עובר ל-E61

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
כליף פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 106
שם מלא: איתן כליף

שליחה

@ilanafri
·
אני חזק מאוד בכיוונו (במיוחד השחור ששמתי עליו עין מזמן)

ilanafri
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 429

שליחה

לגבי השחור הוא לא מופיע באתר אז צריך ליצור קשר עם החנות ולברר את זה.

כליף פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@ilanafri
·
מתנצל בפעם המיליון על החפירה,
אבל איך בודקים באתר שהמלצת עליו (ובכללי גם בשאר האתרים המומלצים) לגבי הורדת המע"מ?

ilanafri
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

כליף כתב:@ilanafri
·
מתנצל בפעם המיליון על החפירה,
אבל איך בודקים באתר שהמלצת עליו (ובכללי גם בשאר האתרים המומלצים) לגבי הורדת המע"מ?
...

באופן כללי בכל אתר שתקליד כתובת ישראלית בפרטי השילוח המע"מ יופחת מיד.

כליף פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@ilanafri
·
באספרסו קופי שופ זה מופחת, באחרים לא. מוזר

ilanafri
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

לגבי המכונה הספציפית של VBM, משום מה ב www.coffeeitalia.ie היא תהיה משמעותית זולה מבשאר האתרים , 250-300 יורו פער לטובתם . לא יודע למה ואולי נשמע חשוד אבל אני יכול להרגיע שהזמנתי משם ולא חסר לי כלום במכונה.

לא יודע לגבי האתר שציינת אבל בכל מקרה, אם באתר כלשהו אין לך זיכוי מע"מ במעמד ההזמנה לא הייתי טורח להזמין בגלל שלהתעסק עם החזרי מע"מ אח"כ זה כאב ראש לא קטן ותמיד יהיה מי שיגזור קופון על ההחזר שמגיע לך.

ברוב האתרים המוזכרים בפורום תראה זיכוי מע"מ במקום, דוגמא אלקארוס, איטליינקיציי'נאייד ועוד.

אז כמו שכתבתי, ה VBM אך ורק ב www.coffeeitalia.ie כדי שיצא אטרקטיבי.

בנוסף, אם תרשם לאתר עם כתובת ישראלית כל המוצרים יופיעו באתר ללא המע"מ.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 420

שליחה

@כליף
לא ראיתי שמישהו שאל אותך על מטחנה ואיזו מטחנה יש לך היום.
אבל ראיתי שהזכרת את הרוקי.
אם זה מה שיש לך או זה מה שאתה מתכוון לקנות, אני יכול להציע (למרות שבטוח שיקפצו עליי פה) שתשקיע את מירב התקציב שלך במטחנה.
דאבל בוילר, PID ועוד כל מיני גאדג'טים וקשקושים זה מאוד נחמד, מצלצל טוב וגם מקל על החיים ומייצר עקומת לימוד הרבה יותר קלה, אבל מבחינת הקפה שתקבל לעומת מה שמוציאה e61 עם מחליף חום בידיים של בריסטה מיומן ההבדלים יהיו בניואנסים.
אבל אם אתה הולך על דאבל בוילר ומתפשר על מטחנה משיקולי תקציב, לדעתי עם מטחנה כמו רוקי תקבל תוצאה בינונית ביום טוב.
מאוד קל ליפול במלכודת הזאת (וגם אני נפלתי בה לא פעם ולא פעמיים).
אבל דעתי היום אחרי הרבה שנים של ניסיון - קנה את המטחנה הכי טובה שאתה יכול ותתפשר על המכונה.
ההשפעה של מטחנה על התוצאה הסופית היא הרבה יותר קריטית משל המכונה.
כדי לתת לך פרופורציה, עם מטחנה כמו ה-niche ביחד עם מכונה כמו סילביה, תקבל תוצאה טובה משמעותית מאשר עם דאבל בוילר כלשהי ורוקי (זה יתבטא גם בפוטנציאל לקבל שוט מצויין ובעיקר בחזרתיות).

כליף פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@dubik
·
אני מסכים איתך יותר ממה שאתה חושב...
לא הייתי מתפשר על מכונה. זה משהו שאני רוצה כבר זמן רב ואני נורא רוצה מכונה שאני אהנה לתפעל אותה.
זרקתי את השם rocky כי ראיתי שמשתמשים בה בלא מעט סרטוני ביקורת של מכונות e61.
דווקא פה בפורום ראיתי את השם k3 לא מעט, ואני נוטה לכיוונה גם.

