Google Stadia - שירותי הזרמת המשחקים של גוגל

דיונים על המשחקים עצמם, משחקי אונליין וכו'
eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #21 

@jacko-il
·

"רוצה גם לציין שזה לא רק לאג. "
שוב אני שואל למה שתהיה בעיית לאג יותר רצינית ממשחקי online היום? לדעתי אם כבר המצב יהיה הרבה יותר טוב ולא פחות.

לגבי השאר אני בגדול מסכים איתך וכמו שכבר כתבתי בפיסקה האחרונה כאן, אני לא רואה איך פלטפורמה כזו תוכל אי פעם להתחרות במחשב גיימינג top of the line. אפילו מול קונסולות, לדעתי בעתיד הנראה לעין יהיה להם מאד קשה להתחרות מול דור עדכני של קונסולה (כמובן חוץ מהנושא של המחיר). ככל שתשתיות האינטרנט יבשילו אני מאמין שהם יוכלו להגיע פחות או יותר לאותה רמה (נגיד החומרה ולכן יכולות הרינדור של ה-stadia יהיו יותר טובות אבל מצד שני בשביל לעשות "סטרימנג" חלק לגמרי הגרפיקה תיפגע קצת; לדעתי זה פשוט יהיה "אחרת").

מה שכן:

א. אני לא יודע מה זה "הגיימר הממוצע" בשבילך אבל כבר היום, ובטח בעתיד, "הגיימר הממוצע" הוא גיימר על מכשיר mobile. זה פשוט הכיוון שהשוק הולך אליו (גם אם אישית אני ואולי גם אתה לא מתחברים לנושא). לדעתי זה השוק העיקרי של המוצר הזה, שוק ה-mobile ושוק המחשבים הפחות חזקים. השוק הזה הולך וגדל ולדעתי זה גאוני שגוגל מכוונים דווקא אליו.

ב. "מבחינתי לפחות, לקבל פתאום באמצע משחק מותח (סינגל פלייר לחלוטין) איזה אייקון של "באפרינג" פתאום או הודעת ניתוק מהרשת נקודתית, אלו דברים בלתי נסבלים ובלתי נסלחים."

הנה עוד כמה אמירות מאותו הסוג:

מבחינתי לפחות, לקבל פתאום באמצע משחק מותח (סינגל פלייר לחלוטין) איזה מסך "Loading..." ושהדיסק המקומי מתחיל לטחון, זה דבר בלתי נסבל ובלתי נסלח.

מבחינתי לפחות, לקבל פתאום באמצע משחק מותח (סינגל פלייר לחלוטין) איזה מסך שחור של הפסקת חשמל או קפיצת פיוז בארון חשמל, אלו דברים בלתי נסבלים ובלתי נסלחים.

מבחינתי לפחות, לקבל פתאום באמצע סטרימינג של סרט מותח איזה אייקון של "באפרינג" פתאום או הודעת ניתוק מהרשת נקודתית, אלו דברים בלתי נסבלים ובלתי נסלחים.

בגדול כל הדברים האילו נכנסים לבעיות טכנולוגיות שדומות לבעיות של היום במשחקי online, סטרימינג של סרטים, שיחות VOIP וכו'. אין ספק שהמטרה כאן שאפתנית הרבה יותר ושיש הרבה עבודה טכנית לגוגל אבל אני לא רואה איזה מכשול טכני קריטי או סיבה טכנית אחרת שדבר כזה יכשל (שוב בהנחה שאתה לא מצפה לגרפיקה/ביצועים כמו של מחשב גיימינג יקר מקומי).

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73250
שם מלא: ערן
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 3156 פעמים

שליחה #22 

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3625
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 481 פעמים

שליחה #23 

Google Says Stadia Will Outperform Consoles and PCs By Predicting Gamers' Moves

https://www.tomsguide.com/news/google-c ... yers-moves

Batnun

.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73250
שם מלא: ערן
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 3156 פעמים

שליחה #24 

Batnun - :lol:

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #25 

והשלב אחרי זה:

Google Stadia יחזה בשבילך איזה משחקים תרצה לשחק, יסיים את המשחק בשבילך ותוכל ישר לראות את סצינת הסיום בלי צורך לשחק את המשחק 8).

