samsung smartThing hub VS VERA edge

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
mayeast
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1666

שליחה

מנסיוני עם VERA (ולמה EDGE ? זה דגם ישן )

התגובות איטיות - אולי בעיה של הפרוטוקול, אולי של VERA.
לעשות לדוגמא סצנה שאם מישהוא נכנס לאמבטיה, ידלק האור.. אתה יכול להספיק להתקלח לפני שהאור ידלק. (מבלי לעשות ASSOCIATION.. אלא סצנה).
הפיתוח שלהם מאוד מאוד מאוד איטי. אין אינטגרציה שלהם ל GOOGLE HOME ! יש מישהוא שכתב איזה אינטגרציה, לא בדקתי. יש אינטגרציה עם אלקסה.
הם מדברים כבר איזה שנה וחצי על בטה של IFTTT... לא סיימו אותה למרות הזמן הארוך מאוד !

ממשק המשתמש לאנדרואיד מאוד בעייתי. מאוד איטי.

PCingAddict
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1565
שם מלא: יוסי

שליחה

@Catskinner @דומיקון - אני יודע שהתמיכה היא ברמת המודול, התכוונתי לקונטרול (פקד, מה שמוצג על המסך) שלהבנתי לא קיים בורה.
תוכלו אולי להעלות צילום של הפקד?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019

שליחה

@mayeast
·תגובה איטית זה בטוח לא בגלל הפרוטוקול. שמעתי כבר שה vera לא מצטיינת במהירות ויש בעיות מדווחות על האטה כאשר יש הרבה אביזרים שהיא שולטת בהם.

דומיקון
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 886

שליחה

אני משתמש בפיליו "רגיל" לגמרי...
לינק-
https://www.domicon.co.il/product/%D7%9E%D7%95%D7%93%D7%95%D7%9C-%D7%AA%D7%A8%D7%99%D7%A1-%D7%A0%D7%A1%D7%AA%D7%A8-z-wave-roller-shutter-module-916mhz/

אין שום בעיות ביצועים, אני מנהל כיום כ ~100 רכיבים פחות או יותר בורה אחת
דומיקון - בית ישראלי חכם יותר
נציגי חברת Vera Control LTD בישראל
הפתרון המלא לבית חכם ישראלי בטכנולוגיית Z-Wave בתדר 916 MHz באישור משרד התקשורת ומכון התקנים
http://www.domicon.co.il/

mayeast
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1666

שליחה

Catskinner כתב:@mayeast
·תגובה איטית זה בטוח לא בגלל הפרוטוקול. שמעתי כבר שה vera לא מצטיינת במהירות ויש בעיות מדווחות על האטה כאשר יש הרבה אביזרים שהיא שולטת בהם.
...
·

אין לי בכלל הרבה אביזרים.
אולי 5 מפסקים כפולים, 1 RGBW, ו 1 ROLLER SHUTTER' ו גלאי תנועה

עשיתי סצנה של כיבוי האורות הראשיים והדלקת הלדים. לוקח לכל הסצנה לפעמים 20 שניות לסיים כיבוי של 4-6 מנורות והדלקה של 2.
ויש מלא דיווחים על איטיות

דומיקון
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

mayeast כתב:
...
...
·

אין לי בכלל הרבה אביזרים.
אולי 5 מפסקים כפולים, 1 RGBW, ו 1 ROLLER SHUTTER' ו גלאי תנועה

עשיתי סצנה של כיבוי האורות הראשיים והדלקת הלדים. לוקח לכל הסצנה לפעמים 20 שניות לסיים כיבוי של 4-6 מנורות והדלקה של 2.
ויש מלא דיווחים על איטיות
...
·
הי ,
ממש לא נשמע כיף לעבוד ככה
מצד שני - גם לא הגיוני... יש לי תרחישים של ניהול 10 רכיבים ויותר שמתסתיימים תוך 2\3 שניות .

אשמח לדבר עמך \ להתחבר אליך ולראות מה יכולה להיות הסיבה... ממש לא הגיוני.
אם תרצה שנבדוק ביחד מוזמן ליצור עמי קשר בפרטי אן דרך האתר דומיקון

אורי
הפתרון המלא לבית חכם ישראלי בטכנולוגיית Z-Wave בתדר 916 MHz באישור משרד התקשורת ומכון התקנים

yehudamm
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 78

שליחה

אז vera או ST? יש עוד דעות?

zvika77
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 169

שליחה

yehudamm כתב:אז vera או ST? יש עוד דעות?
...
החלטה קשה .
אני הולך על ST .
נקווה לטוב :-)

dotan_shai
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 235

שליחה

בחירה טובה 👍
יהיה מצויין אל תדאג
פורום משתמשי Smartthings בישראל
https://www.facebook.com/groups/SmartThingsUsersIsrael/

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

אוי ואבוי. כשאני שומע "אל תדאג" אני יודע שזה מגיע בחבילה עם "סמוך" ומהווה הקדמה להבטחה שהצ'ק כבר בדואר.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

zvika77
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 169

שליחה

Catskinner כתב:אוי ואבוי. כשאני שומע "אל תדאג" אני יודע שזה מגיע בחבילה עם "סמוך" ומהווה הקדמה להבטחה שהצ'ק כבר בדואר.
...
·יכול לנמק למה לא ST ?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

לא, הפוסט שלי היה יותר לכיוון ההומוריסטי וצריך היה להיות מובן כך. רק שקשה מאוד להעביר כוונות או רגשות דרך משפטים הכצובים בפורום.

