עם קצת עזרה מחבריי, Rogers LS3/5A
- capten
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 511
בני
א- יפה מאוד
ב- החיבור בין הקרס לטרמינלים( חוטים שחור אדום ): BIG NO NO .כל אחד מהם יוצר מעין סליל שמשנה את כל הקרוס. לקצר האורך מהר.
אלא אם לא הבנתי משהו.
א- יפה מאוד
ב- החיבור בין הקרס לטרמינלים( חוטים שחור אדום ): BIG NO NO .כל אחד מהם יוצר מעין סליל שמשנה את כל הקרוס. לקצר האורך מהר.
אלא אם לא הבנתי משהו.
- legopart
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4951
שמת משהו בנוסף בתוך התיבה?
אפשר גם הסבר ל: למה הקרוס על גומיות ולא צמוד 1:1 על גב הרמקול?
אפשר גם הסבר ל: למה הקרוס על גומיות ולא צמוד 1:1 על גב הרמקול?
- harel
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1244
- שם מלא: harel
חישובי השראות
·קפטן לגבי הערה ב' הנכונה לכשעצמה-חיבור המוליכים בתוך הרמקול צריך להיות קצר וישיר ככל שניתן למנוע השראות ומפלי מתח על המוליכים (ומכאן הרציונל של חיבורי מעגל Point to point):capten כתב:בני
א- יפה מאוד
אלא אם לא הבנתי משהו....
1. החיבור בין הקרוס לטרמינלים הוא זמני. הוא נעשה באופן הזה בכדי לאפשר התקנה של טרמינלים כפולים מאחור, שכן הקרוס הנ"ל בנוי בעצם משני (2) קרוסים נפרדים - HF ו- LF אשר אתה יכול "להניע" באמצעות הגברה נפרדת (דהינו בי-אמפליפיקציה או Bi-Wire). לפיכך בשלב ההתקנה הראשונית היה נראה מיותר לוותר על המוליכים והסופיות במובנות שלהם עד אשר יוחלט על תצורה סופית לטרמינלים.
2. חישוב ה"סליל" (ההשראה) שנוצר עקב קיפול המוליכים מראה כי ההשראות המחושבת תהייה כ 0.03 ל 0.06 מילי הנרי או כ ~60 -30 מיקרו הנרי. לדעתי לא משהו שיש לו השפעה ממשית על תחום השמע- המדובר על קיפול מוליך של כ 20-15 ס"מ לכל היותר..
3. בנוסחה בלינק למטה הצבתי (ראה הערות בסוגריים):
d - שטח חתך של המוליך כ 1.2 מ"מ רבוע, (שטח חתך אמיתי)
D - קוטר כריכה (הממוצע) כ 10 מ"מ (חושב כך מכוון שהכריכות "קופלו" והוצמדו בכוונה עם אזיקון לצמצם את ההשראות)
N - מספר כריכות (חושב לפי 5 כריכות מלאות)
נראה לי שהתרומה השלילית לאודיו - זניחה, אבל אפשר יהיה לבדוק בתצורה הסופית
לינק:
https://www.allaboutcircuits.com/tools/ ... alculator/
ראה פוסטים נוספים שלי ב "סטריאו ישראל" בפייסבוק
האזנה טובה - גם לווינטאג'!
האזנה טובה - גם לווינטאג'!
- ran_carney
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1919
גרמת לי להרגיש זקן, אבל וואלה - כיף!
שמח בשבילך שאחרי כל הזמן הזה הגשמת את החלום ולא ויתרת!
רמקולים מיוחדים במינם, עד היום מצטער שמכרתי את הזוג שהיה לי. (קנית את האלמנטים מערן או ממני? אני לא זוכר כבר)
מחכה לעדכונים גם כן. תמשיך ליהנות!
שמח בשבילך שאחרי כל הזמן הזה הגשמת את החלום ולא ויתרת!
רמקולים מיוחדים במינם, עד היום מצטער שמכרתי את הזוג שהיה לי. (קנית את האלמנטים מערן או ממני? אני לא זוכר כבר)
מחכה לעדכונים גם כן. תמשיך ליהנות!
