ביטול עמעום בסמסונג NU8000

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
Vyper
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 25

שליחה

בגלל זה לא מתקרבים אלהם אלא רוכשים LG....

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20197
שם מלא: ארתור ליברמן

Re: עדכון לגבי תקלת העמעום בטלוויזיות NU8000

שליחה

@surfer1
·
עמעום מקומי זה פיצ'ר של הטלוויזיה. סמסונג החליטו לא לאפשר לבטל את זה לחלוטין.
זו לא תקלה, ואין לאל' פרו או לאף אחד אחר משהו שהוא יכול לעשות בקשר לזה, אז אני לא כל כך מבין מה אתה רוצה מהטכנאי.
הפתרון היחיד הוא מעבר ל-OLED או לפחות למסך עם FALD. או כמובן בכיוון ההפוך, למסך שאין בו עמעום מקומי בכלל.

@Vyper
.
שטויות במיץ, כרגיל. ל-LG טלוויזיות LCD עם פאנל IPS, שבו תופעת ההילות גרועה פי כמה וכמה ממסכים עם פאנל VA.
אוסיף רק, שעם טלוויזיות בעלות FALD זה פחות גרוע, אבל ל-LG רק שני הדגמים הכי גבוהים מוצעים עם הפיצ'ר הזה, ובמחיר שלהם כבר עדיף להוסיף קצת ולקחת OLED.

surfer1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 181

שליחה

TheCoolest כתב:@surfer1
·
עמעום מקומי זה פיצ'ר של הטלוויזיה. סמסונג החליטו לא לאפשר לבטל את זה לחלוטין.
זו לא תקלה, ואין לאל' פרו או לאף אחד אחר משהו שהוא יכול לעשות בקשר לזה, אז אני לא כל כך מבין מה אתה רוצה מהטכנאי.
הפתרון היחיד הוא מעבר ל-OLED או לפחות למסך עם FALD. או כמובן בכיוון ההפוך, למסך שאין בו עמעום מקומי בכלל.
...
באמת יופי! בוא נמכור/נקנה רק OLED וזהו, או OLED או כלום. איזה מין שוק זה בלי תחרות?

אמנם לא רלוונטי לשרשור הזה, אבל לדיעתך גם אם היה באותו מחיר לא הייתי קונה את המכונת צריבות הזאת שנקראת OLED, ביותר מחנות אחת הראתי למוכר את הצריבות, אחד שיחק אותה פעם ראשונה נתקל ומוכר השני היה הגון להגיד אני יודע.

דבר שני לא אמרתי שזו תקלה, אמרתי בעיה ואם סמסונג לקחו החלטה שגויה לאי ביטול עמעום אז שיעמדו מאחורי השגיאה וייתנו פתרון, עדכון קושחה, לא יודע מה, אבל שיהיה פתרון!

דבר שלישי, לא אמרתי דבר נגד הטכנאי רק ציינתי עובדות, והן:
1. הוא והבוס שלו זרקו את האשמה על נטפליקס
2. עזב אותי בלי תשובה ובלי פתרון.

אז אתה מציע לי עכשיו שאשקיע עוד 5-6 אלף שקל לטלוויזיה נוספת? ומה אעשה עם הסמסונג בדיוק? קצת הגיון.
·

BARBIE
טרול
טרול
תגובות: 858

שליחה

surfer1 כתב:
...
...
באמת יופי! בוא נמכור/נקנה רק OLED וזהו, או OLED או כלום. איזה מין שוק זה בלי תחרות?

אמנם לא רלוונטי לשרשור הזה, אבל לדיעתך גם אם היה באותו מחיר לא הייתי קונה את המכונת צריבות הזאת שנקראת OLED, ביותר מחנות אחת הראתי למוכר את הצריבות, אחד שיחק אותה פעם ראשונה נתקל ומוכר השני היה הגון להגיד אני יודע.

