Double NAT - לא יודע כבר מה לעשות...

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #21 

starrywolf כתב: 1. VPN מספיק לי בהחלט ובחיבור דרכו להולנד למשל אני מקבל קצב של 100 מגה סימטרי שמבחינתי זה מספיק טוב, הבעיה היא שאני לא מצליח להעלות בקצב הזה - עם קצב ההורדה לעומת זאת אין לי בעיה.

2. אין ספק שסידבוקס עדיף מבחינת מהירות וגם המחיר לא בשמיים. אולי שווה באמת לנסות... למרות שאני לא מאמין שאצליח להעלות דרך סידבוקס בקצב של 10 גיגה אלא אם אעלה עשרות קבצים במקביל וגם זה בספק אז זה כרגע מיותר מבחינתי.

...
...
·

בסידבוקס אתה כן יכול לקבל קצבים גבוהים מאד גם בלי להעלות "עשרות קבצים במקביל" (לא יודע אם 10 גיגה מלא אבל כנראה יותר מגיגה), במיוחד בהתחלת החיים של טורנטים מבוקשים יהיו הרבה סידבוקסים אחרים ומולם תקבל קצבים מטורפים. זה כמובן לא שתראה מהירות של 10 גיגה כל הזמן וטוב שכך, שם לב שיש לך גם הגבלת תעבורה.

בשורה התחתונה אתה תראה upload מצטבר הרבה יותר גבוה עם סידבוקס, ולפחות קצת יותר נמוך עם VPN (ומשהו באמצע בלי אף אחד מהם). מה שכן ללא סידבוקס, עם או בלי VPN, אם בין כה וכה יש לך כמות גדולה של איחסון במחשב ואתה משתף אותו אז כנראה שתקבל יותר נקודות.

לדעתי השאלה האם אתה יש לך בעיה או רצון להגדיל רטיו או לא. אם בין כה וכה אין לך בעיות רטיו ואתה מאד רוצה דווקא VPN לך על זה.

ככה או ככה אין שום קשר בין כל הדברים האילו לבקשה לצאת מה-NAT אצל הספק שלך. כמו ש-NegativeIQ אמר אם שואלים אותך למה אתה צריך לצאת מה-NAT אתה יכול להגיד שאתה רוצה להתחבר מרחוק למחשב שלך (לא שיכולים לעשות לך משהו אם תגיד בטלפון שאתה רוצה לשתף טורנטים). רב הסיכויים שלא ישאלו אותך כלום ואו שהם אוטומטית מוצאים כל מי שמבקש או שאין אצלהם בכלל אופציה כזו או שיבקשו ממך תוספת תשלום בשביל זה (ואז כרגיל תקבל בכלל IP קבוע, דבר שמצד אחד נחמד ומצד שני עוד יותר פוגע באנונימיות).

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #22 

@eran405
לגבי סידבוקס, זה טרייד-אוף. הייתי אומר שהיתרונות של סידבוקס הם כאלה:
  • ה-Uptime די מובטח. אתה לא צריך לחשוש מ-HNR בגלל הפסקת חשמל / קריסה של המחשב / קריסה של החיבור לאינטרנט.
  • אתה לא חייב להשאיר את המחשב דולק 24/7 כל עוד יש לך טורנטים שאתה צריך להשאיר פעילים.
  • שיתוף (והורדה) של טורנטים לא מנצל את רוחב-הפס שלך (ואני מניח שבעיית רוחב-הפס העולה לא ייחודית לישראל).
  • רוחב פס עולה של שרת מאפשר לך לשתף הרבה יותר בפחות זמן ומקל מאוד על החיים בהגעה ליחס שיתוף טוב.
  • אם אתה מוריד טורנטים רק כדי לשתף חזרה בשביל יחס שיתוף והתוכן שלהם לא באמת מעניין אותך אז אתה לא חייב אפילו להוריד אותם למחשב שלך וככה לחסוך שטח דיסק.
  • יותר מאובטח כי אין חיבור TCP ישיר מהמחשב שלך לאנשים אחרים, הכל מתבצע מהסידבוקס עצמו.
לעומת זאת חסרונות של סידבוקס:
  • פחות אנונימי - בניגוד ל-VPN, בסידבוקס כי מה שאתה משתף נמצא בתיקיה של היוזר שלך על הסידבוקס עצמו. החברה של הסידבוקס (ומי שיש לו סמכות חוקית עליה) יכולה לדעת בדיוק מה אתה משתף (לכל הפחות טורנטים שעדיין לא מחקת), ולפי אמצעי התשלום אפשר לקשר את זה אליך (אם כי יש כמה ספקיות סידבוקסים שמקבלות ביטקוין אז אפשר איכשהו לשמור על אנונימיות).
  • לרוב יש הגבלה על כמות ה-upload הכוללת החודשית שיש לך (אם כי בהינתן הפרשי רוחב הפס סיכוי סביר שזה עדיין עדיף).
  • בגלל שאתה לא מוריד טורנטים למחשב שלך ישירות, אם התוכן של הטורנט כן מעניין אותך אתה צריך לחכות שהקובץ יירד לסידבוקס ואז להוריד אותו מהסידבוקס אליך (ולרוב זה נחשב חלק ממכסת ה-upload שלך).
  • הרבה יותר יקר.

