האם אתם מאזינים לסרטים בעוצמת רפרנס (0db)?
-
yonyz
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1904
@eliad2
·
אני מאוד מרוצה מהתמונה והסאונד ביס פלאנט ראשון לציון. חוץ מזה שאין על האווירה של קולנוע, לא משנה איזו מערכת תהיה לי בבית.
·
אני מאוד מרוצה מהתמונה והסאונד ביס פלאנט ראשון לציון. חוץ מזה שאין על האווירה של קולנוע, לא משנה איזו מערכת תהיה לי בבית.
- itay123
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7446
·yonyz כתב:@eliad2
·
אני מאוד מרוצה מהתמונה והסאונד ביס פלאנט ראשון לציון. חוץ מזה שאין על האווירה של קולנוע, לא משנה איזו מערכת תהיה לי בבית....
+1
- genvirt
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1495
+1 too

חג שמח!!
חג שמח!!
Heavy Metal Is The Law
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10924
הכי גבוה, אתה מתכוון.lion77 כתב:הכי נמוך ששמעתי היה -17 נדמה לי, אבל בד"כ 21-25 תלוי בסרט גם......
המספרים במינוס.
17dB- זה ווליום גבוה יותר מווליום 21dB-.
גם במספרים ממשיים, 17->21-
- BUGY
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
יש לי גישה של "לשבת על הסלידים", משהו מימים של לשבת באירועים...אז אני אוהב לעלות את הווליאום בקטעים חלשים, בקטעי מעבר אשר יוצרים את המתח, עד הסוף. לרוב אני מביא את הרסיבר כמעט למקסימום, לכ10+, בערך ברמת רפרנס של THX.
אבל לרוב בסרטים טובים, עם פס קול נורמלאי ולא צורם, כמו ברובוטריקים, אשר מכוון למתשמש עם מערכת אמיתי ולא רמקולים של מסך או סנאוד בר, שם אני על רפרנס רוב הסרט, (0). בסרטי לא-אקשן אני הרבה פחות מזה, רק הסאב קצת מודגש וזה נותן אפקט של ווליאום מוגבר.
זה שרשור מעולה, מפה ניתן לראות את רוב המחלוק של חלק מחברי הפורום, העניין הזה של עוצמה מאוד חשוב בכל המלצה ובכל עצה כי יש הבדל עצום בציוד הנדרש לספק רמת רפרנס מול עוצמה של רמקול פלפון. זה גם מסביר למה לאחד סאב של מורל "מפציץ את הבית" ולאחר PB16 לא מספיק. בגלל זה חשוב להבין מי האדם שמולך...
אבל לרוב בסרטים טובים, עם פס קול נורמלאי ולא צורם, כמו ברובוטריקים, אשר מכוון למתשמש עם מערכת אמיתי ולא רמקולים של מסך או סנאוד בר, שם אני על רפרנס רוב הסרט, (0). בסרטי לא-אקשן אני הרבה פחות מזה, רק הסאב קצת מודגש וזה נותן אפקט של ווליאום מוגבר.
זה שרשור מעולה, מפה ניתן לראות את רוב המחלוק של חלק מחברי הפורום, העניין הזה של עוצמה מאוד חשוב בכל המלצה ובכל עצה כי יש הבדל עצום בציוד הנדרש לספק רמת רפרנס מול עוצמה של רמקול פלפון. זה גם מסביר למה לאחד סאב של מורל "מפציץ את הבית" ולאחר PB16 לא מספיק. בגלל זה חשוב להבין מי האדם שמולך...
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- Amir64
-
- גורו

C לא מודד רק תדרים נמוכים.
הוא מודד גם תדרים נמוכים, ש- A חותך החוצה.
הווליום שאתה מודד ב- C הוא הווליום הכללי של כל תדרי השמע במיקום המודד.
הווליום שאתה מודד ב- C הוא הווליום הכללי של כל תדרי השמע במיקום המודד.
- Amir64
-
- גורו

@BUGY
שאלה...
האם בווליום כזה, אתה היחיד שצופה ומאזין, או שיש עוד אנשים אתך, וגם הם לא סובלים מכאב אוזניים?
זה ווליום שהוא בתחום פגיעה וודאית ביכולת השמיעה, לכיוון חירשות.
ממה שאני זוכר, חשיפה ל- SPL כזה למשך דקה אחת, כבר מתחילה לגרום לנזק קבוע ליכולת השמיעה.
נ.ב.
בהנחה שהמודד הזה מדוייק
שאלה...
האם בווליום כזה, אתה היחיד שצופה ומאזין, או שיש עוד אנשים אתך, וגם הם לא סובלים מכאב אוזניים?
ממה שאני זוכר, חשיפה ל- SPL כזה למשך דקה אחת, כבר מתחילה לגרום לנזק קבוע ליכולת השמיעה.
נ.ב.
בהנחה שהמודד הזה מדוייק
- BUGY
-
- חבר מכור קשה

