המלצה לסאב

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
motorishta4 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 289

שליחה

חברים יקרים

לעניינינו,
בסופו של דבר נרכש SVS PB1000 דרך פיוצ'ר, הסאב עונה בדיוק לצרכים שלי, למרות החלל הגדול, עושה יופי את העבודה, למרות שכיילתי ככה על רגל אחת, ולא שיחקתי עדיין עם המיקום, עושה רושם שהוא באמת מצויין, מה שמפריע לי בינתיים זה שרק בסצנות כמו פיצוצים, מסוקים, תאונות וכדומה, מורגשת העוצמה שלו, ובסצנות יותר עדינות כמעט ולא מורגש, האם ככה אמור להיות? סליחה על הבורות, מעולם לא היה לי סאב מחובר בבית.

באותה הזדמנות חייב לציין את פיוצ'ר, שנתנו שירות מהמם, מחיר מצויין ויחס מצויין במיוחד לנציג בשם מאי שהיה ממש סבלני.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7662

שליחה

@motorishta4

תתחדש, למרות שלדעתי היה עדיף לך לחסוך קצת לסאב גדול יותר במקרה שלך.

מה הכוונה לסצינות יותר עדינות?

Sourc3
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1331

שליחה

@motorishta4
·
תתחדש, תמשיך להתאמן על מיקומים ועוצמה מתאימה וכיולים נוספים..
שמח שהקשבת לעצה שלי.
מאי באמת מקסים, אני משגע אותו הרבה בלי סיבה.

eli007
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 973

שליחה

motorishta4 כתב:חברים יקרים

לעניינינו,
בסופו של דבר נרכש SVS PB1000 דרך פיוצ'ר, הסאב עונה בדיוק לצרכים שלי, למרות החלל הגדול, עושה יופי את העבודה, למרות שכיילתי ככה על רגל אחת, ולא שיחקתי עדיין עם המיקום, עושה רושם שהוא באמת מצויין, מה שמפריע לי בינתיים זה שרק בסצנות כמו פיצוצים, מסוקים, תאונות וכדומה, מורגשת העוצמה שלו, ובסצנות יותר עדינות כמעט ולא מורגש, האם ככה אמור להיות? סליחה על הבורות, מעולם לא היה לי סאב מחובר בבית.

באותה הזדמנות חייב לציין את פיוצ'ר, שנתנו שירות מהמם, מחיר מצויין ויחס מצויין במיוחד לנציג בשם מאי שהיה ממש סבלני.
...
גם אני עם אותה בעיה, בקובץ עם למשל DTS-HD הסאב מורגש בצורה מצוינת, אבל למשל שיר מיוטיוב או בסטינג כאשר אני שומע סטריאו בכל הערוצים הסאב כמעט ולא מורגש.
לדעתי זה עניין של כיול.

·

(G)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2402

שליחה

PB1000 זה סאב מעולה, אבל צריך למקם אותו כמו שצריך בסלון.
אחרי שתמצא את המקום האידיאלי שלו תרשום חוות דעת.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019

שליחה

@motorishta4
·תתחדש!
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5188

שליחה

תתחדש ותהנה כמה שניתן
רשימת הציוד: Accuphase E-480 Integrated Amplifier with DAC-60|Perlisten R7t Speakers|Elipson Planet L Surround Speakers|Morel SP3 Dolby Atmos Speakers|WiiM Ultra Streamer|PSA S1813 Subwoofer|LG C1 TV

shiki
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1930
שם מלא: שלומי

שליחה

תתחדש חבר! מאחל לך שעות רבות של הנאה.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

eli007 כתב:
...
...
גם אני עם אותה בעיה, בקובץ עם למשל DTS-HD הסאב מורגש בצורה מצוינת, אבל למשל שיר מיוטיוב או בסטינג כאשר אני שומע סטריאו בכל הערוצים הסאב כמעט ולא מורגש.
לדעתי זה עניין של כיול.

·
...
בסרטים יש ערוץ LFE שמיועד לסאב.

כשאתה שומע במצב סטריאו רגיל למשל ביוטיוב החיווי ברסיבר מראה גם את הסאב ?

eli007
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 973

שליחה

mulder כתב:
...
...
בסרטים יש ערוץ LFE שמיועד לסאב.

כשאתה שומע במצב סטריאו רגיל למשל ביוטיוב החיווי ברסיבר מראה גם את הסאב ?
...
·כן

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

@eli007

נסה לבדוק את התדרים כאן, תיזהר בווליום .

