מים באוסקר לא חמים מספיק->שרשור השיפוץ - הסתיים

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
moshez
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 360

שליחה

הי

*לוקטייט - כשמו כן הוא, הוא סוג של דבק מהיר ומטרתו לגרום לברגים להישאר נעולים ולא להיפתח, שמים אותו על ההברגות ואז סוגרים - אני לא בטוח שזה מה שאתה רוצה. הדבק לא מונע נזילות ובדרך כלל משתמשים בו במערכות רוטטות

*טפלון הוא אכן נגד נזילות וגם אותו מלפפים על ההברגה, עם כיוון הסגירה

*מההכירות שלי לגבי צנרת נחושת (לא בתחום מכונות קפה) זה תלוי איך נראה החיבור - רוב החיבורים בנויים על לחץ ופשוט מהדקים כמו בצנרת של גז מזגנים, אלה חיבורים בצורת קונוס עגלגל ומהדקים משני צידי הקונוס. לפעמים יש גומיה בקצה כמו בצנרת של גז בישול

רצוי להחזיר למצב הקודם אם אתה זוכר אותו..

omridabbah
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 572

שליחה

אחרי שדיברתי עם אנשי מקצוע בתחום הקפה והמזון בכלל , רובם המליצו לי להשתמש בלוקטייט שמיועד לחום ומזון גם לצורך אטימה ולא רק לצורך הדבקת בורג ותבריג.

לא בטוח בכלל שטפלון לבן רגיל מתאים לחום כשמדובר במוצר מזון.
יש בצינורות באופן כללי 2 סוגי אטימה , קונית/גומיה ששם האטימה מתבצעת על ידי לחץ בין הצינורות , נראה בעיקר בצינורות שמיועדים לעבוד בלחץ מים, שם אין באמת צורך לשים טפלון , ואפילו יכול להפריע במקרים מסויים.
לצינורות שנאטמים על ידי ההברגה עצמה , מה שמאוד מוכר לנו מצנרת של בית/גינה , שם טפלון הוא מאוד יעיל ודי הכרחי , באוסקר למשל , המחברים לדוד מבוצעים בהברגה ולא בלחץ , ולכן מאוד מומלץ לשים את הלוקטייט/טפלון.

WolfM
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 479

שליחה

נראית אחלה עבודת ניקוי על החלקים
מחכים לתמונות חליטה :קפה מהביל:

oronwerner פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 380

שליחה

תודה WolfM, זה ייקח עוד קצת זמן כנראה.... צעדים קטנים בגלל מחסור בזמן.

עדכון כללי:
דיברתי עם המעבדה של קרמה פלוס (היבואנים?) והם מחזיקים חלקי חילוף. הזמנתי מהם אטם לגוף חימום ועל הדרך כבר גם גוף חימום חדש בהמלצת הטכנאי.
הוא טען שאם כבר מפרקים הכל כדאי מאוד להחליף את הגוף חימום וחבל לפספס את ההזדמנות הנוכחית שכן הגישה והעבודה להחלפה בהמשך לא פשוטים.
הוא צודק - העבודה לא פשוטה אז בשביל שקט נפשי קדימה הלכתי על זה.

בנוסף הוא אמר שמלבד אטם גוף החימום, שאר הצנרת נסגרת בהברגה רגילה (בלחץ עם הראש הקוני של הצינור) ולא שמים טפלון/טלפון נוזלי/לוקטייט.
פשוט צריך לחבר את זה נכון ולא צריכות להיות נזילות.
זה תואם גם את העובדה שאכן לא ראיתי שמצויין באף מקום לסגור עם חומר כלשהו וגם אין אטמים במקומות נוספים - כנראה שזה עובד וככה תוכנן.

החלקים יגיעו בעוד מספר ימים לחנות בקריית אונו לאיסוף. המחיר היה בהפרש קל יחסית של כ-30-40 שח לעומת הזמנה מELEKTROS והעדפתי לא לחכות שבועות למשלוח בשביל הפרש שכזה.

