הפחתת קרינה מכבל רשת ע"י הארקה

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4316

שליחה

ohadkro כתב:
...
...
זה לא משנה את עובדת התסמינים שאני ואחרים חובים מהקרינה הספציפית לכבל אינטרנט.
...
·
רוב הסיכויים שהתסמינים הם לא מ"הקרינה הספציפית לכבל אינטרנט", אלה מהתכנים הספיציפיים העוברים מ"כבל אינטרנט" למסך.
ולעצם העניין. כבל רשת מומלץ בחום שיהיה מאורק ומסוכך בשני הצדדיו. וכמובן זה לא בכדי שהוא לא יקרין עליך או על מישהו אחר, אלה שהקרינה אלקטרומגנטית מבחוץ לא תקרין עליו פנימה.
כל מתג תקני, שכבל מחובר עליו מספק לו הארקה נדרשת מצד אחד וכל כרטיס רשת היגיוני של מחשב מקצה השני מספק לו את הארקה המדוברת. כמובן שכל מתג לבד מאורק להארקה של הבית דרך שקע חשמל שעליו הוא מתחבר וכך גם המחשב דרך הספק כוח שלו. זה כל הסיפור.
הבהרה חשובה. סבוניות מפלסטיק לא נחשבות כמתגים ומחשבוני מיץ *** לא נחשבים כמחשבים.

ohadkro פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 29

שליחה

Nemesis כתב:מה זו הארקה ייחודית? למה צריך הארקה ייחודית? הארקה טובה היא הארקה טובה וזהו.
עקרונית גם אם המתג שלך לא מוארק, ברגע שיש לך מתג מתכתי, כבל מסוכך עם מחברים מתכתיים המחוברים לסיכוך, יש לך בסבירות גבוהה הארקה טובה לסיכוך דרך המחשב. אפשר גם למדוד את זה. תמדוד התנגדות מהמתג או מהחלק המתכתי של המחבר לפין ההארקה בספק הכח. ערך של עד 4 אוהם זה מעולה, ולא יתן לך כנראה שום דבר להוסיף עוד רכיב.

אם אתה מאוד רוצה יש מתגים עם פין הארקה כמו לדוגמא HP 1420. סתם דוגמא, בטח יש עוד הרבה. אז תהיה לך הארקה בשני הצדדים.
...
פין הארקה שאמור להוליך בסופו של דבר לאדמה יהיה בעייתי לישום מבחינתי כי אני גר בדירה.
כאן:

נטען באחת התגובות שהתקן מסוכך ולא מוארק יהיה יעיל נגד קרינה מעל
30 MHz
אבל לא יעיל ואפילו מגביר קרינה בטווח
0-30 MHz

ohadkro פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

lggddhv כתב:אתה יכול לנסות cat 7.
יש לו סיכוך
...

ידוע ש
CAT7
על סיכוך הכפול שלו יכול להועיל במידה מסויימת אך לא לפתור את הבעיה
אחרת הדעה הרווחת הייתה המלצה גורפת לשימוש רק בו.

ohadkro פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

ziv_r כתב:פתרון כמו Advil יהיה כנראה יעיל יותר.
...

הפיתרון הוא הפחתת הקרינה ולא "תרופה" שגורמת נזק לכבד.
חוסר הטכנולוגיה הנוכחית (זו שבאה לידי ביטוי בהתקנים שפולטים קרינה גבוהה מידי) באה על חשבון בריאות הציבור.
עוד כמה עשרות שנים תקן הקרינה יהיה מחמיר מזה של היום.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46465

שליחה

אתה יודע למי ניתנה הנבואה, נכון?

אגב, אתה גם טבעוני ומתנגד חיסונים?

ohadkro פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

sys_admin כתב:
...
...
·
רוב הסיכויים שהתסמינים הם לא מ"הקרינה הספציפית לכבל אינטרנט", אלה מהתכנים הספיציפיים העוברים מ"כבל אינטרנט" למסך.
ולעצם העניין. כבל רשת מומלץ בחום שיהיה מאורק ומסוכך בשני הצדדיו. וכמובן זה לא בכדי שהוא לא יקרין עליך או על מישהו אחר, אלה שהקרינה אלקטרומגנטית מבחוץ לא תקרין עליו פנימה.
כל מתג תקני, שכבל מחובר עליו מספק לו הארקה נדרשת מצד אחד וכל כרטיס רשת היגיוני של מחשב מקצה השני מספק לו את הארקה המדוברת. כמובן שכל מתג לבד מאורק להארקה של הבית דרך שקע חשמל שעליו הוא מתחבר וכך גם המחשב דרך הספק כוח שלו. זה כל הסיפור.
הבהרה חשובה. סבוניות מפלסטיק לא נחשבות כמתגים ומחשבוני מיץ *** לא נחשבים כמחשבים.
...

