מה עדיף מבחינת אמינות ואיכות, LG OLED B8 או QLED של סאמסונג סדרה 7?
צריך להבדיל בין אמינות (פעולה תקינה של המכשיר) לאיכות התמונה ולעליונות טכנולוגית כזו או אחרת, אין קורלציה בין השניים.
מבחינת אמינות לא חושב שיש הבדל בין QLED למסכים אחרים שסמסונג מייצרת. גם האחריות זהה בין כל הדגמים אאל"ט.
בין NU8000 ל QLED סדרה 7 או 8: בשורה התחתונה הטכנולוגיה הבסיסית נשארת אותו הדבר, מה שאתה מקבל זה עוצמת הארה יותר גבוהה, כיסוי צבעים יותר טוב, ופחות השתקפויות - לעניות דעתי האישית לא שווה את הפרש המחירים (השניים הראשונים לא יורגשו כלל ע"י אדם מן השורה). ההבדל הגדול מגיע ב Q9 עם FALD אבל כאן מדובר בהפרש מחירים די גדול והאופציה של OLED כבר נכנסת לתמונה.
שים לב שההשוואה ש-Ran_K ביצע היתה QLED מול פאנל LCD של LG שככל הנראה הוא IPS מה שאומר ניגודיות נמוכה יותר ומכאן ההבדל הגדול, פאנל VA כמו ב NU8000 מול QLED יהיה הבדל הרבה יותר קטן:
https://www.rtings.com/tv/tools/compare ... eshold=0.1 (אל תסתכל רק על הציון הסופי, כי לדוגמא הציפוי נגד השתקפויות מהווה אחוז גבוה בחישוב של איכות תמונה אבל בשאר הפרמטרים ההבדלים בין הטלויזיות לא כאלה גדולים).
ל- OLED, על הנייר לפחות, אורך חיים קטן יותר בגלל השימוש בחומר אורגני בפאנל ובעיות צריבות. הרבה אנשים בפורום טוענים שהדאגות הללו נופחו יתר על המידה אז שכל אחד יעשה את השיקולים שלו. מצד שני, LG מציעה את האחריות הבסיסית הארוכה יותר וזה גם שיקול הקשור לאמינות. בכל מקרה איכות התמונה טובה יותר מכל טכנולגיית LCD הקיימת כרגע בשוק.
בתור הבעלים של NU8000 ואדם שמתעסק בעבודתו היומיומית גם ברינדור, ודי רגיש לארטיפקטים ובעיות תמונה אני חושב שמבחינת איכות תמונה NU8000 תספק את הוריך מעל ומעבר.
מבחינת אמינות לא חושב שיש הבדל בין QLED למסכים אחרים שסמסונג מייצרת. גם האחריות זהה בין כל הדגמים אאל"ט.
בין NU8000 ל QLED סדרה 7 או 8: בשורה התחתונה הטכנולוגיה הבסיסית נשארת אותו הדבר, מה שאתה מקבל זה עוצמת הארה יותר גבוהה, כיסוי צבעים יותר טוב, ופחות השתקפויות - לעניות דעתי האישית לא שווה את הפרש המחירים (השניים הראשונים לא יורגשו כלל ע"י אדם מן השורה). ההבדל הגדול מגיע ב Q9 עם FALD אבל כאן מדובר בהפרש מחירים די גדול והאופציה של OLED כבר נכנסת לתמונה.
שים לב שההשוואה ש-Ran_K ביצע היתה QLED מול פאנל LCD של LG שככל הנראה הוא IPS מה שאומר ניגודיות נמוכה יותר ומכאן ההבדל הגדול, פאנל VA כמו ב NU8000 מול QLED יהיה הבדל הרבה יותר קטן:
https://www.rtings.com/tv/tools/compare ... eshold=0.1 (אל תסתכל רק על הציון הסופי, כי לדוגמא הציפוי נגד השתקפויות מהווה אחוז גבוה בחישוב של איכות תמונה אבל בשאר הפרמטרים ההבדלים בין הטלויזיות לא כאלה גדולים).
