·starrywolf כתב: 1. VPN מספיק לי בהחלט ובחיבור דרכו להולנד למשל אני מקבל קצב של 100 מגה סימטרי שמבחינתי זה מספיק טוב, הבעיה היא שאני לא מצליח להעלות בקצב הזה - עם קצב ההורדה לעומת זאת אין לי בעיה.
2. אין ספק שסידבוקס עדיף מבחינת מהירות וגם המחיר לא בשמיים. אולי שווה באמת לנסות... למרות שאני לא מאמין שאצליח להעלות דרך סידבוקס בקצב של 10 גיגה אלא אם אעלה עשרות קבצים במקביל וגם זה בספק אז זה כרגע מיותר מבחינתי.
......
בסידבוקס אתה כן יכול לקבל קצבים גבוהים מאד גם בלי להעלות "עשרות קבצים במקביל" (לא יודע אם 10 גיגה מלא אבל כנראה יותר מגיגה), במיוחד בהתחלת החיים של טורנטים מבוקשים יהיו הרבה סידבוקסים אחרים ומולם תקבל קצבים מטורפים. זה כמובן לא שתראה מהירות של 10 גיגה כל הזמן וטוב שכך, שם לב שיש לך גם הגבלת תעבורה.
בשורה התחתונה אתה תראה upload מצטבר הרבה יותר גבוה עם סידבוקס, ולפחות קצת יותר נמוך עם VPN (ומשהו באמצע בלי אף אחד מהם). מה שכן ללא סידבוקס, עם או בלי VPN, אם בין כה וכה יש לך כמות גדולה של איחסון במחשב ואתה משתף אותו אז כנראה שתקבל יותר נקודות.
לדעתי השאלה האם אתה יש לך בעיה או רצון להגדיל רטיו או לא. אם בין כה וכה אין לך בעיות רטיו ואתה מאד רוצה דווקא VPN לך על זה.
ככה או ככה אין שום קשר בין כל הדברים האילו לבקשה לצאת מה-NAT אצל הספק שלך. כמו ש-NegativeIQ אמר אם שואלים אותך למה אתה צריך לצאת מה-NAT אתה יכול להגיד שאתה רוצה להתחבר מרחוק למחשב שלך (לא שיכולים לעשות לך משהו אם תגיד בטלפון שאתה רוצה לשתף טורנטים). רב הסיכויים שלא ישאלו אותך כלום ואו שהם אוטומטית מוצאים כל מי שמבקש או שאין אצלהם בכלל אופציה כזו או שיבקשו ממך תוספת תשלום בשביל זה (ואז כרגיל תקבל בכלל IP קבוע, דבר שמצד אחד נחמד ומצד שני עוד יותר פוגע באנונימיות).