-
BennyO
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 972
אז איך נשמע? קבלו התרשמות ראשונית:
כבר מהשנייה הראשונה שומעים שהרמקול הזה הוא מיוחד. יש דיסוננס עצום בין המראה הסטנדרטי והגודל הקטנצ'יק הלא מרשים בעליל שלהם לסאונד שהם מפיקים.
סאונד קסום שבא לביטוי במיד מיוחד בעיקר בווקל, בכלים אקוסטיים ובמוזיקה מלודית. גם הבס שהם מפיקים מפתיע בהקשר של גודלם – תוצאה של התיכנון המוקפד והקרוס.
הם מאוד חושפניים – הקלטה טובה תשמע ממש טוב והקלטה גרועה תשמע לא משהו בכלל. הם מאוד לא סבלניים בהקשר הזה.
הרושם שלי כרגע הוא שעם מוסיקה עמוסה ומרובת כלים הם מתמודדים פחות טוב.
השלמות נדרשות:
1. אטימה טובה יותר של התיבות – לא ביצענו אטימה מושלמת. בכוונתי לאטום עם פלסטלינה גם את האלמנטים וגם את הגב. ולבדוק את ההשפעה על הבס.
2. אנחנו בודדנו את התיבה עם צמר סלעים. בתיכנון המקורי התיבות מדופנות בספוגים אקוסטים. אנסה גם את זה ונראה איך ישפיע על הבס.
3. הרכבת זוג טרמינלים נוספים כהכנה לקונפיגורציית B-Wire וקיצור החיווט הפנימי.
4. בניית גרילים.
5. הקרוסים חדשים ויש הגורסים כי נדרשת להם הרצה. בנוסף, מדובר באלמנטים ששכבו אצלי בארון 6 שנים ומי יודע כמה שנים שכבו לפני בארון של מי שרכשתי ממנו. גם כאן יש הגורסים כי נדרשת הרצה על מנת להחזיר להם את הגמישות ומלוא היכולת. הרמקול ינגן הרבה טכנו בזמן הקרוב כל פעם שנצא מהבית...
תוכניות לעתיד – בניית הסאב האורגנלי שלהם ה-AB1 או אולי בניית סאב עם B-139 שאני מאוד אוהב. מקווה שהפעם לא יעברו 6 שנים עד שאוציא הפרוייקט לפועל...
כבר מהשנייה הראשונה שומעים שהרמקול הזה הוא מיוחד. יש דיסוננס עצום בין המראה הסטנדרטי והגודל הקטנצ'יק הלא מרשים בעליל שלהם לסאונד שהם מפיקים.
סאונד קסום שבא לביטוי במיד מיוחד בעיקר בווקל, בכלים אקוסטיים ובמוזיקה מלודית. גם הבס שהם מפיקים מפתיע בהקשר של גודלם – תוצאה של התיכנון המוקפד והקרוס.
הם מאוד חושפניים – הקלטה טובה תשמע ממש טוב והקלטה גרועה תשמע לא משהו בכלל. הם מאוד לא סבלניים בהקשר הזה.
השלמות נדרשות:
1. אטימה טובה יותר של התיבות – לא ביצענו אטימה מושלמת. בכוונתי לאטום עם פלסטלינה גם את האלמנטים וגם את הגב. ולבדוק את ההשפעה על הבס.
2. אנחנו בודדנו את התיבה עם צמר סלעים. בתיכנון המקורי התיבות מדופנות בספוגים אקוסטים. אנסה גם את זה ונראה איך ישפיע על הבס.
4. בניית גרילים.
5. הקרוסים חדשים ויש הגורסים כי נדרשת להם הרצה. בנוסף, מדובר באלמנטים ששכבו אצלי בארון 6 שנים ומי יודע כמה שנים שכבו לפני בארון של מי שרכשתי ממנו. גם כאן יש הגורסים כי נדרשת הרצה על מנת להחזיר להם את הגמישות ומלוא היכולת. הרמקול ינגן הרבה טכנו בזמן הקרוב כל פעם שנצא מהבית...
