זה סתם נראה לי או שאקו"ם מחפשים מטרות קלות לכיסוי על אובדן ההכנסה שהתעשייה הפיראטית מסבה להם. ותקליטנים שחרדים לפרנסתם הם המטרה הכי קלה (לא סתם המוקדנית מייד איימה עליך הקנסות ועיקולים)
זו דרך הפעולה הכי ישראלית שיש - אם כבר יש פראייר שמשלם נוציא ממנו גם את 'ההפסדים' על אלו שלא
בגלל זה מחירי הדיסקים בשמיים, ובגלל זה דוחפים לך פרסומות לדיסק DVD שקנית במחיר מלא
כאשר בעל עסק משלם לאמן או לדי.ג'יי המופיע אצלו ,התשלום הוא עבור עבודתו בלבד ואינו כולל את התשלום ליוצרים על ביצוע יצירותיהם בפומבי .אקו"ם היא בעלת הזכויות ביצירות ולכן יש לקבל רישיון ממנה גם עבור הופעת אמן המבצע מיצירותיו וגם עבור אמן או די.ג'יי המשמיע יצירות של אחרים .האחריות להסדרת הרישיון מוטלת מכוח החוק ביחד ולחוד, על בעל העסק שבו הושמעו היצירות, על הדי ג'יי,ועל האמן המבצע.
,
בכל אירוע המתקיים באולם או בגן אירועים ומושמעת בו מוסיקה, נגבה תשלום בעבור הזכות להשמיע מוסיקה בציבור. התשלום נקרא "תמלוגים" והוא מחולק בין היוצרים שיצירותיהם הושמעו באירוע.
כפי שמשלמים לבעל האולם בעבור המקום, ולחברת הקייטרינג, בעבור המזון - כך גם משלמים ליוצרים בעבור השמעת יצירותיהם באירוע. גם התשלום לתקליטן הוא שכר עבור עבודתו בלבד ואינו מהווה תשלום תמלוגים בעבור השימוש שהוא עושה ביצירות.
אקו"ם היא המייצגת הבלעדית של זכויות היוצרים בארץ ובעולם ומתוקף חוק זכויות יוצרים גובה תמלוגים בעבור השימוש ביצירותיהם, ומעבירה אותם ליוצרים.
אין לי בעיה עם זה , הבעיה מתחילה כאשר אין שום נציג של אקום שבודק מה אני מנגן , וכפי שהבנתי בתחום האירועים צביקה פיק מקבל צ'ק גדול יותר מסטלוס ואורן חן {שאין אירוע במדינת ישראל שלא מנגנים לפחות שני שירים שלהם} . זה ניראה לי מכור ,,, סופר מכור ... והאומנים ה"נחשבים" נהנים מזה יותר.
ראיתי שבעיתון העיר (עמוד ראשון או שני) יש תביעה יצוגית של תקליטנים כנגד אקו"ם גם בגלל שהם מאיימים על בעלי האולמות וגם בגלל שהם העלו את המחיר פי 10 (למרות שהם מוכרזים כמונופול).
רגע, עופר לא הבנתי, העלו את המחיר פי 10 , זה אומר ממה שנמר כתב ? כלומר עכשיו הם דורשים 2080 ש"ח ?
או שה- 208 ש"ח זו כבר העלאה פי 10 וזה היה 20.8 ש"ח מקודם ???
למה רישיון להשמיע בציבור? לא מספיק לשלם לעקו"ם או שזה אותו דבר?
ידוע לי כי עקו"ם היתה עד לפני מספר שנים גובה מאגד תשלום על זכויות יוצרים בגלל שיש מכשיר רדיו באוטובוס אגד ניתקה את הרדיו מהמגבר באוטובוס (הכוונה לאוטובוסים שעובדים על קווים עירוניים ובין עירוניים ולא כאלו להשכרה)