starrywolf פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1064
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 88 פעמים

שליחה #23 

eran405 כתב:
...
...
·

בסידבוקס אתה כן יכול לקבל קצבים גבוהים מאד גם בלי להעלות "עשרות קבצים במקביל" (לא יודע אם 10 גיגה מלא אבל כנראה יותר מגיגה), במיוחד בהתחלת החיים של טורנטים מבוקשים יהיו הרבה סידבוקסים אחרים ומולם תקבל קצבים מטורפים. זה כמובן לא שתראה מהירות של 10 גיגה כל הזמן וטוב שכך, שם לב שיש לך גם הגבלת תעבורה.

בשורה התחתונה אתה תראה upload מצטבר הרבה יותר גבוה עם סידבוקס, ולפחות קצת יותר נמוך עם VPN (ומשהו באמצע בלי אף אחד מהם). מה שכן ללא סידבוקס, עם או בלי VPN, אם בין כה וכה יש לך כמות גדולה של איחסון במחשב ואתה משתף אותו אז כנראה שתקבל יותר נקודות.

לדעתי השאלה האם אתה יש לך בעיה או רצון להגדיל רטיו או לא. אם בין כה וכה אין לך בעיות רטיו ואתה מאד רוצה דווקא VPN לך על זה.

ככה או ככה אין שום קשר בין כל הדברים האילו לבקשה לצאת מה-NAT אצל הספק שלך. כמו ש-NegativeIQ אמר אם שואלים אותך למה אתה צריך לצאת מה-NAT אתה יכול להגיד שאתה רוצה להתחבר מרחוק למחשב שלך (לא שיכולים לעשות לך משהו אם תגיד בטלפון שאתה רוצה לשתף טורנטים). רב הסיכויים שלא ישאלו אותך כלום ואו שהם אוטומטית מוצאים כל מי שמבקש או שאין אצלהם בכלל אופציה כזו או שיבקשו ממך תוספת תשלום בשביל זה (ואז כרגיל תקבל בכלל IP קבוע, דבר שמצד אחד נחמד ומצד שני עוד יותר פוגע באנונימיות).
...
יש סידבוקסים שאין בהם הגבלת תעבורה חודשית ולכן אולי עדיף להשתמש בהם לצורך זה.

חוץ מזה לא בכל האתרים יש אופציה של נקודות וגם בכאלה שיש (ולשני אתרים שאני מחובר אליהם יש אופציה כזאת) זה לא תמיד קל לצבור מספיק נקודות בשביל להמיר אותם בגיגות העלאה על מנת לשפר רטיו שזו בעצם הבעיה המרכזית שלי.

