תהיות ומחשבות לגבי ה-SVS SB2000 שלי והבמה הקדמית. עדכון: שודרג ל-SB3000 !!
-
avihuli
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9068
@freerider
למה החוצה ? כרגע הם בזווית כמעט מושלמת לסוויט ספוט, טיפה פתוח החוצה.
למה החוצה ? כרגע הם בזווית כמעט מושלמת לסוויט ספוט, טיפה פתוח החוצה.
- freerider
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1730
@avihuli
·SWEETSPOT לק"ב? הרעיון בק"ב הוא דווקא להרחיב כמה שיותר את "במת הצליל" וכך גם להעצים את אפקט המעברים של הצליל בין הערוצים השונים.
ניראה מהתמונות שהרמקולים הקידמיים שלך פונים פנימה ולא החוצה.
אם אתה מתכוון ב-SWEETSPOT להאזנה למוסיקה אז...מה מרחק הישיבה שלך מהרמקולים הקידמיים?
·SWEETSPOT לק"ב? הרעיון בק"ב הוא דווקא להרחיב כמה שיותר את "במת הצליל" וכך גם להעצים את אפקט המעברים של הצליל בין הערוצים השונים.
ניראה מהתמונות שהרמקולים הקידמיים שלך פונים פנימה ולא החוצה.
אם אתה מתכוון ב-SWEETSPOT להאזנה למוסיקה אז...מה מרחק הישיבה שלך מהרמקולים הקידמיים?
You pay peanuts, you get monkeys
-
avihuli
-
- חבר שלא מהעולם הזה

קיר לקיר זה 4 מטר כך שמתחילת האלמנט ברמקול עד לאוזניים כ-3 מטר פלוס.
מפתח בין הרמקולים כ-2 מטר. כלל אורך הבמה הקדמית 3 מטר.
הקדמיים בהטייה טיפה פנימה ובזווית בול לגובה של האוזניים מבחינת הטוויטר.
לא מרגיש שהבמה סגורה אבל אין לי בעיה לנסות לשטח טיפה את הזווית לסוויט ספוט.
לא מרגיש שהבמה סגורה אבל אין לי בעיה לנסות לשטח טיפה את הזווית לסוויט ספוט.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5191
·בוקר טוב, לאור הנתוני מרחקים שציינת,avihuli כתב:קיר לקיר זה 4 מטר כך שמתחילת האלמנט ברמקול עד לאוזניים כ-3 מטר פלוס.
לא מרגיש שהבמה סגורה אבל אין לי בעיה לנסות לשטח טיפה את הזווית לסוויט ספוט....
אין טעם לדייק ולנסות ליצור משולש שבו הטויטרים
בדיוק לכיון האוזן, מהסיבה שיש מפתח במה של 2 מטר ומרחק ישיבה 3 מטר, אתה אמור לפתוח מעט את הבמה.
ישמע טוב יותר
-
avihuli
-
- חבר שלא מהעולם הזה

אין בעיה - ייפתח המפתח בשאיפה היום בערב.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- mulder
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7666
@avihuli
יש לך מערכת ראויה שגם נראית טוב, עניין הזויות הוא קצת ירידה לקטנות אבל אני מבין את הרצון לעזור כאן. החוייה הכללית בק"ב זה מה שחשוב לדעתי.
יש לך מערכת ראויה שגם נראית טוב, עניין הזויות הוא קצת ירידה לקטנות אבל אני מבין את הרצון לעזור כאן. החוייה הכללית בק"ב זה מה שחשוב לדעתי.
-
avihuli
-
- חבר שלא מהעולם הזה

