openHAB או Home Assistant

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
jagheadg
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184

שליחה

@puma1
· דיסק SSD קטן.
זכרונות ניידים קטנים סובלים מאותה בעיה כמו כרטיסוני SD אחרי מעט זמן עבודה רציפה של קריאה/מחיקה/כתיבה.

ahiel
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1307

שליחה

Catskinner כתב: ·לא חייבים ידע בתכנות. ב openHAB יש כמה דרכים לכתוב חוקים ותרחישים ואחד מהם זה דרך הממשק Paper UI בשיטה מאוד דומה למה שתמצא ב IFTTT. לפני שתבטל אותו כפשטני מידי אז זה בכל זאת מאפשר לייצר חוק בסגנון: "עם הפיכת היום מלילה לשחר, בימי שבוע א-ה בלבד, פתח את התריסים בסלון והדלק את דוד המים לשעה וחצי אבל רק אם אני נמצא בבית".

מעבר לזה יש את מחולל החוקים Node Red למי שבחר לעבוד על Raspberry Pi, יש את מחולל החוקים של Habmin למי שאוהב משהו בסגנון גראפי ויש כמובן את האפשרות לכתוב חוקים וסקריפטים ב Xtend שזה אולי לא תענוג גדול אבל ממש לא נורא.
...
·
סליחה על הבורות איפה יש אפשרות ב-paper ui להגדיר חוקים?
צריך להתקין addons לזה?

yehudamm
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 78

שליחה

@puma1
·
המטרה שלי בעיקר היא שליטה על תריסים תאורה מזגנים ומצלמות. יחסית דברים בסיסיים.

אז אם לא צריך ידע התכנות, איך מתחילים?
אני לא husg מה זה Raspberry Pi אבל אני מבין שצריך סטיק ומחשב יעודי כבקר. מה מומלץ למתחילים?
מה לגבי שליטה מהטלפון (ios)?

יש איזה שהוא מדריך למתחילים שמסביר איך בונים את המערכת מהתחלה?

תודה

ahiel
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

נראה לי שזה לא נכון להביא למישהו שלא מבין במחשבים להתקין raspberry pi עם openhab.
האמת תלוי הרבה בחוש הטכני, אבל אתה תצטרך לכתוב פקודות ביוניקס...

אם אתה רוצה לצאת למסע הנה נקודת הפתיחה עם הסברים:
https://www.openhab.org/docs/installation/rasppi.html

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019

שליחה

@ahiel
·לא צריך שום Add on להגדרת החוקים. זה נמצא בתפריט הראשי של Paper UI
[imgur]Y2sT5et[/imgur]

ahiel
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

@Catskinner
·אצלי אין את זה.
כנראה צריך להתקין Rule Engine (Experimental)

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1574

שליחה

yehudamm כתב:@puma1
·
המטרה שלי בעיקר היא שליטה על תריסים תאורה מזגנים ומצלמות. יחסית דברים בסיסיים.

אז אם לא צריך ידע התכנות, איך מתחילים?
אני לא husg מה זה Raspberry Pi אבל אני מבין שצריך סטיק ומחשב יעודי כבקר. מה מומלץ למתחילים?
מה לגבי שליטה מהטלפון (ios)?

יש איזה שהוא מדריך למתחילים שמסביר איך בונים את המערכת מהתחלה?

תודה
...
לא צריך ידע בתכנות, מה שכן צריך בכלל במערכת בית חכם זה ראש תכני, יש המון מדריכים וסרטונים, אם תרשום בגוגל MK OPENHAB GUIDE, זה מישהו שיש לו כמה סטרטונים שמראים איך להתחיל עם OPENHAB, תתחיל משם, תראה אם אתה מסתדר עם העניין, תן לזה קצת זמן, בהתחלה יכול להיראות קצת מסובך אבל ברגע שמבינים את העניין זה מאוד פשוט

רסברי זה מיני מחשב קטן שעולה 30 דולר, שעליו ניתן להתקים את OPENHAB או HA, הייתי ממליץ שתבדוק אם ST של סמסונג מתאים לך יותר והוא יכול לעבוד עם כל הרכיבים שאתה מעוניין לחבר

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

@ahiel
·נכון, אתה צודק! שכחתי לחלוטין שצריך להוסיף את ה nextgen rules מאותו מקום שבו גם מוסיפים את ממשקי המשתמש. טעות שלי.

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

ahiel כתב:נראה לי שזה לא נכון להביא למישהו שלא מבין במחשבים להתקין raspberry pi עם openhab.
האמת תלוי הרבה בחוש הטכני, אבל אתה תצטרך לכתוב פקודות ביוניקס...

