עוד בדיחה עצובה של משרד התקשורת בעקבות התקלה של פלאפון
- DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 916
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 88 פעמים
@uh99
אומר מי שכל הזמן נותן דוגמאות שסותרות את הטענה שלו ולא מוכן להביא דוגמא תומכת...
אומר מי שכל הזמן נותן דוגמאות שסותרות את הטענה שלו ולא מוכן להביא דוגמא תומכת...
-
uh99
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3783
- נתן תודות: 1143 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
·קבלת מסמך רשמי של מדינת ישראל ואתה מתעלםDudeShemesh כתב:@uh99
אומר מי שכל הזמן נותן דוגמאות שסותרות את הטענה שלו ולא מוכן להביא דוגמא תומכת......
- DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

@uh99
מה?? איזה מסמך רשמי קיבלתי שמראה רגולציה שעובדת??
מה?? איזה מסמך רשמי קיבלתי שמראה רגולציה שעובדת??
-
uh99
- חבר מביא חבר

אתה מוזמן להביא מסמך אחר שסותר את המסמך הרשמי של מדינת ישראלDudeShemesh כתב:@uh99
מה?? איזה מסמך רשמי קיבלתי שמראה רגולציה שעובדת??...
- DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

שנינו מסכימים שרגולציה לא עובדת בישראל. הטענה שלך היא שרגולציה יכולה לעבוד. לא ברור לי איזה מסמך רשמי של מדינת ישראל, בה גם לשיטתך הרגולציה לא עובדת, מוכיח זאת.
-
uh99
- חבר מביא חבר

זו לא שיטתי בכלל כך עובד עולם מותקן.DudeShemesh כתב:שנינו מסכימים שרגולציה לא עובדת בישראל. הטענה שלך היא שרגולציה יכולה לעבוד. לא ברור לי איזה מסמך רשמי של מדינת ישראל, בה גם לשיטתך הרגולציה לא עובדת, מוכיח זאת....
@DudeShemesh
יש איזושהי דוגמה מוצלחת שאתה יכול למצוא במדינה אחרת???...
ומי שלא רוצה שיהיה תחרות לטובת הצרכנים הפרטיים בישראל כותב כך
- DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

(יכול להיות שאתה סתם מטריל, אבל אני מנסה בכל זאת).
הטענה שלך שיש דוגמאות לרגולציה עובדת. איפה בדיוק המסמך ("הרשמי!!!") של מדינת ישראל שמראה זאת, ומה בדיוק הוא מראה? (גם ראוי להזכיר שמדובר באותו גוף שאתה טוען שלא מסוגל לעשות שום דבר, כן?).
כן, אכן ביקשתי הוכחות שרגולציה עובדת מחוץ לישראל, אבל אתה ממשיך לחזור על כך שהבאת אותן, מבלי להוכיח כלום. ולא, פרישה של IPV6 זו לא הוכחה שרגולציה עובדת, בדיוק כמו שמחירים זולים בסלולרי בישראל הם לא הוכחה.
לגבי המשפט האחרון, רגולציה זה ההפך מתחרות. מי שרוצה את טובת הצרכן מתנגד לרגולציה, ולראיה, השחקנים הקיימים כמעט תמיד תומכים ברגולציה (בפומבי, או מאחורי הקלעים, כמו במקרה facebook, שבדף המסרים של צוקרברג שדלף מבקשים ממנו לא לספר שהם בעצם ערוכים ל GDPR), ועוזרים לנסחה.
הטענה שלך שיש דוגמאות לרגולציה עובדת. איפה בדיוק המסמך ("הרשמי!!!") של מדינת ישראל שמראה זאת, ומה בדיוק הוא מראה? (גם ראוי להזכיר שמדובר באותו גוף שאתה טוען שלא מסוגל לעשות שום דבר, כן?).
כן, אכן ביקשתי הוכחות שרגולציה עובדת מחוץ לישראל, אבל אתה ממשיך לחזור על כך שהבאת אותן, מבלי להוכיח כלום. ולא, פרישה של IPV6 זו לא הוכחה שרגולציה עובדת, בדיוק כמו שמחירים זולים בסלולרי בישראל הם לא הוכחה.
לגבי המשפט האחרון, רגולציה זה ההפך מתחרות. מי שרוצה את טובת הצרכן מתנגד לרגולציה, ולראיה, השחקנים הקיימים כמעט תמיד תומכים ברגולציה (בפומבי, או מאחורי הקלעים, כמו במקרה facebook, שבדף המסרים של צוקרברג שדלף מבקשים ממנו לא לספר שהם בעצם ערוכים ל GDPR), ועוזרים לנסחה.
-
uh99
- חבר מביא חבר