@mulder
נהפוך הוא !! מקבל באהבה רבה את התגובות. כפי שציינתי אני אבצע את זה בהמשך.
זה ממש לא ירידה לקטנות כי מבחינתי מכלול הדברים הקטנים עושים את התמונה הגדולה.
הכל הוא ברמת המ"מ אצלי עם סימונים של נקודות קטנות על המזנון למיקום המדוייק של כל רמקול + סימטריה, כך שאני אמדוד מחדש, אסמן ואתקן את הזווית.
תודה על ההערה וכמובן שנה טובה וחג שמח !!
הכל הוא ברמת המ"מ אצלי עם סימונים של נקודות קטנות על המזנון למיקום המדוייק של כל רמקול + סימטריה, כך שאני אמדוד מחדש, אסמן ואתקן את הזווית.
תודה על ההערה וכמובן שנה טובה וחג שמח !!
- gal-cohen
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6306
תשמע, סחתיין על הדיוק!avihuli כתב:.
הכל הוא ברמת המ"מ אצלי עם סימונים של נקודות קטנות על המזנון למיקום המדוייק של כל רמקול + סימטריה
...
- itay123
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7446
·עושה רושם של רצינות,avihuli כתב:@mulder
תודה על ההערה וכמובן שנה טובה וחג שמח !!...
קבלת ממני ח'ח'.
כל ס"מ משנה
"אלוהים נמצא בפרטים"
משפט שאיתו אני הולך מאז שאני מכיר עצמי.
פרפקציוניזם "נאצי".
- freerider
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1730
@mulder
·לעיתים שינויים קלים בזויות\גובה\מיקום יכולים "להפוך עולמות" כשמדובר באקוסטיקה.....
או כמו שאמרו חז"ל ושניים סינים עם צינור גדול..."עוד ס"מ הייתי מלך, פחות ס"מ הייתי מלכה:lol:
·לעיתים שינויים קלים בזויות\גובה\מיקום יכולים "להפוך עולמות" כשמדובר באקוסטיקה.....
או כמו שאמרו חז"ל ושניים סינים עם צינור גדול..."עוד ס"מ הייתי מלך, פחות ס"מ הייתי מלכה:lol:
You pay peanuts, you get monkeys
-
avihuli
-
- חבר שלא מהעולם הזה

ככה זה נראה, נקודה קטנה מאוד, שחורה בפינה של הרמקול.
כאמור, מיושר ומדוד על המילימטר.
אם מישהו מזיז בטעות !! (המנקה...), אז אין בעיה להחזיר לאותו המקום בול.
צילמתי מזווית שתיראה הנקודה אבל בפועל גם כשמתקרבים - רק אני רואה אותה כי היא נטמעת בגימור של העץ.
כאמור, מיושר ומדוד על המילימטר.
אם מישהו מזיז בטעות !! (המנקה...), אז אין בעיה להחזיר לאותו המקום בול.
צילמתי מזווית שתיראה הנקודה אבל בפועל גם כשמתקרבים - רק אני רואה אותה כי היא נטמעת בגימור של העץ.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- עופרפולק
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7416
חבל שאני לא מלכה אבל מתאים לי נסיכה
Sony 1040
Monitor mass
Monitor mass
- BUGY
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
לא יודע מה איתכם, אבל אני מכוון את הרמקולים על סמן ליזר, הכל על המילימטר, וזה מורגש כשהמרחק ישיבה טן.
אבי, תזרוק כבר את הבמה הזאת. תבנה לך מזמנון מתאים למערכת שלך, כזה שלא יגביל אותך במיקום המרוקלים או הסבא, ולא יסור לך את גובה המסך והסנטר מראש. תשאיר מקום לשדרוג. נכון לעכשיו המזנון הוא שמגביל את הבמה שלך, תסלח לי, אבל מפתח של 2 מטר על אורך של 3 זה לא מספיק לא לק"ב ובטח שלא למוזיקה. זאת במה צרה מדי ולא פרוורציאנלית.
אם אתה אוהב את המערכת שלך כבר היום, תחשוב איך זה ירגיש כשהבמה תהיה גדולה יותר, גבהו יותר...
היתה גם שאלת סאב, אבל אני חשוב זה בכלל משני לפני שיפור הבמה...בכל מקרה, יש הבדל בין סגור לפתוח וההבדל הזה נשאר גם עם הסאב נהיה גדול יותר. אז תהיה בטוח שזה מה שאתה מחפש כי הבאס הולך להשתנות לחלוטין במעבר בין סגור לפתוח.
אבי, תזרוק כבר את הבמה הזאת. תבנה לך מזמנון מתאים למערכת שלך, כזה שלא יגביל אותך במיקום המרוקלים או הסבא, ולא יסור לך את גובה המסך והסנטר מראש. תשאיר מקום לשדרוג. נכון לעכשיו המזנון הוא שמגביל את הבמה שלך, תסלח לי, אבל מפתח של 2 מטר על אורך של 3 זה לא מספיק לא לק"ב ובטח שלא למוזיקה. זאת במה צרה מדי ולא פרוורציאנלית.
אם אתה אוהב את המערכת שלך כבר היום, תחשוב איך זה ירגיש כשהבמה תהיה גדולה יותר, גבהו יותר...
היתה גם שאלת סאב, אבל אני חשוב זה בכלל משני לפני שיפור הבמה...בכל מקרה, יש הבדל בין סגור לפתוח וההבדל הזה נשאר גם עם הסאב נהיה גדול יותר. אז תהיה בטוח שזה מה שאתה מחפש כי הבאס הולך להשתנות לחלוטין במעבר בין סגור לפתוח.
-
avihuli
-
- חבר שלא מהעולם הזה

