המלצה למגבר

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
Nir547
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 723
שם מלא: nir547
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #21 

evgenetic כתב:@dragon
אני בטוח שאנשים שקונים מגברי סטריאו ב5000+ ש"ח יכולים להרשות לעצמם לבזבז עוד כ100$ דולר כדי להוכיח לכולם את עליונות המגבר שקנו...
...
·
משעשע שבתור מומחה ומדען, בעיקר להעתק הדבק, אתה ממליץ על קופסת מיתוג.
שכחת להדביק לינק למבחן עיוור.
אנשים כמוך, עם האטרף להוכיח, להכנס לכל שרשור, לעצבן, רק מורידים את הרמה של הפורום עוד יותר.
מה שעצוב בכל הסיפור הזה שהידע שלך האמיתי הוא אפסי.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 303 פעמים

שליחה #22 

@dragon
מטרת קופסת מיתוג היא בדיוק בשביל להתגבר על הגורמים הסובייקטיבים ולבצע מבחן עיוור מסודר שמנטרל אותם. אבל זה כמובן נכון שמישהו מראש שולל כל אפשרות שסאונד זה משהו שנתון לחוקי הפיזיקה גם ישלול כל אפשרות לבדוק את האמונות שלו בצורה רצינית. במקום זה הוא יפגיז בתירוצים הזויים, כמו האשמת קופסת מיתוג בפגיעה בסאונד שבכלל לא כוללת רכיבים אקטיביים היכולים להשפיע על הסאונד פיזית.

Nir547
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #23 

evgenetic כתב:@dragon
מטרת קופסת מיתוג היא בדיוק בשביל להתגבר על הגורמים הסובייקטיבים ולבצע מבחן עיוור מסודר שמנטרל אותם. אבל זה כמובן נכון שמישהו מראש שולל כל אפשרות שסאונד זה משהו שנתון לחוקי הפיזיקה גם ישלול כל אפשרות לבדוק את האמונות שלו בצורה רצינית. במקום זה הוא יפגיז בתירוצים הזויים, כמו האשמת קופסת מיתוג בפגיעה בסאונד שבכלל לא כוללת רכיבים אקטיביים היכולים להשפיע על הסאונד פיזית.
...
·משעשע.
להבדיל ממך, את מיטב שנות העשרים והשלושים העברתי בטכניון.
אם אתה כזה חכם גדול, תכתוב מאמר ואל תסתתר מאחורי "ידע מדעי" בפיזיקה ובחוקי הפיזיקה, כשאתה לא מציג ידע מינימלי.
דבר עם טדי פארדו, יאיר פורמן ועוד, שמשאירים לך ענן אבק בכל מה שקשור למדידת ובניית מגברים, ואז תצא בהצהרות חסרות היגיון.
כמו שכבר כתבתי לך, אתה מזכיר לי יועצי זוגיות שמעולם לא היו במערכת יחסים.
פשוט בדיחה עצובה.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #24 

@Nir547
אני אתקן את עצמי כי באמת מיהרתי ועשיתי טעות - פיזית קופסת מיתוג בוודאי שתשפיע, אבל לא כל דבר שמשפיע פיזית נתון לתפיסה של השמיעה האנושית. במקרה של קופסאות כאלה מאד לא סביר שההשפעה שלהן תהיה שמיעה כי הן לא כוללות רכיבים שמשנים את האות.

בתשובה לכל שאר הנקודות שאתה מעלה שוב ושוב בכל אינטראקציה בינינו שכבר התייחסתי אליהן פעמים רבות - אתה משעמם אותנו™.

Nir547
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #25 

@evgenetic
·אתה שוב מתנהג כמו טרול, וחוזר שוב ושוב על הטעויות שלך.
המדע לא סגור במאה אחוז כיצד האוזן האנושית מתפקדת.
אז אתה, מומחה הגרפים והפיזיקה מטעם עצמו, יודע?
פארודיה.

moshekremer
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 99
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

מניסיוני האישי...

שליחה #26 

ברשותי רמקולים elac fs 247.
לאחר שחיברתי אותם לרסיבר onkyo 609שהוזמן עוד לפני כן מחול התאכזבתי מהאיכות לעומת איך ששמעתי אותם בחנות (אני יודע... צפוי).
למזלי הרסיבר התקלקל (מודול ה HDMI הידוע לשמצה שבגללו אני לא אתקרב יותר לאף מוצר של החברה הזו) קניתי מגבר סטריאו marantz 1604 שעלה שליש.
אי אפשר לתאר את השיפור לטובה.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

Re: מניסיוני האישי...

שליחה #27 

@moshekremer
אלה בדיוק סוג ההשוואות שצריך להימנע מלעשות בשל מספר רב של גורמים לא מבוקרים, כי חוץ מהטעיה עצמית (ושל אחרים) הן לא תורמות הרבה.

