הגעתי לשלב הבחירה - רמקולי אטמוס

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
orku פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 408

שליחה

לצערי בחדר אין אופציה לסראונד וסראונד בק, אני מקווה שבעתיד בחדר ייעודי תהיה לי את האופציה הזו, מהקצת שיצא לי לחוות באטמוס החוויה באמת כייפית ומוסיפה מימד לא מבוטל, לא משוה שאי אפשר להסתדר בלעדיו אבל..למה בלי כשאפשר עם? בכל מקרה אעדכן אתכם בהמשך כשהנושא יתקדם.
אור
רשימת הציוד: Marantz SR7010 | Lyngdorf TDAI-3400 | Epos Epic5 | SVS Ultra Center | Tannoy Mercury MX2 | SVS Prime Elevation | SVS PC12PLUS | SVS PC-4000 | LG Nano80 75'

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7664

שליחה

Moshe984 כתב:כל נושא האטמוס מזכיר לי את הלייזרדיסק של פעם.
עוד גימיק שיחלוף מהר מאוד מהעולם.
תחבר את ה"אטמוס האלה במקביל לאחוריים שלך לפחות תהנה מהם.
...
הלייזר דיסק לא היה גימיק, זה היה פורמט דיגיטלי שהחליף את קלטות ה VHS.

בטח דולבי עובדים כרגע על פורמט חדש של ערוצים שיבואו מהרצפה, כי פשוט חבל לא לנצל גם את המרחב הזה..8)

itay25783
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 514

שליחה

ראה שה KEF t101 הוא רמקול סטליטי ושללתי בהודעות הקודמות רמקול מהסוג הזה
...

אפשר לדעת מה הבעיה להשתמש ברמקול סטליטי, וספציפית ב T101 בתור אטמוס? אני בתהליך של שדרוג המערכת שלי וכבר די נסגרתי עליו.

תודה.

orku פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

itay25783 כתב:
...
...
אפשר לדעת מה הבעיה להשתמש ברמקול סטליטי, וספציפית ב T101 בתור אטמוס? אני בתהליך של שדרוג המערכת שלי וכבר די נסגרתי עליו.

תודה.
...
חלילה בעיה ברמקול! ציינתי בהודעות הקודמות - הבעיה בראש, אצלי בלבד ולא ברמקול, אני פשוט לא מצליח להתחבר לרמקול סטליטי, אף פעם לא הצלחתי להתחבר לסטים האלה.

ספציפית לגבי ה T101 - מעולם לא יצא לי לשמוע אותו באוזניים ואני לא יכול לתת עליו חוות דעת, אני מדבר באופן כללי מאוד בהקשר לרמקולים סטליטים.

בשורה תחתונה איתי - אם שמעת אותו ואתה נעול עליו אל תתן לדעה של מטומטמים (אני!!!) לשנות את מה שהאוזן שלך אהבה, אם כבר בחרת אותו ולא היה רמקול אחר שאהבת יותר ממנו במגבלות התקציב שלך - תתחדש. באופן כללי הרמקולים של KEF מצויינים, היו לי 2 זוגות של מדפיים ונהנתי מהם מכל רגע.
אור
רשימת הציוד: Marantz SR7010 | Lyngdorf TDAI-3400 | Epos Epic5 | SVS Ultra Center | Tannoy Mercury MX2 | SVS Prime Elevation | SVS PC12PLUS | SVS PC-4000 | LG Nano80 75'

itay25783
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 514

שליחה

אחלה. תודה. אצלי השיקול המוביל היה פרופיל כמה שיותר קטן (תודה לחבר istarmini שחשף אותי אליהם) . זוג אחד כבר בדרך אלי , ובמידה והכל בסדר, זוג נוסף יוזמן.

orku פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

itay25783 כתב:אחלה. תודה. אצלי השיקול המוביל היה פרופיל כמה שיותר קטן (תודה לחבר istarmini שחשף אותי אליהם) . זוג אחד כבר בדרך אלי , ובמידה והכל בסדר, זוג נוסף יוזמן.
...
בשעה טובה על הרכישה מקווה שהכל יתאים לאוזן שלך ותזמין את הזוג הנוסף כדי לסגור את הפינה. לא לשכוח לפתוח שירשור "התחדשתי" כדי שנפרגן :D
אור

zion1234
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 867

שליחה

orku כתב:אהלן חברים ערב טוב ושבוע טוב לכולם, אחרי לא מעט בדיקות (עדיין עובד על זה) היום סוף סוף הצלחתי להוציא אטמוס מהמחשב לרסיבר והכל עובד
...
איך הוצאת חיווי ברסיבר בלי הרמקולים? הבנתי שזה לא אפשרי..

