אין רשת לאחר השחלת כבלים בקירות
-
bar1996
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 15
מיואש לגמרי.
השחלתי כבלי רשת מסוג CAT6A בתעלות ל4 נקודות בבית. כל נקודה לחצתי לשקע קיסטון CAT6A משני הצדדים (לעיתים שקעים שונים).מצד אחד חיברתי את השקע למחשב, מצד שני חיברתי את השקע לראוטר. (טרם קניתי מגשרים, אז השתמשתי בכבלים שכבר היו לי בבית, CAT5E)
בודק בחדר אחד, אין אינטרנט (שני שקעי קיסטון CAT6A משני הצדדים)
בודק בחדר שני, גולש על 4 MB.( מצד אחד שקע קיסטון CAT6A, מצד שני שקע קיסטון CAT6A של 3M)
בנוסף לכל ה4 כבלים שהעברתי מהחדרים (שכולם מתרכזים לסלון, שם הראוטר יושב) העברתי עוד כבל מהארון תקשורת לסלון (בארון תקשורת יושב המתאם סיב אופטי לכבל רשת). למעשה זה הכבל הראשי לתעבורת האינטרנט בבית. הכבל הזה עובד מצוין.
ההבדל בין הכבל "הראשי" לבין שאר 4 הנקודות שהשחלתי (ומתוכן 2 הנקודות שלחצתי לשקע) הן שבכבל הראשי השתמשתי בשקע קיסטון של 3M, בשני הצדדים!
(לצערי ה3M לא התאימו למסגרות בקיר)
מה עשיתי לא נכון?
את כלל השקעים לחצתי בתקן B, פתחתי שוב ובדקתי שכל השקעים לחוצים היטב.
יכול להיות שהבעיה היא בשקעים הרגילים? (לא של 3M) ?
השחלתי כבלי רשת מסוג CAT6A בתעלות ל4 נקודות בבית. כל נקודה לחצתי לשקע קיסטון CAT6A משני הצדדים (לעיתים שקעים שונים).מצד אחד חיברתי את השקע למחשב, מצד שני חיברתי את השקע לראוטר. (טרם קניתי מגשרים, אז השתמשתי בכבלים שכבר היו לי בבית, CAT5E)
בודק בחדר אחד, אין אינטרנט (שני שקעי קיסטון CAT6A משני הצדדים)
בודק בחדר שני, גולש על 4 MB.( מצד אחד שקע קיסטון CAT6A, מצד שני שקע קיסטון CAT6A של 3M)
בנוסף לכל ה4 כבלים שהעברתי מהחדרים (שכולם מתרכזים לסלון, שם הראוטר יושב) העברתי עוד כבל מהארון תקשורת לסלון (בארון תקשורת יושב המתאם סיב אופטי לכבל רשת). למעשה זה הכבל הראשי לתעבורת האינטרנט בבית. הכבל הזה עובד מצוין.
ההבדל בין הכבל "הראשי" לבין שאר 4 הנקודות שהשחלתי (ומתוכן 2 הנקודות שלחצתי לשקע) הן שבכבל הראשי השתמשתי בשקע קיסטון של 3M, בשני הצדדים!
(לצערי ה3M לא התאימו למסגרות בקיר)
מה עשיתי לא נכון?
את כלל השקעים לחצתי בתקן B, פתחתי שוב ובדקתי שכל השקעים לחוצים היטב.
יכול להיות שהבעיה היא בשקעים הרגילים? (לא של 3M) ?
- ag43
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2224
·ענית לעצמך. תתחיל בקניית מגשרי CAT 6 ותתקדם משם.bar1996 כתב:(טרם קניתי מגשרים, אז השתמשתי בכבלים שכבר היו לי בבית, CAT5E)
...
-
bar1996
-
- חבר שרק התחיל

