DENON - AVRX4500H הוכרז באופן רישמי.
- LiorShap
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3068
א. הרסיבר עבר אצלי שלושה כיולים מקצועיים לפי הספר ומדריכים פה באתר וגם באתר הבריטי.
ב. גם אצלי מצב Dynamic EQ פעיל אבל Dynamic Vol ההמלצה הגורפת היא להשאיר אותו כבוי.
אלא אם כן אתה צופה לרוב שהאנשים ישנים בבית ואתה לא רוצה "פיק" של ווליום גבוה מדי.
( לא הבנתי איך זה קשור לסאונד בדו ערוצי שהעלת את זה )
ג. יתכן שהפיוניר אצלך אכזב מסיבה כזו או אחרת של שילוב פחות מוצלח עם רמקולים כאלה ואחרים.
יכול לקרות לכל יצרן של מגברי סטריאו יקרים פי כמה אגב. לפעמים אפשר ליפול בהתאמה אין מה לעשות.
אצלי הדנון נשמע פחות טוב באופן משמעותי בדו ערוצי.
עוד אכזבה מבחינתי - לא חשבתי שרסיבר יכול להגיע לכאלה טמפ' מפחידות. ממש לא נעים לחשוב
על על אמינותו לאורך השנים. נראה לי כמו מוצר שלא ישרוד תקופה ארוכה.
אגב , אצלי לפחות הוא פתוח לחלל מכל צדדיו. מפחיד אותי לחשוב על מישהו שימקם אותו במזנון חצי סגור.
ב. גם אצלי מצב Dynamic EQ פעיל אבל Dynamic Vol ההמלצה הגורפת היא להשאיר אותו כבוי.
אלא אם כן אתה צופה לרוב שהאנשים ישנים בבית ואתה לא רוצה "פיק" של ווליום גבוה מדי.
( לא הבנתי איך זה קשור לסאונד בדו ערוצי שהעלת את זה )
ג. יתכן שהפיוניר אצלך אכזב מסיבה כזו או אחרת של שילוב פחות מוצלח עם רמקולים כאלה ואחרים.
יכול לקרות לכל יצרן של מגברי סטריאו יקרים פי כמה אגב. לפעמים אפשר ליפול בהתאמה אין מה לעשות.
אצלי הדנון נשמע פחות טוב באופן משמעותי בדו ערוצי.
עוד אכזבה מבחינתי - לא חשבתי שרסיבר יכול להגיע לכאלה טמפ' מפחידות. ממש לא נעים לחשוב
על על אמינותו לאורך השנים. נראה לי כמו מוצר שלא ישרוד תקופה ארוכה.
אגב , אצלי לפחות הוא פתוח לחלל מכל צדדיו. מפחיד אותי לחשוב על מישהו שימקם אותו במזנון חצי סגור.
- חושחאש
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 795
·אני חושב ש mbd מחובר און ליין בלילה לכל האתרים בעולם ומבשר לנו את החדשות האחרונות בתחום😂.ועכשיו ברצינות אני חושב ש mbd ראוי לכל הערכה כאן בפורום על כל החדשות הכי עדכניות שחברי הפורום מקבלים בתחום כל הכבוד לך mbd והבזדמנות הזאת אני מברך את כל החברים בשנה טובה ושהיה לנו שנת סאונד מעולה 😊IGAL4d כתב:@חושחאש
אני חושב שמבחינת mbd זה עניין של הפרשי שעות ולא עניין של נדודי שינה...
- BARBIE
-
- טרול

- תגובות: 858
Dynamic EQ משום מה מכניס יותר נפח או דינאמיות במצב סטריאו. וה Dynamic Vol מעלה את עוצמת השמע בסטריאו, לפחות ברוב הקטעים. אם אני מכבה את ה Dynamic EQ מרגיש לי שמשהו חסר ואנמי בסאונד...
- Lior_M
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
בחיי שאני לא מבין למה באופן אוטומטי אתם מכבים את מערכת הכיול כשאתם שומעים סטריאו.
כאילו מה, הבעיות האקוסטיות בחדר נעלמות ברגע שעוברים לשני ערוצים ? מה הקטע ?
