התחדשתי (+תמונות)samsung 32R81 -עודכן-
- droren
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4222
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
אני אישית לא נתקלתי בהםigk כתב:למי שיש את ה-R81 של סמסונג ויכול להגיד עם גם אצלו יש את הבעיות שRUVE מדבר אליהם וכתוב בריטינג
ולהגיד עם גם אצלו הם חמורות אני יודע לו...
אני צופה בכבלים (HOT) מעט מאד בעיקר חדשות בערוץ 10 וערוץ 22
רוב הצפייה שלי היא בתוכן HD מהמחשב שמחובר ב NR דרך HDMI בצורה מעולה
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78862
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 786 פעמים
- קיבל תודות: 5391 פעמים
ruve,
תתחדש
ממש לא התכוונתי לצילום של המאמר או שום דבר דומה לזה, רק תקציר על מה בכלל מדובר (כרגע אנחנו מדברים באוויר מכיוון שאני לא קראתי את המאמר כך שאין לי מושג על מה מדובר כאן בכלל).
בכל פעם שהכניסו תכנים שהם של רן באתר מיד הורדנו אותם (כפי שעשינו בכל מקרה שידענו בוודאות שיש בעיית זכויות יוצרים). אנחנו מאוד מקפידים על כך (בדיוק כפי שאנחנו מבקשים שיורידו תכנים שלנו מאתרים שלא מורשים לקחת תכנים אלה מאיתנו).
תתחדש
ממש לא התכוונתי לצילום של המאמר או שום דבר דומה לזה, רק תקציר על מה בכלל מדובר (כרגע אנחנו מדברים באוויר מכיוון שאני לא קראתי את המאמר כך שאין לי מושג על מה מדובר כאן בכלל).
בכל פעם שהכניסו תכנים שהם של רן באתר מיד הורדנו אותם (כפי שעשינו בכל מקרה שידענו בוודאות שיש בעיית זכויות יוצרים). אנחנו מאוד מקפידים על כך (בדיוק כפי שאנחנו מבקשים שיורידו תכנים שלנו מאתרים שלא מורשים לקחת תכנים אלה מאיתנו).
- droren
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4222
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
Re: תתחדש+משהו מוזר...
התשובה היא כן, אבל זה לא בצורה הטרוויליתr2m כתב:אני מנסה לברר פרטים על המסך הזה (LA32R81B) כבר חודש, ולא מצליח.
לא בחנויות ולא מאנשים שרכשו, והדבר המוזר ביותר עד עכשיו זו שיחה שהיתה לי כרגע עם בחור שאמור לדעת הכל בתחום הטכני על המסכים, טכנאי של "מיניליין" שקיבלתי את הטלפון שלו משרות הלקוחות שלהם.
הוא אומר שאת המסך הנ"ל בכלל לא ניתן לחבר למחשב דרך HDMI, רק דרך ה VGA
אמר משהו על DVI-I ועוד כמה דברים, לא כל כך הקשבתי מאותו רגע כי אני יודע שיש אנשים שחיברו וזה עובד להם והם מקבלים רזולוציה טבעית דרך HDMI-2 אז מה? נגמרו לי האנשים לשאול אותם...
ואני בסך הכל רוצה לדעת אם אפשר לפתוח תמונה בתוך תמונה עם מחשב ו YES... מה כל כך קשה?...
...
אתה צריך לחבר את הממיר ליציאת RF במסך דרך יציאת ה RF בממיר (שמשמת לחיבור לוידיאו בדרך כלל) ואז תוכל לממש את זה
אני אישית לא מבין ולא מצליח להבין אנשים שמה שמטריד אותם זה אם המסך שלהם יתמוך ב PIP או לא ...
- oferlaor
- מנהל

אוקיי, שכן שלי מנוי על רייטינג והביא לי את המאמר לכתוב.
כל מה שרן כתב זה שיש אפשרויות כיול רבות (מה שמעולה, כי בעבר סמסונג לא נורא השקיעה בתחום הזה) ושמשחק עם הפרמטרים השונים יכול לשפר את התמונה.
כל זה ברור אבל רן לא נותן הסבר מה בדיוק צריך לשנות ולא מסביר כיצד לכייל את המסך.
לשם כך יש את האתר, ויש כאן כמה וכמה מאמרים על הנושא הנ"ל.