אין לי דעה לא לכאן ולא לשם לגבי Smart Thing זה לא הפתרון שבו בחרתי אבל השיקולים והנימוקים שלי הם לא יישימים לגביך. אני בטוח שזה פתרון שעובד אגב.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

dotan_shai
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

צביקה, אם לא יעבוד לך. תמיד תוכל לשנות בקר למה שתרצה.
להרבה אנשים בעולם יש ST, וגם בארץ ישנם כאלה שמשתמשים בבקר זה, ובינתיים לרוב מרוצים. תתחיל להתחבר ותראה שלא תתאכזב. דבר איתי בפרטי במידה ותרצה סיוע כלשהו.

cafri
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1137

שליחה

Catskinner כתב:אוי ואבוי. כשאני שומע "אל תדאג" אני יודע שזה מגיע בחבילה עם "סמוך" ומהווה הקדמה להבטחה שהצ'ק כבר בדואר.
...
:lol:
נערך לאחרונה על ידי cafri ב 13/11/2018 15:27, נערך פעם 1 בסך הכל.
נסו למצוא תשובות לשאלות הקשורות לZ-Wave בשרשור הדביק שבראש הפורום
שתפו את הרעיונות שלכם בשרשור זה

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2568
שם מלא: Grappa

שליחה

@dotan_shai
@zvika77
·

כמשתמש וורה לא ממש מרוצה הייתי בסרט הזה והתיאשתי לאחר התקנה של מערכת שלמה זה לא פשוט להחליף בקר!
ניסיתי כמה פעמים להתחיל בתהליך וזה לא פשוט.
  • יש צורך לנתק את כל המודולים מהבקר הישן ולצמד אותם מחדש לבקר החדש כולל הגדרות הפרמטרים הפרטניות של כל מודול וכיולים מחדש.
  • צריך להכין רשימה של תרחישים ולייצר אותם בבקר החדש בהנחה שאפשר לממש לוגיקות מורכבות ובהנחה שמכרים את כל הטריקים של הבקר החדש.
  • יש לוודא שיש תמיכה בכל הפלאגים / מוצרים שהם לא ZWAVE בבקר החדש.
לגבי ה ST יש לי ניסיון מועט עם הבקר וקשה לי להגיד שיפתור את בעית התגובה האיטית בסצנות מרובות מודולי ZWAVE, באם אפשר להוכיח את זה אני עובר עכשיו עם כל הקושי הכרוך בכך.

דומיקון
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

הי
גילוי נאות: אני מניח שכולם מודעים לכך שהחברה שלי מייבאת את ורה ומשווקת את הבקר בישראל .

אני חייב להודות, למרות שאני מאוד אוהב את הבקר ואת הבית החכם שלנו, שיש כמה וכמה דברים שצריך לשפר בבקר... אם להיות אמיתי... (ממשק משתמש לדוגמא... אם אין סבלנות לחכות לשדרוג של הממשק הצפוי...)

ספציפית - על הדיון הזה - שני דברים יש לי להגיד

1. התרומה של הפורום פה צריכה להיות למשתמשים, סיוע בבעיות, ייעוץ, פתרון תקלות, שיתוף של ידע וכו'... הדיון הזה - לא תורם , או יותר נכון, לא ראיתי דיון משמעותי על יתרונות וחסרונות, או על בעיות פתרונן.
(עבודה ללא חיבור , התקנה של בית ללא רשת, תאימות למוצרים צד שלישי, גיבויים, תמיכה וכו'...)
אני מאוד משתדל שלא להפיץ מידע שיווקי עם אינטרסים, ולכן לא רציתי לקפוץ בראש עם עידוד לעבוד עם ורה.
אני מכבד את מי שאוהב את ה ST, להבנתי זה בקר טוב עם קהילה מפותחת, ואין לי טעם להוריד מערכו.

2. יש בפורום פה קהל "לא טיפוסי". בפורום פה - הקהל הוא של "סוכני השינוי", הגיקים שיכולים לקנות לבד ולהתקין לבד... זה שונה מאוד מקהל לקוחות ביתיים לא מתוחכמים, שצריכים שירות, תמיכה, התקנה, ואחריות.

מי שרוצה לבד , יכול לבחור ולהתנסות.

לקוח שרוצה לעבוד במסגרת החוק, עם אישורים, עם תקינה, עם שירות, עם אחריות - זה דיון אחר.

