עדכון לבעיית העמעום של סמסונג

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
מתן_ר
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4

שליחה

זה פותר את הבעיה לש הכתוביות??

shay820
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2116

שליחה

@a_eli

קיים באתר בישראל ,אבל לא מתעדכן דרך הממשק אינטרנט

a_eli
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 31

שליחה

@shay820
·
אתמול כשניגשתי לבצע את העדכון ידנית, ראיתי שהגרסה כבר התעדכנה לבד( אצלי היה מוגדר עדכון אוטומטי).

מדובר בQ7FN

mdk_25 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4633

שליחה

אצלי (NU8000) הופיעה אתמול הודעה על המסך שהתעדכנה גירסה ל-1251.

@מתן_ר

לא פותר, אבל משפר משמעותית לפי דיווחים מחו״ל (תלוי בדגם).

eyali123
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 324

שליחה

עדכון 1251 כולל:
Improved usability 1. Improved browser performance 2. Improved app performance 3. Improved stability 4. Improved usability of input devices.
בעיני נושא הדימיג טופל ,אבל לא בצורה מלאה. יש מה לשפר.

mdk_25 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

ב-NU8000 נראה שיש פיתרון מלא לבעיה,כפי שניתן לראות בדוגמא המפורסמת מ-The haunting of hill house:

Chernobog
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 95

שליחה

@mdk_25 הסירטון שקישרת מטעה שכן נראה שהבהירות (אני מדבר על brightness לא backlight) שם הועלתה במידה ניכרת, לפחות בהשוואה לסרטונים אחרים של אותה סצנה, זה יכול למסך את הבעיה.

mdk_25 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

@Chernobog
·
יכול להיות שה-brightness נשאר גבוה מאז השידור של הפרק של משחקי הכס השבוע. אני לא בבית כרגע כדי לבדוק.
בכל מקרה הבעיה היתה קיימת בכל רמת בהירות של הטלויזיה.
אני אסדר את ההגדרות לפי ההמלצה של rtings ואני אעלה מחדש בהמשך...

Chernobog
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 95

שליחה

mdk_25 כתב: ·
יכול להיות שה-brightness נשאר גבוה מאז השידור של הפרק של משחקי הכס השבוע
...
·

הא הא, עוד לא יצא לי לראות את הפרק אבל ממה שקראתי הבנתי שזה מה שאני אצטרך לעשות.
בינתיים עוד לא שידרגתי לגירסה החדשה, גם ככה הבעיה פחות מפריעה לי בכללי אבל אם הגרסה באמת משפרת (ולא דופקת שום דבר אחר) אז למה לא. מחכה לעידכונים.

mdk_25 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

@Chernobog
·
כפי שהבטחתי, הורדתי brightness ל-0.
הורדתי גם backlight ל-11 (לפי המלצת rtings).
צילמתי בחדר חשוך לחלוטין (מרוב שהיה חשוך, הטלפון התקשה לשמור על פוקוס בזמן הצילום).
התוצאה זהה, הבעיה לא קיימת:
[vimeo]333597435[/vimeo]

MaorSh
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 44

שליחה

@mdk_25
·
לאחר שמכר טוב שלי הוא בעלים של QE75Q9FN הוריד מאתר סמסונג ישראל את עדכון 1251 החדש, גם בעקבות דיווח שבעיית בהירות הכתוביות תעלם, זה לא קרה והבעיה עדיין קיימת כהרגלה, דיווח וציטוט מוטעה!

אומר לך יותר מזה, הדיווח שבעיית בהירות הכתוביות לא קיימת בדגמי 2019 Q60r-Q90r היא גם שיקרית ומטעה היא קיימת!
יש לדמי 2019 נוסף על כך בעיית blooming רצינית. תמתין עם הזמן תראה שיעלו סרטונים ליוטיוב ובנוסף ממליץ לבדוק היטב בעצמך ולא להאמין לכל דיווח כזה או אחר!

mdk_25 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

@MaorSh
·
היות וכפי שהראתי הבעיה נפתרה לחלוטין ב-NU8000, אני בהחלט נוטה להאמין שיש שיפור משמעותי בדגמי Q7. וכנראה גם שיפור בדגמי Q9 (לא מאמין שאין שינוי כלל).

ועם כל הכבוד לזה שיש לך "חבר שיודע", תסלח לי בבקשה, אבל אני מעדיף להסתמך על דיווחים מרובים מחו"ל של אנשים שכבר הספיקו לקנות ולהשתמש בטלויזיה. (לישראל הדגמים החדשים מגיעים הרבה יותר מאוחר מאשר לארה"ב)

MaorSh
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

@mdk_25
· לחבר שלי יש את דגם Q9FN כאן בארץ ב75 אינצ׳, הוא התקין בעקבות אותם דיווחים שאתה קראת ברשת על ידיעה שעדכון 1251 פתר את הבעיה, הוא התקין וראה שהבעיה לא חלפה ועדיין ישנה, אז למי אאמין ? לדיווח או למקור ראשון שיש לו את הדגם ואת הטלויזיה ?