ל- OLED, על הנייר לפחות, אורך חיים קטן יותר בגלל השימוש בחומר אורגני בפאנל ובעיות צריבות. הרבה אנשים בפורום טוענים שהדאגות הללו נופחו יתר על המידה אז שכל אחד יעשה את השיקולים שלו. מצד שני, LG מציעה את האחריות הבסיסית הארוכה יותר וזה גם שיקול הקשור לאמינות. בכל מקרה איכות התמונה טובה יותר מכל טכנולגיית LCD הקיימת כרגע בשוק.
בתור הבעלים של NU8000 ואדם שמתעסק בעבודתו היומיומית גם ברינדור, ודי רגיש לארטיפקטים ובעיות תמונה אני חושב שמבחינת איכות תמונה NU8000 תספק את הוריך מעל ומעבר.
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9321
- נתן תודות: 1555 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
·Nemesis כתב:@kishon
מסך שחר לדעתי לא בעיה.
מסך סטטי הכוונה שעות על שעות על ערוץ עם לוגו קבוע, ממשק משתמש כלשהו שהוא קבוע פרק זמן ארוך, הקפאת תמונה לזמן רב וכדומה.
עקרונית יש גם אנשים שנצרב להם המסך גם בשימוש סביר על פניו (למשל הלוגו של המיוט של הטלוויזיה שמשנה מיקום), אך עד כמה שאני יודע המסך הוחלף להם כל עוד היה מדובר בשימוש סביר....
סיפורי סבתא.
הרי הדעה הרווחת היא שמאוד נדיר שמסכי OLED יקבלו צריבה.
ובכל זאת אנחנו קוראים על דיווחים כאלו.
הכיצד?
כנראה שמדובר במשתמשים שנוהגים להישאר שעות רבות על אותו ערוץ (כמו חברתי למשל), או שמשאירים תמונה סטטית במשחקי מחשב.
גם אם ח.י יעשו ג'סטה ויחליפו מסך, סביר להניח שאותם אנשים לא ישנו את מנהגיהם, גם לאחר "הכרטיס הצהוב" שספגו.
ומה אז? כמה פעמים יחליפו להם מסכים???
לי אישית אם זה יהיה קורה והיו מחליפים לי מסך OLED בגודל 77 אינטש, היה "רועד לי הפופיק" בכל הפעלה של הטלוויזיה.
אז מה בדיוק עוזר לי כאן איכות תמונה מהממת ושחורים ברמות על???
ממש חווית צפיה נהדרת...
@bariko
היה לפחות אחד שהראה שנצרב לו אלמנט מתפריט הטלוויזיה.
היו גם כאלה שהראו צריבות מוזרות ולא לוגו או אלמנט UI כזה או אחר.
לפיכך אני מניח שיש גם תקלות, וסביר לבקש שיחליפו במצב כזה.
בכל אופן, כל אחד והאופי שלו. בזמנו קניתי פלזמה לחדש השינה. לאחר 5-6 שנים התחילה להתפתח צריבה קלה של אחד האלמנטים של קודי.
בשורה התחתונה בטווחי הזמן האלה לא כל כך מפריע לי. גם כך המסך עכשיו כבר לא שווה כלום, וקיבלתי ממנו שנים רבות של איכות תמונה טובה בהרבה לטעמי מה-LCD שהיו בזמנו.
מי שנכנס לחרדות מהדברים האלה, באמת לא כדאי שיקנה OLED.
היה לפחות אחד שהראה שנצרב לו אלמנט מתפריט הטלוויזיה.
היו גם כאלה שהראו צריבות מוזרות ולא לוגו או אלמנט UI כזה או אחר.
לפיכך אני מניח שיש גם תקלות, וסביר לבקש שיחליפו במצב כזה.