זה שאתה לא קראת את הקישור בנושא הפרדה מבנית זו כבר בחירתךDudeShemesh כתב: (יכול להיות שאתה סתם מטריל, אבל אני מנסה בכל זאת).
לגבי המשפט האחרון, רגולציה זה ההפך מתחרות. מי שרוצה את טובת הצרכן מתנגד לרגולציה, ולראיה, השחקנים הקיימים כמעט תמיד תומכים ברגולציה (בפומבי, או מאחורי הקלעים, כמו במקרה facebook, שבדף המסרים של צוקרברג שדלף מבקשים ממנו לא לספר שהם בעצם ערוכים ל GDPR), ועוזרים לנסחה....
(האם בג"ץ זה גוף רשמי בישראל הוא לפעמים מתנגד להחלטות של הכנסת )
כפי כתבתי מקודם אתה מוזמן למצוא לבד הוכחות נוספות
ומי שמחתיב את החוקים אלה בעלי האניטרסים זה לא סוד
אכן רגולציה זה ההפך מתחרות אך אלה הכללים שקיימים בישראל ובשאר העולם הנואר
לכן חשוב לדחוף את השינוי לטובת הצרכנים ולא רק לבעלי עניין כפי שקורה כיום
נערך לאחרונה על ידי uh99 ב 07/09/2018 15:58, נערך פעם 1 בסך הכל.
- DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

טוב, אתה ממשיך להתעלם מהשאלות (למשל, כבר שלום פעמים ששאלתי אותך על איזה מסמך אתה מדבר, אבל במקום לענות אתה מתחמק ומאשים אותי שאני לא יודע על איזה מסמך אתה מדבר). אולי אימוג'י זה תחליף לתשובות... שתהיה שנה טובה!
-
uh99
- חבר מביא חבר

יש קישור בתגובה מס #17 אתה מוזמן לקרואDudeShemesh כתב:טוב, אתה ממשיך להתעלם מהשאלות (למשל, כבר שלום פעמים ששאלתי אותך על איזה מסמך אתה מדבר, אבל במקום לענות אתה מתחמק ומאשים אותי שאני לא יודע על איזה מסמך אתה מדבר). אולי אימוג'י זה תחליף לתשובות... שתהיה שנה טובה!...
- DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

מתחילים להתקדם. הדו"ח שאתה מדבר עליו משווה את ההפרדה המבנית בישראל להפרדות בעולם. אין בו שום טענה לרגולציה מוצלחת בעולם. מעבר לכך, מקריאת הדו"ח עולה ששוק התקשורת ריכוזי (ודי דפוק) בכל המדינות שנסקרו, על אף הרגולציה. לדעתי זה מאפשר לפחות אחת משתי מסקנות:
1. שוק התקשורת הוא מטבעו ריכוזי בכל מקום (למשל, בגלל הצורך בהשקעות תשתית גדולות שמהוות חסם כניסה), והרגולציה לא מצליחה לפתור זאת.
2. הרגולציה עצמה היא זו שגורמת לריכוזיות (כי היא בעצמה מהווה חסם כניסה).
לעומת זאת, אני לא רואה איך מגיעים למסקנה שלך (הרגולציה בעולם עובדת), מהדו"ח המדובר.
נסכים לפחות ש"חשוב לדחוף את השינוי לטובת הצרכנים ולא רק לבעלי עניין כפי שקורה כיום", והדרך היחידה לעשות זאת היא להוציא את ידיו של משרד התקשורת מהשוק, במקום לקוות שחדי הקרן יגרמו לו לעבוד לטובת הצרכן.
1. שוק התקשורת הוא מטבעו ריכוזי בכל מקום (למשל, בגלל הצורך בהשקעות תשתית גדולות שמהוות חסם כניסה), והרגולציה לא מצליחה לפתור זאת.
לעומת זאת, אני לא רואה איך מגיעים למסקנה שלך (הרגולציה בעולם עובדת), מהדו"ח המדובר.
נסכים לפחות ש"חשוב לדחוף את השינוי לטובת הצרכנים ולא רק לבעלי עניין כפי שקורה כיום", והדרך היחידה לעשות זאת היא להוציא את ידיו של משרד התקשורת מהשוק, במקום לקוות שחדי הקרן יגרמו לו לעבוד לטובת הצרכן.
-
uh99
- חבר מביא חבר