כאן לדוגמא:

יש שימוש במתג פלסטיק,שאמור להיות יעיל בכל מקרה לטענתך, אבל בנוסף אליו הארקה חיצונית.

ohadkro פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

ziv_r כתב:אתה יודע למי ניתנה הנבואה, נכון?

אגב, אתה גם טבעוני ומתנגד חיסונים?
...
לא טבעוני ולא מתנגד חיסונים.
אבל בהחלט בדעה שחיי אדם והורדת התחלואה מעל הכל,גם בהקשר של זיהום אוויר.

Elad8
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6218

שליחה

תביא מקרה תחלואה 1 מכבל רשת.
אלעד

lggddhv
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 198

שליחה

אכלתם לו תראש...

הוא לא טבעוני
והוא לא נגד חיסונים.

פשוט סובל מכאבי ראש.
הוא חושד בקרינה מהכבלים.

הוא לא מחפש להוכיח קשרים למחלות.
פשוט מחפש רעיון לחסימת הקרינה.

Elad8
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6218

שליחה

אבל אין קרינה.
אלעד

lggddhv
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 198

שליחה

אבל הוא מרגיש שכן.

כיוון שאתה רגיש מהממוצע, אני ממליץ לך לקנות מודד קרינה ולחפש מאיפה מגיעה הקרינה.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

ohadkro כתב:
...
...
כאן לדוגמא:
יש שימוש במתג פלסטיק,שאמור להיות יעיל בכל מקרה לטענתך, אבל בנוסף אליו הארקה חיצונית.
...
·
"לטענתי", המתג מפלסטיק, אמור להיות יעיל בכל מקרה כמעצור לדלת וזה השימוש הסביר שיש לו. בכל מקרה, למתג יש מספר רב של פורטים ולנסות לכולם להמציא אילתורים עקומים ולא מועילים זה מיותר לגמרי. לא על כל שטות שרואים בסירטונים באינטרנט צריך לחזור בבית, אחרת הכאב ראש רק יתחזק בנוסף לכאבים חדשים במקומות נוספים.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

ohadkro כתב:
...
...
פין הארקה שאמור להוליך בסופו של דבר לאדמה יהיה בעייתי לישום מבחינתי כי אני גר בדירה.
כאן:

נטען באחת התגובות שהתקן מסוכך ולא מוארק יהיה יעיל נגד קרינה מעל
30 MHz
אבל לא יעיל ואפילו מגביר קרינה בטווח
0-30MHz
...
·
לא ממש ניתן לראות מהסרטון, מה היא הדירה שאתה גר בה "כאן". :lol: ומה כל כך מיוחד בה, שלא ניתן להשתמש בהארקה שצריכה להיות קיימת בכל שקע חשמל.
בכל מקרה, אם באמת ואין לך הארקה תקינה בשקעי חשמל היכן שאתה גר, אז הבעיה האחרונה שלך, היא הקרינה החמקמקה זו שאתה מחפש.

ובקשר לתדר של הקרינה, אז מי שכותב שסיכוך הוא מגביר את הקרינה, כנראה שיצטרך לחזור ללמוד לבית הספר יסוף סוך ללמוד שם את הדברים הבסיסיים.

אנסה להסביר עוד הפעם, הסיכוך והארקה של כבלי רשת, היא לא בכדי שמהם לא תצא קרינה החוצה, אלה שבשביל שמבחוץ הקרינה לא תיכנס לתוכם. זהו, זה כל הסיפור מחדש.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9068

שליחה

Elad8 כתב:אבל אין קרינה.
...
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893

שליחה

sys_admin כתב:
...
...

הבהרה חשובה. סבוניות מפלסטיק לא נחשבות כמתגים
...
אני קובע שקרוב מאוד למאה אחוז מהמשתמשים הבייתים לא צריכים מתג מנוהל. ולגבי מתג לא מנוהל, כמו ששנינו יודעים, רוב המתגים האלה מכילים מעבד ייעודי שמיוצר על אחת מכמה חברות בודדות, שהוא זה שעושה את המיתוג, כל השאר זה רק פלסטיקה והרכבה. לכן, למעט חוזק מכני, אין שום סיבה להשקיע אגורה בסוויץ בייתי. כל מה שחשוב זה לדעת כמה פורטים צריך, ואיזה מהירות רוצים. זהו.
המתג יכול להיות עשוי מעץ לבוד, הוא יעשה את העבודה באותה מידה של הצלחה.
את כל זה אני כותב אחרי שנים של עבודה עם מתגים בתעשיה (שם דווקא מאוד משנה הונדור), ואחרי שיש לי בבית במשך שנים ארוכות מתגים שאתה היית קורא להם "סבוניות" אבל הם עושים את העבודה ללא רבב, אין לי ניתוקים, ואין לי איבודים. אני אמנם לא מעביר פטה בייטים על הרשת כל היום, אבל כך גם רובם המוחלט של המשתמשים הבייתים.

ohadkro פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

Elad8 כתב:תביא מקרה תחלואה 1 מכבל רשת.
...