RuslanAbramov
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 745
שם מלא: Ruslan Abramov

שליחה

@כליף
·בעניין המטחנה הייתי ממליץ לך על אחת מהשלוש הבאות:
1. Niche לא השתמשתי בה אבל יש עליה ביקורות מעולות בין היתר גם מחברי הפורום- בעיקרון היא מיועדת לסינגל דוזינג משמע אתה שוקל לפני טחינה פולים מכניס וטוחן.
2. צ'יאדו e5p מטחנה יחסית מסיבית שעושה עבודה מעולה בטחינה, אני חייב לציין שאני אישית פחות מתחבר לסוג הזה של המטחנות כי א הן די בומבסטיות בעיני וב הן אוגרות לא מעט קפה. בכל מקרה אתה יכול לעשות איתה סינגל דוזינג או לעבוד עם טיימר.
3. סטה 270- גילוי נאות יש לי אחת כזאת ואני מאוד מרוצה, בדיעבד הייתי קונה את הדגם בלי המשקל כי אני פחות משתמש בפונקציה הזאת.

כולן אמורות לעלות סביב ה2000-2500 ש''ח וכעיקרון קשה לי להאמין שמישהו ירגיש הבדל מסיבי בטעם בין כל אחת מהשלוש.

לגבי המכונה, כמה קפה הפוך אתה שותה, כמה חשוב לך שהמכונה תעבוד בלי מיכל כלומר עם חיבור ישיר לרשת המים?
כל אחת מהחברות הגדולות מייצרות מכונות שהן די זהות. בשורה התחתונה זה מסתכם באם אתה אוהב את העיצוב שלהן.

dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@כליף
·
אני לא בטוח שהבנת את כוונתי עד הסוף, כי נראה לי שאתה עומד ליפול בדיוק ב"מלכודת" שדיברתי עליה.
ה-K3 מטחנה מצויינת ולא תשמע עליה מילה רעה.
יחד עם זאת, אם אני אקצין קצת את הדוגמה, אז בוא נגיד שהיה לך תקציב להשקיע במטחנת-על (מה שנקרא בחו"ל Titan Grinder) כדוגמת: K10 או HG-One או Monolith או אפילו ה-Pharos (הזוועתית לתפעול).
מטחנה כזאת בשילוב עם מכונה כמו סילביה היתה נותנת לך קפה יותר טוב מכל e61 עם K3.
עכשיו זה לא שמ-K3 משודכת ל-DB תקבל תוצאה רעה. ממש לא.
תקבל קפה מצויין.
אבל בהנחה שמה שחשוב לך הוא התוצאה בכוס ולא חזות המכונה או עקומת הלימוד, אז אם תיקח את ה-e61 הכי זולה ואת כל התקציב שנחסך תשקיע בשדרוג המטחנה, תקבל תוצאה עדיפה.
אם זה נראה לך מוגזם, תחפור קצת ב-Home-Barista ותסתכל כמה אנשים משלבים מטחנות כאלה אפילו עם סילביה, CC1 או לה-פאבוני ועוד מכונות הרבה יותר פשוטות.
זה נכון שיש גם כאלה עם GS/3 וסלייר עם מטחנות אימתניות, כי בסוף גם המכונה חשובה, אבל איכות המטחנה חשובה הרבה יותר.
מצד שני, אני לא מזלזל בנוחות התפעול.
אם זה חשוב לך, אז, כן, DB הרבה יותר פשוטה לתפעול ממכונת מחליף חום.
אבל רציתי לחדד את ה-trade-off.
כי אם באמת היית משקיע במטחנת על, לא היית מאמין כמה הוא גדול.

כליף פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@RuslanAbramov
·
קודם כל חשוב לי לציין ברגע של סחיות, שאני מבסוט פה על החבר'ה בפורום ממש .כיף למצוא עוד משוגעים לדבר, שמשקיעים זמן בהסברים טובים ומקיפים

אבדוק את ההמלצות שלך למטחנות, זה גם נושא חשוב לי

כליף פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@dubik
·
מה שכתבת קצת מרעיד את עולמי. ידעתי על חשיבותה האדירה של מטחנה טובה, אבל לא חשבתי שעד כדי כך. משהו בתפיסה שלי עוצר אותי מלהשקיע 3000 במטחנה, יש מצב שאני צריך לחקור עוד יותר לעומק

dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@כליף
· מה שאתה מתאר זה בדיוק המחסום הפסיכולוגי שגורם להרבה אנשים (ואני ביניהם) ליפול במלכודת הזאת.
אבל אתה יכול להתחיל כאן:
https://www.htcafe.co.il/vt307596.html
הביקורות של SCG די חובבניות בעיניי, אבל אם תחפור בהום-בריסטה תגלה דעות יותר רציניות ומבוססות בנושא הזה.