תוכניות לעתיד – בניית הסאב האורגנלי שלהם ה-AB1 או אולי בניית סאב עם B-139 שאני מאוד אוהב. מקווה שהפעם לא יעברו 6 שנים עד שאוציא הפרוייקט לפועל...
Rust never sleeps
- eliad2
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 942
אחרי שגם אני סיימתי את ההתרשמות שלי אני מסכים עם כל מילה. אני גם חושב שכאשר מקרבים אותם 10-20 ס"מ בלבד מהקיר האחורי הם נשמעים יותר מעוגלים/סלחניים ובכללי זה עושה להם בעיקר טוב , חבל שאצלי בסלון זה לא נראה טוב..
אגב לגבי בנית התיבה - אני גם חשבתי פעם על בנית זוג וראיתי שיש היצע לא רע של תיבות מוכנות מסין ומזרח אירופה, האם שקלת את זה ?
גם יצא לי במקרה לבדוק היום את עניין הסאב ואולי זה משהו שאני אשקול בעתיד , אם תלך לכיוון הזה דבר איתי.
גם לזה יש תיבות מוכנותאבל בהיצע קטן יותר. נראה שהקונפיגורציה הנפוצה היא של תיבה עם אלמנט פנימי אבל יש גם אופציה נוספת עם אלמנט שפונה כלפי המאזין.
אגב לגבי בנית התיבה - אני גם חשבתי פעם על בנית זוג וראיתי שיש היצע לא רע של תיבות מוכנות מסין ומזרח אירופה, האם שקלת את זה ?
גם יצא לי במקרה לבדוק היום את עניין הסאב ואולי זה משהו שאני אשקול בעתיד , אם תלך לכיוון הזה דבר איתי.
גם לזה יש תיבות מוכנותאבל בהיצע קטן יותר. נראה שהקונפיגורציה הנפוצה היא של תיבה עם אלמנט פנימי אבל יש גם אופציה נוספת עם אלמנט שפונה כלפי המאזין.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- grafitis
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1379
באורגינלים אין ספוגים אקוסטיים.
יש ברייסינג עם יריעות ביטומן וספוגים דקים רגילים.
למעלה ובצדדים יריעת ביטומן אחת, ובתחתית שתיים.
למעלה ובצדדים יריעת ביטומן אחת, ובתחתית שתיים.
-
BennyO
-
- חבר פעיל במיוחד

·grafitis כתב:באורגינלים אין ספוגים אקוסטיים.
למעלה ובצדדים יריעת ביטומן אחת, ובתחתית שתיים....
ביטומן? זה לא סוג של זפת?
- grafitis
-
- חבר ותיק

זה בא כיריעות קטנות מוכנות עם דבק.
הקלד בגוגל: "bitumen sheets audio"
-
BennyO
-
- חבר פעיל במיוחד

·הבנתי. זה נראה לי דומה לחומר שהשתמשתי בו לבודד את הפטיפון. יריעות second skingrafitis כתב:כן.
זה בא כיריעות קטנות מוכנות עם דבק.
הקלד בגוגל: "bitumen sheets audio"...
- raniburg
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1434
נראה פרויקט רציני
תהנה מהתוצאות
אני לא זז מכאן עד סוף הצד
- yosiaz
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 847
·BennyO כתב: סאונד קסום שבא לביטוי במיד מיוחד בעיקר בווקל, בכלים אקוסטיים ובמוזיקה מלודית. גם הבס שהם מפיקים מפתיע בהקשר של גודלם – תוצאה של התיכנון המוקפד והקרוס.
השלמות נדרשות:
4. בניית גרילים.
תוכניות לעתיד – בניית הסאב האורגנלי שלהם ה-AB1 או אולי בניית סאב עם B-139 שאני מאוד אוהב. מקווה שהפעם לא יעברו 6 שנים עד שאוציא הפרוייקט לפועל......
אם אני מבין נכון - חסר לך בס.
