ביטול YES והתחברות לעידן פלוס, איך זה עובד?

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
Acejin פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 271

שליחה

@lasik
·
עדכון קטן:

דבר ראשון, לצערי אין אנטנה על גג הבית, אבל גיליתי שלכל הטלויזיות חוץ מאחת יש ממיר דיגיטלי מובנה, אבל לא הצלחתי לקלוט ברובן ערוצי HD.
משהו מוזר שלא הבנתי, ברוב הטלויזיות לא היה ניתן לקלוט ערוצים דרך הממיר של אפקס, אבל בחיבור ישיר של האנטנה שקיבלתי עם הממיר ישירות לטלויזיוה כן הצלחתי לקלוט ערוצים, מה הסיבה לכך?

בטלויזיה החדשה יחסית של הייסנס MU7000 לא הצלחתי לקלוט כלום דרך הממיר של אפקס, אבל כשחיברתי את האנטנה ישירות לטלויזיה הצלחתי לקלוט ערוצים אבל הקליטה היתה ממש גרועה, אני מניח שאני אצטרך לקנות אנטנה איכותית.

במידה ואני אקנה את האנטנה בקישור למטה, הקליטה שלי בטוח תהיה טובה בלי ריצודים ותקיעות?
אנטנה חיצונית לעידן פלוס

נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2811

שליחה

@Acejin
·
אם יש לך ממיר מובנה זוהי התחלה מעולה. פחות סירבול למשתמש.
קליטת תחנות ב- HD דורשות ממיר DVB-T2.
קליטת תחנות ב- SD דורשות ממיר DVB-T. זהו הממיר שהיה שולט בטלויזיות עד לפני כשנתיים.
איכות הממירים המובנים בטלויזיות משתנה בין דגם TV אחד לאחר ולכן גם הבדלים באיכות ורמת הקליטה.
עם זאת, הקליטה מעידה שיש לך סיגנל - שזה מעודד ביותר.

האנטנה על הגג תשפר לך הקליטה דרמטית, לאחר שתציב אותה מעל המבנה, כך שמבנה הגג לא יסתיר אותה.
תכוון אותה כך שיש מישהו על הגג ואחר מול אחת הטלויזיות. בשלב ראשון תחבר רק אחת לאנטנה החיצונית.
שנה כיוון האנטנה לאט עד שתגיע לרמת ואיכות סיגנל מקסימליים.
חשוב שתגיע לפחות לרמה ואיכות של 90 אחוז.
רמת סיגנל ניתן לשפר גם באמצעות המגבר, אבל זה רק לאחר שתחבר הטלויזיוה הראשונה.

בהצלחה!

liorp
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2352

שליחה

הסיבה להבדלי הקליטה בין הממיר החיצוני למובנה, שהמובנה בטלוויזיה ממותג טוב, בדרך כלל יותר איכותי ורגיש מהממירים החיצוניים עלומי השם.
הסיבה להבדלי הקליטה בין טלוויזיה אחת לשנייה היא שבכל פעם אתה ממקם את האנטנה במיקום שונה, בחדר שונה בבית, ולכן יש מקומות עם יותר קליטה בבית ומקומות עם פחות, כמו גם הבדלים בין ממירים מובנים של טלוויזיות ממותגים שונים.

לפי התמונה שעם אנטנה קטנה פנימית קיבלת כמעט 100% קליטה ואיכות בטלוויזית LG, מראה שהקליטה באיזור שלך מצויינת וסביר להניח שאנטנה חיצונית תקלוט מעולה.

laurakoo
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 61

מה לגבי התשתיות לכל מסך?

שליחה

אתה צריך להשתמש בתשתית הקיימת בבית לכל מסך ?
אולי יש צורך לנתב מחדש את החיוט לחלונות?
ואז צריך לוחץ ומחברים לכל אנטנה חיצונית.

אני הייתי מציע לפצל את המסכים לאנטנות נפרדות בין 2 ל3 אנטנות
כי אם תחבר את רוב המסכים לאנטנה אחת יהיה הנחתה ואז צריך מגבר
(מפצל גורם להנחתה של האות ב3 דיבי)
לכן עדיך כמה אנטנות .

(G)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2402

שליחה

יש גם פתרון פשוט יותר לאנטנה, לוקחים כבל קוואקס לבן פשוט חותכים את הקצוות בסופו ומפרידים את הסיכוך מהנחושת, פותחים את שניהם בצורת "Y" ויש אנטנה מצויינת שיכולה להגיע לכל מקום בבית.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485

שליחה

אני אסכם לך קצת מה שאמרו ואעשה לך סדר -

בגדול את ערוצי עידן-פלוס אפשר לקלוט או דרך פלטפורמת עידן פלוס עצמה או דרך האינטרנט (עד כמה שידוע לי כל הערוצים החינמיים משדרים שידור חי באתר שלהם). הרבה אנשים מעדיפים לצפות דרך האינטרנט, בעיקר בגלל בעיות הקליטה של עידן פלוס שיש באזורים רבים בארץ (בלילות קיץ הקליטה באמצעות אנטנה פנימית כמעט בלתי-אפשרית בכל הארץ) והעובדה שכמעט כל הערוצים משדרים באינטרנט ב-HD בעוד שהערוץ היחיד שמשדר ב-HD בעידן הוא כאן 11. מצד שני קליטה דרך עידן לא משתמשת ברוחב-הפס שלך לאינטרנט ואם יש לך 7 טלויזיות זה שיקול די רציני. בנוסף גם שידור באינטרנט נהיה בעייתי כשיש עומס גדול, וזה קורה באופן טבעי במשדרים עם עניין מיוחד (אירוויזיון, מונדיאל וכיו"ב) ואז גם יש אנשים שלא מוכנים לסבול את הבערך דקה דיליי שזה יוצר. הייתי ממליץ שתשאיר לעצמך את שתי האופציות ותבחר ביניהן לפי הצורך.