בכל אופן, כל אחד והאופי שלו. בזמנו קניתי פלזמה לחדש השינה. לאחר 5-6 שנים התחילה להתפתח צריבה קלה של אחד האלמנטים של קודי.
בשורה התחתונה בטווחי הזמן האלה לא כל כך מפריע לי. גם כך המסך עכשיו כבר לא שווה כלום, וקיבלתי ממנו שנים רבות של איכות תמונה טובה בהרבה לטעמי מה-LCD שהיו בזמנו.
מי שנכנס לחרדות מהדברים האלה, באמת לא כדאי שיקנה OLED.
@bariko
·
קצת נסחפת נראה לי,
היו מסכים שהתנהגו בצורה חריגה מהנורמה, ולכן הם הוחלפו במסגרת האחריות של היצרן והיבואן.
זה נכון שאפשר לצרוב מסך, אבל בשימוש נורמלי ומושכל זה לא אמור לקרות ובמקרים הבעייתיים שזה קורה יש מענה.
אני החלפתי פלזמה לאולד ואף פעם לא חויתי צריבות.
אז נכון כשאני שומע מוסיקה דרך יס אני מפעיל שומר מסך מה הבעיה.
אני גם לא מגדיר את התאורה למקסימום.
מי שלא מתאים לו יכול לקנות מסך לד כמו שעשית אתה לבסוף.
·
קצת נסחפת נראה לי,
היו מסכים שהתנהגו בצורה חריגה מהנורמה, ולכן הם הוחלפו במסגרת האחריות של היצרן והיבואן.
זה נכון שאפשר לצרוב מסך, אבל בשימוש נורמלי ומושכל זה לא אמור לקרות ובמקרים הבעייתיים שזה קורה יש מענה.
אני החלפתי פלזמה לאולד ואף פעם לא חויתי צריבות.
אז נכון כשאני שומע מוסיקה דרך יס אני מפעיל שומר מסך מה הבעיה.
אני גם לא מגדיר את התאורה למקסימום.
מי שלא מתאים לו יכול לקנות מסך לד כמו שעשית אתה לבסוף.
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9321
- נתן תודות: 1555 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
Nemesis ו- sagico
מה שאתם טוענים לא סותר את מה שכתבתי.
כנראה שהלקוח הממוצע משתמש בטלוויזיה שלו בצורה יותר מושכלת וזהירה.
כבר ציינתי זאת כאן ואפילו יותר מפעם אחת:
הזמנתי מסך C8 בגודל 65 עבור חברתי, אפילו כבר נקבע מועד התקנה.
ברגע האחרון, לאור הדיווחים שקראתי בפורום, ובהתחשב בנסיבות שחברתי נוהגת להיקבע על ערוץ מסויים לאורך שעות רבות,- נאלצנו להוסיף עוד כמה אלפים טובים כדי לרכוש מסך Q9
אני כמובן לא מנסה להשפיע או לשכנע אף אחד.
אמרתי את דעתי, כל אחד שינהג כרצונו עם הכסף שלו...
מה שאתם טוענים לא סותר את מה שכתבתי.
כנראה שהלקוח הממוצע משתמש בטלוויזיה שלו בצורה יותר מושכלת וזהירה.
כבר ציינתי זאת כאן ואפילו יותר מפעם אחת:
הזמנתי מסך C8 בגודל 65 עבור חברתי, אפילו כבר נקבע מועד התקנה.
ברגע האחרון, לאור הדיווחים שקראתי בפורום, ובהתחשב בנסיבות שחברתי נוהגת להיקבע על ערוץ מסויים לאורך שעות רבות,- נאלצנו להוסיף עוד כמה אלפים טובים כדי לרכוש מסך Q9
אני כמובן לא מנסה להשפיע או לשכנע אף אחד.
אמרתי את דעתי, כל אחד שינהג כרצונו עם הכסף שלו...