יש לכם מערכת כיול, החלטתם להשתמש בה ברב ערוצי, השקעתם זמן במדידות, ואז שוב עוד זמן במדידות. תשתמשו במערכת ..
יש לכם מערכת כיול, החלטתם להשתמש בה ברב ערוצי, השקעתם זמן במדידות, ואז שוב עוד זמן במדידות. תשתמשו במערכת ..
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- freedom_il
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2159
תכלס צודק. אני גם אוסיף שלדעתי שימוש ב restorer גם מוסיף ששומעים מוסיקה כל שירות סטרימינג כמו ספוטיפיי גם באיכות גבוהה.Lior_M כתב:בחיי שאני לא מבין למה באופן אוטומטי אתם מכבים את מערכת הכיול כשאתם שומעים סטריאו.
יש לכם מערכת כיול, החלטתם להשתמש בה ברב ערוצי, השקעתם זמן במדידות, ואז שוב עוד זמן במדידות. תשתמשו במערכת .....
- LiorShap
-
- חבר מביא חבר

@Lior_M
·
לא נשמע טוב בסטריאו . גם למערכת סטריאו אין כיול ועדיין שומעים בה נהדר לרוב.
הכיול מבחינתי זה לרב ערוצי ובעיקר לסאב.
·
הכיול מבחינתי זה לרב ערוצי ובעיקר לסאב.
- BARBIE
-
- טרול

·LiorShap כתב:@Lior_M
·
הכיול מבחינתי זה לרב ערוצי ובעיקר לסאב....
רסיברי סטראו מדגמי 2017 ומעלה של ימהה כבר כוללים כיול YPAO יעודי לסטריאו. כעקרון, אין שום סיבה שלא תהיה מערכת כיול גם לרסיבר סטריאו.
https://usa.yamaha.com/products/audio_v ... index.html
- LiorShap
-
- חבר מביא חבר

בכיף וגם הגיוני. אם אפשר לשפר אז כולנו בעד.
השאלה אם זה משפר את הצליל במוזיקה או לא .
לדעתי - לרוב לא.
בסוף תמיד יוצא שאני ללא כיול במוזיקה.
הכי טבעי ונכון לאוזניי .
רב ערוצי,שהסאב נכנס לעסק זה כבר אופרה אחרת .
השאלה אם זה משפר את הצליל במוזיקה או לא .
לדעתי - לרוב לא.
בסוף תמיד יוצא שאני ללא כיול במוזיקה.
הכי טבעי ונכון לאוזניי .
רב ערוצי,שהסאב נכנס לעסק זה כבר אופרה אחרת .
- movieman
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5012
·BARBIE כתב:נסו לעבור על כל הפיצ'רים במצב השוואה בין 4400 ל 4500 באתר דנון. מלבד Base sync (מה זה בכלל?) ו web control (ומזה זה בכלל? יש לי את ה 4400 והוא נשלט עי הרשת בכתובת ה IP), לא רק שאין הבדלים, נראה שה 4500 זה שנמוך רציני. אין network audio support ? אין ALAC 24-96 ? יש פחות כניסות אודיו לעומת ה 4400, ואין יותר ציפוי זהב על מחברי ה RCA.
מה זה בדיוק Base sync ? בשביל מה זה טוב והאם זה משפר משהו?
תחילה ההיתי מבואס שמהרתי לרכוש את ה 4400, אבל נראה שזו הייתה החלטה נכונה....
גם אני קראתי את ההבדלים בינהם ולכן החלטתי לא לחכות ולרכוש את ה- 4400 (האחרון ב-ט.ר כנראה
מעט מוזר שהורידו דברים בדגם החדש אבל המחיר שלו יהיה גבוה בהרבה.
- shigidar
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 434
החברים פה משווים בסטריאו DENON מסדרת ביניים לדגמים של PIONEER ואחרים מסדרה הגבוהה ביותר. זה לא ממש כוחות ... תשווו את הדנון לרסיברים ברמת מחיר שלו ואז פתאום תגלו שהוא נפלא בסטריאו 
שנה טובה לכולם
שנה טובה לכולם
- freedom_il
-
- חבר ותיק

טוב יש פה כמה דברים שאני רוצה להגיב לגביהם.
