naim audio האם באמת עושה נעים באוזן ??
-
KOOKE
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2262
עופר
תארוז לי שניים..(אופס התכוונתי ארבעה מונובלוקים) כדי שאוכל לעשות BI-AMPING
שלמה
תארוז לי שניים..(אופס התכוונתי ארבעה מונובלוקים) כדי שאוכל לעשות BI-AMPING
שלמה
- roeek
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1349
יש לי הכרות עם המוצרים שלהם וחלק מהסטאפ שלי הוא של NAIM. אני כמעט ולא מכיר חברה שנותת תמורה גבוהה יותר לכסף. רק לאחרונה ערכתי השוואה של CD PLAYER של NAIM מול אחרים, והוא היה בין הטובים ששמעתי גם ביחס למכשירים שעולים כפליים. מה שכן, יש להם סאונד יחודי.
NAIM מתומחרים סביר בארץ, אילן משיג מהם מחירים תחרותיים, אילן עורך הדגמות מקצועיות כבר שנים, ואכן, בכל מוצר של NAIM יש חשיבות עצומה לספק המתח. מבחינת מחירים - אני לא חושב ש-CD PLAYER ברמה כלכך גבוהה, שעולה בארץ כ-3000 $ (פלוס - מינוס) זה יקר ביחס לאיכות שהוא נותן. בשילוב עם FLATCAP2 הוא נשמע מצויין ומפורט ביותר. קצרה כאן היריעה להרחיב, אבל לחברה הזו יש שם בהחלט מוצדק!
NAIM מתומחרים סביר בארץ, אילן משיג מהם מחירים תחרותיים, אילן עורך הדגמות מקצועיות כבר שנים, ואכן, בכל מוצר של NAIM יש חשיבות עצומה לספק המתח. מבחינת מחירים - אני לא חושב ש-CD PLAYER ברמה כלכך גבוהה, שעולה בארץ כ-3000 $ (פלוס - מינוס) זה יקר ביחס לאיכות שהוא נותן. בשילוב עם FLATCAP2 הוא נשמע מצויין ומפורט ביותר. קצרה כאן היריעה להרחיב, אבל לחברה הזו יש שם בהחלט מוצדק!
The Black Wax
- עופר_צפריר
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4880
roeek כתב:
אשמח לדעת מול איזה נגנים?רק לאחרונה ערכתי השוואה של CD PLAYER של NAIM מול אחרים, והוא היה בין הטובים ששמעתי גם ביחס למכשירים שעולים כפליים. מה שכן, יש להם סאונד יחודי....
- אורי_ו
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7199
בדיוק מה שמטריד אותי.roeek כתב:יש לי הכרות עם המוצרים שלהם וחלק מהסטאפ שלי הוא של NAIM. אני כמעט ולא מכיר חברה שנותת תמורה גבוהה יותר לכסף. רק לאחרונה ערכתי השוואה של CD PLAYER של NAIM מול אחרים, והוא היה בין הטובים ששמעתי גם ביחס למכשירים שעולים כפליים. מה שכן, יש להם סאונד יחודי.
NAIM מתומחרים סביר בארץ, אילן משיג מהם מחירים תחרותיים, אילן עורך הדגמות מקצועיות כבר שנים, ואכן, בכל מוצר של NAIM יש חשיבות עצומה לספק המתח. מבחינת מחירים - אני לא חושב ש-CD PLAYER ברמה כלכך גבוהה, שעולה בארץ כ-3000 $ (פלוס - מינוס) זה יקר ביחס לאיכות שהוא נותן. בשילוב עם FLATCAP2 הוא נשמע מצויין ומפורט ביותר. קצרה כאן היריעה להרחיב, אבל לחברה הזו יש שם בהחלט מוצדק!...
למה לשלם 1150 דולר בשביל לשמוע באמת טוב מהמכשיר שלי.
גם אם המכשיר שלך הוא ה CD5i שעולה 1750 דולר אם אתה משווה אותו למכשיר באותו מחיר הוא באמת נשמע יותר טוב?
במבחן עיוור?
או שרק עם FLATCAP? כי אם כן צריך לשהוות אותו למכשיר במחיר של 3000 דולר.
- yairf
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
זה נכון שהמחיר בארץ הוא סביר יחסית לחו"ל, אלא שבאופן כללי NAIM מתומחרים לא סביר וללא שום פרופורציה לתמורה שהם נותנים.
- zy
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2050
כלומרyairf כתב:זה נכון שהמחיר בארץ הוא סביר יחסית לחו"ל, אלא שבאופן כללי NAIM מתומחרים לא סביר וללא שום פרופורציה לתמורה שהם נותנים....
javascript:emoticon('
') javascript:emoticon('
')
') javascript:emoticon('
')- ילדיעפים
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9318
אולי תואילו ברב טובכם להסביר לי מה זה הפורום הכתום?
ברצינות
אמן מייסר
- אורי_ו
-
- חבר מכור קשה