יפה שהבנת לאחר שהסברתי לך אייך למצוא קישור פשוטDudeShemesh כתב:מתחילים להתקדם. הדו"ח שאתה מדבר עליו משווה את ההפרדה המבנית בישראל להפרדות בעולם. אין בו שום טענה לרגולציה מוצלחת בעולם. מעבר לכך, מקריאת הדו"ח עולה ששוק התקשורת ריכוזי (ודי דפוק) בכל המדינות שנסקרו, על אף הרגולציה. לדעתי זה מאפשר לפחות אחת משתי מסקנות:
נסכים לפחות ש"חשוב לדחוף את השינוי לטובת הצרכנים ולא רק לבעלי עניין כפי שקורה כיום", והדרך היחידה לעשות זאת היא להוציא את ידיו של משרד התקשורת מהשוק, במקום לקוות שחדי הקרן יגרמו לו לעבוד לטובת הצרכן....
1. זה פשוט אני רואה אייך זה מתקדם בעולם בישראל זה תקוע בשנות 70
2 אכן הדרך היחידה לעשות זאת היא להוציא את ידיו של משרד התקשורת מהשוק
3 לצערך זה לא יקרה גם
- TheComputer
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 43
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 12 פעמים
ראיתי בקצרה את הדיון שלכם, ומה שהגבת לי. שתדע, שריגולציה יכולה לעבוד. אין דבר כזה מצב אוטופי כי אנחנו חיים בעולם שהוא לא אוטופיה. נראה לי שאתה בכוח מתעקש על הסרת רגולציה גם כשזה לא נכון, וזה באמת לא נכון. אני מניח שאתה שואף להגיע למצב שהממשלה היא כמו בארה"ב, עם מינימום רגולציה. אני לא טוען לרגע שרגולציה זה תמיד דבר עדיף, אבל צריך אותה בלי צל של ספק. יש דוגמאות יפות לריגולטורים שעובדים נכון - והאמת, שיש כזה אפילו אחד בישראל!DudeShemesh כתב:מתחילים להתקדם. הדו"ח שאתה מדבר עליו משווה את ההפרדה המבנית בישראל להפרדות בעולם. אין בו שום טענה לרגולציה מוצלחת בעולם. מעבר לכך, מקריאת הדו"ח עולה ששוק התקשורת ריכוזי (ודי דפוק) בכל המדינות שנסקרו, על אף הרגולציה. לדעתי זה מאפשר לפחות אחת משתי מסקנות:
נסכים לפחות ש"חשוב לדחוף את השינוי לטובת הצרכנים ולא רק לבעלי עניין כפי שקורה כיום", והדרך היחידה לעשות זאת היא להוציא את ידיו של משרד התקשורת מהשוק, במקום לקוות שחדי הקרן יגרמו לו לעבוד לטובת הצרכן....
שמעת על הרשות להגנת הצרכן? אתה יודע בכמה תלונות הם מטפלים? פי כמה וכמה ממה שמשרד התקשורת מטפל. הם מטפלים בהרבה תלונות ביעילות רבה תוך שימוש בסמכויות שהוקנו להם מכוח החוק במדינת ישראל, בניגוד למשרד התקשורת שעושה כל העולה על רוחו בלי תקנה ובלי הגבלה.
https://finance.walla.co.il/item/3150437