בכל אופן, ללא ציוד מדידה רציני אי אפשר באמת לכייל שום דבר. עם דיסק כיול ופילטר כחול טוב אפשר לכייל רמת צבע, שחורים ולבנים ו-TINT. זהו.
העין איננה מכשיר מדידה מספיק מדוייק בשביל לכוון את גוון הצבע הלבן או אפילו לשפוט עד כמה ה-CCFL של מסך כלשהו מדוייק או עד כמה הלבן קרוב ל-6500 ק'.
כל מה שרן כתב זה שיש אפשרויות כיול רבות (מה שמעולה, כי בעבר סמסונג לא נורא השקיעה בתחום הזה) ושמשחק עם הפרמטרים השונים יכול לשפר את התמונה.
כל זה ברור אבל רן לא נותן הסבר מה בדיוק צריך לשנות ולא מסביר כיצד לכייל את המסך.
לשם כך יש את האתר, ויש כאן כמה וכמה מאמרים על הנושא הנ"ל.
בכל אופן, ללא ציוד מדידה רציני אי אפשר באמת לכייל שום דבר. עם דיסק כיול ופילטר כחול טוב אפשר לכייל רמת צבע, שחורים ולבנים ו-TINT. זהו.
העין איננה מכשיר מדידה מספיק מדוייק בשביל לכוון את גוון הצבע הלבן או אפילו לשפוט עד כמה ה-CCFL של מסך כלשהו מדוייק או עד כמה הלבן קרוב ל-6500 ק'.
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
אבל אם אפשר לכייל בעזרת העין עד גבול מסוים, זה אומר שמעבר לגבול הזה העין בכלל לא תבדיל אם הכיול נכון או לא, אז מה אכפת לי?...
Silence speaks louder than words
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

העין היא אדפטיבית.
משמעות הדבר שקשה לך מאוד להגיע לתוצאות נכונות רק עם העין. יש דרכים לעשות את זה (פאנלים של פנטון, למשל), אבל זה דורש עין וסבלנות מברזל. מי שיכול לעשות את זה שקול לאלה שטועמים יין ויודעים לדקלם לך מאיזו שנה הבציר, מאיזה איזור בעולם זה, אם ירד שם גשם באותה שנה, סוג החבית והדבק שהשתמשו בשביל לחבר את החבית יחדיו וכו'.
יש דברים שניתן לכוון בעיין. טמפ' צבע, גאמה ו-COLOR PRIMARIES הם לא פרמטרים שכאלה.
בנוסף, קשה לדעת אם אתה רואה אדום מדוייק או לא ללא מכשיר מדידה, מה שמגביל את היכולת שלך לברר אם המסך הוא סביר או לא.
אני יכול בקלות לראות מסך ולהגיד שהוא כחלחל מדי (כלומר, יש לו טמפ' צבע כנראה גבוהה מדי). אני לא יכול לדעת אם הבעיה היא בכיול או במסך. אני גם לא יכול לדעת שהבעיה נוצרת בגלל BACKLIGHT CCFL מאיכות בינונית או מסיבה אחרת.
מצד שני, דברים כמו CONTRAST ו-BRIGHTNESS ניתנים בהחלט לכיול לפי העין, צריך רק TEST PATTERNS מדוייקים. יש לי כיום כאלה בפורמטים שונים ורבים לכל צורך (יש לי חבילה של כ-20 דיסקים שאני משתמש לבדיקות ולכיול כיום, כל דבר לפי צורך).
משמעות הדבר שקשה לך מאוד להגיע לתוצאות נכונות רק עם העין. יש דרכים לעשות את זה (פאנלים של פנטון, למשל), אבל זה דורש עין וסבלנות מברזל. מי שיכול לעשות את זה שקול לאלה שטועמים יין ויודעים לדקלם לך מאיזו שנה הבציר, מאיזה איזור בעולם זה, אם ירד שם גשם באותה שנה, סוג החבית והדבק שהשתמשו בשביל לחבר את החבית יחדיו וכו'.
יש דברים שניתן לכוון בעיין. טמפ' צבע, גאמה ו-COLOR PRIMARIES הם לא פרמטרים שכאלה.
בנוסף, קשה לדעת אם אתה רואה אדום מדוייק או לא ללא מכשיר מדידה, מה שמגביל את היכולת שלך לברר אם המסך הוא סביר או לא.