אנחנו בחרנו לגייר ולהביא לארץ את הורה, לאחר שהבנו שרוב מתשמשי הפורום פה בחרו בורה. זו הסיבה העקרית.

כיום - לאחר כשנה וחצי של שיווק בישראל, לאחר שצברנו נסיון - אני שמח להגיד שהבחירה היתה נכונה.
יש הרבה לקוחות שעובדים ומרוצים... לאורך זמן... וזה לא הלקוחות שמפרסמים פה שאלות בפורום.

רוב הלקוחות רוצים דברים יחסית פשוטים ביחס למה שאנחנו מנסים פה בפורום עם כל הממשקים, התקנות, סקריפטים, ניסויים של מוצרים חדשים וכו'... הלקוח הביתי הטיפוסי - לרוב רוצה דברים פשוטים כמו תריסים, תאורה ובוילר... לפעמים גם מזגנים או מדיה... וזה עובד יפה ויציב, אני מניח שזה עובד יפה ויציב גם על ה ST ...

אני יכול להגיד גם שאם המוצר ST היה מגוייר וחוקי לשיווק בישראל, אני מניח שהיינו מוכרים גם אותו באתר שלנו, שמוכר היום מוצרי בית חכם של כמה וכמה יצרים, לא רק VERA .

בקיצור - בואו נשמור על הייעוד של הפורום פה לעזור אחד לשני וללמוד עוד ולפתור בעיות...
מי שרוצה להתנסות ולשתף מנסיונו, נשמח מאוד ללמוד...

אורי

R-יק
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 518

שליחה

כמשתמש וורה וותיק (מעל 5 שנים), אני יכול להעיד על איטיות הממשק, איטיות אפליקציה, איטיות בפעולת סצנות עם כמה וכמה רכיבים/פעולות (לדוגמה, כיבוי 4-5 תאורות, הורדת התריסים וכו)

אני רואה שהדיון הזה כבר כמעט בן שנה ודובר על UI8 - עד היום לא ידוע לי על UI8 שיצא (רק מראה על משך זמן הפיתוח של החבר'ה בוורה)

אני מתחיל לפזול לכיוון SmartThings וקורא חוות דעת כאן בפורום ומחפש כל מידע שאני יכול על הבקר ועל המעבר...

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2568
שם מלא: Grappa

שליחה

@R-יק
·
מחיטוט עמוק בנושא משתמשים ותקים כמוך ובעלי ניסיון לא עוברים לעוד מערכת מסחרית ובוחרים ברוב המקרים לעבור לאחד מפתרונות הקוד הפתוח Home Assistant או openHAB.
שניהם כאב ראש לא קטן להבנה אבל מציעים מבחר ענק של ממשקים ואופציות מרהיבות ביכולתם.

חייב לציין שלאחר התנסות עמוקה עם 2 האופציות שמותקנות אצלי במקביל לVERA ועוד כמה אחרות בעבר, לדעתי VERA עשו עבודה מעולה בממשק שלהם וביכולות, והפתרון שלהם מתאים מאד למשתמש הפשוט שאין לו צורך בהתחכמויות מורכבות.

אולי אני מוטה בדעתי מכיוון שהתחלתי עם VERA וההיכרות שלי עם הגדרות הבית החכם התחילה שם (בדיוק כמו לגדול עם קוקה-קולה ביחס לפפסי).

R-יק
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 518

שליחה

@Grappa
·
תודה על ההתייחסות.

השתעשעתי קצת עם HA לפני תקופה מסויימת... בזמנו המערכת לא הייתה אפוייה מספיק. אולי אתן לה צ'אנס נוסף...

אני לא הולך להחליף את וורה כ"כ מהר, ולו בגלל עניין ההסרה של כל הרכיבים ממערכת הוורה והגדרה מחדש בST.

אשמח לשמוע התרשמויות של בעלי ST ו/או כאלו שעברו מוורה לST

תודה :)

dotan_shai
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אני עם ST, עוד מעט שנה וחצי ברציפות. לא היה לי ורה. עובד מ ע ו ל ה הכל מגיב מהר. חיבור פשוט של סנסורים של שיאומי, אוטומצית רבות ומגוונות. אין ניתוקים ב כ ל ל . DH לכל דבר שקיים !! כולל שלי, סונוף הפופולריים , לא צריך בכלל להתעסק עם קוד תוכנה (בניגוד ל HA) אופציה לתרחישים מסובכים מאוד דרך WebCore (אין לי ניסיון עם זה אבל יש תמיכה אדירה בפורום הגלובלי). תמיכה בצ'ט דרך ST אנגליה. דבר יחידי שקצת מעצבן זה הצימוד של זד וייב שצריך לעשות ליד ההאב ורק אח"כ להרכיב במקום.

קיצר, ממליץ ביותר.... כמובן שכל אחד לפי שיקול דעתו....

חזור אל “בית חכם ובקרה”