מצד שני, זה לא שלא קיימים מגברים גרועים, רק שיש דרכים אמינות יותר לקבוע אם זה אכן הדבר.

moshekremer
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #28 

@evgenetic
לא התכוונתי לכתוב דוקטורט בנושא...
בסך הכל הנסיון הדל שלי הראה לי שמגבר סטריאו יעודי מתאים לרמקולים שלי יותר מאשר רסיבר עם כל שלל התכונות והמצבים לצורך האזנה למוסיקה.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #29 

@moshekremer
לא צריך דוקטורט כדי להכיר בעבודה שההטיות הפסיכולוגיות זה דבר אמיתי ומאד משפיע על התפיסה. הניסיון שלך לא יכל להראות לך אחרת גם אם מרנץ היה נחות יותר אובייקטיבית. הרי ציפית וכנראה האמנת שמגבר יעודי יהיה יותר טוב, שילמת עליו, ופשוט קיבלת את מה שרצית כפי שconfirmation bias הכתיב. אפשר לברוח מהטיות מהסוג רק עם בדיקות עיוורת מסודרות, אם לא עושים אותן - הניסיון, לא משנה אם הוא דל או עשרות שנים בתחום, לא שווה הרבה.

moshekremer
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #30 

@evgenetic
קצת לא הגיוני...
גם על הרסיבר שילמתי וציפיתי שישמע טוב - מה לעשות שלא זה מה שקרה.
לפי ההגיון שלך כל מי שקנה מוצר ושילם עליו (לדעתי זה תמיד נכון ..) יהיו לו רק מלים טובות להגיד עליו וברור שלא זה המצב.
באמת שהייתי מעדיף שמוצר שעלה ששת אלפים שקל יתפקד טוב יותר מזה שעלה אלפיים.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #31 

@moshekremer
לפי ההגיון שלך כל מי שקנה מוצר ושילם עליו (לדעתי זה תמיד נכון ..) יהיו לו רק מלים טובות להגיד עליו וברור שלא זה המצב.
...
אם תסתובב בפורומי אודיו תראה שברוב המקרים זה באמת המצב, כמעט תמיד השדרוג, בעיקר אם הוא יקר, "משפר" את החוויה.

במקרה הפרטי שלך אני לא יודע מה בדיוק גרם לך להעדיף את מרנץ, יכול זה פסיכולוגי, יכול להיות משהו אובייקטיבי, יכול להיות שילוב של שניהם. אבל מפסיכולוגי אי אפשר להימנע בכל מקרה בבדיקות מהסוג. לכן לא כדאי להציג ניסיון כמו שלך כמשהו שיכול לתת תשובה רצינית לשאלה מה יותר טוב.

mescaline
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1900
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 138 פעמים

שליחה #32 

mescaline כתב:ואז התחילה המלחמה 8)
...
·
ידעתי

roberts
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 738
נתן תודות: 152 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #33 

Nir547 כתב:

...
...
·משעשע.
להבדיל ממך, את מיטב שנות העשרים והשלושים העברתי בטכניון.
אם אתה כזה חכם גדול, תכתוב מאמר ואל תסתתר מאחורי "ידע מדעי" בפיזיקה ובחוקי הפיזיקה, כשאתה לא מציג ידע מינימלי.
דבר עם טדי פארדו, יאיר פורמן ועוד, שמשאירים לך ענן אבק בכל מה שקשור למדידת ובניית מגברים, ואז תצא בהצהרות חסרות היגיון.
כמו שכבר כתבתי לך, אתה מזכיר לי יועצי זוגיות שמעולם לא היו במערכת יחסים.
פשוט בדיחה עצובה.
...
שלום Nir, רק עתה ראיתי את השרשור, נעים מאוד, גם אני מהטכניון למרות שעברו 32 שנה מאז שסיימתי אותו.:wink:

מאחר שאתה מהנדס האם אתה יכול לתאר בבקשה איזה מנגנונים אלקטרוניים /פיזיקאליים /אקוסטיים יכולים לבדל סאונד של 2 מגברים כאשר הם:

1, FLAT 20-20,000 כדי +- 0.1 dB
2. יחס אות לרעש בסביבות ה-100 dB
3. עיוותים פחות מ 0.05 % לאורך כל תחום השמע כנ"ל עיוותי Intermodulation.
4.דמפינג פקטור גדול מ 100 לאורך כל תחום השמע.
5. מכפיל הספק - עבור רמקולים שיורדים לאימפדנס נמוך.

