הוט עסקים ממשק ניהול נתב fortinet

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
Lior98 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1457
שם מלא: ליאור אהרון
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #21 

mescaline כתב:
...
...
על השאלה השניה ענו לך אז אני ימדיך עם השניה

אתה לא צריך לפתוח פורטים גם בהיקויזן, אחרי שתסרוק את הברקוד עם האפליקציה של היקויזן יופיע לך המספר של הסרבר.
את המספר של הסרבר אתה שם בתכנה של היקויזן שאתה מתקין על המחשב המרוחק.

רצוי תמיד להתמש בתכנה שלהם ובטח שלא לפתוח את פורט 80 או בכלל להשתמש בהפניית פורטים.
...
אבל הייתי משתמש עד עכשיו בהתחברות דרך ip חיצוני קבוע ומעדיף לא לשנות את זה זה היה לי נוח ככה הדיבור עצמו הוא על הפורטים..

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4307
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 903 פעמים

שליחה #22 

חשבתי שכבר את כל התשובות לשאלות אלו הבנת כבר לפני יותר משנה ששאלת את אותן השאלות, רק עם שם משתמש אחר ושהוסבר לך בין היתר שלא מדובר רק על הפניית פורטים ושאת ההגדרות להתחברות לספק אתה יכול או לקבל מספק אינטרנט או מהנתב שכרגע מוגדר אצלך ולא יעבוד לך כלל נתב ללא הגדרות אלה.

https://www.hometheater.co.il/vt293666.html
https://www.hometheater.co.il/modules.p ... sc&start=0

Lior98 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #23 

@sys_admin
·
אז התלבטתי אם לעשות או לא בגלל ה ip החיצוני הקבוע אני מאמין שאין קשר בזה שאמרו לי על המהירות של 500/10 ל ip חיצוני קבוע כי אין לי בכלל שימוש במהירות הזאת כל המהירות שיש בעסק בשימוש זה נטו 10 מגה העלאה אני לא משתמש שם בכלל בהורדה ככה מאמין שזה סתם היה גימיק שלהם לדחוף לי תפורטינט בגלל זה אמרתי שבוע הזה לנסות לבטל תפורטינט אין שום הגדרות שאני צריך לעשות.. אין שם משתמש וסיסמא מהספק אינטרנט אין הגדרה מסויימת בשביל ה ip החיצוני כמו שאמרתם אז לא מאמין שיהיה בעיה רק הפורטים בלבד הם הנושא פה

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #24 

לא יודע למה החלטת שאין שום שם משתמש ושום סיסמה לצורך הגדרת חיבור WAN של הנתב, כי כבר לפני יותר משנה הסברתי לך שרוב החיבורים של FORTINET בהוט מוגדרים עם חייגן L2TP כברירת מחדל, לצורך קבלת IP קבוע מעל רשת DOCSIS של הוט. ורק באלה שביקשו את זה בפירוש מוגדרים כ MPLS .כמובן שלצורך זה אתה צריך את כל ההגדרות של חיבור WAN שמוגדרות לך כבר ב FORTINET. גם את זה כבר הסברתי לך ממש כאן לפני יותר משנה. מאז לא השתנה כלום.

Lior98 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #25 

@sys_admin
·

הטכנאי שם לא אמר לי שיש לי שם משתמש וסיסמא מהספק יש לי רעיון מה אעשה תגיד לי אם אפשרי יש תפורטינט בתור ראוטר ומודם הוטבוקס 3 בברידג אם אני אוציא את הפורטינט אשים בצד אהפוך תהוטבוקס 3 לנתב אנסה לבדוק אם יש לי חיבור תקין כללי באינטרנט אם כן ככה אדע שהכל בסדר מבחינת האינטרנט ואחרי זה אנסה לפתוח את הפורטים (את החיבור lan של ה dvr שמחובר לפורטינט אני אוציא ואעביר להוטבוקס 3 בשביל שיקבל ip פנימי ואנסה לפתוח את הפורטים בהוטבוקס 3 לפני שאוציא תחיבור lan מפורטינט אבדוק מה ה ip הפנימי שם כי צריך שהוא יישאר אותו הדבר למקרה שכל הסיפור לא יעבוד) אם נניח אסתבך עם ההוטבוקס ולא יהיה לי אפשרות גישה למצלמות מרחוק/אין אינטרנט פשוט אחזיר אותו לברידג מודם בלבד ואחבר מחדש לפורטינט ואת ה dvr לפורטינט מאמין שהכל יחזור לאותו הדבר בלי שינויים