·ברצינות? ציפיתי אולי למהירות נמוכה יותר, אך לא לחוסר תקשורת מוחלט.ag43 כתב:·ענית לעצמך. תתחיל בקניית מגשרי CAT 6 ותתקדם משם..........
ניתן להשתמש במגשרי CAT7?
מה גם שהחיבור בין המתאם סיב אופטי לכבל שהשחלתי ואליו מחובר שקע קיסטון מחובר באמצעות מגשר CAT5E. ועובד מצוין.
- tomer953
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
ממליץ להשתמש ב Tester למוליכות הגידים, מהניסיון שלי קיים סיכוי רב שאינך מחבר את הגידים טוב.
המכשיר הבא מתחבר לכל צד של כבל, ומדליק נורות 1-8 בשני הצדדים לוודא שחיברת נכון.. אם לא כל הנורות נדלקות - יש גיד שלא מחובר טוב, ואם נדלקות אבל לא באותו הסדר- אז התבלבלת בחיווט.
https://www.ebay.com/itm/Network-LAN-Ca ... Sw2z1dZ3j-
לדעתי המכשיר הזה חובה ויחסוך לך המון כאב ראש (אישית אני לא מסוגל בלעדיו)
המכשיר הבא מתחבר לכל צד של כבל, ומדליק נורות 1-8 בשני הצדדים לוודא שחיברת נכון.. אם לא כל הנורות נדלקות - יש גיד שלא מחובר טוב, ואם נדלקות אבל לא באותו הסדר- אז התבלבלת בחיווט.
- ag43
-
- חבר ותיק

שוב, תתחיל במגשרים מתאימים. בשביל מה קנית cat 6? cat 7 זה די והותר. אם הבעיות ממשיכות אז בודקים בכילה, לחיצה וכו'.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10924
ag43 כתב:·ענית לעצמך. תתחיל בקניית מגשרי CAT 6 ותתקדם משם..........
אין שום בעיה לקבל תעבורה 10gbps עם מגשרים cat5e.
נראה שרק הלחיצות בשקעים לא נעשו כמו שצריך.
חיבור 1gbps הוא יכול לקבל בקלות כשכל החיווט הוא cat5e.
- ag43
-
- חבר ותיק

אם אין לך מושג על מה אתה מדבר - אל תכתוב. חיבור מגשרי 5E לCAT6 ומעלה זה מתכון לניתוקים, חיווט לא רציף ושלל בעיות. מניסיון.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10924
בסדר, אין לי מושג.
אני רק ניהלתי רשת מחשבים בחברה, עם שקעים, מחברים וכבלים מכל הסוגים והמינים.
אני רק ניהלתי רשת מחשבים בחברה, עם שקעים, מחברים וכבלים מכל הסוגים והמינים.
- viper83
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 224
bar1996 עשית את הדבר הכי הגיוני מבחינתך אבל אתה לא מקצועי בזה וכנראה אפילו לא קראת/ראיתה סרטוני התקנה של כבלים ונק' רשת, השלב הכי חשוב בכל תהליך שכולל הרבה תהליכים הוא היכולת לבדוק שמה שעשית הינו תקין ולכן התוצאה שקיבלת שאין לך מושג איפה הכשל. במידה ויש לך מכשיר מדידה אתה יכול לבדוק רציפות הגידים או לבקש להשאיל מכשיר יעודי לבדיקה הזאת וככה תוכל להתמקד איפה הבעיה.
במידה ואתה מאזור ראשון לציון, אשמח לעזור.
במידה ואתה מאזור ראשון לציון, אשמח לעזור.
- Borderline1
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3632
זה מרגיש כמו בעיית חיווט או לחיצה
השחלת כבלים קשיחים או גמישים ?
וידאת. כל שקע שהלחיצה נעשתה לפי הסדר בשקע הספציפי? לפעמים יש שוני בין יצרנים שונים
השחלת כבלים קשיחים או גמישים ?
וידאת. כל שקע שהלחיצה נעשתה לפי הסדר בשקע הספציפי? לפעמים יש שוני בין יצרנים שונים
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
דבר נוסף - גם אם כל המוליכים מחוברים באופן תקין, האם הקפדת גם על חיווט של הצבעים לפי התקן (A או B, לא משנה)? זה חשוב כי כל צמד של זוג שזור חייב להיות מחובר לזוג פינים מוגדר, אחרת התאבכות הגלים שמונעת הפרעות בזוג השזור לא תהיה תקינה ולא תקבל את המהירויות המובטחות בכבלים הללו.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- falukky
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 422
מחזק, חובה לבדוק אם לחצת טוב, מספיק שגיד אחד לא נוגע טוב לא תהיה תקשורת.tomer953 כתב:ממליץ להשתמש ב Tester למוליכות הגידים, מהניסיון שלי קיים סיכוי רב שאינך מחבר את הגידים טוב.
...
- mescaline
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1900
זה בטוח לא המגשרי CAT5E אם הם תקינים.
תעלה תמונות של כמה מ"הלחיצות".
מוזר ש3M לא התאימו לך לשקע כי מדובר בסטנדרט של קיסטון שאמור להתאים לכולם
תעלה תמונות של כמה מ"הלחיצות".
-
bar1996
-
- חבר שרק התחיל