את ההטייה של הזווית למעלה גם כיוונתי עם סמן לייזר.
עזוב את המספרים ובוא תשמע. היו אצלי לא מעט וכולם "יצאו מרוצים".
תיקנתי טיפה את הזווית החוצה.
והתכנון הוא לסגור, לא לפתוח.
והתכנון הוא לסגור, לא לפתוח.
.
.
- BUGY
-
- חבר מכור קשה

·אני לא צריך לבוא, אני מכיר את הציוד שלך מקרוב, יש לי אותו הדבר בערך חחח. לכן זה ברור לי שזה נשמע טוב, עם זה אין שום וויקוח. אבל אני אומר לך מנסיון עם אותה הרמקולים, תפתח את הבמה, תקבל שיפור. זאת עובדה. אתה כמובן לא חייבavihuli כתב:את ההטייה של הזווית למעלה גם כיוונתי עם סמן לייזר.
והתכנון הוא לסגור, לא לפתוח....
-
avihuli
-
- חבר שלא מהעולם הזה

נעלבתי...
עם קפה ועוגה תשקול ? בירה ? עארק ?
פילה בקר עם יין אדום יבש יבש יבש ?
מניח שאתה צודק שאם אפתח עוד טיפה אז ייתכן והסאונד יהיה אפילו עוד יותר טוב ממה שיש כעת.
אבל גודל החלל הוא 3 מטר רוחב על 4 מטר אורך, מקיר לקיר. כך שגם אם אחליף את המזנון (שזה למעשה מהלך של להפוך את הקערה על פיה), אני במקסימום ארוויח עוד חצי מטר מפתח, כי לא אצמיד אותם לקיר.
לא חושב שיש בעיה עם המפתח הנתון וברור לי שבמפתח גדול יותר, אולי יהיו תוצאות טובות יותר.
אבל זה החלל וזה המקסימום כרגע שאני יכול להפיק מהציוד במסגרת הקיים. אני מאוד אוהב את המזנון - חושב שהוא מיוחד ושונה ולכן לא מתלהב לעשות בו שינוי. אלא אם יבוא רעיון למזנון נמוך אחר ואז אולי...
היום בבוקר הייתה לי חצי שעה סוליקו לבד בבית, שמתי כמה קטעי אטמוס מ- Mad Max, קונג פו פנדה ועוד כמה דמואים של Pre Movie בווליום של 17.5- דציבל - התמוגגתי מאושר...
צריך לגבש עם עצמי דיעה בראש. לא סגור ולכן פתחתי את הסקר לשמוע עוד דעות, שממש מפתיעות מבחינת הכיוון שלו.
ננסה אולי עם האישה - נשאל לדעתה. מניח שהיא תגיד לי תקנה מה שאתה רוצה ואל תאכל לי את הראש - חחח...
מניח שאתה צודק שאם אפתח עוד טיפה אז ייתכן והסאונד יהיה אפילו עוד יותר טוב ממה שיש כעת.
אבל גודל החלל הוא 3 מטר רוחב על 4 מטר אורך, מקיר לקיר. כך שגם אם אחליף את המזנון (שזה למעשה מהלך של להפוך את הקערה על פיה), אני במקסימום ארוויח עוד חצי מטר מפתח, כי לא אצמיד אותם לקיר.
לא חושב שיש בעיה עם המפתח הנתון וברור לי שבמפתח גדול יותר, אולי יהיו תוצאות טובות יותר.
אבל זה החלל וזה המקסימום כרגע שאני יכול להפיק מהציוד במסגרת הקיים. אני מאוד אוהב את המזנון - חושב שהוא מיוחד ושונה ולכן לא מתלהב לעשות בו שינוי. אלא אם יבוא רעיון למזנון נמוך אחר ואז אולי...
היום בבוקר הייתה לי חצי שעה סוליקו לבד בבית, שמתי כמה קטעי אטמוס מ- Mad Max, קונג פו פנדה ועוד כמה דמואים של Pre Movie בווליום של 17.5- דציבל - התמוגגתי מאושר...
צריך לגבש עם עצמי דיעה בראש. לא סגור ולכן פתחתי את הסקר לשמוע עוד דעות, שממש מפתיעות מבחינת הכיוון שלו.
ננסה אולי עם האישה - נשאל לדעתה. מניח שהיא תגיד לי תקנה מה שאתה רוצה ואל תאכל לי את הראש - חחח...
.
.
- BUGY
-
- חבר מכור קשה