אגב יש דרך לבדוק איזה סוג חיבור יש לי? בלי להיכנס לממשק משתמש של פורטינט? דרך תוכנה/אתר אינטרנט לדעת אם זה חיבור dhcp או חייגן l2tp?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #26 

אם לא תקבל חיבור אינטרנט עם נתב שלך במקום ה FORTINET או שתקבל כתובת אחרת ממה שיש לך היום אז זה סימן שיש לך חיבור עם חייגן.

Lior98 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #27 

@sys_admin
·

אוקיי אבל יש דרך לדעת לפני שאני מחליף ומשנה? אם אני נחובר לפורטינט יש דרך לדעת איזה סוג חיבור אני מקבל בלי להחליף לראוטר אחר ולדעת אם יש אינטרנט או לא

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #28 

כן, יש דרך, שגם אותה הסברתי כבר לך לני שנה, והיא להיכנס לממשק ניהול של FORTINET ולראות איך מוגדר שם החיבור.

Lior98 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #29 

@sys_admin
·

או שפשוט אקח תראוטר מהבית שלי להוטבוקס 3 המוגדר כמודם בעסק אחבר ובהגדרה של הנתב יש detect וזה יראה בשנייה איזה סוג החיבור 👍

MrHicUp
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1571
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #30 

לא הבנתי כלום מכול הדיון הזה....
באיזה דגם פורטינט מדובר?
האם אמורה להיות לך גישה אליו? האם יש לך פרטי גישה אליו?
ניתן עם כבל קונסול לאפס סיסמת admin.
אם הפורטי מחייג ותהיה לך גישה לניהול שלו, אז לא תהיה בעיה להסביר לך כיצד להגדיר חיבור בפורטים המבוקשים מהעולם לתוך הרשת הפנימית שלך.

Lior98 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #31 

@MrHicUp
·

דגם ספציפי לא ידוע לי הם לא נתנו לי תפרטים בכל מקרה זה נראה לי לא רלוונטי גם ככה כי הסיפור היה להיכנס לפורטינט בשביל לבדוק איזה פורטים פתוחים בשביל המצלמות dvr (לוודא איזה פורטים צריך בשביל שהצפייה מרחוק תהיה תקינה) ולבדוק איזה חיבור זה עם חייגן l2tp או dhcp בשביל בדיקת חייגן אני אקח תראוטר מהבית אחבר למודם הוטבוקס 3 שיש שם ובהגדרת חיבור בראוטר יש detect שזה יזהה תחיבור ככה אדע מראש איפה אני נמצא לגבי פורטים לפי מה שצילמתי ביום שישי ראיתי שיש פורט 80 ו server port 8000 אז נראה לי אלה 2 הפורטים שצריך בנוסף אפתח גם פורט 6036 כי זכור לי בעבר שזה גם היה פורט ל dvr אבל נראה לי החליפו אותו מאז... השבוע הזה אקפוץ לשם אראה איך להזיז עניינים מקרה גרוע ודברים משתבשים אני פשוט מחזיר תהוטבוקס למודם ומחבר אליו תפורטינט והכל יעבוד כמו שצריך כי בפורטינט אני לא נוגע מבחינת הגדרות

MrHicUp
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #32 

@Lior98
אם הפורטינט הוא הgateway שלך אז בו צריך לשנות את ההגדרות... לא הבנתי איך אין לך את הדגם, הפורטי לא אצלך? כתוב עליו.
לא מצליח להבין למה כול ההסתבכות.
לגבי פתיחת פורטים, כעיקרון יש הגדרות ברירת מחדל במכשירים וניתן גם לדבר עם מי שמכר והתקין לך את הציוד מצלמות.