הערות למחפשים בעתיד - עושה רושם שקרמה פלוס הוא המקום המתאים לפנות אליו בארץ לחלקים "מיוחדים".
אטמים לראש החליטה מחזיקים בלא מעט מקומות. אטם לגוף חימום מצאתי גם בתבור בחיפה (לאנשי האיזור).

המשך בהמשך. (b)

oronwerner פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אז ניסיתי להרכיב הכל בחזרה, ומעבר לעובדה שמדובר בעבודה לא קטנה כמו שחשבתי (אולי כי עוד לא הכרתי את המכונה ואולי כי חסרים לי קצת כלים שהיו הופכים את המטלה לנוחה יותר), נתקלתי בטפטוף מהחלקים בדוד שאינם צינורות הנחושת.

כלומר, כל מה שבהברגה "רגילה" ולא עם פלייר של נחושת אינו אטום היטב.

אני חוזר אם כך לעניין של טפלון נוזלי/טפלון צינורות.
1. האם אפשר / נכון להשתמש בטפלון צנרת רגיל? אני חושב שזה עמיד לחום די גבוה אבל לא יודע אם זה מתאים
2. היכן רוכשים טפלון נוזלי שמתאים למוצרי מזון (שאינו רעיל) והאם יש דגש לעבודה איתו? כמה זמן לייבוש? אף פעם לא השתמשתי בכזה.

תודה!

benk
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 443

שליחה

@oronwerner
מהיכן בדיוק הנזילות?
שיפצתי בעצמי כמה אוסקרים, אשמח לעזור

omridabbah
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

כשקניתי קיט שדרוג של opv מאלקטרוס קיבלתי את הלוקטייט הזה .
לא יודע אם יש אותו בארץ אבל זה כיוון למה לחפש , אצלי הוא אטם את אותן הברגות בצורה מצויינת .
https://www.elektros.it/it/en/equipment/serrafiletti-loxeal-24-18.html

benk
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

זה מתאים

oronwerner פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

תודה רבה!
בדיוק את ה-LOXEAL הזה חיפשתי, רק לא ידעתי איך זה נקרא.
עכשיו אדע אם אזדקק בעתיד. אגב, מה המשמעות של המספרים הללו? 24-18?

בכל אופן, הסופ"ש המכונה הורכבה, נאטמה, ננעלה ובבדיקה של מספר מחזורי חימום דוד - לא נצפו נזילות.

השלב הבא יהיה להחליף את הרשת, כיוון שלמרות שניקיתי אותה היא נראית לי לא משהו.
מלבדה כמובן שפורק והוברק גם ראש החליטה (מפליז?) ושאר החלקים הפנימיים. לצערי לא צילמתי לפני כן וחבל.

בנוסף, אני רוצה לעשות ניקוי של שומני הקפה בידית וגם קצת בקפלאש - מה החומר המומלץ ולא יקר לעניין? קפיזה?

תודה לכולם על העזרה עד כה!
מתקרבים למטרה:wink:

אורון
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

benk
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

יפה
ממליץ בחום להתקין שסתום אנטי ואקום. יש לך על הדוד פקק, שים את השסתום במקומו

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2551

שליחה

ובידוד לדוד.
יש גם קיט של opv.
גם אני שוקל להחליף מסננת ראש לא מגיע לפרויקט הזה בנתיים

oronwerner פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@benk
·
תודה על ההמלצה - זה אכן אחד השלבים העתידיים.
לשמחתי אני עם הדוד שיש לו מקום ספייר בשביל השובר וואקום. גם קיט OPV אמור להיכנס ללא בעיה.