תודה לכולם על התגובות.
ביום חמישי אתפה לכך, אקנה את מכשיר הבדיקה (ומגשרים מתאימים למען הסר ספק) אבדוק ואעדכן.
@Borderline1
https://www.daganm.co.il/%D7%9B%D7%91%D ... 7%98%D7%A8
אכן וידאתי ולחצתי את כלל השקעים לפי הסימון של תקן B. מה הכוונה בשוני בין יצרנים שונים ?
https://drive.google.com/open?id=1-F1pe ... nNvNJLpHvP
ביום חמישי אתפה לכך, אקנה את מכשיר הבדיקה (ומגשרים מתאימים למען הסר ספק) אבדוק ואעדכן.
@Borderline1
כבל קשיח:השחלת כבלים קשיחים או גמישים ?...
https://www.daganm.co.il/%D7%9B%D7%91%D ... 7%98%D7%A8
וידאת. כל שקע שהלחיצה נעשתה לפי הסדר בשקע הספציפי? לפעמים יש שוני בין יצרנים שונים...
@pixiesדבר נוסף - גם אם כל המוליכים מחוברים באופן תקין, האם הקפדת גם על חיווט של הצבעים לפי התקן (A או B, לא משנה)? זה חשוב כי כל צמד של זוג שזור חייב להיות מחובר לזוג פינים מוגדר, אחרת התאבכות הגלים שמונעת הפרעות בזוג השזור לא תהיה תקינה ולא תקבל את המהירויות המובטחות בכבלים הללו....
אכן וידאתי ולחצתי את כלל השקעים לפי הסימון של תקן B. מה הכוונה בשוני בין יצרנים שונים ?
מצרף תמונה, השאריות בסוף חתוכות כמובן.תעלה תמונות של כמה מ"הלחיצות".
...
https://drive.google.com/open?id=1-F1pe ... nNvNJLpHvP
- Borderline1
-
- חבר מביא חבר

אלו אולי העיניים שלי אבל אני לא רואה את הצבעים של החוטים שהם לבן/צבע אחר
איך זיהית אותם? קצת מוזר לי שכל הגידים של לבן ועוד צבע הסתדרו לצילום בלי שאפשר לראות את הצבע הנוסף
איך זיהית אותם? קצת מוזר לי שכל הגידים של לבן ועוד צבע הסתדרו לצילום בלי שאפשר לראות את הצבע הנוסף
- tomer953
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
הלבנים בדרך מסולסלים ביחד עם הגיד התואם להם.
למשל הלבן-כתום מלופף סביב הכתום, והלבן-חום סביב החום.. זוגות זוגות.
ואז אין בעיה להבדיל בין הלבנים בזמן החיווט
למשל הלבן-כתום מלופף סביב הכתום, והלבן-חום סביב החום.. זוגות זוגות.
ואז אין בעיה להבדיל בין הלבנים בזמן החיווט
- Borderline1
-
- חבר מביא חבר

השאלה היא אם הוא שמר על הצימוד הזה כשחיווט?
כי נראה שהבעיה שלו היא בעיית חיווט...
בלי צבע ובלי מכשיר בדיקה אי אפשר לבצע בקרה על מה שעשה או לחוות דעה על זה
כי נראה שהבעיה שלו היא בעיית חיווט...
בלי צבע ובלי מכשיר בדיקה אי אפשר לבצע בקרה על מה שעשה או לחוות דעה על זה
-
bar1996
-
- חבר שרק התחיל

@Borderline1
אכן אין צבע נוסף על הגידים הלבנים. כל זוג גידים מלופף ומסוכך בנפרד, כך זיהתי.
אכן אין צבע נוסף על הגידים הלבנים. כל זוג גידים מלופף ומסוכך בנפרד, כך זיהתי.
- Borderline1
-
- חבר מביא חבר

אז אתה מבין לבד שהצילומים לא מועילים ולא יכולים לספק שום מידע לגבי החיווט שלך בסיטואציה הזו.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4316
כל עוד שלא בודקים את החיבורים של המחברים של נקודות תקשורת הבעיתיות עם מכשיר בדיקה אמתי שמזהה את הבעיה בחיבורים, את הסוג ואת המיקום שלה ( הצד הקרוב או הרחוק ואת המרחק שלה מהמכשיר ) , כל היתכתבות כאן היא תישאר ברמה של דברים בעלמא בלבד. גם כדאי להבין שהאורגן אורות שהוזכר כאן לפני זה לא עוזר בכלום, אלה רק לצורך ידע שקיימת בעיה והפותח השירשור כבר מודע קרוב לוודאי שיש בעיה בחיבורים אלה.