תודה על התגובה, שכנעת אותי שעדיף לחסוך קצת כסף וללכת על ה NU שתהיה מעל ומעבר להורים שלא בדיוק מומחים בוידאו.Chernobog כתב:צריך להבדיל בין אמינות (פעולה תקינה של המכשיר) לאיכות התמונה ולעליונות טכנולוגית כזו או אחרת, אין קורלציה בין השניים.
בתור הבעלים של NU8000 ואדם שמתעסק בעבודתו היומיומית גם ברינדור, ודי רגיש לארטיפקטים ובעיות תמונה אני חושב שמבחינת איכות תמונה NU8000 תספק את הוריך מעל ומעבר....
אני מקווה שאצליח לשכנע את אמא שלי שננעלה על ה QLED בגלל שבהיגיון שלה, אם כבר מחליפים אז שווה להשקיע קצת ולעלות באמת רמה כדי שתשאר רלוונטית לאורך שנים רבות. היגיון שהוא נכון אבל בתכלס עליית רמה אמיתית שתשאר רלוונטית לשנים ארוכות זה או OLED שלא מתאים בגלל בעיות האמינות הפוטנציאליות עבור המשתמש הממוצע שלא מודע לכל דבר שהטלוויזיה עושה (ואני לא אתחיל עכשיו לחנך את ההורים לא להרדם מול הטלוויזיה על אותו ערוץ ממושכות וכו׳, זה אבסורד) או QLED בסדרה גבוהה מאוד שגם לא מתאים כי הסכום כבר גבוה מדי.
נשמע שהפתרון הכי מתאים זה ה NU שאני בטוח שתביא גם אחלה איכות וחוויה לעומת ה LCD בגודל 48 אינץ׳ מלפני עשור שיש לה עכשיו בסלון וגם תחסוך לא מעט כסף
·עניין של טעם כמובן, אבל אתה בוודאות ב5% אולי שחושבים ככה, 95% חושבים אחרת (ובצדק)Ran_K כתב:·......
לדעתי ב Qled רואים הרבה יותר טוב....
NU הבכירה, וQ הנמוכה זו אותה טלווזיה (ראיתי את האמרה הזו איפהשהו בRTINGS)
אישית ראיתי C8 לצד Q9 (דגמי 2018) ובדקתי אותם בכל התכנים (הטלווזיות צד לצד צמודות יושבות על ספליטר) ולא ראיתי שום תוכן שהQ טובה יותר. ההיפך הוא הנכון, אפילו בתכנים שחשבתי שהQ תיקח בקלות כמו בכדורגל (מודה שאני לא מבין כלום במשחק הזה) הLG הייתה באופן ברור טובה יותר.
יכול להיות שאתה אותב את הsaturation של הסמסונג פשוט. אז לך על זה.
דא, אין לי אף אחד מהדגמים אז אני לא משוחד לכוון מסוים
·kishonN כתב:נשמע שהפתרון הכי מתאים זה ה NU שאני בטוח שתביא גם אחלה איכות וחוויה לעומת ה LCD בגודל 48 אינץ׳ מלפני עשור שיש לה עכשיו בסלון וגם תחסוך לא מעט כסף.........
מאמין שזו הבחירה הנכונה. רק תדאג לכייל להם אותה כמו שצריך, כן? תהנו!
אם אתה לא רוצה להתעסק עם כיול מקצועי אז....
@kishonN
·
שני מצבים הם הקרובים ביותר לכיול מקצועי
technicolor expert ו ISF Expert Dark room
תדאג שמנגנון התנועה כבוי ותהנה.
·
שני מצבים הם הקרובים ביותר לכיול מקצועי
technicolor expert ו ISF Expert Dark room
תדאג שמנגנון התנועה כבוי ותהנה.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
@kishonN
·
לא. אבל בסמסונג אמורה להיות הגדרה משלהם עבור מצב סרט.
·
לא. אבל בסמסונג אמורה להיות הגדרה משלהם עבור מצב סרט.