Lior98 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #33 

MrHicUp כתב:@Lior98
אם הפורטינט הוא הgateway שלך אז בו צריך לשנות את ההגדרות... לא הבנתי איך אין לך את הדגם, הפורטי לא אצלך? כתוב עליו.
לא מצליח להבין למה כול ההסתבכות.
לגבי פתיחת פורטים, כעיקרון יש הגדרות ברירת מחדל במכשירים וניתן גם לדבר עם מי שמכר והתקין לך את הציוד מצלמות.
...
·כן אבל לא הבנת.
הפורטי אצלי אני פשוט לא שם זה עסק של אבא שלי שאני עובד אצלו ןעל הדרך מתעסק בדברים האלה כן הפורטינט הוא gateway אבל כל הסיפור בשרשור הזה זה שאני רוצה להעיף תפורטינט ולהישאר עם הוטבוקס 3 (שכרגע הוא מוגדר כמודם אני רוצה לבטל את ה bridge ולהפוך אותו לנתב לכל דבר) אז פשוט הייתי צריך לוודא את הפרטים כמו איזה פורטים פתוחים ואיזה חיבור מתבצע ב wan אבל כמו שאמרתי הבנתי מה לעשות לקחת ראוטר מהבית לשם לחבר להוטבוקס 3 שמוגדר כמודם לעשות detect ואז לראות את סוג החיבור ולגבי פורטים ב dvr כתוב תפורטים שצריך לפתוח לפי מה שראיתי זה 80 ו server port 8000 אם במקרה משהו לא עובד אני פשוט מחזיר תהוטבוקס 3 כמודם בלבד ומחבר לפורטינט כאילו שום דבר לא השתנה

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #34 

לגבי דגם של FORTINET, אז רוב הסיכויים שמדובר על משהוא בסגנון של fortigate 60d , כי זה מוצר הכי מוגבל ולא שמיש לכלום ובגלל זה דוחפים אותו ללקוחות SOHO, שלא מבינים את מה שהם מקבלים.

דרך אגב, בהוט נהוג גם לנעול בסיסמה את גישה לממשק ה CONSOLE , כך שהלקוח שלא מבין את מה שהוא עושה לא יוכל להרוס את ההגדרות של המכשיר.
נערך לאחרונה על ידי sys_admin ב 19/11/2018 16:21, נערך פעם 1 בסך הכל.

MrHicUp
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #35 

sys_admin כתב:לגבי דגם של FORTINET, אז רוב הסיכויים שמדובר על משהוא בסגנון של fortigate 60d , כי זה מוצר הכי מוגבל ולא שמיש לכלום ובגלל זה דוחפים אותו ללקוחות SOHO, שלא מבינים את מה שהם מקבלים.

דרך אגב, בהוט נהוג גם לנעול בסיסמה את גישה לממשק ה CONSOLE , כך שהלקוח לא מבין את מה שהוא עושה לא יוכל להרוס את ההגדרות של המכשיר.
...
למה לדעתך fortigate 60D הוא מוצר מוגבל? הוא יודע לקבל את הגרסאות האחרונות והוא מתאים למשרדים קטנים....
נכון, זה לא 100E ומעלה אבל מוצר נחמד.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #36 

MrHicUp כתב:
...
...
למה לדעתך fortigate 60D הוא מוצר מוגבל? הוא יודע לקבל את הגרסאות האחרונות והוא מתאים למשרדים קטנים....
נכון, זה לא 100E ומעלה אבל מוצר נחמד.
...
·