אם אתה רוצה לצאת למסע הנה נקודת הפתיחה עם הסברים:
https://www.openhab.org/docs/installation/rasppi.html
...
אני חושב שכמעט כל מערכת בית חכם היום (אלא אם כן כמו שאמרתי, רוצים לעשות דברים פשוטים) צריך ראש טכני

אין צורך לכתוב פקודות, כן יש צורך לערוך דברים קיימים, או כמו ש Catskinner הראה, להשתמש בRULE ENGINE, אני אישית לא משתמש בו, ניסיתי אותו בהתחלה, והוא מאוד פשוט לתפעול, הבעיה זה שהוא עדיין לא יכול לעשות דברים מתקדמים (הוא כנראה יגיע לשם בהמשך) מה שכן, כל מה שרציתי לעשות תמיד מצאתי דוגמאות בפורומים של OPENHAB, מה שהייתי צריך זה רק לשנות את הקוד לרכיבים שלי, זמנים שונים וכו...

ואפשר להגיד שהמערכת שלי ממש לא פשוטה, יש הרבה תרחישים מתקדמים, והמון דברים שעובדים אצלי במקביל, כל דבר בבית כמעט נשלט אצלי, לכן הכלל עניין של חוש טכני, ומה רוצים להשיג בסופו של דבר, אפילו לבקר כמו ורה צריך ראש טכני אם רוצים לעשות דברים מתקדמים יותר, הממשק של OPENHAB יותר פשוט ממה שהיה פעם, הכל מוגדר מאוד מהר דרך הממשק (לפחות רוב הדברים) והמערכת מאוד יציבה, שזה חשוב מאוד במערכת בית חכם, כי אם אתה כל היום מתעסק עם המערכת, אז הבית שלך כבר לא ממש חכם, ורק מקשה לך על החיים, זה בדיוק מה שהיה לי לאורך השנים עם ורה (מעצלנות נשארתי עם הבקר, עד שלשמחתי הוא מת יום אחד, והבנתי שהגיע הזמן לעבור הלאה)

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

ahiel כתב:@Catskinner
·אצלי אין את זה.
כנראה צריך להתקין Rule Engine (Experimental)
...
כן זה נמצא בתוספים, אבל אם אתה צריך דברים מתקדמים בתרחישים, זה עדיין לא שם, אבל אין ספק שזה צעד גדול בכיוון, כי זה ממש פשוט, וניתן לעשות עם זה המון תרחישים בקלות

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

היתרון הגדול של ה nextgen rule engine זה שהוא הופך תזמונים והתניות למאוד פשוטים להגדרה. זה בעיקר חוסך לשבור את הראש עם הגדרת cron שעלול לעורר חרדות אצל משתמשים חדשים. הוא גם מאפשר יצירת תרחישים די מורכבים בלי לכתוב אפילו לא שורה אחת של קוד.

יש לו כרגע שני חסרונות משמעותיים:
(א) ההתניות שניתן להוסיף הן רק AND לוגי. אין OR ובוודאי שגם אין XOR. כלומר להגדיר הפעלה בשעות הבוקר וכאשר אני בבית אבל לא הפעלה בשעות הבוקר או אם אני נמצא בבית. המשמעות היא שמצבים הדורשים התניית OR מטופלים באמצעות שני חוקים נפרדים במקום אחד.

(ב) קיימת בעיה של תחרותיות בין מחולל החוקים לבין יתר המודולים. יש מצבים שבהם הוא נטען לפני ה items ואז מנוע החוקים נכנס לבעיה כי הוא לא יכול להבין על איזה items החוקים אמורים לפעול. נדמה לי שמישהו כתב סקריפט שפותר את הבעיה אבל כשאני שיחקתי עם מחולל החוקים פשוט הייתי עושה disable/enable לחוקים התקועים וממשיך הלאה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

בהתחלה התחלתי עם המנוע הזה, אבל שראיתי שאני לא יכול לעשות דברים מסויימים מחקתי הל והחלטתי להעביר הכל לקוד ולא חצי חצי, מה שכן, בהתחלה זה בהחלט עוזר לחדשים שמפחדים מכתיבת תרחיש, אני בטוח שזה עוד ילך והשתפר עם הזמן, אם אני מסתכל על OPENHAB עכשיו ומה שהיה איתו לפני כמה שנים שניסיתי אותו לראשונה זה שמיים וארץ

GalZilberman
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 550

שליחה

@yehudamm
·אגב, ניתן גם להתקין OpenHab גם על מחשב ווינדוס רגיל,

גם אני עובד עם HomeKit וכרגע בשלבי התחלה של עבודה עם OpenHab

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

@GalZilberman
·כן, ברור שאפשר. אני למשל משתמש במחשב W10 זעיר שלא גדול יותר מ Pi .

