התייעצות - מחשב חדש או שידרוג מחשב קיים
- OrenMizrav
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 996
- נתן תודות: 100 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
- יצירת קשר:
גם כרטיס יד 2
Denon 3400 | Front: Focal 806 | Center: Focal CC 800V | Back: Q acoustics 3020
https://webtip.cc/
https://webtip.cc/
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
@AssafLots
·
אמנם לא הכי מומלץ להשתמש במתאמים ממולקס ל-PCI-E, אבל אני חושב שלא תהיה עם זה בעיה במחשב כמו שלך כל עוד הכרטיס מסך שתרכוש לא צורך המון חשמל.
ספק הכוח מסוגל להוציא יותר מ-300W, ה-GTX1060 צורך בסביבות ה-120W מקסימום, המעבד הוא S, וחסכוני יותר ממעבד שולחני רגיל. הצריכה הכוללת של מערכת כזו צריכה להיות מתחת ל-200W, לכן לפי דעתי אפשר לשדרג בראש שקט עם מתאם.
·
אמנם לא הכי מומלץ להשתמש במתאמים ממולקס ל-PCI-E, אבל אני חושב שלא תהיה עם זה בעיה במחשב כמו שלך כל עוד הכרטיס מסך שתרכוש לא צורך המון חשמל.
ספק הכוח מסוגל להוציא יותר מ-300W, ה-GTX1060 צורך בסביבות ה-120W מקסימום, המעבד הוא S, וחסכוני יותר ממעבד שולחני רגיל. הצריכה הכוללת של מערכת כזו צריכה להיות מתחת ל-200W, לכן לפי דעתי אפשר לשדרג בראש שקט עם מתאם.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73268
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3156 פעמים
·AssafLots כתב:@Huber
·
אז להשאר עם הסיסוניק אבל לא לחבר כרטיס?
מאחר ואז כנראה מה שאעשה זה שאתחיל עם הכרטיס מסך ואחכ אשדרג לssd (חדש) וספק כח יד 2...
זה לא מה שאמרתי. יש כרטיסים שא דורשים חיבור כבל מתח 6 פין, הם מקבלים את המתח שלהם מה PCI-E שעל הלוח, והסיסוניק יספיק לכרטיסים הללו.
הנה דוגמא - מכיוון שאני לא יודע מה התקציב שלך (יעזור לנו מאוד לדעת כמה אתה מתכנן להשקיע) אני מנחש:
https://ksp.co.il/?select=.1044..35..20 ... tore_real=
כפי שאתה רואה אין על הכרטיס הזה חיבור 6/8 פין והוא בהחלט יתאים לספק שברשותך. אני אישית לא הייתי ממליץ להשתמש בכרטיס שיש לו חיבור כזה עם ספק שאין לו יציאה כזו.
כרטיס כזה, SSD סביר וסגרת את הסיפור בכאלפיה.
@Huber
·
מה התקציב? תלוי את מי אתה שואל.... אם נחזור לשאלה ההתחלתית האם שווה לשדרג את החלקים או פשוט לקנות מחשב חדש, עכשיו נכנסה אופציה שלישית לעבור לקונסולת משחקים, כנראה xbox one x,
בוא נגיד שחשבתי להוציא עד 500+- לשדרוג המחשב, אבל אם אפשר לקנות XBOX ב1000+- (ולהפיל את הקניה של המשחקים על הילד
) אז אולי כבר שווה להשקיע קצת יותר ולקבל הרבה יותר.
שאלה נוספת לגבי ה GTX, ראיתי שיש דגמים של 2GB ויש של 4GB, יש הבדל משמעותי בביצועים בגלל כמות הזיכרון?
אני כבר רואה שבסוף אני גם אשדרג את המחשב וגם : אקנה לו XBOX

·
מה התקציב? תלוי את מי אתה שואל.... אם נחזור לשאלה ההתחלתית האם שווה לשדרג את החלקים או פשוט לקנות מחשב חדש, עכשיו נכנסה אופציה שלישית לעבור לקונסולת משחקים, כנראה xbox one x,
בוא נגיד שחשבתי להוציא עד 500+- לשדרוג המחשב, אבל אם אפשר לקנות XBOX ב1000+- (ולהפיל את הקניה של המשחקים על הילד
שאלה נוספת לגבי ה GTX, ראיתי שיש דגמים של 2GB ויש של 4GB, יש הבדל משמעותי בביצועים בגלל כמות הזיכרון?
אני כבר רואה שבסוף אני גם אשדרג את המחשב וגם : אקנה לו XBOX
- Huber
- חבר במועדון HT