דבר שני לא אמרתי שזו תקלה, אמרתי בעיה ואם סמסונג לקחו החלטה שגויה לאי ביטול עמעום אז שיעמדו מאחורי השגיאה וייתנו פתרון, עדכון קושחה, לא יודע מה, אבל שיהיה פתרון!

דבר שלישי, לא אמרתי דבר נגד הטכנאי רק ציינתי עובדות, והן:
1. הוא והבוס שלו זרקו את האשמה על נטפליקס
2. עזב אותי בלי תשובה ובלי פתרון.

אז אתה מציע לי עכשיו שאשקיע עוד 5-6 אלף שקל לטלוויזיה נוספת? ומה אעשה עם הסמסונג בדיוק? קצת הגיון.
·
...
·

אל תזרוק. תמכור ותרכוש סוני F9005 שהיא גם עם FALD וגם יש אפשרות לכבות את ה FALD לחלוטין אם רוצים. מסיבה זאת יש פורומים ואינטרנט וסקירות בכדי שאנשים יקראו על המוצר לפני שהם רוכשים. המסך שלך נועד למי שמראש מוגבל בתקציב ולכן מוכן להתפשר. אם העמעום הזה מפריע לך, אז זה לא המסך עבורך וההית צריך ללכת על משהו יותר מתקדם. היות ואכן אולד זה טכנלוגיה בעייתית בגלל צבירות וצריבות, אז רק LED FALD כמו השוני שציינתי. ה 55 היום עולה 7000 שח. מאמין עד BLACK FRIDAY יהיה אפשר למצוא אותה בפחות מזה...

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

@surfer1
·
טוב על המקצועיות שלהם יש לנו כבר מספיק סיפורים, למרות שלשמוע נסיון של אנשים נוספים אף פעם לא מזיק.
פשוט מקריאה של הפוסט שלך, עלתה בי ההרגשה שאתה מצפה לקבל מהם פתרון שפשוט לא קיים.

בנוגע לצריבות ב-OLED, זה בהחלט משהו שיכול לקרות, ללא ספק. אפילו יש כמה פוסטים בנושא בפורום OLED. אבל צריך לקחת את כל סיפורי האימה האלה בפרופורציות, ולדעת בדיוק למה אתה נכנס. לרוב האנשים כאן שמתמשים בשכל ישר, אין צריבות לאחר המון שעות עבודה\צפייה\משחק בטלוויזיות OLED. הכל עניין של פשרה: האם לקבל איכות תמונה מקסימלית עם כמה חסרונות בהם צריך להתחשב, או לקבל איכות תמונה פחות טובה, אך עם זאת לא לחשוב בכלל האם המסך נשאר דלוק על Pause באיזה סרט או סדרה. OLED לא מתאים לכולם, אבל הוא גם ממש לא "מכונת צריבות". המסכים המוצגים בחנויות הם לא מדד מאחר והם מריצים לופ קבוע במצב VIVID כל היום (ואלי גם כל הלילה), אז ברור שיהיו צריבות.

ובהחלט יש תחרות בשוק ויש מגוון אפשרויות:
  • יש לך אפשרות לקנות מסך סמסונג מדגם נמוך יותר בלי הפיצ'ר.
  • יש לך אפשרות לקנות מסך סוני עם FALD.
  • יש לך אפשרות ללמוד לחיות עם זה, בגלל שזה המסך שבחרת וככה הוא. וכך גם בהרבה מהמסכים המתקדמים יותר של חברות מתחרות.
  • יש לך אפשרות להשאר עם סמסונג ולשדרג לדגם בכיר עם FALD.

rannyz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 552

שליחה

BARBIE כתב:הבעיה הנקראת עמעום גלובאלי קיימת בכל הסמסונגים פרט לסדרה 9 שבה קיים עמעום מקומי מצויין ולכן אין צורך בעמעום הגלובאלי הזה.
...
האם בסדרה 9 אתה מתכוון גם לסדרה של 9x000 י?

