מצטער על ההקפצה, אבל זה ממש קשור והיה סתם חבל לי לפתוח נושא חדש (מתכנן להזמין את הממירים):
במה באמת הממיר הזה עוזר עם מסכים שטוחים?
חוץ מהמהירות (המהירה) שלו, שזה לא קשור לסוג הטלוויזיה.
ממירים של YES
- moonjib
-
- חבר פעיל

- תגובות: 56
- moonjib
-
- חבר פעיל

- תגובות: 56
מה היתרון ב-scart על פני הממירים הרגילים?
- ilanb0
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 703
תוכל להרחיב?MartinHSabag כתב:RGB.......
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
יציאת SCART מאפשרת שידור של 3 סוגי אותות ווידאו כאשר אחד מהם הוא RGB אנאלוגי. העברת RGB אנאלוגי למסך שיש לו כניסת SCART התומכת ב RGB מאפשרת העברת השידור מהממיר למסך במינימום של אובדני איכות הנגרמים מהמרות ו/או הנחתות לסוגי אותות בעלי כושר הפרדה נמוך יותר.
למה זה חשוב במסכים שטוחים? כי בדרך כלל הם גדולים יותר מהמסכים שהם מחליפים בסלון. ככל ששטח התצוגה רחב יותר והתמונה המוצגת גדולה יותר כך כך נחשפים בהבלטה העיוותים בקווי המתאר, בעיות בקונטרסט וצבע וזליגות צבע לאיזורים שכנים שנצפות כאשר אות הווידאו עובר המרה והנחתה לקומפוזיט (שקע הבננה הצהובה) או ל s-video' - אם כי ב s-video הבעיה היא פחות בחדות קווי המתאר ויותר בצבעים.
לסיכום, ככל שהמסך גדול יותר ובעל כושר הפרדה טוב יותר כך גם גדלה החשיבות של שמירת איכות אות הווידאו הנכנס ולכן משתדלים להישאר כמה שיותר קרוב לאות המקורי שהממיר מקבל.
הערה. כל האמור נכון כאשר האות הנכנס לממיר הוא באיכות סבירה ומעלה. לעומת זאת, כאשר האות גרוע במיוחד (ראה ערוץ 1, או ערוצי discovery לדוגמא) העברת האות ב RGB תורמת גם לחשיפת העיוותים הקיימים באות הווידאו המקורי במלוא הדרם.
למה זה חשוב במסכים שטוחים? כי בדרך כלל הם גדולים יותר מהמסכים שהם מחליפים בסלון. ככל ששטח התצוגה רחב יותר והתמונה המוצגת גדולה יותר כך כך נחשפים בהבלטה העיוותים בקווי המתאר, בעיות בקונטרסט וצבע וזליגות צבע לאיזורים שכנים שנצפות כאשר אות הווידאו עובר המרה והנחתה לקומפוזיט (שקע הבננה הצהובה) או ל s-video' - אם כי ב s-video הבעיה היא פחות בחדות קווי המתאר ויותר בצבעים.
לסיכום, ככל שהמסך גדול יותר ובעל כושר הפרדה טוב יותר כך גם גדלה החשיבות של שמירת איכות אות הווידאו הנכנס ולכן משתדלים להישאר כמה שיותר קרוב לאות המקורי שהממיר מקבל.
הערה. כל האמור נכון כאשר האות הנכנס לממיר הוא באיכות סבירה ומעלה. לעומת זאת, כאשר האות גרוע במיוחד (ראה ערוץ 1, או ערוצי discovery לדוגמא) העברת האות ב RGB תורמת גם לחשיפת העיוותים הקיימים באות הווידאו המקורי במלוא הדרם.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.