יש לך לינקים לעיצומים וקנסות שמשרד התקשורת הטיל בשנת 2018? תן לי לחסוך לך את עבודת המחקר. אתה תמצא אולי קנס אחד שהוטל על חברה כלשהיא. יש כוונות להטיל קנסות על עוד חברות (כך קראתי), ואולי כבר הוטלו קנסות שכאלה אבל לא בהיקפים שצוינו בכתבה שצירפתי.
התפיסה שלך שהמשרד התקשורת תקוע בעבר - היא טעות בסיסית. רק למראית עין זה נראה כך, אך למעשה זה ממש לא נכון. משרד התקשורת מתקדם היטב במה שהוא רוצה להתקדם ומקדם מה שהוא רואה לנכון (את האינטרסים של בעלי העניין, כמובן ולא של הציבור הרחב). הוא למעשה ריגולטור בעייתי, כי הוא לא ניטרלי כמו שהוא צריך להיות. זאת הבעיה המרכזית לדעתי היום במשרד התקשורת.
אני מניח שאתה לא השתכנעת לגבי IPv6. אבל הייתי אומר שלא הבנת על מה אני מדבר. יש לא מעט ריגולטורים בעולם שהם מתקדמים וחושבים על העתיד. על כן, הם כבר מזמן הסיקו שIPv6 יכנס לאט לאט וצריך להתחיל "לאכול את העוגה בפרוסות", כלומר - להתחיל לפרוס באיטיות מאשר לפרוס בקצב מטורף כדי לחבר מדינה שלמה, לצורך העניין. את משרד התקשורת מאפיין התכונה של ראייה לטווח קצר מאוד, בניגוד לריגולטורים אחרים בעולם (ואפילו בישראל) שכן רואים את מה שיבוא ומתכננים מראש איך דברים יתבצעו. כך רגולציה צריכה לעבוד. אתה יכול להגיד שזה לא מעיד על רגולציה נכונה, והיית צודק אם היה מדובר רק על התכוננות לIPv6, אבל זה לא מסתיים רק בזה אלא ישנם ריגולטורים שבאמת מתכוננים ומכינים תוכניות וחושבים הלאה בהרבה מישורים, ועל כן "ציון הריגולטור" (מדד אבסטרקטי לכמה הריגולטור "טוב") משתקלל עם כל הפרמטרים האלה וביחד אנחנו רואים שהריגולטורים האלה כן עובדים נכון.
רוצה עוד דוגמאות? בכיף. מכיר את Ofcom? זה הריגולטור התקשורת בבריטניה. לאחרונה יש דיבור על ההכנות ל5G ברשתות הסלולר. Ofcom פרסם מעין דף באתר שלו על הנושא:
https://www.ofcom.org.uk/spectrum/infor ... ling-5g-uk
ואף אפילו פרסם בדף קישור למסמך שמציג את הנושא, כחלק מההכנות של הריגולטור בבריטניה לפריסת 5G בעתיד:
https://www.ofcom.org.uk/__data/assets/ ... -5g-uk.pdf
אתה רואה את משרד התקשורת עושה משהו כזה? לא נראה לי. תמצא מסמך אחד שמדבר על 5G באתר משרד התקשורת. אתה לא תמצא לדעתי, אבל שווה לנסות.
אז להגיד שכל הריגולטורים רעים וריגולציה (גם ריגולציה בסיסית וניטרלית) זה דבר רע, צר לי, זו הכללה גסה והייתי אפילו אומר שאין לזה ביסוס בשום צורה...
- DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

