חדש בתחום VERA plus - עידכונים

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2200
שם מלא: דרור

שליחה

@niko

Vera מתחברת ל-Alexa, Google Home וכו׳. אין שום בעיה מהבחינה הזו, להפך. אחד החלקים הכי בסיסיים בבקר הוא הקישור לעוזרות קוליות. העניין הוא שתרחישים אוטומאטיים לא קשורים לעוזרת הקולית החביבה עליך. הם מנוהלים ע״י הבקר. אם הבקר לא מקושר לרכיב מסויים (בין אם זה חיישן דלת של Xiaomi, מצלמת רשת או מפסק הדוד), הוא לא יכול להגדיר תרחיש שתלוי בהם. העוזרת הקולית רק נותנת הוראות לבקר או לכל רכיב אחר שמקושר אליה ישירות.
כאמור, יש אפשרות לעשות זאת דרך הענן בעזרת IFTTT, אבל זה לא מאוד אמין.

דומיקון
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 886

שליחה

לעשות את זה פשוט -
אפשר לייצר תרחישים לשליטה על מזגנם עם ורה - ע"י שימוש במגשרי IR כגון - הרמוני, ברודלינק, וכו'. הרמוני - מאוד משוכלל , אבל עולה יותר. ברודלינק - עולה 18$ אבל עושה יופי עבודה.

אחרי שיש תרחישים לשליטה - אפשר להפעיל אותם מקומית לפי כל לו"ז \ התניה שתרצה - לדוגמא - אצלי בבית - בעונת החורף -
אחרי 21:00 הבקר מודד טמפרטורה בחדר ילדים, אם הטמפרטורה יורדת מתחת ל 22 מעלות - המזגן מופעל על 22 מעלות חימום פאן נמוך.
בשעה 06:30 בבוקר - המזגן מעלה טמפרטורה ל 24 מעלות (הילדים קמים ומתלבשים.... החדר חם ונעים) ואז ב 07:00 - המזגן כבה.
את כל זה מנהלים 2 תרחישים במקביל.
כל החורף - לא "מתעסקים" עם השלט, המזגן בלילה עובד על טמפרטורה סבירה ולא סתם מבזבזים חשמל, ולא קורה שהמזגן דולק יום שלם סתם.

הפעלה קולית - אפשר להפעיל כל תרחיש גם בפקודה קולית, אצלנו למזגן קוראים "ג'וני" והילדים יכולים להפעיל ולכבות את "ג'וני" .
דומיקון - בית ישראלי חכם יותר
נציגי חברת Vera Control LTD בישראל
הפתרון המלא לבית חכם ישראלי בטכנולוגיית Z-Wave בתדר 916 MHz באישור משרד התקשורת ומכון התקנים
http://www.domicon.co.il/

gkatz
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1610

שליחה

@niko
כל מה שנאמר פה נכון, עובד, ובעיקר מתאים לאנשים הפסציפים. וזה כל העניין...
@דומיקון למשל, מומחה בתחום, עוזר הרבה פה, עוסק בתחום, ובודק כנראה כל דבר שיוצא לפני כולם. אני מניח שהבית שלו חכם מאודדדד.
אבל, כמו בכל תחום, דבר ראשון צריך למפות את הצרכים לבית הספציפי, אחר כך לחשוב מי האדם שהולך להתעסק עם זה ביום יום (מומחה, ממוצע?, מתחיל).
בנוסף, אפשר להגיע לאותה תוצאה בהרבה דרכים.
העבודה שלך פה היא להבין את הצרכים המדויקים שלך, ולתפור לעצמך פתרון טוב שגם תוכל לחבר ולתפעל כשצריך...

במאמר מוסגר, לאלכסה יש תרחישים למרות שאף פעם לא השתמשתי בהם אז אני לא יודע באיזה רמה הם.

לגבי דוגמה לשקעים חכמים: במטבח החדש במקום לקנות תאורת לד שקועה בארונות ומאירה על משטח העבודה ב2000 שח דרך חברת המטבחים, קניתי פס לד 2 מטר (6 דולר), הצמדתי אותו בדיוק באותו מקום, חיברתי אותו לשקע חכם (תשתית החשמל הייתה שם) ובהפעלה קולית אני פותח וסוגר. בעתיד למשל בעזרת תרחיש אוכל לגרום לפס למשל להדלק בכל פעם שאני מדליק את אור המטבח הכללי (בהנחה שיש מודול מאחורי המפסק הכללי). קיבלת דוגמה לתרחיש ושקע חכם ביחד :)
הדוגמה הזו ממחישה שלכל אחד צרכים ומאפיינים אישיים וזה כל היופי. יש אלף דרכים לעשות כל דבר. יותר טוב או פחות טוב זה סוביקטיבי.
נערך לאחרונה על ידי gkatz ב 13/05/2019 9:45, נערך פעם 1 בסך הכל.