לגבי התקשרות עם הספק אני כנראה אעשה את זה כמוצא אחרון אם הנסיון עם הסידבוקס לא יועיל לשיפור המצב.

starrywolf פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1064
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 88 פעמים

שליחה #24 

NegativeIQ כתב:@eran405
לגבי סידבוקס, זה טרייד-אוף. הייתי אומר שהיתרונות של סידבוקס הם כאלה:
  • ה-Uptime די מובטח. אתה לא צריך לחשוש מ-HNR בגלל הפסקת חשמל / קריסה של המחשב / קריסה של החיבור לאינטרנט.
  • אתה לא חייב להשאיר את המחשב דולק 24/7 כל עוד יש לך טורנטים שאתה צריך להשאיר פעילים.
  • שיתוף (והורדה) של טורנטים לא מנצל את רוחב-הפס שלך (ואני מניח שבעיית רוחב-הפס העולה לא ייחודית לישראל).
  • רוחב פס עולה של שרת מאפשר לך לשתף הרבה יותר בפחות זמן ומקל מאוד על החיים בהגעה ליחס שיתוף טוב.
  • אם אתה מוריד טורנטים רק כדי לשתף חזרה בשביל יחס שיתוף והתוכן שלהם לא באמת מעניין אותך אז אתה לא חייב אפילו להוריד אותם למחשב שלך וככה לחסוך שטח דיסק.
  • יותר מאובטח כי אין חיבור TCP ישיר מהמחשב שלך לאנשים אחרים, הכל מתבצע מהסידבוקס עצמו.

לעומת זאת חסרונות של סידבוקס:
  • פחות אנונימי - בניגוד ל-VPN, בסידבוקס כי מה שאתה משתף נמצא בתיקיה של היוזר שלך על הסידבוקס עצמו. החברה של הסידבוקס (ומי שיש לו סמכות חוקית עליה) יכולה לדעת בדיוק מה אתה משתף (לכל הפחות טורנטים שעדיין לא מחקת), ולפי אמצעי התשלום אפשר לקשר את זה אליך (אם כי יש כמה ספקיות סידבוקסים שמקבלות ביטקוין אז אפשר איכשהו לשמור על אנונימיות).
  • לרוב יש הגבלה על כמות ה-upload הכוללת החודשית שיש לך (אם כי בהינתן הפרשי רוחב הפס סיכוי סביר שזה עדיין עדיף).
  • בגלל שאתה לא מוריד טורנטים למחשב שלך ישירות, אם התוכן של הטורנט כן מעניין אותך אתה צריך לחכות שהקובץ יירד לסידבוקס ואז להוריד אותו מהסידבוקס אליך (ולרוב זה נחשב חלק ממכסת ה-upload שלך).
  • הרבה יותר יקר.
...
לגבי היתרונות:

* גם אם יש לך כמה טורנטים במצב HNR אתה לא תסולק מהאתר באופן מיידי כך שהיתרון הזה הוא נכון אבל זניח.

* שיתוף דרך רסברי פאי למשל צורך כמות מזערית של חשמל וניתן להשאירו דלוק 24/7 בעלות די קטנה.

* נכון אבל במצב של גיגה סימטרי רוב הסיכויים שלא כל רוחב הפס ינוצל (ללא VPN כמובן - בשימוש ב-VPN אני מניח שרוחב הפס ינוצל במלואו).

* נכון, אין ספק שרוחב הפס של סידבוקס גדול משמעותית משלי ולכן זהו יתרון לא קטן.

* נכון למרות שהמחירים של דיסקים קשיחים די צנחו כך שקל לקנות שטח אחסון נוסף במידת הצורך אבל אתה צודק בזה שההורדה למחשב שלי מבחינתי בעצם מיותרת.

* נכון, אין לי מה להוסיף.

מבחינת החסרונות של הסידבוקס:

* אפשר פשוט לשלם באופן אנונימי כפי שציינת (ביטקוין, גיפט קארד וכו') על מנת לפתור את בעיית הפרטיות.

* אפשר לבחור סידבוקס ללא הגבלת תעבורה חודשית.

* זה בעצם החסרון הכי גדול של סידבוקס כי אתה בעצם "מבזבז" תעבורה ואין דרך לעקוף את זה פרט להורדת הקובץ ישירות מהאתר - מה שבעצם מוריד לך רטיו בגלל זה.

* זה אכן יותר יקר אבל לא מאוד יקר ואם רוכשים אחד לתקופה קצרה לשיפור הרטיו זה אולי אפילו משתלם יותר.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”