שרשור תגובות: התקני SSD - מה ההבדל בינהם?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10924

שליחה

ziv_r כתב:elangab & nir11,
זה רשום בפסקה הראשונה של המאמר...
...
לא קראו את ההקדמה.
עברו ישר לסיכום. :)

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893

שליחה

אני לא רואה איפה זה כתוב בפסקה הראשונה. תוכל להפנות אותי?
כל שמצאתי זה צמד המילים "מהירות העבודה".
ההודעה שלי האירה עובדות שלטעמי הן מהותיות להבנה, ואותן אני לא חושב שאיזכרת. כל המאמר מדבר על מגה בייטים לשניה. כל איש storage יאמר לך שלמעט ישומים מאוד מאוד מסוייימים (עבודה עם קבצים גדולים, למשל וידאו), לנתון הזה אין חשיבות. הנתון החשוב הרבה יותר הוא כתיבות לשניה. זה נכון לישומים עסקיים וביתיים כאחד. כדי להדגים - דיסק SATA (ולא משנה בכלל מה רוחב הפס של הממשק שלו), נותן פחות מ 80 כתיבות לשניה. המספר הזה נובע ישירות מנתון אחד בלבד - מהירות הסיבוב שלו - בדרך כלל 7200 RPM.
דיסק מהיר יותר, נניח דיסקים שקרויים SAS, יכולים לתת 200 כתיבות בשניה. רוב האנשים טועים לחשוב שזה בגלל שממשק ה SAS מהיר יותר, זו כמובן טעות. הם מהירים יותר אך ורק בגלל שהם מסתובבים מהר יותר - 10K או 15K לשניה.
וכונן SSD? כמו שציינת, שום דבר לא זז שם. כונן כזה נותן, ואני מדבר על הגרועים שבהם- 1000 כתיבות בשניה.
זה ההבדל.
טכנולוגיה לא קופצת שכמשהו נהיה מהיר פי 2, היא קופצת כשהוא נהיה מהיר פי 10 או יותר.

elangab
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 507

שליחה

ziv_r כתב:elangab & nir11,
זה רשום בפסקה הראשונה של המאמר...
...
·זה לא, אתה כותב בדיוק ההפך...

השורה האחרונה בהקדמה מנפצת את כל ההקדמה על ה SSD, וההסבר על היתרונות שלו.

"בימים אלו התקן SSD הפך למצרך חובה לכל מי שקונה מחשב חדש, אבל אם חשבתם שכל מה שחשוב בהתקן SSD זה שיהיה ממותג טוב ואתם מסודרים, אז ממש לא"

לא מסכים עם זה בכלל. לשימושים ביתיים צנועים כל SSD ממותג טוב בהחלט יהפוך את בעליו ל "מסודרים". לרוץ להחליף לוח אם ולבדוק תקנים ולהסתבך עם השוואת ביצועים כשמדובר על מחשב של סטודנט לאופיס או משהו כזה ולהשקיע יותר כסף - זה מיותר לחלוטין. אם מישהו בונה מחשב מאפס למטרה ספציפית (משחקים/שרת ביתי/שרת מקצועי/וכו') אז כדאי כמובן לצלול פנימה.

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46466

שליחה

elangab,
אז טוב שיש שרשור תגובות לכתבה, ככה אנשים יכולים לראות גם את הדעה שלך (Y)