אתה קצת מתבלבל. לא היתה לי שום בעיה בהבנה. אתה פשוט התחמקת מלהגיב.uh99 כתב:יפה שהבנת לאחר שהסברתי לך אייך למצוא קישור פשוט
...
- DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

@TheComputer
בדיוק, אין דבר כזה מצב אוטופי, אך זה המצב היחיד שבו רגולציה מתפקדת.
נתת את ארה"ב כדוגמא - יש לך בכלל מושג איזו רגולציה קפדנית יש שם על שוק התקשורת??
אתה נותן המון דוגמאות, אבל שום דבר מהן היא לא מה שאתה מתיימר לטעון - שוק שעובד יותר טוב עם רגולציה מאשר בלעדיה. ברור שאפשר לצאת לקטיף דודבנים ולמצוא דוגמאות לדברים טובים שרגולציה עשתה, אך באיזה מחיר? כמה עוד בעיות קיימות בשוק כזה בגלל רגולציה? וכמובן שמרגע שהיא שם אי אפשר לגלגל אותה אחורה.
מקשיחים בעולם רגולציה כל הזמן, וזה אף פעם לא מראה תוצאות. לעומת זאת, במקרים הבודדים שמשחררים רסן (למשל שוק התעופה האמריקאי בשנות ה 70), הצרכן מרוויח בגדול.
נתת את ארה"ב כדוגמא - יש לך בכלל מושג איזו רגולציה קפדנית יש שם על שוק התקשורת??
אתה נותן המון דוגמאות, אבל שום דבר מהן היא לא מה שאתה מתיימר לטעון - שוק שעובד יותר טוב עם רגולציה מאשר בלעדיה. ברור שאפשר לצאת לקטיף דודבנים ולמצוא דוגמאות לדברים טובים שרגולציה עשתה, אך באיזה מחיר? כמה עוד בעיות קיימות בשוק כזה בגלל רגולציה? וכמובן שמרגע שהיא שם אי אפשר לגלגל אותה אחורה.
מקשיחים בעולם רגולציה כל הזמן, וזה אף פעם לא מראה תוצאות. לעומת זאת, במקרים הבודדים שמשחררים רסן (למשל שוק התעופה האמריקאי בשנות ה 70), הצרכן מרוויח בגדול.
-
uh99
- חבר מביא חבר

לפי הידוע לא קבלתי ממך שום שכר לפי כך לי איין שום חובה להוכיח לך כלוםDudeShemesh כתב:
אתה קצת מתבלבל. לא היתה לי שום בעיה בהבנה. אתה פשוט התחמקת מלהגיב..........
- DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