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #26 

אני אישית מאוד מקווה שכל הנושא הזה של הזרמת משחקים ייכשל כישלון טוטאלי וייזרק לפח הזבל של ההיסטוריה.
מעבר לעניינים הטכניים של לאג וכו' הסיבה העיקרית היא שהמשחק לא באמת שלך - אתה יכול לשחק בו רק כל עוד החברה מחליטה שאתה יכול לשחק בו. תזכרו מה קרה לאנשים עם קינדל, כשאמזון מחקה להם מרחוק (!!) ספרים שהם קנו, אחרי שהיא ויתרה על רשיון ההפצה שלהם (משום מה רטרואקטיבית). זה משהו שלא יכול לקרות לך עם ספר מודפס או PDF.
אישית אני מאוד אוהב רטרו-גיימינג, אם להגיד את האמת הרבה יותר ממשחקים מודרניים. עם תוכנות כמו DOSBox ו/או ScummVM אפשר בכיף לשחק משחקים גם משנות ה-80 וה-90 על מחשבים חדשים. בגיים סטרימינג ברגע שלחברה כבר לא משתלם להחזיק את השרת הלך המשחק. אם הגיים-סטרימינג יצליח אז בעוד 20 שנה לא יהיה רטרו-גיימינג כמעט בכלל.
ולמי שחושב "אני פשוט לא אשתמש בזה אלא אמשיך לקנות משחקים כרגיל" - ברור לכם שאם גיים-סטימינג יצליח אז מהר מאוד רוב המשחקים יהיו זמינים אך ורק כסטרימינג נכון? מבחינת החברה המפתחת הדרך הכי טובה לוודא שלא יוכלו להעתיק את המשחק שלך הוא פשוט מראש לא לתת אותו לאף אחד.

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #27 

בשבוע הבא זה מגיע... אתם מוכנים? עוד מישהו הזמין חוץ ממני? 8)

אני אישית מקווה שיהיו משחקים בלעדיים ל-Stadia שבאמת ינצלו את פוטנציאל משאבי המחשוב והאכסון של גוגל.
רק תתארו לעצמכם משחק כמו סקיירים, אבל עם עולם גדול פי 100...

Batnun

.

starrywolf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1064
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 88 פעמים

שליחה #28 

@Batnun

רציתי מאוד להזמין ואז קראתי ביקורות וראיתי סרטונים ביוטיוב והגעתי למסקנה שזה בזבוז כסף מטורף בשלב הזה.

יש לי הרגשה שאתה הולך להתאכזב קשות אבל אולי אני טועה... 8)

בכל אופן אשמח לשמוע על החוייה שלך עם Stadia לכשתגיע.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #29 

וואו. איזו השקה זוועתית.
לא כך משיקים קונסולה חדשה. בטח ובטח לא חברה עם גב וכיסים כמו גוגל.
ליינאפ המשחקים בדיחה כרגע.
ולדעתי ההצעה שהם מביאים לשולחן כלל לא אטרקטיבית - שירות סטרימינג בו אני גם צריך לשלם על מנוי וגם לקנות את התוכן אותו אני רוצה לצרוך?
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6304
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 932 פעמים

שליחה #30 

jacko-il כתב:וואו. איזו השקה זוועתית.
לא כך משיקים קונסולה חדשה. בטח ובטח לא חברה עם גב וכיסים כמו גוגל.
ליינאפ המשחקים בדיחה כרגע.
ולדעתי ההצעה שהם מביאים לשולחן כלל לא אטרקטיבית - שירות סטרימינג בו אני גם צריך לשלם על מנוי וגם לקנות את התוכן אותו אני רוצה לצרוך?
...
תיקון קל - אתה אפילו לא קונה את התוכן.
אתה קונה רישיון, שיהיה בטל ומבוטל ברגע שהשרות הזה יפסיק לפעול.
אפילו גוגל מסתמכים על כך שחברות האינטרנט (בעיקר בחו"ל) יסירו מטוב ליבן את מגבלות ההורדה בכדי שהשירות יהיה איכותי יותר.
בקיצור, מאחל בהצלחה למאמצים המקדימים.

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #31 

starrywolf כתב:@Batnun

רציתי מאוד להזמין ואז קראתי ביקורות וראיתי סרטונים ביוטיוב והגעתי למסקנה שזה בזבוז כסף מטורף בשלב הזה.

יש לי הרגשה שאתה הולך להתאכזב קשות אבל אולי אני טועה... 8)

בכל אופן אשמח לשמוע על החוייה שלך עם Stadia לכשתגיע.
...
בסך הכל £119, זה לא ששוברים את הבנק :) אל תשכח שזה גם כולל את ה-Chromecast Ultra ששימושי בפני עצמו.

בכל מקרה, פשוט מעניין אותי מבחינה טכנולוגית איך זה יעבוד, לא נראה לי שאתאכזב...
די ברור שזה העתיד במשחקים, גם סרטים כמעט ולא קונים היום כי רוב השוק עבר לסטרימינג. עובדה שגם סוני ומיקרוסופט משקיעות בתחום.

Batnun

.

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #32 

אוקיי, הגיע אתמול.

לא הייתה לי סבלנות, אז חיברתי במשרד. הבעיה שהאינטרנט שם די מחורבן, ואכן כצפוי עבד ממש גרוע.

הגעתי הביתה, חיברתי הכל (הפעם חיברתי את ה-Chromecast Ultra בחיבור Ethernet).
שיחקתי Destiny 2 - עובד חלק כמו חמאה, Lag אפסי ולא מורגש. גרפיקה מעולה.

אני מחובר בכבלים, 385Mb/s הורדה ו-35Mb/s העלאה, עם pfSense שמשמש כראוטר + פיירוול, סוויץ' של MikroTik ו-ASUS RT-AC86U כנקודת גישה אלחוטית.