אני חושב שבשלב ראשון אני אתחיל לבצע הרצה על המכונה לתקופה מסוימת ונראה שהכל תקין ועובר בשלום.
עלות ה-OPV היא כ250 ש"ח, להוסיף לזה גם את שובר הוואקום והבידוד לדוד (פלוס משלוח מאלקטרוס :roll:) מדובר בתוספת לא קטנה ועל אף שהכל חשוב - קודם נראה איך החוויה עם המחליף חום.

את הבידוד המקורי של הדוד הסרתי כחלק מהטיפול במכונה והוא היה כל כך ישן שלא ניתן היה להחזיר אותו (היה פריך).
היתרון של המצב זה שיש יותר חום שעובר למחמם כוסות :lol:
אגב, גיליתי במהלך הטיפול הנ"ל שמתחת לאזור הכוסות במכונה יש יריעת מתכת אשר מפזרת את החום באופן אחיד - מדליק!
כמובן שאני מאבד הרבה חום לסביבה, אולם כיוון שרוב הזמן היא משמשת רק אותי - אני יכול להסתדר עם פתיחת צינור האדים והחימום.

וכרגיל מצרף עוד תמונה - הפעם אחרי ניקוי שומני קפה.
לצערי שוב לא צילמתי את תמונת ה"לפני", אבל תאמינו לי שהיה מה להוריד...

eldza
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 235

שליחה

כל הכבוד, תתחדש
אלדד

oronwerner פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

עדכונים ושאלות על עבודה עם אוסקר -

המכונה עברה מספר נסיונות הפעלה ונראה שעובדת תקין! :D

נתקלתי בשתי שאלות שאני בטוח שבעלי ניסיון ידעו לעזור בהן:

1. הקצפה באוסקר:
מדובר בלא פחות ממפלצת הקצפה 8O. באמת שאין לי דרך אחרת לתאר את זה.
לפחות מהנסיון שלי עם המכונות הקודמות, פה מדובר ב-4 חרירים וכח הקצפה מטורף לשימוש הסמלי שלי.
ביום-יום אני בדר"כ שותה לבד, ולפעמים עשוי להכין 2 כוסות. הכנה של כמויות גדולות יותר היא רק באירוח.
על כן, אני רוצה להקציף כמות של בערך 100 מ"ל חלב. במכונה האחרונה שלי היה לי מקציף של סילביה עם חור יחיד וזה עבד מעולה לקנקן קטן (לא זוכר את הגודל, בטח 250-350 מ"ל)
איך מתנהלים עם הקצפה כל כך סמלית באוסקר?
הכי טוב שמצאתי זה לקנות מתאם לידית קיטור ואז להחליף לפיה עם 2 חרירים. זה גם יקר מאלקטרוס וגם קצת מבאס. האם פשוט לפתוח את הקיטור רק "חלקית"?
אמשח להצעות והמלצות.

2. עבודה עם מכונה ללא OPV:
באופן מצחיק, על אף ה"שדרוג" (כל אחד וצרכיו) למכונת מחליף חום - באוסקר אין OPV מקורי ובמכונה הקודמת היה לי.
מה הצורה הנכונה לחליטה במצב שכזה?
הרי הלחץ ייבנה ככל שהמשאבה תצליח, אז האם לטחון דק יותר ולנסות "לחנוק" את המכונה על מנת לקבל זרימה איטית (אבל אז בדר"כ נפערת תעלה בגלל הלחץ) או דווקא לטחון קצת גס יותר ולהקל את מעבר המים כדי לשמור על לחץ חליטה סביר?
בשימוש עם OPV המשתנה היחיד הוא הטחינה ואז אני יכול לתקן בהתאם לזרימה, אבל כאן אין לי דרך לדעת מה הלחץ הנוכחי.

סומך על החברים פה שאני עומד לקבל כל מיני רעיונות טובים :wink:
תודה!
מתקרבים לסיום ואז יהיו עוד תמונות. אשתדל גם לפרסם תמונה מהמיקום החדש והעמדה הכמעט מוכנה.