@surfer1
מכיוון שיש פה הרבה חבר'ה עם המסך הזה ובכלל מסכים של סמסונג עם LD בלי בעיה כה חמורה כפי שאתה מתאר, אז הייתי בודק אם הבעיה היא לא נקודתית עם המקור או הסדרה שבה צפית.
יכול להיות שהסדרה לא מקודדת טוב (למשל כהה מדי) ואז ה"פענוח" של המסך לא יודע להתמודד עם המקור כמו שצריך ואתה מקבל את התופעה שתארת.

surfer1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@rannyz
·
הייתי מעלה סרטון דוגמא אם הייתי יודע איך...הכי קטן שהצלחתי יצא לי זה 17 מגה

surfer1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@rannyz
·
נראה לי שהצלחתי להעלות אותו לאן שהוא, רואים ?

https://files.fm/u/vd4ss2bp

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

תנסה יוטיוב או גוגל דרייב.

rannyz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

@surfer1
·ראיתי. הבעיה אכן חמורה.
האם זה קורה לך עם סדרות אחרות או מקור אחר שמחובר למסך?

surfer1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

rannyz כתב:@surfer1
·ראיתי. הבעיה אכן חמורה.
האם זה קורה לך עם סדרות אחרות או מקור אחר שמחובר למסך?
...
·
בנתיים בנטפליקס, הבחנתי בעיקר בסצנות חשוכות כאלה כמו באוזרק ובתמימים ובסרט 22 ביולי
בקיצור הסגנון שאני אוהב, מתח, דרמה, מציאות. בסרט אקשן ופיצוצים זה לא יקרה

surfer1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@BARBIE
·
@TheCoolest
·

לחברים שהציעו לי למכור או לשדרג
זה אמנם בעברית, אבל אני לא מצליח להבין את ההגיון מאחורי זה.
למכור למי, איפה, בכמה בדיוק? אני לא בדיוק דילר
לשדרג? מה זה אנטי וירוס?

באמת שלא הבנתי

BARBIE
טרול
טרול

שליחה

surfer1 כתב:@BARBIE
·
@TheCoolest
·

לחברים שהציעו לי למכור או לשדרג
זה אמנם בעברית, אבל אני לא מצליח להבין את ההגיון מאחורי זה.
למכור למי, איפה, בכמה בדיוק? אני לא בדיוק דילר
לשדרג? מה זה אנטי וירוס?

באמת שלא הבנתי
...
·

מה לא ברור? רכשת מסך מבלי ללמוד עליו יותר ונדפקת. למכור הכוונה לפרסם אותו כאן בלוחות. אתה יכול למכור במחיר הזול ביותר שהוא נמכר ב ZAP מינוס 30%. לאחר שתמכור, תוכל להוסיף כסף ולשדרג למסך שלא סובל מהתופעה הזאת שמפריע לך. אין פתרון אחר, לפחות לא בישראל. אם ההית חי בארצות הברית, אז ההית יכול לארוז אותו חזרה ולזרוק אותו בחנות שממנו נרכש ולקבל החזר מלא. בארץ רכשת - נדפקת. התופעה היא לא תקלה, אלא מגרעה של המסך הזה. לא משנה כמה תבלבלב במוח לשירות (הגרוע) של סמסונג בארץ, או למכר בחנות, אתה לא תהיה זכאי למסך אחר. כמובן אתה יכול פשוט להתרגל לתופעה, או לשפר את האנגלית ואז לא תזדקק לתרגום בנטפליקס וזה יפחית את התופעה משמעותית...

בהצלחה

rannyz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

@surfer1
·תבדוק בקשה אם ממקור אחר (הוט, יס, מחשב, DVD וכו') בסדרות חשוכות זה גם קורה.
האם הסדרות הללו שאתה מדבר עליהם מקודדות במשהו מיוחד (HDR, Dolby Vision)?
יש בנטפליקס הגדרות הקשורות לsteaming playback. האם ניסית לשחק שם עם ההגדרות?