יש גם גרסאות ל Mac ועם קצת רצון אפשר גם להריץ על NAS

PCingAddict
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1565
שם מלא: יוסי

שליחה

Catskinner כתב:@GalZilberman
...מחשב W10 זעיר שלא גדול יותר מ Pi
...
איזה? הסטיק של אינטל?

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אני לא רואה סיבהלהשקיע על מחשב של אינטל (אלא אם כן יש משהו זרוק בבית ללא שימוש) ה-PI עולה קצת יות ממאה שח ומריץ מעל ומעבר מערכת בית חכמה גדולה ללא שום בעיות

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2568
שם מלא: Grappa

שליחה

מתעלק על השירשור עם שאלה
כבר הרבה זמן שאני חושב להחליף את הVERA ואפילו התקנתי כמה אפליקציות שונות לנסיון כולל אלו שמוזכרות בכותרת השירשור ועוד.
כמובן שבשל המורכבות הכרוכה בצימוד מחדש של כל המודולים שקבורים בכל מיני מקומות (חלקם ללא חיבור למפסקים) ולמידה + הגדרה מחדש של התרחישים והממשקים שיש אצלי התעצלתי ולא התחלתי בפרויקט.
הסיבה העיקרית להחלפה היא השיהוי בביצוע פקודות מול רכיבי ה ZWAVE במערכת במיוחד כשמדובר בכמה רכיבים בו זמנית כמו מצב תאורה בבית שמעורבים בו כ 10 מודולים, זמן התגובה כרגע עם בקר VERA PLUS הנוכחי יכול להגיע לכ 10 שניות ויותר.
החשד העיקרי שלי לגורם השיהוי הוא כנראה מגבלה של טכנולוגית ZWAVE ואני חושש שלאחר כל העבודה הכרוכה בהחלפת הבקר עדיין אתמודד מול בעיית השיהוי.
השאלה שלי לכל מי שעבר לבקר אחר האם תופעת השיהוי גם קיימת אצלכם או נפתרה?

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

לי אישית אין שום בעיה בהשהייה, כן הייתה לי השהייה מטורפת בורה, הסיבה פשוטה, הלוג של הורה מלא בזבל שמעקב את כל העניין, לוקח לי שניה בדיוק לסגור 9 אורות בבית כולם ב-ZWAVE, יש לי כפתור כבה הכל (לא צריך תחיש לזה) זה הדבר הראשון שעשיתי שהתקנתי את OPENHAB, ניתן גם בקלות לכבות דברים שאתה לא צריך במודול, הכוונה שכל פעם שאתה מדליק ומכבה מתעדכנים המון פרמטרים מיותרים בכל מודול שאת רובם לא צריך, גם על זה ניתן לשלוט בקלות מהממשק GUI לכבות\להדליק

אגב אפילו דרך גוגל הום, שמעביר את השליטה קודם כל באינטרנט זה עובד יותר מהר

ואני מבין אותך לגבי העצלנות, גם לי זה קרה במשך שנים השארתי את הורה למרות הסבל עם הבקר, מעצלנות לעבור, עד שהבקר עשה את העבודה בשבילי ומת, נכון זה לא כיך לפתוח את כל השקעים ולסנכרן שוב, אבל בהחלט שווה את זה

אין שום מגבלה ב-ZWAVE, מדובר בורה

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

@PCingAddict
·מדובר ב Ockel Sirius B black cherry. הייתי בפרוייקט מימון ההמונים שלהם ואחרי שקיבלתי אותו לא היה לי ממש מה לעשות איתו עד שהחלטתי להשתמש בו בתור בקר לבית חכם.

PCingAddict
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1565
שם מלא: יוסי

שליחה

Catskinner כתב:@PCingAddict
·מדובר ב Ockel Sirius B black cherry . הייתי בפרוייקט מימון ההמונים שלהם ואחרי שקיבלתי אותו לא היה לי ממש מה לעשות איתו עד שהחלטתי להשתמש בו בתור בקר לבית חכם.
...
תודה! נראה נחמד, אבל יקר... יש מיני PC עם מפרט דומה בכמעט חצי מחיר (מוצרים סינים).

חזור אל “בית חכם ובקרה”