1. bass sync ו web control. קיימים ב X4400 אחרי עדכון firmware. לא משתמש באף אחד מהם אבל זה שם.
2. מצב סטריאו סטנדרטי ב X4400 מכוון ל L/R Bypass שזה אומר לכייל את שאר הרמקולים לפי שני הקדמיים ולא לגעת באקולייזר של הקדמיים. בסטריאו, זה בדיוק כמו Off. אפשר לקרוא על זה פה: https://denon.custhelp.com/app/answers/ ... q-xt-modes
מה שזה כן עושה, זה bass management יותר טוב מ direct או pure. ו Room Correction מבחינת מרחקים וזמנים לרמקולים ולסאב. בגדול אין הרבה הבדל באקולייזר. ישבתי עכשיו ועשיתי נסיונות עם האפליקציה של השלט ככה שההחלפות יהיו יותר מהירות בין המודים וזו המסקנה.
3. דווקא שימוש במצב אקולייזר reference של אודיסי בשביל סטריאו יוצא קצת פחות טוב.
4. DynamicEQ עושה בדיוק מה שכתוב במדריך. בווליום נמוך הוא מדגיש תדרים שהאוזן האנושית פחות רגישה אליהם. גם בשבילי זה עובד טוב ונשמע יותר "מלא" במיוחד במיד-באס ובאס.
5. שלט: כמעט ולא צריך אותו. ווליום נשלט גם ע"י השלט של המסך (ARC), הרבה דברים אחרים נוח לעשות עם האפליקציה של השלט בטלפון. חוץ מלהדליק ולכבות ולעבור לזכרונות אין לו הרבה שימוש.
אז המסקנה: להמשיך להשתמש במוד סטריאו למוסיקה עם RC בסיסי וללא שינוי אקולייזר לקדמיים. DynamicEQ אם זה עושה לך טוב.
@LiorShap
מבחינת איכות סטריאו: איזה רסיבר במחיר הזה נשמע יותר טוב? יותר מזה, איזה רסיבר במחיר של X4400 בחו"ל או קרוב לזה נותן חבילה יותר טובה ומשתלמת? יאמאהה 2070 עולה בארה"ב 1599$ ו X4400 עולה 899$. ההפרשים דומים גם בארץ.
1. bass sync ו web control. קיימים ב X4400 אחרי עדכון firmware. לא משתמש באף אחד מהם אבל זה שם.
2. מצב סטריאו סטנדרטי ב X4400 מכוון ל L/R Bypass שזה אומר לכייל את שאר הרמקולים לפי שני הקדמיים ולא לגעת באקולייזר של הקדמיים. בסטריאו, זה בדיוק כמו Off. אפשר לקרוא על זה פה: https://denon.custhelp.com/app/answers/ ... q-xt-modes
מה שזה כן עושה, זה bass management יותר טוב מ direct או pure. ו Room Correction מבחינת מרחקים וזמנים לרמקולים ולסאב. בגדול אין הרבה הבדל באקולייזר. ישבתי עכשיו ועשיתי נסיונות עם האפליקציה של השלט ככה שההחלפות יהיו יותר מהירות בין המודים וזו המסקנה.
3. דווקא שימוש במצב אקולייזר reference של אודיסי בשביל סטריאו יוצא קצת פחות טוב.
4. DynamicEQ עושה בדיוק מה שכתוב במדריך. בווליום נמוך הוא מדגיש תדרים שהאוזן האנושית פחות רגישה אליהם. גם בשבילי זה עובד טוב ונשמע יותר "מלא" במיוחד במיד-באס ובאס.
5. שלט: כמעט ולא צריך אותו. ווליום נשלט גם ע"י השלט של המסך (ARC), הרבה דברים אחרים נוח לעשות עם האפליקציה של השלט בטלפון. חוץ מלהדליק ולכבות ולעבור לזכרונות אין לו הרבה שימוש.
אז המסקנה: להמשיך להשתמש במוד סטריאו למוסיקה עם RC בסיסי וללא שינוי אקולייזר לקדמיים. DynamicEQ אם זה עושה לך טוב.