וחברים, לומר לבחור למכור את המסך וכי "אבוד" לו זה לא ממש פיתרון. בואו וננסה לעזור לו. לי אישית קשה לחשוב שמהנדסי סמסונג כאלו מטומטמים והם עשו מסכים כאלו מחורבנים. ברור שיש בעיה עם הlocal dimming אבל היא לא אמורה להיות כזו חריפה עד כדי כך שלא ניתן לצפות במסך. לי יש הרגשה ש'חריפות' הבעיה קשורה בצורה כלשהיא לנטפליקס.

yanking
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 111

שליחה

ולי יש הרגשה שהמסך הספציפי תקול, הצעד הראשון זה להוריד את הפרק לא דרך נטפליקס ולראות אם זה עדיין קורה, ולנסות עם הכתוביות ובלעדיהם

BARBIE
טרול
טרול

שליחה

המסך לא תקול!! אני במקרה בדקתי את זה בחנות ואכן בזמן הופעת התרגום כל המסך מתבהר וכשהתרגום נעלם, המסך משחיר! גם בסוני שלי משנת 2015 יש את זה אם אני שם את אפקט ה LD על מקסימום. אבל בסוני ניתן לבטל אותו כליל. לא כולם רגישים לזה, אבל זה קיים. בסמסונג החליטו שהאפקט תמיד תורם לתמונה ולכן לא מצאו לנכון לאפשר למשתמש לבטל אותו לגמרי. יש על זה דיון בפורום AVS ושם הרבה ירדו מהמסכים הללו בגלל הבעיה הזאת. זה לא קורה בסדרה 9 של סמסונג אגב, רק בסדרות הבינוניות. הפער בין סוני F9005 לסמסונג כרגע לא כזה גדול. למשל גודל 55 ה Q7FN עולה 6000 שח כאשר הסוני F9005 עולה 7000 שח ומדובר בשני דגמים מקבילים אבל הבדלי איכות של שמיים וארץ... ללא ספק שווה את ההפרש. הבעיה שכאן בכלל מדובר במסך דל תקציב מסדרת ה NU שעולה 4000 שח ל 55 אינטש... לפני שרוכשים מסך כדאי לקרוא תגובות רבות בפורומים וגם ללכת לבדוק אותו בחנות מתמחה...

yanking
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 111

שליחה

לפי הפורום זה נראה שזה המסך הכי נמכר/פופולארי השנה בארץ
האם לעוד מישהו פה בפורום יש את הבעיה הזאת?
אולי מי שיש לו את אותה טלוויזיה ינסה לראות את הקטע הספציפי הזה ולראות אם גם אצלו זה קורה

shay820
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2116

שליחה

ברשותי את הדגם הזה, 65 אינץ
אין לי בעיה כזו.

bsiz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 152

שליחה

גם אצלי יש את הדגם ולא הבחנתי בזה כלל, להפך הצפיה בנטפליקס מהטלוויזיה זה אחד הדברים החזקים בה, להבדיל לספורט המשודר מהפרטנר היה לא משהו אבל גם את זה אני קרוב מאוד להגיע לאיכות מעולה.
אולי תכתוב לנו בדיוק איזה סדרה ופרק זה קורה לך באופו מובהק וגם נבדוק.

breeze
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 107

שליחה

התופעה מוכרת ובולטת בעיקר בתוכן HDR עם כתוביות.
במקרה זה הבהירות של הכתוביות מוגדרת על מקסימום (לבן מוחלט), וכאשר הן מופיעות על רקע חשוך מנגנון ה local dimming נכנס לפעולה ומפצה בהעלאת הבהירות הכללית (כאמור לא ניתן לביטול אבל תוודא שנמצא במצב LOW).
זה קיים גם אצלי בדגם MU9000.
למיטב ידיעתי בנטפליקס יש אופציה לשנות את צבע הכתוביות - שווה בדיקה.

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”