אגב, לי יש גם את Q9FN אצלי בבית בגודל 65׳, אני לא התקנתי עדיין, למה? כי אין סרטון ולו אחד שעושה סקירה על עדכון 1251 בדגמי ה QLED של 2018, אין אחד! אז עד שלא תראה לי סרטון אחד שמראה שהבעיה חלפה, למה שאאמין לאותו דיווח?
מה גם שבאופן תמוה, אין שום פרטים אודות מה מכיל העדכון, רק מופיע עדכון 1251, מה הוא מכיל ומה הוא כולל לאף אחד אין שום אסמכתא למה יש בתוכו, פשוט אתה מתקין ואינך יודע מה הולך להשתנות ומה כן, לכן חבר שלי התקין ולא ראה שום שינוי בסוגייה הזאת.

כך בדיוק אותו דבר עם דגמי 2019, אין סרטון אחד שממחיש או מדגים את היעלמות הכתוביות ב HDR, כנראה שהמסקרים ממומנים ולא רוצים להדגיש ולהעלות את הבעיה הזאת, ועדיין יש לי הוכחה חותכת בשבילך שהבעיה קיימת בדגם Q90R של 2019!
תעביר בסרטון ל 8 דקות ו 12 שניות בסקירה של Q90R ותראה שהבעיה קיימת בדיוק ללא שינוי כמו בכל דגמי 2018
הסקירה:
שים לב שאפילו המסקר אומר שהבעיה ״שופרה משמעותית״, הוא לא אמר לא קיימת! הזוי כי לדעתי עם כל הכבוד הוא צריך בדיקת עיניים כי בניגוד לדבריו בסרטון רואים בבירור שהבעיה קיימת (בדיוק כפי שזה נראה בQ9FN שלי) אין שום שיפור זה קיים הציטוט שלו ״ Samsung has significantly improved the backlight steability".

לסיכום: שוב אומר, בוא אתה רוצה שאחזור במילותיי, תראה סרטון אחד שמראה ביוטיוב שהבעיה נעלמה בדגמי QLED 2018 או 2019.

MaorSh
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

eyali123 כתב:עדכון 1251 כולל:
Improved usability 1. Improved browser performance 2. Improved app performance 3. Improved stability 4. Improved usability of input devices.
בעיני נושא הדימיג טופל ,אבל לא בצורה מלאה. יש מה לשפר.
...
עדיין לא מוזכר פתרון לבעיה.

loki2d
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 658

שליחה

75NU8000. הגרסה החדשה עודכנה אוטומטית. לא נראה שעזר במשהו (נבדק עם hill house). אנוכי עצוב :(

mdk_25 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

@loki2d
·
מוזר מאוד, תראה את הסרטון שהעלתי - נראה פתור לחלוטין.

loki2d
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 658

שליחה

אני אבצע בדיקות לעומק מתי שיתאפשר לי אבל ממה שהספקתי לפני יומיים - הבעיה לא נפתרה אצלי. אתה יכול לרשום את הגדרות ה-BACKLIGHT , ה-BRIGHTNESS וה-LOCAL DIMMING אצלך כאשר תוכן HDR מתנגן ?
אם אני לא טועה, אצלי בעת הפעלה של תוכן HDR ה-BACKLIGHT עובר להיות מוגדר עם ערך מקסימום שהוא 50 וה-BACKLIGHT נשאר אותו דבר וה-LOCAL DIMMING עובר להיות על HIGH.
נערך לאחרונה על ידי loki2d ב 02/05/2019 9:35, נערך פעם 1 בסך הכל.

mdk_25 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

@MaorSh
·
אולי תטרח אשכרה לקרוא את מה שאני כותב לפני שאתה עונה... איך זה בתור רעיון מקורי?

היות וכפי שהראתי הבעיה נפתרה לחלוטין ב-NU8000
...
רשמתי שהבעיה נפתרה ב-Q9FN? לא.

אני בהחלט נוטה להאמין שיש שיפור משמעותי בדגמי Q7
...

וכנראה גם שיפור בדגמי Q9 (לא מאמין שאין שינוי כלל)
...

אז מאיפה לעזאזל אתה מביא לי פתאום ״הוא התקין וראה שהבעיה לא חלפה ועדיין ישנה״?! :roll: :roll: :roll:

mdk_25 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

@loki2d
·
רשמתי כבר, תקרא את ההודעה שלי עם הסרטון.

Local Dimming = Low.

MaorSh
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

@mdk_25
· אתה גם כתבת שהבעיה לא קיימת בדגמי Q60R-Q90R והנה לך היא קיימת ועודנה!

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”