@LiorShap
מבחינת איכות סטריאו: איזה רסיבר במחיר הזה נשמע יותר טוב? יותר מזה, איזה רסיבר במחיר של X4400 בחו"ל או קרוב לזה נותן חבילה יותר טובה ומשתלמת? יאמאהה 2070 עולה בארה"ב 1599$ ו X4400 עולה 899$. ההפרשים דומים גם בארץ.
- Lior_M
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
יש לי denon 4400 עם FW אחרון ואין לי מושג על איזה web control אתה מדבר.freedom_il כתב:טוב יש פה כמה דברים שאני רוצה להגיב לגביהם.
@LiorShap
מבחינת איכות סטריאו: איזה רסיבר במחיר הזה נשמע יותר טוב? יותר מזה, איזה רסיבר במחיר של X4400 בחו"ל או קרוב לזה נותן חבילה יותר טובה ומשתלמת? יאמאהה 2070 עולה בארה"ב 1599$ ו X4400 עולה 899$. ההפרשים דומים גם בארץ....
יש אפליקציה לשליטה דרך הרשת, האם לזה אתה מתכוון ? אם כן אז זה לא web control. למיטב הבנתי בדגמים בהם כן יש את הפיצ'ר הזה אתה יכול להתחבר באמצעות דפדפן למכשיר ולבצע פעולות כאשר הדבר הנוח ביותר זה שמירת קונפיגורציה או העלאה שלה מהמחשב.
אשמח לטעות במקרה הזה, אבל לא נראה לי שאני טועה. גם אין שום אזכור לזה באתר שלהם או ברחבי הרשת.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- freedom_il
-
- חבר ותיק

וואלה אתה צודק. כתוב בתפריט Network Control ולא Web Conrol, התבלבלתי. כנראה מדובר על השלט ועל אפליקציית אודיסי שיכולים להתחבר לרסיבר ולא ממשק web.Lior_M כתב:יש לי denon 4400 עם FW אחרון ואין לי מושג על איזה web control אתה מדבר.......
יש אפליקציה לשליטה דרך הרשת, האם לזה אתה מתכוון ? אם כן אז זה לא web control. למיטב הבנתי בדגמים בהם כן יש את הפיצ'ר הזה אתה יכול להתחבר באמצעות דפדפן למכשיר ולבצע פעולות כאשר הדבר הנוח ביותר זה שמירת קונפיגורציה או העלאה שלה מהמחשב.
אשמח לטעות במקרה הזה, אבל לא נראה לי שאני טועה. גם אין שום אזכור לזה באתר שלהם או ברחבי הרשת.
ליאור...
מבחינת קונפיגורציה לשמירה, הדבר העיקרי לשמירה זה הכיול ואת זה בכל מקרה עדיף לעשות מהאפליקציה ולשמור את זה ב google drive.
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
אני רואה שיש כאן כמה בעלי 4400 אז זה מקום טוב לשאול - יש לי אונקיו TX-NR709 שעושה צרות (המון באגים מעצבנים) וקצת התעייפתי ממנו. אני שוקל לשדרג ל-4400 עכשיו או לחכות ולקנות 4500 כשהמחיר שלו יירד לאיזור המחיר של ה-4400 היום. מה דעתכם?
הרסיבר מיועד גם לקולנוע ביתי וגם למוזיקה וכרגע מחובר לרמקולים בתצורת 5.1. אני שוקל להוסיף 2 עד 4 רמקולים תקרתיים בהמשך. סאב נוסף כנראה שלא אוסיף.
תודה!
הרסיבר מיועד גם לקולנוע ביתי וגם למוזיקה וכרגע מחובר לרמקולים בתצורת 5.1. אני שוקל להוסיף 2 עד 4 רמקולים תקרתיים בהמשך. סאב נוסף כנראה שלא אוסיף.
תודה!