niko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4966
שם מלא: איתן

שליחה

תודה לכולם על העזרה (f)
תחת ADD DEVICE ראיתי UPNP, היה צריך לאשר שימוש, לאחר שאישרתי VARA החל לאתר מכשירים מחוברים כמו 2 סטרימרים
של אנדרואיד, קודי, רסיבר פיוניר, מחשב נייח ואת הממיר של פרטנר - הורדתי פלאגאין של פיוניר, קודי, BROADLINK VERA CONCIERGE.
הזמנתי BROADLINK RM PRO, האם רק לאחר החיבור שלו אוכל לשלוט בהם דרך VERA?
האם UPNP מאפשר "רק" לראות אותם ב - VERA?

בשלב זה המטרה "להתאמן" ולהבין איך הדברים עובדים, אביזרי ZWAVE כמו מפסקי תאורה, שליטה במזגנים, מודולים וסנסורים ימתינו לדירה החדשה.

המון תודה (Y)
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

דומיקון
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

הי
לגבי עבודה עם ברודלינק - ראה מאמר באתר שלנו

Broadlink & Vera – התקנה של ברודלינק עם ורה

ברגע שאתה מגדיר את התוסף של ורה לשליטה על ברודלינק ומבצע את החיבור, תוכל לשלב את הרכיבים שהברודלינק שולט עליהם בכל התרחישים של ורה עם התניות של כל הרכיבים במערכת וכו'.

מנסיון ומשובי משתמשים - זה עובד יפה ויציב.

בהצלחה.
הפתרון המלא לבית חכם ישראלי בטכנולוגיית Z-Wave בתדר 916 MHz באישור משרד התקשורת ומכון התקנים

gkatz
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

דומיקון כתב:הי
לגבי עבודה עם ברודלינק - ראה מאמר באתר שלנו

Broadlink & Vera – התקנה של ברודלינק עם ורה

...
·האם המאמר מתאים גם ל mini3 וגם לPRO?

דומיקון
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

לא ניסיתי עדיין עם ה pro אבל אמור לעבוד.
עם המיני ניסיתי ועובד.

niko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

עדכונים

שליחה

חברים, הגיע ה-BROADLINK ואני בכלל לא מצליח לעבוד איתו - ללא קשר ל VERA.
הורדתי את האפליקציה E-CONTROL, לקח זמן עד שהצלחתי להתחבר לרשת, לבסוף הצלחתי.
לימדתי את השלט של הTV
עברתי למזגן ELECTRA - SDD REMOTE לימדתי אותו הדלקה ואח"כ שאר הכפתורים לא הצלחתי, מקבל הודעה DEVICE OFFLINE
ומאותו הרגע אני מרסט מכניס שם וססמה ולא מצליח להתחבר למכשיר, כמה מספר רב של פעמים.
לא ברור מה הקטע שהוא מתנתק מהרשת ולא מצליח להתחבר מחדש - הוא לא אמור ךזכור את הרשת?
בקיצור - לא לימדתי אותו שום מכשיר.

עברתי לVERA וניסתי "לחבר" בין ה-VERA לBROADLINK:
מצ"ב צילומי מסך של הPLUIN שהורדתי מה-APPS
איך אני מחבר את הרסיבר שזוהה ב-UPNP, הקודי(התקנתי את הפלאג services.vera.addon.v0.2.2 )
גם את זה : broadlink_v1.13 - העליתי את הקבצים לפי המדריך של דומיקון דרך DEVELOP APP קיבלתי V ירוק על הקבצים.....
פה בערך הלכתי לאיבוד emoticon

מבאס אותי הברואדלינק כי זה אמור להיות פשוט, יש לי הרמוניONE(הישן) שכרגע שולט על המערכת ואני מרוצה אבל רציתי לשלב
ולהתקדם לבית חכם "יותר" וזה שאני לא מצליח להתחבר לרשת וללמד אותו כשלב ראשון פשוט מתסכל.

אשמח לעזרה
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

דומיקון
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

קודם כל - עד שהברודלינק לא יציב ברשת - אל תעבור הלאה...