אשמח לדעת

orku פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

zion1234 הגדרתי לרסיבר שקיימים זוג רמקולים תקרתיים (7.1 כששניים מהם נחשבים רמקולי תקרה לאטמוס)

סדר פעולות:
setup-speakers-manual setup-amp assign ואז שניתי את ההגדרה של הרסיבר מ 5.1 ל 7.1ch+zone3
ואז speakers for zone3 הגדרתי front wide/height 2 לאחר מכן בלשונית height sp הגדרתי 2 ערוצים (2ch)
מתחת לזה בלשונית layout הגדרתי אותם כ Top front
בתחתית המסך ניתן לראות שרשום
view terminal config
support format: dolby atmos, dts:x

זה נכון שאם לא הגדרת לרסיבר שיש רמקולי אטמוס הוא לא יתן לך להגיע לחיווי אטמוס (לפחות אני לא הצלחתי) אבל בפועל הרסיבר לא יודע לזהות אם מחובר אליו כבל רמקול או לא, הוא יודע להפעיל את עצמו לפי ההגדרות שהגדרת לו ולכן הצלחתי להגיע לחיווי הנ"ל. תקנו אותי אם אני טועה, לצורך העניין מעלה לכאן תמונות גם של ההגדרה וגם של החיווים:
הגדרת הרסיבר לצורך אטמוס ו DTS:X:
תמונה
DTS+NEURAL:X

תמונה
DOLBY DIGITAL
תמונה
DTS-HD+NEURAL:X
תמונה

DTS-HD MASTER
תמונה
TRUEHD
תמונה
DOLBY ATMOS
תמונה

ותודו שהבובות של לוני-טונס יחד עם העדשים-לבבות מוסיפים המון חן לרסיבר :P
אור

zion1234
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 867

שליחה

orku כתב:zion1234 הגדרתי לרסיבר שקיימים זוג רמקולים תקרתיים (7.1 כששניים מהם נחשבים רמקולי תקרה לאטמוס)

סדר פעולות:
setup-speakers-manual setup-amp assign ואז שניתי את ההגדרה של הרסיבר מ 5.1 ל 7.1ch+zone3
ואז speakers for zone3 הגדרתי front wide/height 2 לאחר מכן בלשונית height sp הגדרתי 2 ערוצים (2ch)
מתחת לזה בלשונית layout הגדרתי אותם כ Top front
בתחתית המסך ניתן לראות שרשום
view terminal config
support format: dolby atmos, dts:x

זה נכון שאם לא הגדרת לרסיבר שיש רמקולי אטמוס הוא לא יתן לך להגיע לחיווי אטמוס (לפחות אני לא הצלחתי) אבל בפועל הרסיבר לא יודע לזהות אם מחובר אליו כבל רמקול או לא, הוא יודע להפעיל את עצמו לפי ההגדרות שהגדרת לו ולכן הצלחתי להגיע לחיווי הנ"ל. תקנו אותי אם אני טועה, לצורך העניין מעלה לכאן תמונות גם של ההגדרה וגם של החיווים:
הגדרת הרסיבר לצורך אטמוס ו DTS:X: :P
...
אני אנסה למרות שאצלי זה yamaha קצת שונה בסדר ההגדרות אולי...

באיזה תוכנת ניגון אתה משתמש?

orku פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

לגבי הרסיברים של ימהה - אשאיר את זה למומחים כי אין לי ניסיון ואני לא רוצה להטעות אותך.

לגבי תוכנת ניגון - אני אחסוך לך את הבלאגן - אתה צריך להוריד את חבילת dolby access מהחנות של מיקרוסופט ולהתקין אותה, שים לב שבשלב ההתקנה הם שואלים אותך אם המטרה היא אוזניות או מערכת ק"ב, כדי להנות מדולבי אטמוס באוזניות ייעודיות תיאלץ לשלם על ההתקנה, כדי להנות מאטמוס במערכת ק"ב תצטרך פשוט להתקין את החבילה ללא תשלום.

לאחר ההתקנה ופה הסתבכתי לא מעט - אתה תוכל לשמוע דרך windows media player את הפורמטים החדשים והרסיבר אמור להראות לך את החיווי הרצוי (לאחר שתגדיר אותו כמו שדבירנו קודם ובתנאי שהוא כמובן תומך בפורמטים), הבעיה היא שבמדיה פלייר לא תוכל לנגן סרט ולהוסיף אליו את הכתוביות אז אחרי ששברתי עוד קצת את הראש - לשמחתי גליתי שיש עידכון לתוכנה המדהימה VLC, בגרסאת 3.0 של התוכנה הזו היא עודכנה לפורמטים העדכניים ביותר ודרכה תוכל גם להוציא את הסאונד כמו שצירך לרסיבר וגם להוסיף כתוביות בזמן הצפיה בסרט. שים לב שלאחר ההתקנה תצטרך להגדיר את התוכנה כדי שהיא תספק סאונד היקפי ולא רק סטריאו. בהצלחה! (נשמע פשוט אבל כבר חודשיים וחצי אני עובד על ה"פשוט" הזה...
אור

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

orku כתב:לגבי הרסיברים של ימהה - אשאיר את זה למומחים כי אין לי ניסיון ואני לא רוצה להטעות אותך.