שורה תחתונה - עובד מדהים עם חיבור איכותי. מאוד התרשמתי מהטכנולוגיה ועכשיו אני די בטוח שאכן זה העתיד 8)

Batnun

.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6304
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 932 פעמים

שליחה #33 

הם חולקים על דעתך:

אגב, בקישור הרביעי, הגיימפליי של IGN, החיבור שלו משמעותית טוב משלך והוא עדיין סובל מלאגים ונחיתות גראפית.
בכל אופן, אני שמח שאתה מרוצה, אבל אחרי הביקורות הנוקבות ברשת מהיוטיוברים שאני בכל אופן הכי מעריך - זה לא מוצר בשל.
יש לו כמה הבטחות שהוא מקיים, אך את הרוב הוא לא.
אולי זה העתיד של הגיימינג, אבל לשמחתי זה יהיה העתיד הרחוק.

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #34 

gal-cohen כתב:הם חולקים על דעתך
...
ובכן, אני סיפרתי על ההתרשמות האישית שלי מהתנסות אצלי בבית :)

כרגע יש ברשותי טלוויזיה ברזולוצית 1080p, בלי HDR, אז לא בדקתי 4K. מאוד התרשמתי מהביצועים, איכות התמונה ומהירות התגובה. כמובן שלא ביצעתי השוואות לפלטפורמות אחרות, אבל לדעתי זה נראה ומרגיש מצויין.

Batnun

.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #35 

@Batnun
·
מגניב, תהנה !
שתף אותנו בהמשך עם תובנות שיהיו לך.

אגב, שנים רציתי לרשום לך, אבל לא יודע, משום מה לא עשיתי זאת עד עכשיו -
אתה יודע שאתה יכול להוסיף את חתימת השם שלך בפרופיל בפורום כך שהיא תתווסף אוטומטית בתחתית ההודעות שלך? (במקום לחתום ידנית שוב ושוב את שמך בתחתית כל פוסט שלך)
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9355
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #36 

אני מצטרף לדעה של גל. אם זה העתיד של תעשיית הגיימינג, הוא עוד רחוק. תשתית אינטרנט טובה ויציבה זה לא מובן מאליו בהרבה מקומות בעולם ובנוסף אנשים עדיין רוצים עותק של המשחק על דיסק או על ההארד דיסק של המחשב\קונסולה. גוגל ידועה בתור חברה שמורידה את השאלטר על מוצרים שלה שלא מצליחים, אז די קשה לראות מי מוכן יהיה לשלם כפול על השירות הזה (גם על המשחק עצמו וגם על מנוי חודשי). לבנתיים סוני, מייקרוספוט,נבידיה, ו AMD יכולים להמשיך לישון בשקט. המוצרים שלהם ימשיכו להימכר.

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #37 

jacko-il כתב:אגב, שנים רציתי לרשום לך, אבל לא יודע, משום מה לא עשיתי זאת עד עכשיו -
אתה יודע שאתה יכול להוסיף את חתימת השם שלך בפרופיל בפורום כך שהיא תתווסף אוטומטית בתחתית ההודעות שלך? (במקום לחתום ידנית שוב ושוב את שמך בתחתית כל פוסט שלך)
...
אני יודע, תודה!
לא רואים עלי, אבל אני בנאדם די טכני... תאמין לי שאני מכיר את מערכות הפורומים האלה... :)

Batnun

.

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #38 

moog
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 902
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #39 

מה יש להיות מרוצה

הגדרות גרפיות בינוניות
1080 שנראה כמו 720
4K שנראה כמו 1080 עם אפסקייל
פעם תקיעות ופעם לא ..תלוי במזל של אותו יום
בקושי יש משחקים (רובם משחקים ישנים או זניחים)
אין משחקים בלעדיים

איפה זה ואיפה Game Pass
כרגיל יגיע לבית הקברות שלהם עוד שנתיים

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #40 

moog כתב:מה יש להיות מרוצה

הגדרות גרפיות בינוניות
1080 שנראה כמו 720
4K שנראה כמו 1080 עם אפסקייל
פעם תקיעות ופעם לא ..תלוי במזל של אותו יום
בקושי יש משחקים (רובם משחקים ישנים או זניחים)
אין משחקים בלעדיים

איפה זה ואיפה Game Pass
כרגיל יגיע לבית הקברות שלהם עוד שנתיים
...
אני מבין שאתה לא מרוצה? אז אל תקנה.

ולא הבנתי מה הקשר ל-Game Pass.
Game Pass זה לא סטרימינג, צריך מחשב חזק או קונסולת אקס בוקס וואן. זה לא רץ על לינוקס, כרומבוק או מק.
יכולת גם להגיד ״איפה זה ואיפה מחשב עם מעבד אינטל i9 וכרטיס מסך אנווידיה טיטן RTX״ :roll:

Batnun

.

שלח תגובה

חזור אל “משחקים”