·אני בדרך, מה הכתובת?avihuli כתב:נעלבתי...![]()
היום בבוקר הייתה לי חצי שעה סוליקו לבד בבית, שמתי כמה קטעי אטמוס מ- Mad Max, קונג פו פנדה ועוד כמה דמואים של Pre Movie בווליום של 17.5- דציבל - התמוגגתי מאושר...![]()
ננסה אולי עם האישה - נשאל לדעתה. מניח שהיא תגיד לי תקנה מה שאתה רוצה ואל תאכל לי את הראש - חחח......
כמה 17.5 זה בדציבלים בנקודת הישיבה? אתה מכוון לפי רפרנס של 75? פשוט עכשיו ניסיתי לשים 17.5, והבנתי שאני כבר מעל זה
תראה, זה סלון, יש אישה ועוד אילוצים ואני כמובן מדבר על המקרי קיצון, עדיין רווק ואין לי בעיה עיצובית, לכן אולי אני קצת נסחף, אני עדיין, מספיק שתנסה לשבת קרוב יותר, כדי לקבל מפתח גדול יותר, במיידי תרגיש בהבדל מאוד משמאותי. תנסה. תביא כורסא נוחה ותשחק בגודל המפתח על ידי שינוי נקודת הישיבה שלך. זה ידרוש שינויים קלים בכיול (אפשר גם ידנית לשנות מרחקים) אבל זה יותר זול מלהחליף מזנונים כל כמה שנים.
מה שאני אומר:
קודם כל תסגר על מה אתה רוצה לשפר, לשנות. מה יהיה בהמשך, תבנה תוכנית שדרוג לעשור. תשאיר מקום כבר היום להתקדמות. סתם לרוץ לקנות עכשיו סאב חדש זה כיף, עשיתי את אותו המהלך לפני כמה ימים, אבל אני עם תוכנית פעולה ל5 שנים הבאות, פשוט המבצע קצת הקדים את קניית הסאב על פני שינוי הרסיבר. אז אני מבין אותך, אבל אתה ממהר לשווה. אני
-
avihuli
-
- חבר שלא מהעולם הזה