כמו שאמרתי הייתי ממליץ על אנטנה חיצונית כי לרוב זה נדרש אם אתה רוצה לקלוט את עידן בכל תנאי מזג-אויר. אתה לא צריך להעביר כבלים כי אפשר להעביר את עידן ואת יס על אותו כבל. אם אתה לא מעוניין להתקין בעצמך אתה תמיד יכול להזמין מתקין (כן, עדיין יש כאלו).
נ.ב. לגבי הערוצים - יש שני תדרים של עידן פלוס, אחד 514Mhz במרכז / 538Mhz בצפון ובדרום, הוא משדר בתקן DVB-T, שכל הממירים שאי-פעם נמכרו בארץ תומכים בו. התדר השני הוא 530Mhz במרכז / 562Mhz בצפון ובדרום, הוא משדר בתקן DVB-T2, שממירים ישנים יחסית לא תומכים בו. נכון להיום הערוצים היחידים שמשודרים בתדר הזה הם כאן 11 HD (גרסת ה-SD משודרת בתדר הראשון), ערוץ 20 וערוץ מכאן 33. אם זה פחות מעניין אותך אז אתה יכול להישאר עם הציוד שיש לך, אם זה כן רלוונטי יכול להיות שתצטרך להחליף חלק מהממירים.

tomerR
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 346

שליחה

אנטנה מוגברת תפתור לך את כל בעיות הקליטה (מנסיוני ) ללא צורך לחבר אנטנות חיצוניות ולסמוך על שידורי האינטרנט של עידן+ בסטרימר
https://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=25097

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485

שליחה

tomerR כתב:אנטנה מוגברת תפתור לך את כל בעיות הקליטה (מנסיוני ) ללא צורך לחבר אנטנות חיצוניות ולסמוך על שידורי האינטרנט של עידן+ בסטרימר
https://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=25097
...
אנטנה מוגברת זה דבר מיותר לחלוטין ולא עוזרת בשום צורה למעט במצב שיש כבל ארוך בין האנטנה לטלויזיה.

tomerR
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 346

שליחה

NegativeIQ כתב:
...
...
אנטנה מוגברת זה דבר מיותר לחלוטין ולא עוזרת בשום צורה למעט במצב שיש כבל ארוך בין האנטנה לטלויזיה.
...
ואללה? זה "ממש" מסביר איך 2 טלויזיות שונות (בבתים שונים) עם ממיר חיצוני , ללא קליטה עם אנטנה מוגברת *מנותקת מהחשמל* , ועם קליטה כשהיא מחוברת לחשמל

liorp
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

כשהיא מנותקת מהחשמל ייתכן שאין הולכה של האות מכיוון שהמגבר שנמצא בתוך האנטנה לא פעיל.
מה שאתה צריך להשוות זו אנטנה לא מוגברת מסוג זהה ובאותו הגבר פסיבי באותו מיקום.

Acejin פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 271

שליחה

לאחר שדיברתי עם כל בני המשפחה והסברתי להם את המצב הנתון של האפשרויות הקיימות, נרכשו 4 סטרימרים של Xiaomi Mi Box S, הסטרימינג עובד מעולה בגלל שהחיבור עובר דרך שני ראוטרים נפרדים. נכון לרגע זה, שתי טלויזיות צריכות להתחבר לעידן פלוס, אחת מהן היא הטלויזיה המרכזית שנמצאת בסלון ובעצם הכי חשובה.

אני מחר נוסע לתל אביב לקנות את האנטנטה הזאת:
אנטנה חיצונית לעידן פלוס

אתם חושבים שמישהו בעל ידע טכני בסיסי יכול להתקין את האנטנה באופן עצמאי?
צריך לעשות חיווט/חציבות/להעביר חוטים וכ'ו...? אני לא רוצה להתחיל להעביר חוטים לגג או משהו בסגנון, אני מקווה שאני טועה.

תודה רבה על העצות וההסברים!

udif
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2083

שליחה

אם כבר קנית את הסטרימרים, נסה לעבוד עם האפליקציה שהומלצה לפני שאתה רץ לקנות אנטנה, יכול להיות שזה ימצא חן בעיניך ויחסוך לך התעסקות עם התקנת אנטנה.

את האנטנה שלי (חיצונית, נקנתה מ א.א.סיגמה, לא רחוק מאנטנות רצון) התקנתי מחוץ לחלון. את הכבל העברתי עם מינימום קדיחות דרך הפרופילים של החלון והרצתי את הכבל בצורה נסתרת מעל הפנלים בגובה הרצפה.
(הסלון שלי בנוי בצורה כזו שהכבל נכנס לדירה בנקודה שמוסתרת ע"י קרניז גבס ומשם יורדת לרצפה מאחורי ארון ולאורך הקיר מאחורי ספה, כך שהכבל לא בולט לעין.

liorp
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אם קיימת צלחת של יס על הגג, ההתקנה של האנטנה תהיה פשוטה, מכיוון שאפשר להשתמש בתשתית הכבל של הצלחת ובתורן שלה.

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2811

שליחה

@Acejin
·
תעדכן, מה נגמר? התקנת האנטנה, או הסתפקת בצפיה דרך האינטרנט?
איך התוצאה?

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”