אורון

omridabbah
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

1. אפשרי לפתוח חלקית את ברז ההקצפה , אבל עדיין לדעתי יהיה לך יותר קל להקציף עם פחות חרירים.
2. תתקין opv! רק הבזבוז קפה שיגרם לך מללמוד את המכונה בלי opv יעלה לך יותר מהקיט עצמו.

oronwerner פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אז המכונה (ביחד עם המטחנה) עברה מספר הרצות, בעיקר כדי "להרגיש" את ההתנהגות, לראות שאין בעיות לאורך זמן, שהטיפול הסתיים בהצלחה וכו'.
בינתיים (טפו טפו) - עושה רושם שהכל בסדר.

עדיין חסר לי ציוד כללי ולכן לא בוצעו יותר מדי נסיונות, אבל הדברים מתחילים להתכנס.

המטלות הבאות:
1. שטיפה מכובדת של בקפלאש עם חומר, כדי לנקות את הסלונואיד והצינור שלאחר החליטה.
2. שטיפה פנימית עם דורגול כדי לנקות קצת גם את פנים המשאבה.

שדרוגים במחשבה -
1. החלפת קצה צינור ההקצפה לשני חרירים במקום 4
2. התקנת opv ושובר וואקום כמומלץ - פקטור של זמן ועלות, אבל כנראה שזה יצטרך לקרות

המכונה עברה דרך ארוכה ואני מחכה כבר לפוסט הטיפול האחרון.
מודה לכולם על העצות עד כה!

בינתיים, כמובן - סוף סוף תמונה של פינת הקפה שעוד לא שלמה, אבל לפחות כבר יש פינה ;)

בשקית ניילון מעל המכונה - קלייה שלי של קולומביה סופרימו.
אולי פעם הבאה צריך טיפה פחות זמן, אבל זה כבר לפורום אחר.

oronwerner פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

חלפו כמה שבועות והגיעה חבילה חדשה -

סוף סוף הציוד הבסיסי הנדרש: טמפר נורמאלי, קנקן הקצפה מפנק יותר, פילטר עיוור, מד חום לחלב וכו'
בין השאר - גומיה חדשה לראש וSHOWER SCREEN (איך קוראים לזה בעברית בכלל?:oops:)

הגומיה המקורית שם כמובן הייתה במצב זוועה, פריכה וקשיחה, ואת ה-SHOWER SCREEN החלטתי כבר להחליף לחדש למרות שהוא היה די נקי כי אם עושים שיפוץ אז מדובר בחלק די זול.

נתקלתי בעניין מוזר - לאחר החלפת הגומיה, סגירה מלאה וטובה של הידית מביאה אותה לאזור ה"שעה" ארבע וחצי.
זה הרבה מעבר לשעה שש שהייתה בגומיה הקודמת ובכלליות מרגיש קצת מוזר. לא מדובר בסגירה סופר-חזקה שלי ופחות מזה לפעמים אין אטימה מלאה.
תמונות מצורפות.

הגומיה נראית מקורית של NS, נכנסה בול, יש עליה סימון של החברה וגם בתיאור המוצר והקוד זו הגומיה הנדרשת (הקוד מסתיים ב- c. )

האם רכשתי את הגומיה הנכונה? האם מדובר במצב תקין?

השלב האחרון (בתקווה) הוא הזמנה של קיט OPV מאלקטרוס לצורך השלמת השיפוץ ואז באמת מדובר יהיה במכונה נהדרת. אעדכן כשיגיע ויותקן.

** עד כאן העדכון לשיפוץ, אם יש לכם זמן וחשק, מוזמנים לקרוא את ההמשך. סליחה על האורך **

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
**הערת צד**
מעוניין לשתף בחווית הקנייה שלי מאתר theespressoshop.co.uk:
את כל ההזמנה ביצעתי מהם. זו פעם שלישית שאני מזמין מהם, אבל פעם ראשונה כל כך הרבה חלקים.
בין השאר הזמנתי סלסלת סינגל של LM ופיה זוגית חדשה.

