9.9.11 - קצת פחות פרטיות תמורת ביצועי רשת קצת יותר טובים.

מדובר בהרחבת EDNS שנקראת EDNS Client subnet. בקצרה, שרת ה DNS ׳מדליף׳ ליעד את הרשת שלך, אבל לא את הכתובת המדוייקת שלך.

למה שהוא יעשה את זה / שתרצה שהוא יעשה את זה? כדי שהוא יוכל להתאים את התשובה למיקומך הגיאוגרפי במקרה של DNS שהוא split horizon. כלומר יכול להיות מצב שב 9.9.9.9 תקבל תשובה שמתאימה לגולש מארה״ב בעוד שב 9.9.9.11 תקבל תשובה שמתאימה לגולש מישראל.

גוגל 8.8.8.8 מבצע את ה׳הדלפה׳ הזו. קלאודפלייר 1.1.1.1 לא מבצע את ה׳הדלפה׳ הזו.

kaplaey2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2337
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 204 פעמים

שליחה #36 

פרטנר סיבים, במעבר ל 9.9.9.9 שיפור מורגש!
משתמש ב 8.8.4.4 בתור המשני.

I-know
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
קיבל תודות: 0

שליחה #37 

למה האינטרנט מאוד לאט עכשיו ?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4307
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 902 פעמים

שליחה #38 

I-know כתב:למה האינטרנט מאוד לאט עכשיו ?
...
·

בגלל המגבלות מהירות המחמירות החדשות, אשר נכנסו לתוקף עכשיו בשל משבר הקורונה.

razi_z
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
קיבל תודות: 0

שליחה #39 

sys_admin כתב:
...
...
·

בגלל המגבלות מהירות המחמירות החדשות, אשר נכנסו לתוקף עכשיו בשל משבר הקורונה.
...
·

יש לך קישור לנושא?
בימים האחרונים אני מרגיש איטיות מטורפת בשעות הערב עם ספק של פרטנר על תשתית של בזק, עשיתי בדיקת מהירות ויצאה מהירות של 1 מגה במקום 90 מגה, חזרתי על הבדיקה היום בבוקר והכל היה תקין

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”