לגבי תוכנת ניגון - אני אחסוך לך את הבלאגן - אתה צריך להוריד את חבילת dolby access מהחנות של מיקרוסופט ולהתקין אותה, שים לב שבשלב ההתקנה הם שואלים אותך אם המטרה היא אוזניות או מערכת ק"ב, כדי להנות מדולבי אטמוס באוזניות ייעודיות תיאלץ לשלם על ההתקנה, כדי להנות מאטמוס במערכת ק"ב תצטרך פשוט להתקין את החבילה ללא תשלום.

לאחר ההתקנה ופה הסתבכתי לא מעט - אתה תוכל לשמוע דרך windows media player את הפורמטים החדשים והרסיבר אמור להראות לך את החיווי הרצוי (לאחר שתגדיר אותו כמו שדבירנו קודם ובתנאי שהוא כמובן תומך בפורמטים), הבעיה היא שבמדיה פלייר לא תוכל לנגן סרט ולהוסיף אליו את הכתוביות אז אחרי ששברתי עוד קצת את הראש - לשמחתי גליתי שיש עידכון לתוכנה המדהימה VLC, בגרסאת 3.0 של התוכנה הזו היא עודכנה לפורמטים העדכניים ביותר ודרכה תוכל גם להוציא את הסאונד כמו שצירך לרסיבר וגם להוסיף כתוביות בזמן הצפיה בסרט. שים לב שלאחר ההתקנה תצטרך להגדיר את התוכנה כדי שהיא תספק סאונד היקפי ולא רק סטריאו. בהצלחה! (נשמע פשוט אבל כבר חודשיים וחצי אני עובד על ה"פשוט" הזה...
...
אם משתמשים בחלונות 10 יש לו נגן מובנה שנקרא movies & tv, יש לו אפשרות להוסיף כתוביות חיצוניות.

נגן potplayer הרבה יותר נוח מ VLC לדעתי.

orku פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

mulder אכן אני עם ווינדוס 10, אם כוונתך ל MPC-HC כשאתה אומר "נגן מובנה" אז לצערי אני לא הצלחתי להגדיר את התוכנה לסאונד היקפי וגם לא להוסיף לה כתוביות, לגבי הנגן potplayer אני מודה שלא נסיתי אותו, ה VLC מאוד נוחה למשתמש, ההגדרות שלו ברורות וקלות להבנה, בסופו של יום כל אחד יבחר את התוכנה שנוח לו לעבוד איתה והיא מתאימה לצרכים שלו, VLC זו תוכנה שאני משתמש בה מאז שהתחלתי את כל עניין המדיה והסרטים במחשב והיא אף פעם לא איכזבה אותי, במיוחד לא עם העידכון האחרון כמו שאמרתי בהודעות הקודמות.
אור

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

orku כתב:mulder אכן אני עם ווינדוס 10, אם כוונתך ל MPC-HC כשאתה אומר "נגן מובנה" אז לצערי אני לא הצלחתי להגדיר את התוכנה לסאונד היקפי וגם לא להוסיף לה כתוביות, לגבי הנגן potplayer אני מודה שלא נסיתי אותו, ה VLC מאוד נוחה למשתמש, ההגדרות שלו ברורות וקלות להבנה, בסופו של יום כל אחד יבחר את התוכנה שנוח לו לעבוד איתה והיא מתאימה לצרכים שלו, VLC זו תוכנה שאני משתמש בה מאז שהתחלתי את כל עניין המדיה והסרטים במחשב והיא אף פעם לא איכזבה אותי, במיוחד לא עם העידכון האחרון כמו שאמרתי בהודעות הקודמות.
...
כשאתה על קובץ, עכבר מקש ימני, תפריט "פתח בעזרת" , ושם אמור להופיע movies & tv

שכחתי גם את MPC שהזכרת, אבל יש גרסה אחרת יותר טובה שלו MPC-BE שגם יודעת לנגן 4K בלי בעיה. התקנתי מזמן, לדעתי זה רק להתקין ולנגן, אין מה להתעסק עם הגדרות.

orku פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

mulder כתב:
...
...
כשאתה על קובץ, עכבר מקש ימני, תפריט "פתח בעזרת" , ושם אמור להופיע movies & tv

שכחתי גם את MPC שהזכרת, אבל יש גרסה אחרת יותר טובה שלו MPC-BE שגם יודעת לנגן 4K בלי בעיה. התקנתי מזמן, לדעתי זה רק להתקין ולנגן, אין מה להתעסק עם הגדרות.
...
מגניב, לא חשבתי על זה!, אז הנה, נתנו לחברים ששאלו פה עוד 2 אופציות טובות לניגון אטמוס, true, ו dts:x שכל אחד יבחר את הדרך הנוחה עבורו ויהנה!.