יאללה, הקפצה של השרשור. חיכינו, חיכינו ובסוף הוא הגיע...
גבירותי וגבירותי וגם רבותי שבקהל - הושקה סדרת ה-3000, שמחה וששון !!
עכשיו ההחלטה יותר קלה - SB3000 מתלבש לי בול: https://www.svsound.com/products/sb-3000
מבחינת המספרים היבשים בלבד על הנייר: אז מדובר בדרייבר 13 חדש לחלוטין לעומת 12 שיש לי היום, הגברה של 800 וואט מול 500, יורד ל-18 במקום 19 הרץ ומידות תיבה גדולות יותר ב-2-3 ס"מ לכל כיוון - מה שהמזנון שלי יכול "להכיל".
"ההתלבטויות" - הלוק של ה-4000 נראה Much Better בפער משמעותי, קצת "חושש" מהדיגיטליזציה של פאנל ההגברה החדש מול הקליקים המכניים.
מעבר לזה, ה-3000 נראה בול כמו ה-2000 ואם כבר משדרגים אז עדיף לשדרג כמו שצריך (חבל שה-4000 לא נכנס). ייראה אותו דבר.
לפי מה שאני רואה בתמונות, אין נורית חיווי בקדמת הסאב למצב העבודה שלו: כבוי / דלוק. בעיה.
לא ממש בטוח שיהיה שיפור בין ה-2000 הנוכחי ל-3000 החדש, אבל היי - על מי אני עובד בדיוק ?!
ההחלטה נראה לי כבר התקבלה...
תנו פידבק...
גבירותי וגבירותי וגם רבותי שבקהל - הושקה סדרת ה-3000, שמחה וששון !!
עכשיו ההחלטה יותר קלה - SB3000 מתלבש לי בול: https://www.svsound.com/products/sb-3000
מבחינת המספרים היבשים בלבד על הנייר: אז מדובר בדרייבר 13 חדש לחלוטין לעומת 12 שיש לי היום, הגברה של 800 וואט מול 500, יורד ל-18 במקום 19 הרץ ומידות תיבה גדולות יותר ב-2-3 ס"מ לכל כיוון - מה שהמזנון שלי יכול "להכיל".
"ההתלבטויות" - הלוק של ה-4000 נראה Much Better בפער משמעותי, קצת "חושש" מהדיגיטליזציה של פאנל ההגברה החדש מול הקליקים המכניים.
מעבר לזה, ה-3000 נראה בול כמו ה-2000 ואם כבר משדרגים אז עדיף לשדרג כמו שצריך (חבל שה-4000 לא נכנס). ייראה אותו דבר.
לפי מה שאני רואה בתמונות, אין נורית חיווי בקדמת הסאב למצב העבודה שלו: כבוי / דלוק. בעיה.
לא ממש בטוח שיהיה שיפור בין ה-2000 הנוכחי ל-3000 החדש, אבל היי - על מי אני עובד בדיוק ?!
ההחלטה נראה לי כבר התקבלה...
תנו פידבק...
.
.
- OrenMizrav
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 996
כמה אתה מוכר את ה2000? 
Denon 3400 | Front: Focal 806 | Center: Focal CC 800V | Back: Q acoustics 3020
https://webtip.cc/
https://webtip.cc/
-
avihuli
-
- חבר שלא מהעולם הזה

@OrenMizrav
חחח, אתה אומר יותר שקוף מזה לא יכול להיות ?
וואלה, לא יודע...
כפי שציינתי לי הוא עלה קצת מעל 4,500 ש"ח בייבוא אישי (מוטס כי לא יכולתי להתאפק) שעשינו בזמנו בקבוצת הרכישה כאן טרם פיוצ'ר נהיו היבואן הרשמי.
מחירון של חדש היום הוא 3,590 ש"ח, אז כבר ירדה לה אלפייה שהייתה שווה כל שקל.
אני אשן קצת על המחיר שארצה לקבל תמורתו ואעדכן.
כמובן שהוא שמור, כחדש, מלוקק, טודו בום, הכל טוב + ארגז מקורי והניירת למי שזה חשוב לו.
מה שכן אני יודע, זה שמי שירכוש אותו יצטרך לדאוג שיהיה לו טוב לפחות כמוני !!
אהה, והוא ייקבל גם כבל לסאב מתנה של VIVANCO באורך 3 מטר.
הצעות שוות (וראויות כמובן), אפשר בכיף לשלוח בפרטי. אבל תעשו טובה - תנו להעלות לפחות הודעת מכירה בלוחות שיהיה מסודר, חחח...
חחח, אתה אומר יותר שקוף מזה לא יכול להיות ?
וואלה, לא יודע...
כפי שציינתי לי הוא עלה קצת מעל 4,500 ש"ח בייבוא אישי (מוטס כי לא יכולתי להתאפק) שעשינו בזמנו בקבוצת הרכישה כאן טרם פיוצ'ר נהיו היבואן הרשמי.
מחירון של חדש היום הוא 3,590 ש"ח, אז כבר ירדה לה אלפייה שהייתה שווה כל שקל.
אני אשן קצת על המחיר שארצה לקבל תמורתו ואעדכן.
כמובן שהוא שמור, כחדש, מלוקק, טודו בום, הכל טוב + ארגז מקורי והניירת למי שזה חשוב לו.
מה שכן אני יודע, זה שמי שירכוש אותו יצטרך לדאוג שיהיה לו טוב לפחות כמוני !!
אהה, והוא ייקבל גם כבל לסאב מתנה של VIVANCO באורך 3 מטר.
הצעות שוות (וראויות כמובן), אפשר בכיף לשלוח בפרטי. אבל תעשו טובה - תנו להעלות לפחות הודעת מכירה בלוחות שיהיה מסודר, חחח...