@uh99
חובה אין לך, אבל אל תטען שהוכחת משהו כשכל מה שעשית זה להתחמק.
כפי שכבר אמרתי - שנה טובה!
כפי שכבר אמרתי - שנה טובה!
- TheComputer
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 43
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 12 פעמים
אתה טועה שוב פעם, כי הראתי לך שרגולטורים כן עובדים בעולם לטובת הציבור. אני יכול להמשיך להביא עוד ועוד דוגמאות אבל האמת שזה פשוט לטחון מים. בכל מקרה, כפי שאתה רואה, אין אוטופיה אי שם בארץ רחוקה, אלה לא מלאכים ולא חדי קרן, אלא סה"כ אנשים שרואים את טובת הציבור כדבר מספיק חשוב, וגם יודעים שהם מקבלים משכורת לכך וגם מבינים שהם בסופו של יום גם צרכנים והם רוצים גם שירות טוב. כל הסיבות הללו מספיקות בהחלט כדי לגרום לבן אדם שעובד בשירות של ריגולטור לפעול בהתאם לתפקידו (ולא חורג מסמכויות, או מקטין ראש ונותן לכאוס להשתלט). לא צריך אוטופיה בכלל כדי שדברים יעבדו (או יהיו בכיוון המתאים לפחות)....DudeShemesh כתב:@TheComputer
מקשיחים בעולם רגולציה כל הזמן, וזה אף פעם לא מראה תוצאות. לעומת זאת, במקרים הבודדים שמשחררים רסן (למשל שוק התעופה האמריקאי בשנות ה 70), הצרכן מרוויח בגדול....
אני לא דיברתי על שוק התקשורת בארה"ב (לא יודע איך הסקת את זה), אלא על הרצון הכללי בארה"ב להוריד רגולציה:
בכל מקום תמיד יהיו בעיות. כלומר, תמיד יש חסרונות (דברים רעים) ויתרונות (דברים חיוביים) בהפעלת רגולציה. אתה לא הוכחת את טענתך ששוק ללא ריגולציה (ובייחוד - שוק התקשורת) יעבוד תמיד טוב. אתה מוריד רגולציה ממקום מסויים, ואתה עשוי גם כן להפגע בגלל הורדת הרגולציה. צריך רגולציה ניטרלית ומאוזנת (לא יותר מדיי רגולציה, ולא מעט מדיי), כך שהשוק לא פרוץ אך גם לא נחנק. זו לא הבעיה בכלל של משרד התקשורת!אני מניח שאתה שואף להגיע למצב שהממשלה היא כמו בארה"ב, עם מינימום רגולציה...
הבעיה עם משרד התקשורת, שאני מסביר אותה ואתה ממשיך להתעלם ממה שאני אומר ואני אחזור בשנית - משרד התקשורת הוא לא ניטרלי. מה זה אומר? זה אומר שהוא פועל לטובת אחד משחקני השוק (או יותר מאחד). זה לא אמור לעבוד ככה בכלל, ואם משרד התקשורת היה ניטרלי והיה פועל בצורה שקולה ומאוזנת (בלי להוציא כל יום ספינים מהשרוול, כמו שהוא עושה והנה דוגמה לכך ), אז היינו במקום אחר לחלוטין!
למשרד התקשורת יש מספיק סמכויות בחוק ועובדה שהוא לא פועל נכון וממשיך לפעול לא נכון. זאת המציאות, והורדת ריגולציה היא לא התרופה (וגם לא הוספת רגולציה). התרופה היא אנשים שרואים את טובת הציבור ומדברים איתו. זה הכול.
הטענה שלך להורדת רגולציה בתחום התקשורת היא מופרכת. אי אפשר להוריד רגולציה בקלות בתחום הזה, ויש סקטורים שאי אפשר אפילו לחשוב על זה. לדוגמה - פריסת רשתות סלולר וניהול ספקטרום. אתה רואה אפשרות להוריד רגולציה כאן לחלוטין? (כרצונך להוריד לחלוטין, כפי שאמרת - "שוק שעובד יותר טוב עם רגולציה מאשר בלעדיה.") אין דבר כזה. תוריד רגולציה לחלוטין בנושא הספקטרום ותראה איך המדינה נכנסת לכאוס (תרתי משמע), כי שום דבר לא יעבוד.
אני מרגיש שזה טחינת מים כי אני חוזר על טענותיי וזה נראה שאתה לא מבין/מתעלם מהן...
נערך לאחרונה על ידי TheComputer ב 07/09/2018 17:38, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
uh99
- חבר מביא חבר

לא שואל אותך מה לטעון ולא אשאל אייך לטיעון בזמן אתה לא ענית על שאלות שליDudeShemesh כתב:@uh99
כפי שכבר אמרתי - שנה טובה!...
- DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