כשהתחלתי לבדוק את הנושא מישהו אמר לי "אחי, מחשב לא יצליח לספק את הדרישות שלך - תקנה שילד, עניין של 1000 שקל ואתה מסודר!" הייתי נחוש בדעתי שמחשב תמיד יהיה יותר נוח מאשר מכשיר חיצוני נוסף ואני שמח שאנחנו "על הגל" מה שנקרא.
אור

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5190

שליחה

אני עובד עם ה MPC BE, לפני זה הייתי עובד עם ה potplayer היית לי בעיה
מאוד מטרידה איתו שאף אחד לא הצליח לעזור לי,
כאשר הייתי מנגן סרט בפורמט dolby digital tru hd או dolby הסאונד
היה נקטע למאית השניה באופן רנדומלי לאורך כל פס הקול,
אז עברתי ל MPC BE והכל בסדר, הייתי עובד בעבר עם MPC HC אבל
הוא לא היה מזרים לי 4K, כל הזמן היה נתקע אז החלפתי.

כיום כמו שכתבתי בהתחלה אני עם MPC BE אני פחות מרוצה ממונו בייחס לממשק של potplayer וגם מפני שלעיתים קרובות הוא עושה לי בעיות עם הפיענוח
בשביל לסדר כל פעם מחדש אני צריך להיכנס ל options-audio ומשם לשנות בלשונית למעלה מ directsound:sysrem default ל directsound:mrx720(nvidia high definition audio) וגם צריך להפעיל מחדש את המחשב בשביל שיחזור הפיענוח... מבאס,
סליחה שאני מתפרץ לשירשור שלך אור, אם מישהו יודע מה צריך לעשות על מנת שזה לא יקרה אני אשמח
רשימת הציוד: Accuphase E-480 Integrated Amplifier with DAC-60|Perlisten R7t Speakers|Elipson Planet L Surround Speakers|Morel SP3 Dolby Atmos Speakers|WiiM Ultra Streamer|PSA S1813 Subwoofer|LG C1 TV

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

@Moshe984
·ממש לא גימיק אחינו, אם נתחיל מההבנה הבסיבית שקולנוע בבסיסו הוא 5.1 וכל השאר זה תוספות קטנות שעושות שינוי משמעותי ברגע
שאתה מקונפג אליהם אז החיים כבר יהיו יותר קלים וניתן להבין שזה לא גימיק.

האטמוס אומנם פועל כ 15% גג במשך הסרט, וכמו שיואב אמר
זה עושה את העבודה כאשר האפקטים ממנו מגיעים.
זה ממש דומה לעניין התוספת של סראונד בק, לא תמיד הם עובדים אבל כאשר עובדים זה מוסיף, אם לא תצפה מסראונד בק ומאטמוס שיעבדו כמו סראונד אז תהנה יותר.
רשימת הציוד: Accuphase E-480 Integrated Amplifier with DAC-60|Perlisten R7t Speakers|Elipson Planet L Surround Speakers|Morel SP3 Dolby Atmos Speakers|WiiM Ultra Streamer|PSA S1813 Subwoofer|LG C1 TV

orku פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

FastandFurious שום סליחה לא תהיה כאן! אתה תשלם ובריבית! ככה מתפרץ לי לשירשור.. :P :D :) כמובן שהכל בהומור! בשביל זה אנחנו בפורום ובנינו ויקטור - אתה תמיד רצוי בשרשורים!.

לגבי הבעיה - הדרך הכי קלה לפתור לך אותה (לדעתי) היא לחזור על זה שוב, תוריד VLC 3.0, תוכנה חינמית עם אופציה לממשק בעברית מלא, תומכת כתוביות, תומכת בכל הפורמטים החדישים וגם היותר ישנים dolby digital, AC3, וזהו, תפעיל סרט תהנה ותלך לישון בסיומו (בכל זאת כבר 21:50 עד שיסתיים הסרט יהיה לפחות 23:30..כבר מאוחר :P )
אור

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

@orku
·חחחחחח אחלה אור, סרט אני כבר לא יראה היום, סיימתי משמרת
כולל התקנה אצל לקוח רק עכשיו... עושים שמניות באוויר לארגן
כסף מזומן לשלישיה קדמית

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9068

שליחה

@FastandFurious
וואלה ויקטור, הייתי צריך איזה יד היום שתעזור לי... :P
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

@avihuli
·🤣🤣 אני מגיע עם שתיי ידיים ורגל אמצעית חחחחח

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”