·GalKar כתב:אני רק לא סגור על איך אני מגדיר בראוטר (C7) שימשיך לשרשר את החיבור לפייבר בטווח כתובות אחר מאשר הכתובות שהוא עצמו מחלק....
כמו שאמרתי קודם אתה משנה את החיבור להוטבוקס שיכנס פיזית לפורט WAN ב-C7 ומגדיר ל-C7 כתובת WAN סטטית כך:

ב-IP address תגדיר כתובת מהרשת של הוט שלא תפוסה, נגיד 192.168.1.254 בהנחה שהיא לא תפוסה ולא בטווח של ה-DHCP.
ב-subnet mask תשם 255.255.255.0.
ב-default gateway תשם את הכתובת של הפייברבוקס/הוטבוקס (192.168.1.1 אני משאר). זה מה שמגדיר לראוטר לצאת לאינטרנט דרך הציוד של הוט.
ב-DNSים עדיף להשתמש ב-DNSים של google/cloudfare (נגיד 8.8.8.8 בשביל ה-primary ו-1.1.1.1 ב-secondary).
(ראה גם את שאר הדברים שכתבתי בהודעה הקודמת, כמו לדוגמא DMZ עם אתה מעוניין לפתוח פורטים)
·GalKar כתב: כן יש לי שימוש בMoca אחת לטובת טלויזיה בחדר שינה (ואני צריך שם אינטרנט יציב בשביל נטפליקס). מה שכן בכל מקרה בטלויזיה כן יש לי אפשרות לבקש כתובת IP ספציפית ככה שלכאורה אין עם זה בעיה....
שם לב שכל דבר שלא "מאחורי" הראוטר הפרטי (ובפרט כל דבר מאחורי ה-moca) לא יוכל להתחבר למכשירים ברשת הפרטית: לדוגמא אם יש לך שרת plex ברשת הפרטית ואתה רוצה להתחבר אליו מהטלויזיה זה לא יעבוד כי השרת plex מאחורי הראוטר הפרטי והטלויזיה לא (כי היא מאחורי ה-moca).
דרך אגב הכיוון ההפוך כן אמור לעבוד - לא כזה רלוונטי לטלוויזיה אבל אם נגיד יש לך שרת שקר כלשהו מחובר ישירות לציוד של הוט (לא מאחורי הראוטר הפרטי) כן אמור להיות אפשרי לגשת אליו מתוך הרשת הפרטית.
כל עוד שזה מקובל עליך אין בעיה להמשיך להשתמש ב-moca של הוט בשביל מכשירים שישארו מחוץ לרשת הפרטית.