·זה נכון אבל זה לא מדוייק, A לא חותך כלום, זה עניין של סאונד מוחלט מול סאונד נתפס, בA יש התחשבות ברגישות שלנו לתדרי קיצון וזה נותן לך את העוצמה של סאונד כפי שאנחנו מפענחים אותה ולא כפי שמקבלים אותה. גם ל-C יש לו עקומה אבל הרבה יותר עדינה לכיוון התדרים הנמוכים ואילו בתדרים הגבוהים הוא כן מתערב. אבל זה לא משנה, כי כבר יש כמה מחקרים אשר מראים שכל האלגוריטמים הללו לא מדוייקים ויש עקומות חדשות וצריך לעדכן את הסטנדרט, ISO, ולשנות את כל המכשירים שבעולם...אאא...לא בקרוב...אז אני ממשיך למדוד הכל בCAmir64 כתב:C לא מודד רק תדרים נמוכים.
הווליום שאתה מודד ב- C הוא הווליום הכללי של כל תדרי השמע במיקום המודד....
- eliad2
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 942
האווירה זה הרכיב הכי חשוב בקולנוע, וגם בבית עד כמה שאפשר.yonyz כתב:@eliad2
·
אני מאוד מרוצה מהתמונה והסאונד ביס פלאנט ראשון לציון. חוץ מזה שאין על האווירה של קולנוע, לא משנה איזו מערכת תהיה לי בבית....
אבל למרות שלאורך השנים המערכות שלי השתפרו עדיין הערכתי את הסאונד בקולנוע, הרי החוויות שלנו בביתי קולנוע הן אלה שהכניסו אותנו לתחביב הזה מלכתיכילה והם הרפרנס הראשוני שלנו.אבל אתמול (ביס פלנט בראשון) לא מצאתי כבר הרבה מה להעריך בסאונד.
- BUGY
-
- חבר מכור קשה

·תראה, אני לבד, אבל יש לי לפעמים מבקרים ואני מעביר אותם בדרך הזאת וכולם יוצאים עם הלסת למתה ואף אחד לא מתלונן על הרעש או על כאבים.Amir64 כתב:@BUGY
שאלה...
נ.ב.
בהנחה שהמודד הזה מדוייק...
המודד הזה מדוייק.
צריכים להפסיק אם הסטיגמות הלא קשורות הללו של סאונד גבוהה בסרט יהרוס לך את השמיע תוך דקה. מאיפה זה מגיע?
רוב אנשים בפורום הזה כבר לא בשיא הכושר בכל הנוגע ליכולת שמיעה, לכו תבדקו, אתם תגלו:
1: השמיעה שלכם כבר לא משהו. ממש לא.
2: היא ממשיכה לרדת גם כשאתם שמים אטמים כל היום ולא נחשפים לסאונד בכלל.
איך, מה, למה?
פשוט. חלק גדול מהאנשים בארץ שירתו בצבא, נחשפו לסאונד עוצמתי כך שכבר אין להם את הרגישות לפרטים הממש קטנים ורוב התדרים מעל 16 הרץ כבר לא שם. מספיק לפלוט כדור אחד בלי אטמים וזהו, הסיפור נגמר.
אבל גם לא צריך לצאת למלחמות כדי לגרום נזק, מספיק ללכת לחתונה אחת בא הכלה השיכורה מפילה את המיקרופון כשהמגבר על מקסימום ואתם במיקום לא טוב. מספיק לקבל צפירה טובה של אוטובוס או שניתן לקבל נזק מצטבר בעבודה בלי לשים לב בכלל כי חושבים שהסאונד לא כזה חזק. אז הוא כן, אבל רק במצטבר.
וגם אם לא היה ולא קרה אחד מכל אלה או ממאות סיפורים אחרים ואתם כל הזמן עם אטמים כפולים ושמים שמן נחשים ישר לתוך האוזניים, גם אז הגיל יעשה את שלו. עדיין מאבדים את 16 הרץ ומעל בגיל מסויים, השמיעה נפגעת עם הגיל בלי קשר לשימוש.
אז אני לא מבין למה אתה ממתין, לך תהנה. תפסיק לחשוב שאתה שומר את השמיע שלך. כי היא הולך לאיבוד לא משנה מה תעשה.
רק תיקון קטן, לא, אני לרוב לא לבד, כל השכונה איתי
- istarmini
-
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17940
·yonyz כתב:@eliad2
·
איזו אוירה בדיוק?
לא היה פעם אחת שהלכתי לסרט בבית קולנוע ולא חזרתי בשגעון . כל פעם אבל כל פעם התישבו לידי מכרסמי הפופקורן למניהם פשוט אסון לא ניתן להנות מכלום ,שאוכלים לך באוזן פופקורן ומצחקקים בין החברים וצועקים ו....... ועדין לא דיברנו על איכות התמונה והסאונד הגרועים (חוץ מ IMAX).
- Rainbow
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 422
·ויש כמובן את מרשרשי שקיות הבמבה והתפוציפס.istarmini כתב:·......
איזו אוירה בדיוק?
לא היה פעם אחת שהלכתי לסרט בבית קולנוע ולא חזרתי בשגעון . כל פעם אבל כל פעם התישבו לידי מכרסמי הפופקורן למניהם פשוט אסון לא ניתן להנות מכלום ,שאוכלים לך באוזן פופקורן ומצחקקים בין החברים וצועקים ו....... ועדין לא דיברנו על איכות התמונה והסאונד הגרועים (חוץ מ IMAX)....
בכלל, זאת לא חוויה הכי מרנינה לראות סרט בקולנוע, למי שהתרגל לראות בבית עם מע' מושקעת פחות או יותר.
- itay123
-
- חבר מכור קשה