שני המוצרים הללו הגיעו בעייתים - הסלסלה הסתברה כסלסלה לא מקורית, והפיה (שדורגה כ-NSF FOOD GRADE) הגיעה כאשר בחלק הפנימי שלה קיים חומר לבן לא מזוהה/בעיית ציפוי כרום ובסה"כ "נראית רע" - לא רק מבחינת נראות, אלא כי לא ברור במה מדובר ובסוף שותים את הקפה שעובר על זה וזה עוד אחרי שהמוצר מוגדר במיוחד עבור NSF FOOD GRADE. כמובן שניסיתי לשטוף או להוריד עם מים, אבל זה מרגיש ממש "מחובר" לידית.
שאר ההזמנה הייתה בסדר. עלות 2 החלקים כ-40 ש"ח.

פניתי לחנות עם תמונות והסבר של הבעיה והתגובה הייתה מאוד מאכזבת:
כל השיחה הייתה עם אדם ספציפי אחד, שלא ברור אם הוא הבעלים/אחראי אבל הכל מולו.
- בהתחלה טענו שאני מוזמן להחזיר את מה "שאני לא רוצה", על חשבוני והם יזכו אותי על החלקים.
- הסברתי שמדובר בבעיה ולא שהתחרטתי, ואז עלתה הטענה שלא מדובר בבעיה: כל הפיות שלהם נראות ככה ולגבי הסלסלה, בתיאור לא כתוב OEM (אבל כתוב את המספר הסידורי הרשמי, כתוב שזה של LM, הקוד למוצר הוא המספר הסידורי הרשמי וכו'. בהחלט מטעה).
- שוב הסברתי שזה ש"כולם ככה" לא אומר שזה תקין.
- החנות הסכימה איתי שתיאור הסלסלה היה מטעה והציעה לזכות אותי עליה בלבד כדי להיות "הוגנים לשנינו" ועלתה התהייה מדוע בכלל אכפת לי איך הפיה נראית מפנים.
-סירבתי בנימוס להצעתם והסברתי שוב את הסיבות לבעיה בפיה ושאני לא מעוניין לשתות דרך החומר הלבן הזה שלא ברור בדיוק מה הוא. בייחוד עבור מוצר שדורג ברמה מסוימת ולכן הזמנתי אותו.

- קיבלתי תשובה שהם לא מעוניינים לדון בעניין יותר ושאם אני רוצה להחזיר אני יודע מה לעשות :evil:
מעט אח"כ קיבלתי זיכוי באופן חד-צדדי על סכום שהוא קצת פחות מעלות הסלסלה, לא ממש ברור איך הגיעו לסכום הזה.
סך התכתובות ביננו - כ-9 מיילים. לא כל כך מעט

מעוניין להדגיש (כי אנחנו ישראלים):
בשום שלב לא דרשתי שום דבר. לא ביקשתי זיכוי על כל החבילה או אפילו על שני המוצרים!
פניתי עם הבעיה לחנות כולל תמונות והסבר וחיכיתי לתגובתם.
הצעתי לשלוח להם בחזרה את המוצרים אם ישלחו לי RETURN LABEL כמו שנהוג בהרבה מצבים, בייחוד כי לא מדובר בהתחרטות שלי, אלא בבעיה במוצר.
לא היה לי מאוד קריטי אם יחליטו לשלוח מוצר חדש (אפילו במשלוח לא מהיר)/לזכות/לזכות חלקית - אבל בשביל זה מקיימים שיח, והתגובות שלהם, ההתממות וההתחמקות, בייחוד על מוצרים כל כך זולים ביחס להזמנה של כ-340 ש"ח הייתה די מכעיסה.
פניתי ל-PAYPAL בבקשה לקבל את שארית הסכום על החלקים. נראה מה תהיה החלטתם.