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9067

שליחה

@motorishta4
תתחדש ותהנה.
הסלון שלך גדול לפי מה שרשמת במידות בהודעה הראשונה (והתקציב יחסית קטן).
שים לב שבמוזיקה, לא תמיד התחום התחתון עובד כמו שאתה מרגיש אותו בסרטים (אין פיצוצים / יריות / בומים) ולפיכך התפקיד של הסאב במוזיקה הוא ללוות את הסאונד ולא "להשתלט" עליו.

יש תמונות איך יצא ?
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

motorishta4 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

תודה רבה לכולם

אכן אשחק בהזדמנות עם מיקומים וכיולים שונים, אתמול הכל נעשה בשעות הלילה המאוחרות ככה על רגל אחת ופחד מהשכנים.

אעלה תמונות בהמשך.

motorishta4 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

על מנת לכייל בצורה מיטבית, איפסתי את הרסיבר.

תחילה כיוונתי כך את הסאב:
volume על האמצע
פאזה על 0 מעלות
קרוס על LFE
ואז ביצעתי כיול, ראו תוצאות לפי התמונות למטה.

השאלה היא, המרחק של הסאב למקרפון הוא לא יותר ממטר, אבל התוצאה זה נתן מרחק אחר, ומה שהכי לא מובן לי זה הLevel שהכיול הגדיר לסאב, ובלי קשר לשאר הרמקולים, האם זה הגיוני?

צירפתי גם 2 תמונות של הסלון.

תודה.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
נערך לאחרונה על ידי motorishta4 ב 25/02/2020 0:35, נערך פעם 1 בסך הכל.

motorishta4 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

תמונות של הסלון להמחשה

מעניין שאותה תמונה פנורמית לא משנה מה נסיתי לעשות איתה, תמיד יוצאת הפוך, אז התייאשתי ושלחתי ככה, מצטער.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

(G)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2402

שליחה

motorishta4 כתב:השאלה היא, המרחק של הסאב למקרפון הוא לא יותר ממטר, אבל התוצאה זה נתן מרחק אחר, ומה שהכי לא מובן לי זה הLevel שהכיול הגדיר לסאב, ובלי קשר לשאר הרמקולים, האם זה הגיוני?
...
התוצאות בבדיקה לפי חישובי התנועה שהסאונד שעובר בחדר ולא לפי מיקומם הפיזי של הרמקולים מהרסיבר.

motorishta4 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אוקיי
רק שבמצב הזה הסאב לא מורגש בכלל, כאילו שלא עובד, אני חייב לעלות לפחות לאפס על מנת שיורגש.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9067

שליחה

המיקרופון נמוך מדיי, זה הרי לא גובה האוזן שלך בישיבה.
כמו כן, תמקם אותו במרכז הספה.
כיוון שהסאב הונחת במינוס 10 דציבל שזה המקסימום שניתן בכיול של הימהה, תנמיך את הווליום בסאב לשליש ואז תריץ כיול מחדש.
יש לך הבדלים מטורפים בין הקדמיים - תאוורר אותם קצת, הם חנוקים - לא אמורים להיות כאלה הבדלים קיצוניים בתוצאות הכיול.

אגב, למה אתה בהגדרות הידניות ? אחרי הכיול האוטומטי, תשמור את מה שיצא ואז אתה יכול לשנות אם תרצה ידנית.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5188

שליחה

ובנוסף תפנה את העציצים מהרמקולים הקדמים
חפש להם מקום אחר.

זה לא מוסיף למראה
רשימת הציוד: Accuphase E-480 Integrated Amplifier with DAC-60|Perlisten R7t Speakers|Elipson Planet L Surround Speakers|Morel SP3 Dolby Atmos Speakers|WiiM Ultra Streamer|PSA S1813 Subwoofer|LG C1 TV

motorishta4 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@avihuli
·
המיקרופון מכוון בדיוק באיזור שאני יושב בדרך כלל ובגובה האוזן (אני יושב עם הרגליים על השולחן)
אכוון לשליש ואבדוק שוב.
מה הכוונה לאוורר את הקידמיים?
לגבי ההגדרות, בוצע כמובן כיול אוטו' ונשמר, עברתי להגדרות הידניות על מנת לשנות את הקרוס ל80, למרות שב90 נשמע הרבה יותר טוב, כי הקדמיים מתאמצים מעט

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”