לדעתי מדובר בתיאום ציפיות נדרש - הרמקול הזה לא אמור לתת חוויית בס מרעידת מעיים - תפקידו, וכך תוכנן כרפרנס - להיות מוניטור אולפני (תנאי הצבה מאתגרים באולפנים, צורך בדיוק והעברה נאמנה של ווקאליות ומידים) עם פחות דגש על האזנה "ביתית" WEST COAST STYLE ע"ע JBL לסוגיהם בשנתונים דומים.
שמעתי את הרמקול בגרסא עכשווית של STIRLING בחנות פיוז, והסאונד היה קסום, מדוייק וחד, אך פחות "כייפי" ממדפיים שמכוונים לאזור הבס.
שוב, לך תשווה בין בת אצולה בריטית לאמריקאית מה WEST COAST, לכל אחת יש האיכויות שלה...
- boazj
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2374
סחטיין על אורך הרוח, והתכנון הארוך טווח, ובטח על המימוש.
כל הכבוד. מעורר השראה
כל הכבוד. מעורר השראה
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
- yosiaz
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 847
ושכחתי להזכיר, שתג המחיר על גבי הרמקול עמד על 10,000 ש"ח...yosiaz כתב:שמעתי את הרמקול בגרסא עכשווית של STIRLING בחנות פיוז, והסאונד היה קסום, מדוייק וחד...........
- grafitis
-
- חבר ותיק

מעבר לכך ששינת כמה נתונים מהתוכניות המקוריות,
ובהנחה שיצא לך משהו פחות או יותר דומה.
אני לא ממליץ לך להשקיע בסאב, גם לא ב-AB1.
הוא יוסיף לך קצת בנמוכים, אבל יקח את הקסם של הרמקולים.
הוא יוסיף לך קצת בנמוכים, אבל יקח את הקסם של הרמקולים.
-
BennyO
-
- חבר פעיל במיוחד

המשך...
ממשיך בתהליך Fine tunning.
רק אציין שככל ששומע אותם יותר, מתאהב בסאונד שלהם.
בשלב הנוכחי החלטתי לנסות ולבדוק השפעה של חומרי בידוד שונים על הסאונד.
רמקול אחד יישאר עם צמר סלעים לשם השוואה.
ברמקול השני יושם בידוד באמצעות חומר בשם טקסאונד. חומר בידוד אקוסטי בעל צפיפות גבוהה ומאוד קל ליישום.
על הטקסאונדבוצע בידוד נוסף באמצעות ספוג ביצים.
ההבדל בסאונד ביניהם ממש ניכר. אני עדיין מנסה ללמוד ולהבין מה בדיוק אני שומע ומה מעדיף.
קצת תמונות לבינתיים.
רק אציין שככל ששומע אותם יותר, מתאהב בסאונד שלהם.
בשלב הנוכחי החלטתי לנסות ולבדוק השפעה של חומרי בידוד שונים על הסאונד.
רמקול אחד יישאר עם צמר סלעים לשם השוואה.
ברמקול השני יושם בידוד באמצעות חומר בשם טקסאונד. חומר בידוד אקוסטי בעל צפיפות גבוהה ומאוד קל ליישום.
על הטקסאונדבוצע בידוד נוסף באמצעות ספוג ביצים.
ההבדל בסאונד ביניהם ממש ניכר. אני עדיין מנסה ללמוד ולהבין מה בדיוק אני שומע ומה מעדיף.
קצת תמונות לבינתיים.
-
BennyO
-
- חבר פעיל במיוחד

·כן, קראתי פוסט של מישהו שבנה AB מאוד מושקעים וזה בדיוק מה שאמר. הוסיפו את הבס "החסר" אבל פגעו בקסם של הסאונד.grafitis כתב:מעבר לכך ששינת כמה נתונים מהתוכניות המקוריות,
הוא יוסיף לך קצת בנמוכים, אבל יקח את הקסם של הרמקולים....
- legopart
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4951
ממש חייב לדעת! איך הסאונד עכשיו אחרי השינוי?