אני יכול בקלות לראות מסך ולהגיד שהוא כחלחל מדי (כלומר, יש לו טמפ' צבע כנראה גבוהה מדי). אני לא יכול לדעת אם הבעיה היא בכיול או במסך. אני גם לא יכול לדעת שהבעיה נוצרת בגלל BACKLIGHT CCFL מאיכות בינונית או מסיבה אחרת.
מצד שני, דברים כמו CONTRAST ו-BRIGHTNESS ניתנים בהחלט לכיול לפי העין, צריך רק TEST PATTERNS מדוייקים. יש לי כיום כאלה בפורמטים שונים ורבים לכל צורך (יש לי חבילה של כ-20 דיסקים שאני משתמש לבדיקות ולכיול כיום, כל דבר לפי צורך).
דורון
תודה על התגובה המהירה
הלכתי לעשות שוב סיור בחנויות ומצאתי את ה-LA37R37B במחיר יותר זול מהמכרז שקניתי בו(7990 ש"ח)
ביטלתי את הקנייה במכרז (100שקל קנס) וקניתי ב-7350 ש"ח עם 3 שנים אחריות של סם ליין
נקווה לטוב...
תודה על התגובה המהירה
הלכתי לעשות שוב סיור בחנויות ומצאתי את ה-LA37R37B במחיר יותר זול מהמכרז שקניתי בו(7990 ש"ח)
ביטלתי את הקנייה במכרז (100שקל קנס) וקניתי ב-7350 ש"ח עם 3 שנים אחריות של סם ליין
נקווה לטוב...
ruve כתב:OFERLAOR, קודם כול מה אם איזה "תתחדש"![]()
הביקורת לא סוד מסחרי, בטח שלא מבחנתי אבל מה אם זכויות יוצרים?...
אולי ויכול להיות שלא אולי!, אני לא מצליח להסביר את התופעה נכון, זה לא RT או השארת שובל רגיל מה שהיו אולי "חבלי הלידה" של הטכנולוגיה רשמתי שבדקתי אחרי הקנייה בחנות מול הדגם הקודם R71 ולצורך העניין אותו מכשיר DVD בחיבור קומפוזיט מפוצל לR81 ולR71 אם הדיסק שעושה לי "כאב ראש" ובR71 זה אפסי עד לא קיים, הייתי מבין אם זה היה בדגם הקודם ולא בדגם החדש, אבל הדגם החדש "אמור" להיות יותר טוב והוא באמת יותר טוב באפשרויות כייול שלו אבל מה אם תופעת "שובל הרוח" (שוב מין אפקט סופרמן)שאני מנסה שיבינו אותי פה
...
אני מזדהה איתך לחלוטין! גם לי יש המסך הזה וגם אני שמתי לב לתופעה! לפעמים זה לא נורא אבל לפעמים זה ממש מציק...
אני קצת לא מסכים עם הביקורת שלך; יחסית להרבה מסכי LCD שראיתי, המסך הנ"ל מתמודד יפה מאד עם שידורי TV. אני אישית ציפיתי להרבה פחות וראיתי כמעט כל מסך אפשרי..
אני מחובר עם כבל לקסוס SCART TO SVHS מיס מקס (ושוב יחסית למסכי הLCD האחרים) והתמונה פצצה.
מישהו יכול לכתוב לי פה או בפרטי את ערכי הכיול המומלצים בבקשה?
(של רן לוי או שלכם)
THX
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
יכול להיות שלא הובנתי נכון, אני אנסה שוב(איזו נחישות הא?) לא מעניינת אותי (כרגע בכל אופן!)איכות התמונה מבחינת כיולי צבע למיניהם עד כמה הלבן לבן והשחור שחור, מה שכרגע מציק לי (מאוד) אלו התופעות שתיארתי "איזו שהיא רוח" לא ניראה לי שטמפ' צבע פה תעזור לי, לגביי שאר הדברים אני לא מחפש יותר מדי כי ברור לי שלא קניתי מתחרה לסוני X, פיליפס 9731 או לווה כולשהי, אבל מה שמציק לי זה כאילו משהו בה דפוק! ושוב בהשוואה לדגם הקודם R71 שבו אין את התופעה המוזרה הזו.