הבדל אדיר. כיום אפילו 4 גיגה נחשב מעט מידיי ומומלץ 6-8 גיגה, אבל זה לא נכנס בתקציב שציינת.
לגבי XBOX X - אם מצאת אותה בכ 1000 ש"ח, בהחלט יכול להיות שיקול במקום.
לגבי XBOX X - אם מצאת אותה בכ 1000 ש"ח, בהחלט יכול להיות שיקול במקום.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
@AssafLots
·
ה-XBOX העתיד לצאת ייתן לך ביצועים שהמחשב שלך אפילו לא יכול לחלום עליהם. לפי המפרט של המכשיר, יש בו ליבה גראפית בעלת ביצועים דומים ל-GTX 2080TI + מעבד ברמה של רייזן 7 3700X.
אני בספק רב שהוא יעלה באיזור ה-1000, הייתי מצפה ל-2000 לכל הפחות.
עריכה: עכשיו הבנתי שדיברת על הדור הנוכחי. אז לא חשוב
·
ה-XBOX העתיד לצאת ייתן לך ביצועים שהמחשב שלך אפילו לא יכול לחלום עליהם. לפי המפרט של המכשיר, יש בו ליבה גראפית בעלת ביצועים דומים ל-GTX 2080TI + מעבד ברמה של רייזן 7 3700X.
אני בספק רב שהוא יעלה באיזור ה-1000, הייתי מצפה ל-2000 לכל הפחות.
עריכה: עכשיו הבנתי שדיברת על הדור הנוכחי. אז לא חשוב
לא מדוייק וההבדל לא אדיר, כל כרטיס לגופו. ההבדל בכמות הזכרון נובע בעיקר מרזולוציה.Huber כתב:הבדל אדיר. כיום אפילו 4 גיגה נחשב מעט מידיי ומומלץ 6-8 גיגה, אבל זה לא נכנס בתקציב שציינת.
לגבי XBOX X - אם מצאת אותה בכ 1000 ש"ח, בהחלט יכול להיות שיקול במקום....
בדרך כלל ככל שהרזולוציה גבוהה יותר רצוי זכרון רב יותר. אבל כמה זה הרבה? בשביל כמה פריימים לא משתלם לשלם יותר
בעיקר כשמשחקים ברזולוצית FHD
- Huber
- חבר במועדון HT

(G) (YRV) - רזלוציה זה לא הכל במשחק. יש המון הגדרות גרפיות שונות שמשנות את מראה המשחק, דברים כגון איכות הטקסטורות, איכות הצללים, רמת ה AA, מרחב הצפיה (FIELD OF VIEW), איכות ה MOTION BLUR ועוד ועוד. הרבה פעמים ההבדל בין היכולת לשים את ההגדרות הללו על HIGH לעומת על LOW היא כמות הזיכרון בכרטיס.
קח למשל את המשחק doom eternal - במשחק הזה אם יש לך כרטיס עם 4 גיגה זיכרון בלבד, הוא לא מאפשר לך פיזית להעלות את ההגדרות הללו מעל MEDIUM אם אני זוכר נכון או אולי פחות. במשחקים אחרים אולי יתנו, לך אבל קצב הפריימים ירד מתת לרמה נסבלת או שתצטרך לרדת משמעותית באיכות הפרטים הללו בשביל קצב פריימים נסבל.
הנה השוואה בדיוק על זה, אותו כרטיס עם 4 גיגה ועם 8 גיגה. המסקנה? אם לא איכפת לך מהגדרות גרפיות הללו (למשל כל אלו משחקים משחקי רשת תחרותיים בלבד), אז לך על 4 גיגה. אם כן אכפת לך (כל אלו כמוני למשל שמשחקם הרבה משחקי מצב יחיד) - אין מצב ש 4 גיגה יתן לך את החוויה שאתה מחפש. אבל להגדי שאין הבדל...? בדיוק ההיפך:
אם זה שווה את ההפרש? שפותח הת'רד יחליט בעצמו עכשיו כשיש לו את המידע.
קח למשל את המשחק doom eternal - במשחק הזה אם יש לך כרטיס עם 4 גיגה זיכרון בלבד, הוא לא מאפשר לך פיזית להעלות את ההגדרות הללו מעל MEDIUM אם אני זוכר נכון או אולי פחות. במשחקים אחרים אולי יתנו, לך אבל קצב הפריימים ירד מתת לרמה נסבלת או שתצטרך לרדת משמעותית באיכות הפרטים הללו בשביל קצב פריימים נסבל.
הנה השוואה בדיוק על זה, אותו כרטיס עם 4 גיגה ועם 8 גיגה. המסקנה? אם לא איכפת לך מהגדרות גרפיות הללו (למשל כל אלו משחקים משחקי רשת תחרותיים בלבד), אז לך על 4 גיגה. אם כן אכפת לך (כל אלו כמוני למשל שמשחקם הרבה משחקי מצב יחיד) - אין מצב ש 4 גיגה יתן לך את החוויה שאתה מחפש. אבל להגדי שאין הבדל...? בדיוק ההיפך:
אם זה שווה את ההפרש? שפותח הת'רד יחליט בעצמו עכשיו כשיש לו את המידע.
DOOM ETERNAL יוצא מן הכלל, אני מניח שישנה דרך להסיר את המגבלה שכרטיסים חלשים יותר יוכלו לשים על ULTRA וכו.. אבל זה לא יתרום שום דבר וכאן לא הבעיה.
ה-5500XT (הכרטיס שאולי אני ארכוש בעצמי) הוא דוגמא מצויינת למה ההפרש בין 4ל-8גיגה זכרון לא כזה משמעותי בשביל לקבל כמה פריימים יותר. לפעמים עדיף כבר להוסיף עוד קצת כסף ולרכוש כרטיס מסך חזק יותר, לדעתי ולדעת רבים כשמוכרים את אותו כרטיס מסך עם מספר זכרונות שונים נעשה רק לצורך תמכור, איך לעשות עוד כסף על אותו כרטיס ובפועל זה לא בהכרח משתלם.
ואין הבדל ברזולוציות FHD בין 4 ל-8
ה-5500XT (הכרטיס שאולי אני ארכוש בעצמי) הוא דוגמא מצויינת למה ההפרש בין 4ל-8גיגה זכרון לא כזה משמעותי בשביל לקבל כמה פריימים יותר. לפעמים עדיף כבר להוסיף עוד קצת כסף ולרכוש כרטיס מסך חזק יותר, לדעתי ולדעת רבים כשמוכרים את אותו כרטיס מסך עם מספר זכרונות שונים נעשה רק לצורך תמכור, איך לעשות עוד כסף על אותו כרטיס ובפועל זה לא בהכרח משתלם.
ואין הבדל ברזולוציות FHD בין 4 ל-8