שורה תחתונה - יש להם מוצרים ומחירים טובים, אבל צריך להיות זהירים בבחירת המוצר ולהבין שבמקרה של בעיה ייתכן וזו תהיה התנהלות.
אצלי מדובר בסכום נמוך, אבל אני משתף כי אם היה מדובר במוצר יקר כלשהו ייתכן וזה היה מאוד לא נעים.

אורון.

oronwerner פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

לחץ חליטה נמוך - משאבה?

שליחה

עדכון - היום הגיעה סוף סוף החבילה מelektros.
לצערי כרגע מתמודד עם בעיה שאני לא בטוח כיצד לפתור:

רכשתי שובר וןאקום וopv. התקנתי את שובר הוואקום ללא בעיה מיוחדת ונראה שפועל נהדר.
התקנתי opv בהקפדה עפ ההוראות, חיברתי הכל והפעלתי את המכונה לבדוק לחצים.
במדידת לחץ החליטה עם שעון על הפורטפילטר (ללא סלסלה כמובן) מתקבל לחץ נמוך של כ5 בר. סגרתי את הopv עד הסוף ועדיין מגיע רק לכ7.5 בר.

אני די בטוח שבדקתי את המכונה כשרכשתי אותה, וקיבלתי לחץ מאוד גבוה (בערך 12-14 בר) באותה השיטה, אולם אני לא זוכר בדיוק את התוצאה וייתכן שהיה נמוך יותר.

לאחר בדיקות מרובות, הרכבתי בחזרה את הצנרת המקורית ללא opv (כדי לבדוק אם הopv משחרר מים בלחץ נמוך מדי) כדי לבצע השוואה - והפתעה. עדיין 5 בר! :x

מעוניין לציין - אין נזילות, זרימה תקינה מהראש עם ובלי הרשת (לפחות ויזואלית), לא נצפו חסימות בצינור כלשהו.

כלומר המצב הוא כזה:
1. חשבתי שהבעיה בשסתום opv וסגרתי אותו עד הסוף, אולם הלחץ לא עלה באופן משמעותי.
2. מנגד, צינור העודפים של opv כן מלא במים מה שאומר שאיפושהו נבנה לחץ שגרם לו לבצע מעקף.
3. מצד שלישי, מתקבל לחץ נמוך גם בקונפיגורציה המקורית.

הצילו!!!
רעיונות שעלו לי:
1. בעיה במשאבה הוותיקה שפשוט לא מצליחה לספק לחץ גבוה? (אבל מעקף opv זורם)
2. חסימה חלקית בצינור כלשהו שמעלה את הלחץ בדרך, אבל ביציאה מתקבל לחץ נמוך (צינור הנחושת של המים יחסית רחב וצריך משהו רציני כדי שיחסום ולכן גם מרגיש לי פחות סביר)
3. חסימה כלשהי בתוך הראש או הרשת (הרשת פורקה ונקייה והלחץ הנל מתקבל עם ובלי רשת הראש).
4. תקלה אפשרית במד הלחץ שלי. אולי הוא פשוט לא תקין (אבל הוא מאוד יציב על הלחץ, לא נוזל, וגם אם מזייף הייתי מצפה שבלחץ מקסימלי הוא ימשיך לעלות...)

כל עזרה וחכמה תתקבל בשמחה!
אנא עזרו לי לחשוב על אופציות סבירות לטיפול בעניין.
כבר הרגשתי את טעמו של הקפה היום והוא ברח ממני ברגע האחרון :cry:

כרגיל, תודה רבה לכולם!
אהה, וחצינו את רף 11,000 הצפיות :wink:. נכון שזה לא שרשור על flow rate במכונות e61, אבל כנראה שבכל זאת נחמד לקרוא ולהתעדכן פה.
תודה שוב (f)

אורון

benk
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

לדעתי הבעיה במשאבה

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק