אבל קיבלת כבר מספר פעמים את התשובה לשאלה זו.rannyz כתב:@Amir64
@Catskinner
אענה לשניכם גם יחד.
אני לא מחפש תשובה פילוסופית אלא אופרטיבית כדי להבין כמה חשוב סוג ההגברה ולכן אקשה עליכם בכוונה:
בהנחה שנבחרו (או שכבר קיימים) רמקולים מעולים ובהנחה שמבנה החדר הוא מצב נתון או שכבר טופל ובהנחה שמיקום הרמקולים אידאלי ובהנחה שכל שאר הפרמטרים הם זהים, האם יש להעדיף סוג הגברה מסויים על האחר?
ותמנעו מתשובה כמו "תלוי מה עדיף לך" כי אם הייתי יודע אז לא הייתי שואל. אני בסה"כ שואל לא בהתרסה חלילה, אלא כדי להחכים ממכם כי אני לא בקיא בתחום ההגברות.
אולי כעת אני יותר מובן....
אין שום דבר מבחינת האודיו המתקבל, שגורם להעדפה של הגברה A/B או D.
כמו שנאמר לך כמה פעמים, יצרן מכוון לכיוון אודיו מסויים, והוא מגיע לשם, לא משנה מה ההגברה.
יכול להיות שאישית תעדיף מגבר א' על פני מגבר ב', בכל האפשרויות הבאות של הגברות המוכללות בהם:
1. גם א' וגם ב' בעלי הגברה A/B
2. גם א' וגם ב' בעלי הגברה Class D
3. מגבר א' בעל הגברה A/B, ומגבר ב' בעל הגברה Class D.
4. מגבר א' בעל הגברה Class D, ומגבר ב' בעל הגברה A/B.
כשמדובר ברסיברים, ייתכן שתהיה לך העדפה להגברה Class D, אבל מהסיבה של צריכת החשמל הנמוכה יותר, ולא מהסיבה של איכות האודיו המתקבל.
כי שוב: סוג ההגברה, כשלעצמו, לא אומר שום דבר על איכות האודיו המתקבל בסוף.
לפני כמה שנים, כשהגברה דיגיטאלית הייתה בחיתולים במימוש ברסיברים, היא נשמעה לא טוב, לדעתי ולדעת רבים אחרים.
אבל מרגע שהיא השתפרה, ובוצעו ההתאמות הדרושות ע"י היצרן, התוצאה מגיעה לרמה גבוהה כזו, שאי אפשר להגיד שהגברה מסויימת עדיפה או נחותה, רק כי ההגברה היא כזו, ולא אחרת.
יש לך תשובה לשאלה למה רסיבר מהרמה הגבוהה ביותר של יצרן, נשמעת הרבה יותר טוב מרסיבר ברמת כניסה, למרות ששניהם בעלי הגברה class A/B?