mulder כתב:
...
...
הסנטר הזה מוגדר 8 אום עם רגישות 99DB. אתה מאמין שרמקול עם נתון כזה יכול להכביד על רסיבר עד כדי כיבוי ?
...
·את האמת? אני כבר לא יודע למה להאמין ולמה לא אחרי שראיתי
במו עיני (וגם רבים אחרים) זוג רמקולים עם נתונים של עקבה4 הום
מפיל זוג מונובלוקים של חברה מאוד יוקרתית ואיכותית... המונובלוקים נפלו בזה אחר זה פעם ימין ופעם שמאל נכנסו לפרוטקטור....
ותאמין לי ששידכו את המונובלוקים לפי נתוני ייצרן של הרמקולים
רק שכחו שיכול מאוד להיות שנתוני הייצרן לא מדוייקים ולכן ההתאמה לא היית נכונה... אם במקרה הזה היו משדכים לרמקולים הגברה שיודעת לרדת עד 1 הום עם זרם חשמל גבוהה וייציב זה לא היה קורה.
את הנתונים של הסנטר לא בדקתי אבל אני מאמין שיכול מאוד להיות
שייצרן X בוחר להציג נתונים מסויימים שהרמקול נמצא בהם רק דקה אחת בודדת מתוך בדיקה של 10 דקות נניח.
גם פה באתר (זה היה בשירשור של ליאור שפ) כאשר בדק הגברות רוטל
כמובן לא מהרוטל האיכותיים שהיו מייצרים בעבר , לפי מה שזכור לי זאת היית בדיקה ספונטנית שאחיו כבר לא השמיש אותם אז ליאור בדק על הסטאפ שלו (לא משנה העניין פה זה לא מה ליאור בדק) באותו השירשור הגיב איתי HazooM הוא גם עשה באתר מבחן לרמקולים מדפיים מהמון סוגים ובדק המון מדידות בעצמו, וטען שיש המון רמקולים והביא דווקא את הדוגמא של קליפש (והגבתי ללא קשר המבחן של HazooM) ואמר שבדק בעצמו ומצא שרמקולים שמוגדרים על פי הייצרן שנותנים נניחב עקבה של 8הום בתווך תדר מסויים, מצא אותם בבדיקות שלו שהם נותנים רוב הזמן עקבה של 3 הום בתדר מסויים....
וזה מה שקורה עכשיו לשלומי כאשר החליט להפנות את הבאס לסאב ולחתוך קרוס מ80hz והופ הבעיה כאילו לא היית והרסיבר לא נכנס להגנה.
אני משתדל לא להיות מוזן מקישקושים אלה מתוך בדיקות שאחרים עשו וכתבו וגם על סמך הידע הכללי שלי ועל סמך דברים שאני רואה בעיינים שלי.
אבל גם יכול מאוד להיות שאני טועה אין לראות במה שאני אומר כ אמת אחת אבסולוטית, תמיד צריך לבדוק את הדברים.