האם גודל פיזי של רמקול סראונד חשוב או שאפשר להסתפק בסטליטים?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
ice2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 962

שליחה

קניתי לאבא שלי את הM1, עם הסאב "המיוחד" כמובן. רמקולים לא רעים, סופר אסתטים עם אחלה מנגנון לתלות על הקיר, בנויים מעולה.
אם מחפשים אפקט סראונד אמיתי אז זה ממש לא זה, הם פשוט קטנים מדי, בקושי מרגישים את זה. טוב כחלק ממערכת כזאת שלמה אבל לא תחליף לרמקול מדפי בריא.
מה שכן סדרת הDM300 זה ZEVEL טהור, עדיף את הM1 עליהם, אבל עדיין הנפח של האפקטים יהיה קטן..
DENON AVC-X4700H| Audiovector S3 Signature| Audiovector SC Signature | Audiovector Ki1| SVS SB3000

shshmul פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 731
שם מלא: שמוליק

שליחה

@ice2k
·אודה לך אם תסביר לי מדוע dn302 הם *** טהור לסראונד?
m1 הם יהלומים לעומתם?
RECIVER-------------- DENON 6500H
FR. SPEAKERS---------- B&W 703 S2
CENTER------------- B&W HTM71 S2
SUR. SPEAKERS------------ KEF T301
ATM. SPEAKERS----------- KEF T101
SUBWOOFER---- SVS SB-16 ULTRA
SCREEN --------------LG OLED C9 "77

yefroy
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3

שליחה

זה לא משנה. כדי להאזין לקשת הצלילים ללא עיוות ולכלל המוסיקה/סרטים רצוי רמקול עם הפרדת צליל ש 3WAY יודע לעשות. יש גם 2WAY איכותיים ויקרים שנותנים צליל מעולה אך למשל במוסיקת ראפ או כשנידרש באס (לא סאב) הם לא מככבים

ice2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

@shshmul
·

טוב אולי הגזמתי עם הביטוי והפגנתי חוסר רגישות :) אבל מכל ההאזנות עבר שלי לסידרה, הרמקולים הללו נשמעו לי סתומים ומאוד משעממים, הסאונד הזכיר לי סאונד של רמקול מדבקה לא משהו, זאת ההתרשמות שלי בכל אופן. כמובן לא בדקתי אותם כסראונד אבל אופי של רמקול נשאר אופי של רמקול, היתרון שלהם על הM1 יהיה כנראה נפח, אבל לא חושב שזה משהו שמתאזן או מחמיא לבמה הקדמית שלך.

הM1 ממש לא יהלומים, לא היתי שם אותם בסלון שלי אלא אם כן האסתטיקה חשובה וגם אז כמובן רק לסראונד. הם כן רמקולים קצת OVERPRICED, לא להיט היסטרי אבל בהחלט רמקולים לא רעים. לי אישית יהיה קשה לוותר על הנפח, אבל כן, סראונד הוא בהחלט פחות משמעותי
DENON AVC-X4700H| Audiovector S3 Signature| Audiovector SC Signature | Audiovector Ki1| SVS SB3000

shshmul פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 731
שם מלא: שמוליק

שליחה

Dm הם אצלי רק כסראונד ולא קדמי,נשמעים ממש טוב בסראונד, לפחות אצלי.
אני רציתי רק משהו קטן יותר מבלי לוותר על האיכות השמיעה.
RECIVER-------------- DENON 6500H
FR. SPEAKERS---------- B&W 703 S2
CENTER------------- B&W HTM71 S2
SUR. SPEAKERS------------ KEF T301
ATM. SPEAKERS----------- KEF T101
SUBWOOFER---- SVS SB-16 ULTRA
SCREEN --------------LG OLED C9 "77

ice2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

אם נשמע לך טוב אז אני לא רואה סיבה להחליף. הM1 כנראה יהיו יותר מפורטים ויפזרו את הסאונד יותר טוב בחלל אבל עדיין - לוותר על הנפח ועל הגודל של הסאונד?! בחירה קשה. כנראה היתי נשאר איתם אם מקדימה יש רצפתיים. אני מניח שהמערכת כיול עוזרת בנושא. מה שבטוח הM1 בהחלט לא היהיו אותו הדבר לעומת מה שיש לך עכשיו

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5188

שליחה

ההגדרה סטלייט מאפיינת גודל מסויים של רמקול בדרך כלל,
אך יש גם רמקולים גדולים ייחסית שנחשבים ל "סטלייטים" מבחינת
התווך תדרים שלהם.
רשימת הציוד: Accuphase E-480 Integrated Amplifier with DAC-60|Perlisten R7t Speakers|Elipson Planet L Surround Speakers|Morel SP3 Dolby Atmos Speakers|WiiM Ultra Streamer|PSA S1813 Subwoofer|LG C1 TV

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6306

שליחה

yefroy כתב:זה לא משנה. כדי להאזין לקשת הצלילים ללא עיוות ולכלל המוסיקה/סרטים רצוי רמקול עם הפרדת צליל ש 3WAY יודע לעשות. יש גם 2WAY איכותיים ויקרים שנותנים צליל מעולה אך למשל במוסיקת ראפ או כשנידרש באס (לא סאב) הם לא מככבים
...
·מה הקשר בין מוזיקת ראפ לבין רמקולים אחוריים מכל סוג שהוא?
כלום...
מדובר כאן על קולנוע ביתי ולא מוזיקה מרמקול סטאליט.
לאפקט קולנוע ביתי 2WAY עושה עבודה טובה, וכל עוד שהם יודעים לרדת בנוחות לאזור ה 80HZ וגבוה מכך, לא צריך מעבר לזה.
בטח לא לאפקט של באס, סביב או מתחת ל 40.

nirmv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1417

שליחה

לדעתי סטלייט בסראונד יהיה בסדר גמור. לא מזמן פרסמתי פה לינק לסירטון יוטיוב שמציג מערכת עם b&w 804 קדמיים וסטלייטים של b&w מאחור.

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”