לא יודע באיזה שעות ה"מתלוננים" הולכים ואילו סרטים
כל הנאמר בסרטי ילדים אכן כן.
לאחרונה בסרט האחרון שהייתי
משימה בלתי אפשרית ב-yes אולם אטמוס.
לא הוי שום מכרסמים ושום ילדים.
חוויה נטו.
שטרם שמעתי ב "קולנוע ביתי" בתקציבים שאני מכיר ונחשפתי.
פרט לבודדים שגם עלו בהתאם לתוצאה (והחלל הקיים).
חוויה נטו.
פרט לבודדים שגם עלו בהתאם לתוצאה (והחלל הקיים).
- istarmini
-
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17940
·itay123 כתב:לא יודע באיזה שעות ה"מתלוננים" הולכים ואילו סרטים
חוויה נטו.
פרט לבודדים שגם עלו בהתאם לתוצאה (והחלל הקיים)....
לא קשור לסרטי ילדים ,מבוגרים וזקנים.
פשוט *** הנאה .
שיחקת אותה אצלך לא אכלו אצלי תמיד אכלו .
- itay123
-
- חבר מכור קשה

·istarmini כתב:·......
לא קשור לסרטי ילדים ,מבוגרים וזקנים.
פשוט *** הנאה .
שיחקת אותה אצלך לא אכלו אצלי תמיד אכלו ....
מבאס לשמוע
בגלל באמת שטויות נהרסת ההנאה והחוויה.
- molvy
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 7048
בד"כ מינוס 20
נע פלוס מינוס חמש
נע פלוס מינוס חמש
-
yonyz
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1904
@istarmini
·
בדרך כלל נגמר להם הפופקורן אחרי עשר דקות.
אני שונא קולות לעיסה, לא משנה של מה, אבל זה נמשך רק כמה דקות.
כמו כן אני הולך בימים או שעות שאין ילדים.
אחת הפעמים האחרונות הייתה שעה מאוד לא שגרתית, אמצע השבוע בשעה 4 בערך. היינו אני ועוד זוג באולם. היה כל כך שקט שכשבאו מנקים בסוף הרגשתי לא נעים, כאילו יש לי משרתים.
·
בדרך כלל נגמר להם הפופקורן אחרי עשר דקות.
אני שונא קולות לעיסה, לא משנה של מה, אבל זה נמשך רק כמה דקות.
כמו כן אני הולך בימים או שעות שאין ילדים.
אחת הפעמים האחרונות הייתה שעה מאוד לא שגרתית, אמצע השבוע בשעה 4 בערך. היינו אני ועוד זוג באולם. היה כל כך שקט שכשבאו מנקים בסוף הרגשתי לא נעים, כאילו יש לי משרתים.
- avihuli
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9068
יש פה נתון שהוא לא בר השוואה בצורה אחידה בין כולם.
ואסביר, אם אני נמצא בווליום של 30dB- ברסיבר, נכנס להגדרות ונותן תוספת של 3-4 דציבל לרמקולים, תסכימו איתו ששומעים יותר גבוה ? אבל הווליום הכללי - לא השתנה.
לכן המספרים בפועל לא ברי השוואה בין אחד לשני.
ואסביר, אם אני נמצא בווליום של 30dB- ברסיבר, נכנס להגדרות ונותן תוספת של 3-4 דציבל לרמקולים, תסכימו איתו ששומעים יותר גבוה ? אבל הווליום הכללי - לא השתנה.
לכן המספרים בפועל לא ברי השוואה בין אחד לשני.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
בדרך כלל העוצמה מכוונת על 20dB-. לפעמים מעלה לאיזור ה 16dB- כשיש דיאלוגים חלשים.
במוזיקה אני מנמיך לכיוון ה 24dB-.
במוזיקה אני מנמיך לכיוון ה 24dB-.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Amir64
-
- גורו

@avihuli
את מי אתה מרמה כשאתה עושה את זה?
אם אתה רוצה להגביר את כל הרמקולים אותו דבר, תגביר עם המאסטר ווליום.
ה- trim נועד לתקן איזון ווליום בין הרמקולים, אם לטעמך,רמקולים מסויימים צריכים הגברה לעומת האחרים.
אף פעם לא מרימים באמצעות ה- trim את הווליום לכל הרמקולים.
אין בזה כל היגיון.
את מי אתה מרמה כשאתה עושה את זה?
אם אתה רוצה להגביר את כל הרמקולים אותו דבר, תגביר עם המאסטר ווליום.
ה- trim נועד לתקן איזון ווליום בין הרמקולים, אם לטעמך,רמקולים מסויימים צריכים הגברה לעומת האחרים.
אף פעם לא מרימים באמצעות ה- trim את הווליום לכל הרמקולים.
אין בזה כל היגיון.