- BARBIE
-
- טרול

לי יש את ה 4400 בסה"כ דיי מסופק, רק חסרון אחד מלבד מחסור ב WEB, זה שאין אפשרות להציג GUI על המסך וגם לא בקרת עוצמה כאשר יש אות DOLBY VISION או כל אות עם צבע 12 סביות. זה דיי מעצבן, כי ברגע שרוצים לעלות תפריט על המסך כמו לצורך שינוי פרמטרי סאונד, המסך משחיר ל 4 שניות עד שעולה GUI על רקע שחור, ושוב השהיה של 4 שניות עד שהוא נעלם והתמונה חוזרת... ב 4500 יש תמיכה מלאה ב DV ולכן אין בעיה כזאת...
אני כבר לא אשדרג בשנה הקרובה, ואמתין עוד שנתיים לרסיבר עם HDMI 2.1 מלא. מעריך שזה יהיה ימהה A2090.
אני כבר לא אשדרג בשנה הקרובה, ואמתין עוד שנתיים לרסיבר עם HDMI 2.1 מלא. מעריך שזה יהיה ימהה A2090.
- boren
-
- חבר מביא חבר

@BARBIE - קניתי את הרסיבר והאמת ששני הדברים שציינת לא בעייתים מבחינתי. יש שם לא מעט דברים אחרים שכן, כנראה צריך להתרגל. בעיה אחת שממש משמעותית בעיני היא שלא ניתן לשלוט על טרבל ובאס אם האודיסי מופעל. צליל פלאט הוא אולי נכון, אבל הוא פחות מהנה בעיני. אתה יודע אם יש דרך לסדר את זה חוץ מלבטל את האודיסי?
- movieman
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5012
·boren כתב:אני רואה שיש כאן כמה בעלי 4400 אז זה מקום טוב לשאול - יש לי אונקיו TX-NR709 שעושה צרות (המון באגים מעצבנים) וקצת התעייפתי ממנו. אני שוקל לשדרג ל-4400 עכשיו או לחכות ולקנות 4500 כשהמחיר שלו יירד לאיזור המחיר של ה-4400 היום. מה דעתכם?
תודה!...
אצלי היה (עדיין יש) אונקיו 709 - מכשיר מעולה !!
רכשתי את הדנון 4400 בעיקר בגלל תמיכה באטמוסים וביותר ערוצים , מעבר לזה לא הבחנתי בהבדלים משמעותיים בינהם
וביצעתי השוואה אצלי בבית כמובן בין שניהם גם עם רמקולים מדפיים (פוקאל 807 המעולים) וגם עם סונוס פאבר 2.5
ולא ממש ראיתי הבדל בין הרסיברים כשהם מחוברים לאותו רמקול .
אם אתה רוצה להוסיף ערוצים או שהפורמטים החדשים קורצים לך אז כדאי לך לעבור לדגמים חדשים יותר בסגנון ה-4400/4500 , כי מעבר לזה ההבדלים יהיו יחסית קטנים (כל אחד והדרישות שלו כמובן) .
ה-4500 עדיין יקר כרגע באופן משמעותי לעומת 4400 (אם תמצא בכלל) ..
מניח שבעוד כמה חודשים הוא גם יגיע אל מתחת ל-5000 ש"ח .
- BARBIE
-
- טרול

אני עם 4400 ולא מזמן שקלתי לשדרג ל 4500 אבל בסוף ירדתי מזה. הבדלים עיקריים:
ל 4500 יש ממשק שליטה מהדפדפן, ל 4400 אין.
ל 4500 יש עיבוד תמונה דולבי ויזן, ל 4400 אין (משחיר תמונה אם רוצים להציג תפריט מסך ב DV)
ב 4400 אתה יכול לבחור במצב הדמיה DTS NEURAL X המעולה גם כאשר הפס קול הוא DD5.1, ב 4500 יש הגבלה - DTS יעבוד רק על אותות DTS ו PCM, כמו גם DOLBY SUR יעבוד רק על אותות דולבי או PCM ולא DTS... זה לדעתי דיל ברייקר, אבל אין ברירה כך זה יהיה בכל הדגמים החדשים, בגלל מחלמת הפורמטים בין DTS לדולבי...
ל 4500 יש ממשק שליטה מהדפדפן, ל 4400 אין.