פורום תפוז לפי מה שאני מבין...
- עופר_צפריר
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4880
אתה רציני יורם,איזה צבע יש לתפוז? :D
ילדיעפים כתב:אולי תואילו ברב טובכם להסביר לי מה זה הפורום הכתום?ברצינות
...
ואם בNAIM עסקינן....הינה אחד שימחיש במה הדברים אמורים....
- אורי_ו
-
- חבר מכור קשה

אולי זה כי השעה 7:38 בבוקר ואני אחרי משמרת לילה, אבל לפי הכתבה הזוז הבנתי שני דברים.
1.פעם ניים בנו מגברים טובים שמומלץ לעשות להם שידרוגים אצל אותו אחד שעשה אותם.
2.הCD של NAIM נשמע פחות טוב מהארקם שמתברר שגם לו עשו שיפור.
מה שעוד אני מבין זה שאני לא יודע מה השיפורים שעשו.
מה שכן הייתי ממשיך לקרוא את השרשור יש שם כמה דברים על הכותב של התגובה ההיא וכמה דברים קצת יותר מעניינים.
שיותר מראים על מה הקטע של חובביי ומעריצי NAIM.
1.פעם ניים בנו מגברים טובים שמומלץ לעשות להם שידרוגים אצל אותו אחד שעשה אותם.
2.הCD של NAIM נשמע פחות טוב מהארקם שמתברר שגם לו עשו שיפור.
מה שעוד אני מבין זה שאני לא יודע מה השיפורים שעשו.
מה שכן הייתי ממשיך לקרוא את השרשור יש שם כמה דברים על הכותב של התגובה ההיא וכמה דברים קצת יותר מעניינים.
שיותר מראים על מה הקטע של חובביי ומעריצי NAIM.
- yairjazz
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 429
מנסיוני המצומצם...
בזמנו, לאחר שידרוג הרמקולים, חיפשתי מגבר שידע להוציא מהם את הפוטנציאל ושמעתי לא מעט מגברים: Cambridge audio, Arcam, Musical Fidelity, NAD, Rotel, Jolida, Marantz, AudioLab ועוד מספר מגברים שאיני זוכר את שמם. כולם במחיר של עד 5000 ש"ח (חדשים או יד שניה).
הסתובבתי בין חנויות תקופה ארוכה עד ששמעתי סט בן כ- 10 שנים של פרה ופאוור של naim (90/92) ותוך כמה שניות ידעתי שזה מה שאני רוצה. עד לאותו רגע לא ידעתי ולא שמעתי על naim. בסופו של דבר לא קניתי את הסט הנ"ל אלא naim nait 5i חדש יותר שמצאתי במחיר טוב ביד שניה.
אני יכול לומר שמאז הרכישה נושא ההגברה פשוט לא מטריד אותי עוד. וזה אומר הרבה.
אני לא מנסה לפענח את סוד הקסם (ובכלל לא בטוח שיש קסם) זה פשוט נשמע לי מצויין.
אגב, המתחרה הרציני ביותר מבחינתי למגבר הזה היה האודיולאב.
הסתובבתי בין חנויות תקופה ארוכה עד ששמעתי סט בן כ- 10 שנים של פרה ופאוור של naim (90/92) ותוך כמה שניות ידעתי שזה מה שאני רוצה. עד לאותו רגע לא ידעתי ולא שמעתי על naim. בסופו של דבר לא קניתי את הסט הנ"ל אלא naim nait 5i חדש יותר שמצאתי במחיר טוב ביד שניה.
אני יכול לומר שמאז הרכישה נושא ההגברה פשוט לא מטריד אותי עוד. וזה אומר הרבה.
אני לא מנסה לפענח את סוד הקסם (ובכלל לא בטוח שיש קסם) זה פשוט נשמע לי מצויין.
אגב, המתחרה הרציני ביותר מבחינתי למגבר הזה היה האודיולאב.
- אורי_ו
-
- חבר מכור קשה