הרב המוחלט של הממגנים מקרינה את החיבור הקווי שלהם עושים זאת כתוצאה מתסמיני זנק.
אנשים ,ע"פ רמת הרגישות שלהם ,חווים תסמיני נזק בחשיפה לחיבור קווי בעיקר במקרה של תשדורת וידאו
ואותם תסמיני נזק בחשיפה לנתב קרוב או טלפון סלולרי.
אי תחושה של תסמיני נזק לא מבטחת את האדם בפני מחלות שהן פועל יוצא לכך.
ניזקי הקרינה האלקטרומגנטית ידועים:
https://www.ynet.co.il/articles/1,7340, ... 34,00.html
והתקנים מוחמרים בהדרגה איטית מידי לצערי.

ohadkro פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

Elad8 כתב:אבל אין קרינה.
...

יש קרינה והיא גבוהה מידי.
צרפתי מספר סירטונים שממחישים זאת על בסיס מדידה לאורך השרשור.

ohadkro פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

lggddhv כתב:אבל הוא מרגיש שכן.

כיוון שאתה רגיש מהממוצע, אני ממליץ לך לקנות מודד קרינה ולחפש מאיפה מגיעה הקרינה.
...
איך לי כאבי ראש כאשר אינני מחובר לנתב המורחק ממני.
מדידות עם מודד קרינה מומחשות בסרטונים לאורך השרשור.

ohadkro פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

sys_admin כתב:
...
...
·
"לטענתי", המתג מפלסטיק, אמור להיות יעיל בכל מקרה כמעצור לדלת וזה השימוש הסביר שיש לו. בכל מקרה, למתג יש מספר רב של פורטים ולנסות לכולם להמציא אילתורים עקומים ולא מועילים זה מיותר לגמרי. לא על כל שטות שרואים בסירטונים באינטרנט צריך לחזור בבית, אחרת הכאב ראש רק יתחזק בנוסף לכאבים חדשים במקומות נוספים.
...
דיברת על "כל מתג תיקני"
תארתי לעצמי שמתג מפלסטיק של חברה מוכרת אמור להיות תקני.
אם הדיון מתנקז לאיכות המתג המסוכך זה כבר טוב.
אני רק צריך להבין איזה מתג/ים ספציפיים יתנו בסבירות הגבוהה ביותר סיכוך מוארק איכותי
ללא הארקה חיצונית.
נערך לאחרונה על ידי ohadkro ב 09/02/2020 17:09, נערך פעם 1 בסך הכל.

ohadkro פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

sys_admin כתב:

...
...
לא ממש ניתן לראות מהסרטון, מה היא הדירה שאתה גר בה "כאן". :lol: ומה כל כך מיוחד בה, שלא ניתן להשתמש בהארקה שצריכה להיות קיימת בכל שקע חשמל.
בכל מקרה, אם באמת ואין לך הארקה תקינה בשקעי חשמל היכן שאתה גר, אז הבעיה האחרונה שלך, היא הקרינה החמקמקה זו שאתה מחפש.

ובקשר לתדר של הקרינה, אז מי שכותב שסיכוך הוא מגביר את הקרינה, כנראה שיצטרך לחזור ללמוד לבית הספר יסוף סוך ללמוד שם את הדברים הבסיסיים.

אנסה להסביר עוד הפעם, הסיכוך והארקה של כבלי רשת, היא לא בכדי שמהם לא תצא קרינה החוצה, אלה שבשביל שמבחוץ הקרינה לא תיכנס לתוכם. זהו, זה כל הסיפור מחדש.

...

לפי המדריך,עמוד 10-11
https://support.hpe.com/hpesc/public/do ... =c04577513
ההארקה צריכה להתבצע מהמתג לפס הארקה
אם התכוונת לרכיב הארקה פנימי שעושה את העבודה אז מה הצורך בהתקן להארקה חיצונית במתג ?
נערך לאחרונה על ידי ohadkro ב 09/02/2020 17:11, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”