אני לא אתחיל לפרוס כאן את כל המגוון של שיקולים שמסתכמים בזה שהוא לא מתאים לא רק למשרדים קטנים, אלה גם לשימוש ביתי, אני רק אצרף כמה נתונים מהמפרט הטכני שלו שמסופק על ידי היצרן, שגם הנתונים האלה הם אופטימיים מאוד ביחס ליכולות האמתיות של המוצר, במיוחד, אם הוא מריץ גרסאות תוכנה חדשות ומעודכנות, שגם יותר מכבידות עליו ממה שהייה קיים לפני זה. גם כדאי לקחת בחשבון שהמספרים המגוחכים האלה של רוחב פס העלוב ולא מתאים כלל לשימושים שקיימים אחרי שנות התשעים, אותו רוחב פס של עשרות MBPS שהוא מספק אפשרי לקבל רק שרק אחד מהמנגנונים שלו פעיל. אם פעילים מספר מנגנונים אלו מדובר על רוחב פס של פחות מ 10MBPS, במקרה הטוב. גם, אם מופעלים מספר כללים במקביל, אז בכלל המוצר מתחיל להיתקע.
כך שכל מה שניתן להשתמש בו, זה רק כבנתב הכי פשוט, שמקביל לביצועים של כל נתב סיני רגיל, בכמה עשרות דולרים ותו לא.

MrYair
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3843
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 373 פעמים

שליחה #37 

Lior98 כתב:
...
...
·כן אבל לא הבנת.
הפורטי אצלי אני פשוט לא שם זה עסק של אבא שלי שאני עובד אצלו ןעל הדרך מתעסק בדברים האלה כן הפורטינט הוא gateway אבל כל הסיפור בשרשור הזה זה שאני רוצה להעיף תפורטינט ולהישאר עם הוטבוקס 3 (שכרגע הוא מוגדר כמודם אני רוצה לבטל את ה bridge ולהפוך אותו לנתב לכל דבר) אז פשוט הייתי צריך לוודא את הפרטים כמו איזה פורטים פתוחים ואיזה חיבור מתבצע ב wan אבל כמו שאמרתי הבנתי מה לעשות לקחת ראוטר מהבית לשם לחבר להוטבוקס 3 שמוגדר כמודם לעשות detect ואז לראות את סוג החיבור ולגבי פורטים ב dvr כתוב תפורטים שצריך לפתוח לפי מה שראיתי זה 80 ו server port 8000 אם במקרה משהו לא עובד אני פשוט מחזיר תהוטבוקס 3 כמודם בלבד ומחבר לפורטינט כאילו שום דבר לא השתנה
...
אתה רוצה לשים את ההוטבוקס 3 כי ראוטר עוד במשרד ??
שמע אתה אוהב ללכת על קרח דק
דבר ראשון במשרד כמו כל עסק אחר חייב שתהיה איזשהי הגנה על
האינטרנט של העסק,ההוטבוקס כמו כל ראוטר ביתי פשוט לא יתן לך
את אותה הגנה כמו שנותן לך ציוד SOHO נכון שהפורטינט הוא Zבל של מוצר
אבל עדין עדיף אותו מאשר הוטבוקס שמוגדר כי ראוטר

אם כבר תבקש שיחליפו לך לצ'קפוינט או שתבנה ראוטר משלך אם PFSENSE

ag43
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2224
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 184 פעמים

שליחה #38 

לא יודע לגבי הD אבל ה60E הוא צעצוע חמוד ביותר שמחזיק בכיף משרד קטן.

Lior98 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #39 

השרשור זולג למקומות לא רלוונטים עבורי וגם עבור אחרים תודה לכולם שעזרו ונתנו לי עצות לבדוק מראש מה אני אמור לעשות/לבדוק לפני ההחלפה עזרתם לי מאוד מאמין בשבוע הזה אהיה שם עם מחשב נייד וראוטר בנוסף מהבית בשביל לבדוק כל פיסה קטנה של מידע ולקוות שהכל יעבוד כמו שצריך אם אתקל בבעיות אמשיך לעדכן לבנתיים לא רואה סיבה להמשיך תדיון פה תודה.

Lior98 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #40 

אמרו פה שהחיבור של hik connect חוסך תפתיחת פורטים כי החיבור מתבצע דרך חשבון ענן בין הdvr לתוכנה שעל המחשב/סמארטפון שנכנסים לחשבון ענן ומוציאים משם תמידע השאלה שלי אם

זה חוסך גם פתיחת פורטים וגם ip חיצוני קבוע? זה אומר שאם אעשה תחיבור זה יחסוך לי את שניהם?

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”