הפוך גוטה, הפוך!TheComputer כתב:אתה טועה שוב פעם...
לא נכון, עניתי לך על זה בתשובה הקודמת והתעלמת.כי הראתי לך שרגולטורים כן עובדים בעולם לטובת הציבור...
אנשים עובדים בהתאם לתמריצים. רגולטורים הם פקידים ממשלתיים, והתמריץ שלהם הוא להגדיל תקציבים, לא שום דבר אחר.אלה לא מלאכים ולא חדי קרן, אלא סה"כ אנשים שרואים את טובת הציבור כדבר מספיק חשוב, וגם יודעים שהם מקבלים משכורת לכך וגם מבינים שהם בסופו של יום גם צרכנים והם רוצים גם שירות טוב. כל הסיבות הללו מספיקות בהחלט כדי לגרום לבן אדם שעובד בשירות של ריגולטור לפעול בהתאם לתפקיד...
זה לא מה שטענתי. טענתי ששוק עם רגולציה תמיד יעבוד פחות טוב משוק בלי. זה לא אומר שהשוק בלי יעבוד טוב.אתה לא הוכחת את טענתך ששוק ללא ריגולציה (ובייחוד - שוק התקשורת) יעבוד תמיד טוב....
שוב הפוך. אני עניתי לך על זה, ואתה התעלמת - רגולטור תמיד עובד לטובת השחקנים הקיימים. בגלל זה הם כמעט תמיד תומכים בו, וכמעט תמיד מעורבים בהגדרת הרגולציה. משרד התקשורת לא מוצא חן בעינייך, אז נסה לספר לבנקים שמבטלים את מוסד המפקח על הבנקים ותראה לאיזו בהלה הם נכנסים (מידיעה שמיד יכנסו בנקים בילאומיים שיתחרו בהם).הבעיה עם משרד התקשורת, שאני מסביר אותה ואתה ממשיך להתעלם ממה שאני אומר ואני אחזור בשנית - משרד התקשורת הוא לא ניטרלי. מה זה אומר? זה אומר שהוא פועל לטובת אחד משחקני השוק (או יותר מאחד)....
אבל כך זה עובד בפועל. תמיד. בכל מקום. אתה טוען שאני מתעלם, אבל אתה מתעלם מהטענה הפשוטה הזאת, שברורה לבערך כל מי שעוסק ברגולציה או בתחום רגולטורי.זה לא אמור לעבוד ככה בכלל...
יש הבדל בין מצוי ורצוי. יתכן שבעולם אוטופי רגולציה תעבוד, אבל בזה שלנו היא לא.
הדוגמה שנתת של רמי לוי מצוינת, ואני יכול למצוא לכך אין ספור דוגמאות כאלו מרגולטורים בכל תחום בכל העולם - תמיד באיצטלה של הגנה על הצרכן מפני "חאפרים" או "שוק פרוץ". מי אתה חושב שצריך את ההגנה הזאת?? השחקנים הקיימים, כמובן, שעובדים כיד אחת עם הרגולטור.
זה לא עניין של סמכויות, זה עניין של תמריצים ויכולת. לגוף ממשלתי כבד אין שום יכולת לפקח על תחום דינמי.למשרד התקשורת יש מספיק סמכויות בחוק ועובדה שהוא לא פועל נכון וממשיך לפעול לא נכון. זאת המציאות, והורדת ריגולציה היא לא התרופה (וגם לא הוספת רגולציה). התרופה היא אנשים שרואים את טובת הציבור ומדברים איתו. זה הכול....
לא, כי המצב הנוכחי שאי אפשר להשתמש בשום תדר במדינת ישראל הוא מצב נורמלי לחלוטין. כפי שכתבתי למטה, אף אחד לא טוען ששוק בלי רגולציה הוא מושלם, או אפילו טוב, אלא שהוא יותר טוב משוק עם רגולציה.הטענה שלך להורדת רגולציה בתחום התקשורת היא מופרכת. אי אפשר להוריד רגולציה בקלות בתחום הזה, ויש סקטורים שאי אפשר אפילו לחשוב על זה. לדוגמה - פריסת רשתות סלולר וניהול ספקטרום. אתה רואה אפשרות להוריד רגולציה כאן לחלוטין? (כרצונך להוריד לחלוטין, כפי שאמרת - "שוק שעובד יותר טוב עם רגולציה מאשר בלעדיה.") אין דבר כזה. תוריד רגולציה לחלוטין בנושא הספקטרום ותראה איך המדינה נכנסת לכאוס (תרתי משמע), כי שום דבר לא יעבוד....
כפי שכבר חזרתי כמה פעמים - הפוך גוטה!אני מרגיש שזה טחינת מים כי אני חוזר על טענותיי וזה נראה שאתה לא מבין/מתעלם מהן......
·