אני לא מעוניין להיכנס לנושא רסיבר מול מגבר יעודי אלא להשוואה בין 2 מגברים באשר הם מגברים.... ללא דת, מוצא ונטיה מינית.
.
...והכל בנועם וברוגע כמובן (f)

·

robo7
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 789
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #34 

roberts כתב:

...
...
....................5. מכפיל הספק - עבור רמקולים שיורדים לאימפדנס נמוך.
אני לא מעוניין להיכנס לנושא רסיבר מול מגבר יעודי....
...
אז שתי שאלות (רטוריות) מבלי להכנס לנושא.
יש איזה רסיבר קל"ב שעונה לסעיף 5 ?
אתה מוכן להחליף את המגבר שלך בהגברה רסיברית "עוצמתית" באותו מחיר ? במחיר כפול? בעצם ללא הגבלת
מחיר ?
(f)
R

roberts
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 738
נתן תודות: 152 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #35 

אני לא מעוניין להתפזר, הייתי מבקש תחילה תשובה לשאלה שלי כאשר אין הגדרה למגבר....אתה כמובן גם מוזמן לענות לשאלה שלי.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #36 

moshekremer כתב:@evgenetic
קצת לא הגיוני...
גם על הרסיבר שילמתי וציפיתי שישמע טוב - מה לעשות שלא זה מה שקרה.
באמת שהייתי מעדיף שמוצר שעלה ששת אלפים שקל יתפקד טוב יותר מזה שעלה אלפיים.
...
מקווה שאתה מתייחס לאוזניים שלך הרבה יותר ברצינות מאשר לשלל המלל שכותבים לך , לא מתוך הכרות עם הציוד שלך ובוודאי שלא מתוך ניסיון שמיעתי.
הכל מתוך אג'נדה ידועה מראש ואם העובדות שאתה מציין לא נוחות ולא מתאימות לאג'נדה אז זורקים את האלמנט הפסיכולוגי לדיון וזהו.
יש אנשים שפשוט לא מוכנים לקבל שבתחביב שעיקרו האזנה למוזיקה אנשים עושים את הבחירה לפי מה שהם שומעים, רחמנא ליצלן...
אתה לא הראשון שמופתע מכך שמגבר סטראו עושה בית ספר לרסיבר ק"ב.
כמובן שכל הכללה צריך לסייג ולומר שלא תמיד זה כך אז איך יודעים ?
פשוט - מחברים ושומעים ואם באמת חוששים מהטיה פסיכולוגית (למשל מרצון עז להחזיק במותג נחשק), אז מבקשים עזרה מחבר ומאזינים עם כיסוי לעיניים.
ארז

·

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #37 

@ארז_וחני
במבחן לא עיוור ללא התאמת ווליום בין המכשירים המושווים אתה אף פעם לא משתמש רק באוזניים, אלא במידע/גורמים אחרים שלא קשורים לסאונד בכלל. למרות שזה הוסבר לך כבר עשרות פעמים (ואני ממש לא מגזים) בשנים האחרונות, זה עדיין איכשהו לא נקלט אצלך ולא מונע ממך להתייחס למבחן האזנה שכזה כמסתמך על האוזניים, ועוד להמליץ אותו לאחרים כדי שגם הם יעשו טעיות יקרות בבחירת ציוד אודיו.

הטיה פסיכולוגית זה לא משהו שאתה יכול לבחור לא "ללבוש", זה תמיד מתקיים ותמיד יפריע, אם לא באופן ישיר, אז באופן הפוך על הפוך, או הפוך על הפוך על הפוך או בכל דרך אפשרית אחרת. זה תמיד יעוות את התפיסה של הסאונד, אי אפשר לברוח מזה במבחן לא עיוור.

תעשה לעצמך טובה ותנסה להבין סוף כל סוף למה זה כל כך קריטי בתחום שלנו, זה בסה"כ קטע של כ10 דקות ראשונות (שאר הסרטון גם חשוב אבל פחות רלוונטי לנושא הטיות פסיכולוגיות) בו מומחים בתחום (Poppy Crum, James Johnston) מסבירים בקצרה על התופעה:

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #38 

[behave]נערך: פניה לגופו של אדם.[/behave]

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #39 

כמה מפתיע, גם הפעם שום דבר לא נקלט וחזרנו להדגמות פומביות של לקויות בהבנת הנקרא בסיסי ולטענות שהופרכו בפורום כבר עשרות פעמים...
העצה הקבועה שלי היא תמיד לבדוק את הדברים, מוטב במבחן עיוור, ואם אין אפשרות אז על סמך מדידות. הבן אדם לא עשה לא את זה ולא את זה אבל העדיף את מגבר הסטריאו. למה? לא יודע, אבל יש עשרות סיבות אפשריות לכך שלא קשורות כלל לאיכות של המכשירים. להסיק מהמקרה הזה משהו על עדיפות של מגברי סטריאו על פני רסיברים יהיה פשוט מאד לא חכם.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #40 

[behave]נערך: פניה לגופו של אדם.[/behave]

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”