ל 4500 יש עיבוד תמונה דולבי ויזן, ל 4400 אין (משחיר תמונה אם רוצים להציג תפריט מסך ב DV)
ב 4400 אתה יכול לבחור במצב הדמיה DTS NEURAL X המעולה גם כאשר הפס קול הוא DD5.1, ב 4500 יש הגבלה - DTS יעבוד רק על אותות DTS ו PCM, כמו גם DOLBY SUR יעבוד רק על אותות דולבי או PCM ולא DTS... זה לדעתי דיל ברייקר, אבל אין ברירה כך זה יהיה בכל הדגמים החדשים, בגלל מחלמת הפורמטים בין DTS לדולבי...
- rannyz
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 552
·זה לא ממש בעיה אלא הגישה של דנון לנושא שאומרת שאם האודיאסי עשה אופטימיזציה של הסאונד אז "אל תגע" בדברים נוספים.boren כתב:@BARBIE - קניתי את הרסיבר והאמת ששני הדברים שציינת לא בעייתים מבחינתי. יש שם לא מעט דברים אחרים שכן, כנראה צריך להתרגל. בעיה אחת שממש משמעותית בעיני היא שלא ניתן לשלוט על טרבל ובאס אם האודיסי מופעל. צליל פלאט הוא אולי נכון, אבל הוא פחות מהנה בעיני. אתה יודע אם יש דרך לסדר את זה חוץ מלבטל את האודיסי?...
מה שאתה יכול לעשות זה פשוט להיכנס לאודיסי בצורה ידנית ולשחק שם עם האיקולייזר ולהגביר את הטרבל/בס לכל רמקול בנפרד. קצת מציק אבל בדר"כ עושים את זה פעם אחת.
בכל אופן קנית רסיבר מעולה שנבחר כרסיבר השנה בהרבה מאוד מקומות כולל הפורום שלנו.
לדוגמא: https://www.themasterswitch.com/best-av-receivers
------------------------------------------------------------------
למכירה רסיבר אונקיו 609 ומסך סמסונג 60'' שניהם שמורים מאוד ובמצב כמו חדש כולל כל הספרות שהגיעו עם המוצרים. עוד פרטים בפרטי.
למכירה רסיבר אונקיו 609 ומסך סמסונג 60'' שניהם שמורים מאוד ובמצב כמו חדש כולל כל הספרות שהגיעו עם המוצרים. עוד פרטים בפרטי.
- boren
-
- חבר מביא חבר

זו בעיה עבורי כי אני פחות נהנה מהצליל. לאנשים שונים יש אוזניים שונות עם גראף רגישות תדרים שונה, ואפילו לאותם אנשים יש שינוי ברגישות שלהם לתדרים שונים עם הגיל. אני באופן אישי צריך יותר טרבל ממה שאודיסי חושבים שנכון.rannyz כתב:·זה לא ממש בעיה אלא הגישה של דנון לנושא שאומרת שאם האודיאסי עשה אופטימיזציה של הסאונד אז "אל תגע" בדברים נוספים..........
הבעיה היא שלא ניתן ברסיבר הזה (בניגוד לאונקיו הישן שלי) לשנות טרבל ובאס על בסיס הגראף של אודיסי, שכולל תיקונים שונים בתדרים שונים. למיטב ידיעתי הדרך היחידה לעשות זאת היא באמצעות האפליקציה שלהם, אבל הביקורות עליה גרועות מאוד ולא בא לי לזרוק לפח 20 דולר.מה שאתה יכול לעשות זה פשוט להיכנס לאודיסי בצורה ידנית ולשחק שם עם האיקולייזר ולהגביר את הטרבל/בס לכל רמקול בנפרד. קצת מציק אבל בדר"כ עושים את זה פעם אחת....
במחיר ששילמתי זה בערך הרסיבר היחידי שנתן את הפיצ'רים שאני רוצה (למשל תמיכה ב-5.1.4 ואודיסי XT32), אבל הוא לא מושלם. אני מניח שעם הזמן אתרגל לדברים הקטנים שכרגע מעצבנים אותי או שאמצא לחלקם פתרונות.בכל אופן קנית רסיבר מעולה שנבחר כרסיבר השנה בהרבה מאוד מקומות כולל הפורום שלנו.
לדוגמא: https://www.themasterswitch.com/best-av-receivers...