רק לחדד נקודה מסויימת, כמו במכונות, לא בהכרח עלות יקרה מתורגמת לעליה באיכות הטחינה. גם שם יש עלויות שנובעות מפי'צרים שקשורים בנוחות שימוש.
אבל כל אחת מהמטחנות שהמליץ לך RuslanAbramov תהיה עדיפה על ה-K3.
תחת הנחה שהתקציב שלך מוגבל ובכל זאת רצוי איזון מסויים בציוד, אז הייתי הולך על מטחנות בסדר גודל הזה, לפי העדפות השימוש שלך.
אופציה נוספת שהייתי שוקל ברצינות היא מטחנה יד שניה.
בקליבר הזה של מטחנות הבלאי הוא שולי ובניגוד למכונות, אין יותר מידי ממה לחשוש.
אז אולי תוכל עדיין לממש את החלום שלך על DB בלי לפרוץ את התקציב.

כליף פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@dubik
·
דוביק אתה קסם :) אני אכן בודק גם פה בפורום יד שנייה, עד כה נתקלתי רק ב-K3 שעדיין רלוונטית.
בכל מקרה, ממשיך לעקוב ומתכוונן לקראת רכישה כפולה בבלאק פריידיי (כתבתי הודעה בפורום, אם יש מעוניינים להצטרף)

dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@כליף
·
הנה אחת לדוגמה:
https://www.htcafe.co.il/vt312597.html
לדעתי יש עוד כאלה.
באותו מחיר תוכל גם לקנות סטה חדשה (הדגם עם הטיימר).
יש כמובן אופציות יקרות יותר אבל בתקציב שלך נראה לי שהאופציות האלה די הגיוניות מבחינת איזון של הסטאפ.
קח את הזמן לקרוא ולהתלבט כדי שתקבל החלטה שתתאים לצרכים ולציפיות שלך.

כליף פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@dubik
·
אםםםםםם כבר הזכרת את הסטה, מכיר אתר טוב שמוכר אותה? לא מצאתי מבין האתרים שאוהבים פה בפורום

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן

שליחה

דוביק, לא נתקלתי קודם בטענה ששמעבר מ-K3 ל-E5P ייתן קפיצה גדולה יותר מאשר מעבר מסיליביה ל-E61. יש לך לינק אולי לביקורת/השוואה בנושא?

באופן אישי לא הייתי קונה E5P כי אין לה טיימר או שקילה אוטומטית, אבל דשנו בנושא הזה בפורום בימים האחרונים, אז לא אחזור שוב על הטיעונים שלי. מציע למי ששוקל (pun not intended) לקנות E5P לחשוב טוב טוב אם מתאים לו לעשות סינגל דוזינג או לטחון לפי העין ולהתפשר על העקביות.

כליף פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@boren
·
היי בורן, אני חד משמעית רוצה דוסינג לפי העין, שוקל במשקל נפרד, ורוצה ללא דוסר.
אז...אם יש הצעות, כולי עין

dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@boren
· זה לא בדיוק מה שכתבתי.
כתבתי שמטחנה בסדר גודל של Monolith או HG-One או Helor Stance תיתן תוצאה יותר טובה אפילו עם סילביה לעומת K3 עם e61/DB.
לגבי ההבדל בין K3 ל-E5P, אז כתבתי שלדעתי ההבדל באיכות הטחינה בין השתיים יאפשר לקבל תוצאה עדיפה עם e61/HX לעומת K3 עם e61/DB (אבל במקביל זה יצריך גם טכניקה ולימוד יותר מעמיקים).
לטעמי התוצאה של הסטה עולה גם על e5P, אבל זה כבר נכנס לטריטוריות של סוג קפה, סכינים שונות וכו'.

dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@כליף
·תחפש את duismanncoffee שהמלצתי עליו בעבר.
הרבה אנשים קנו ממנו והיו מרוצים.
אולי יש היום אופציות עדיפות, אבל אני כבר לא עוקב.

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”