שנית - נראה לי שאתה לא משתמש בתוסף הנכון.

niko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

מי שמעוניין בבראודלינק שיפנה בפרטי.
8)

niko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

@דומיקון
בוקר טוב, זה התוסף היחיד לברואדלינק שאני רואה ב-APPS
·

דומיקון
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

niko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

המשך...

שליחה

בוקר טוב, אני לא סגור על אם לשים מודולים מאחורי המפסקים אוצ להחליף את כל המפסק.
צילמתי תמונות של המפסקים הקיימים(קבלני לגמרי).
השאלה קודם כל האם מפסקים כמו COOLCAM יישבו טוב במקום הקיימים?
כל המפסקים האירופאים שאני מוצא הם ריבועיים וניראה לי שאני צריך את הצורה המלבנית שכולם בתדר אמריקאי....

איזה מודול תריס של fibaro roller shutter 3 אני אצטרך ? ראיתי בפורום כל מיני מספרים חוץ מהדגם,
FGR-222 לדוגמה, מה זה אומר?.

תודה (Y)

gkatz
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

הקופסאןת שלך נראות בתמונות גודל 3 מודול. אם אתה קונה מפסק שלם צריך שהוא יתאים לקופסא כזו.
אישית אני ממליץ לשים מאחורי המפסק ולהשאר עם מה שהקבלן שם. אני גם לא מצליח להבין אם זה גביס או חברה אחרת. מודול מאחורי המפסק יתאים בכל במקרה בעיקר בתוך קופסה שלוש מקום שיש בה רק מפסק אחד (יש מקום להכניס גם אם הקופסה לא עמוקה.
לחלון תקנה פשוט את המודול פיבארו שאטר 2 או 3 שהוא חדש יותר. האותיות והמספרים זה פשוט הדגם. לדוגמה, FGR-222 זה פיבארו שאטר 2. כפי שאמרתי יצא כבר 3...
יש פה הרבה מידע בפורום, ממליץ לך לשוטט קצת

niko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

תודה gkatz,
תמונה מקרוב של המפסקים.
מחפש גם המלצה לרכזת למערכת בסלון, עם צס' שקעים, אינטרנט ומה שצריך בכללי, במקום הקיים.

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

מפסקים בגודל "אמריקאי" מתאימים לקופסה 3 מודול. בקופסה 4 מודול כמו התחתונה בתמונה הראשונה יישאר לך חור.
שים לב שבוודאי בקופסה עם 4 מפסקים אין כמעט מקום פנוי, וכל מודול מכסה עד 2 מפסקים, אז הסיכוי לא קטן שזה לא יכנס. אתה יודע אם יש לך שם קו 0? או שכל החוטים מוליכים לקופסת בקרה?

niko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

איפה שאין 0 חשמלאי יעביר.

בקופסה עם 4 מפסקים אבל 2 פעילים כמו בתמונה, עדיין אין מקום?
מאחורי המפסק הבודד לא תהיה בעיה לשים מודול לפי מה שאני מבין.

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

@niko

אצלי היו 4 מחליפים, שיחד עם 0 וארקה דרשו 20 חוטים... אם רק שני מפסקים פעילים זו לא אמורה להיות בעיה. בוודאי שאם יש רק מפסק אחד.
שים לב שכל המודולים האלה לא מתאימים לדוד חשמלי. לדוד אתה צריך או מגען בארון החשמל, או מפסק כמו זה.

niko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

@dr0r

דרור,נתקלתי פה במילה מגען אבל אין לי מושג מה זה?
המפסק שבלינק עובד ב- WIFI, ניתן לשלוט בו גם מרחוק?

הבנתי שחייבים ניתוק 0, יש לו?

תודה על כל העזרה (Y)

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

@niko

הדרך שבה בדרך כלל פועלים מודולים ומפסקים חכמים היא סגירת המעגל בעצמם. הבעיה היא שזה דורש את העברת כל העומס דרך המודול. חוץ מזה, מודולים תומכים רק בניתוק וחיבור הפאזה, והחוק בישראל דורש גם את ניתוק ה-0 בדוד חשמל. האלטרנטיבה היא מפסק יחסית פשוט, הנקרא מגען, שדרכו עובר העומס (ויכול גם לנתק את ה-0. למגען יש מעגל נוסף, במתח נמוך, שאליו ניתן לחבר מודול dry contact ששולט בו.
כן, הוא מתאים לתקן הישראלי, ונמכר בישראל כמוצר מדבקה ע"י Homeetec. אפשר לחבר אותו למערכות כמו HA בעזרת MQTT, אם מחליפים לו את ה-firmware בעזרת tuya-convert.

חזור אל “בית חכם ובקרה”