נו ו?
אתה אומר שהמתחרה למגבר האודיולב שהוא לא מגבר במחיר גבוהה במיוחד , היה מגבר שמתומחר בארה"ב בכ 1500 דולר.
שזה לרוב בארצנו כ 8000 ש"ח לפחות.
אז זה אומר שהוא באמת לא שווה את הכסף שמבקשים עליו ומוכיח את מה שקוקי טוען.
מתומחר גבוהה מדיי ונקנה בעיקר בגלל השם.
אתה אומר שהמתחרה למגבר האודיולב שהוא לא מגבר במחיר גבוהה במיוחד , היה מגבר שמתומחר בארה"ב בכ 1500 דולר.
שזה לרוב בארצנו כ 8000 ש"ח לפחות.
אז זה אומר שהוא באמת לא שווה את הכסף שמבקשים עליו ומוכיח את מה שקוקי טוען.
מתומחר גבוהה מדיי ונקנה בעיקר בגלל השם.
- קרוקס44
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2073
אני שואל למה כאשר אנחנו הולכים לקנות ציוד אודיו אנחנו לא מביאים בחשבון שבגיל די מוקדם (בסביבות30) מתחילה ירידה באיכות השמע שלנו ככה שאולי זה מיותר להוציא סכומים פנטסטיים כמו אלו שמדובר עליהם בשרשור הזה
אני לא רוצה לקחת את זה לקיצוניות ולומר שעדיף לקנות ישר בגיל 30 רדיוטרנזיסטור מיני ולסגור עניין לשארית החיים אבל נראה לי שקצת פרופורציות לא יזיקו אלא אם השרשור הזה הוא של האלפיון העליון
אני לא רוצה לקחת את זה לקיצוניות ולומר שעדיף לקנות ישר בגיל 30 רדיוטרנזיסטור מיני ולסגור עניין לשארית החיים אבל נראה לי שקצת פרופורציות לא יזיקו אלא אם השרשור הזה הוא של האלפיון העליון
- aloni
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13341
אתה טוען שבגיל 50 כבר לא תבחין בהבדלים בין מערכות?
HiFiMusic IL
- קרוקס44
-
- חבר ותיק

- קרוקס44
-
- חבר ותיק

אלוני
אני לא אומר שבגיל 50 כבר לא נבדיל בין מערכות שונות אני רק שואל האם לא להביא בחשבון
value for money ?
אני לא אומר שבגיל 50 כבר לא נבדיל בין מערכות שונות אני רק שואל האם לא להביא בחשבון
value for money ?
- itzo
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1347
ההפךקרוקס44 כתב:אני שואל למה כאשר אנחנו הולכים לקנות ציוד אודיו אנחנו לא מביאים בחשבון שבגיל די מוקדם (בסביבות30) מתחילה ירידה באיכות השמע שלנו ככה שאולי זה מיותר להוציא סכומים פנטסטיים כמו אלו שמדובר עליהם בשרשור הזה
אני לא רוצה לקחת את זה לקיצוניות ולומר שעדיף לקנות ישר בגיל 30 רדיוטרנזיסטור מיני ולסגור עניין לשארית החיים אבל נראה לי שקצת פרופורציות לא יזיקו אלא אם השרשור הזה הוא של האלפיון העליון...
בגיל 20 כשהשמיעה מצוינת תקנה טרנזיסטור, בגיל 60 כשהשמיעה רעה תקנה נאים
- aloni
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13341
אני הגעתי למסקנה שהמושג - value for money אינו רלוונטי כשמדובר בתחביבים או דברים שיקרים לליבך מסיבה אחרת.קרוקס44 כתב:אלוני
value for money ?...
HiFiMusic IL
- drambuie
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 818
Re: אתה רציני יורם,איזה צבע יש לתפוז? :D
והפעם למשהו יותר כיפי, מאותו המקור..עופר_צפריר כתב:ילדיעפים כתב:אולי תואילו ברב טובכם להסביר לי מה זה הפורום הכתום?ברצינות
...
ואם בNAIM עסקינן....הינה אחד שימחיש במה הדברים אמורים....
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ ... =100255935
...
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ ... d=23000080
"להתעצבן זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים"
Every passing moment is another chance to turn it all around" Vanilla sky"
Every passing moment is another chance to turn it all around" Vanilla sky"
- yairjazz
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 429
אני לא דיברתי על התימחור
אורי_ו:
המגבר שלי לא עלה יותר מאודיולאב חדש. ובכלל לא התייחסתי לנושא התמחור. רק לנושא החוויה. אני יותר ממסכים שמוצרי naim מתומחרים גבוה מדי.
חוצמזה, האודיולאב אכן היה מתחרה - אבל הוא הפסיד בתחרות (והאמן לי שהייתי מעדיף לקנות מכשיר חדש על פני משומש באותו מחיר), כך שהמותג naim לא השפיע על ההחלטה שלי, בייחוד כשהחלטה נפלה עוד לפני שהייתי מודע בכלל למותג.
המגבר שלי לא עלה יותר מאודיולאב חדש. ובכלל לא התייחסתי לנושא התמחור. רק לנושא החוויה. אני יותר ממסכים שמוצרי naim מתומחרים גבוה מדי.
חוצמזה, האודיולאב אכן היה מתחרה - אבל הוא הפסיד בתחרות (והאמן לי שהייתי מעדיף לקנות מכשיר חדש על פני משומש באותו מחיר), כך שהמותג naim לא השפיע על ההחלטה שלי, בייחוד כשהחלטה נפלה עוד לפני שהייתי מודע בכלל למותג.