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10924

שליחה

elangab כתב:
...
...
·זה לא, אתה כותב בדיוק ההפך...
...
כתוב במפורש:
הקהל הרחב התוודע לראשונה לדיסקים מבוססי SSS (התקני Solid-state storage) והתמכר בקלות למהירות העבודה הגבוהה של כוננים כאלו, שמעבר למהירות, הם גם היו שקטים לחלוטין, קלים יותר ובעלי צריכת חשמל נמוכה יותר מהמקבילים המכנים שלהם, כונני HDD
...
או בניסוח אחר:
"היתרונות של כונני SSD על HDD הם מהירות העבודה גבוהה יותר, שקטים וקלים"
במה זה שונה מהמשפט שהצעת להוסיף?
אבל כן הייתי מוסיף שגם SSD פשוט יתן שיפור ביצועים מורגש לעומת HDD
...
המאמר לא בא לשכנע אף אחד להחליף מחשב\לוח\כונן SSD, להכי מהיר וטוב שקיימים, ולא לקנות SATA SSD הפשוט והמוכר.
כשאני קורא את המאמר, אני רואה מאמר שבא לתת מידע, ש- SSD זה עולם שלם ולא רק ה- SATA הישן.
מאמר כזה לא צריך לצלול למכאניקה ולחישובים של כמה זמן לוקחת כל פעולה, ואיזו פעולה חשובה יותר או פחות בהשפעה שלה על הביצועים.
המאמר בא לספר על הממשקים השונים הקיימים, ושהרבה אנשים לא מכירים.
וכמאמר כזה, הוא עושה את העבודה יפה מאוד

elangab
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

@Amir64
·
אני לא יודע מה כותב המאמר ניסה להשיג, אבל בפועל מה שאני מקבל זה מסר שכונני SSD רגילים לא באמת שווים כלום ולא כדאי לקנות אותם.

אתה כותב שהמאמר "לא בא לשכנע" ו "רק נותן מידע" אבל אתה מתעלם ממשפטים כמו -

"VMe - זה מה שאתם צריכים"

"אם חשבתם שכל מה שחשוב בהתקן SSD זה שיהיה ממותג טוב ואתם מסודרים, אז ממש לא"

"נקבל את מלוא מהירות ה- 3940MB/s המקסימלית התיאורטית - וזה מה שאנחנו רוצים"

מצד אחד הכותב מדגיש כמה פעמים שזו כתבה שטחית להיכרות כללית, מצד שני הוא לא מנסה להסביר מדוע אנחנו נרצה תעבורת מידע כזו מהירה, ולמה שווה לשרוף עליה עוד כסף. אני חושב שזו טעות להכליל, יש בהחלט מקום ל SSD בסיסיים והיתרונות שלהם (כולל המחיר הנגיש) בהחלט יכולים לעזור. אדם שלא מבין בזה כלום מבין את המסר שהוא חייב מהירות מקסימלית ואבוי אם יקנה SATA.

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

elangab,
דווקא הסברתי, מעבר לנושא המהירות הגבוהה יותר, יש גם את נושא ה- DRAM.
מעבר לזה, מחירי התקני ה- NAND בין אלו שתומכים ל- SATA III ל- NVMe די דומים, אז אם כבר קונים, די ברור עכשיו למה רצוי את האחרון.

elangab
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

@ziv_r
·
זיו, אל תבין אותי לא נכון, כמו הדבר הראשון שכתבתי בתגובה - "כתבה מעניינת", וארחיב ואומר שאשמח לקרוא כתבת המשך עמוקה יותר אם תיכננת. אני גם מסכים שאם יש שני מוצרים באותה עלות, או בהפרש זניח, ואחד טוב יותר מהשני אז עדיף לרכוש אותו.

אבל לא כל לוח אם שניתקלתי בו מכיל את החיבור הזה, ולא כל לפטופ מגיע עם כונן שכזה. SSD מתקן SATA נותן שיפור ביצועים מורגש ומשמעותי מול HDD קלאסי, ולא צריך לפסול לפטופ שמגיע עם אחד כזה ו/או לרוץ להחליף לוח אם רק בשביל לחבר את הכוננים החדשים בכל תסריט שימוש.

הכתבה קצת העבירה (במכוון או שלא) את המסר הזה, מבלי להסביר יותר מדי על תסריטים שהיתרונות של הכוננים החדשים יותר מורגשים ומשמעותים לעומת SSD SATA, זה הכל. (לא מפרט או פרטים טכניים, אלא תסריטי שימוש אמיתיים ביום יום של אנשים שרוכשים מחשב).

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4218

שליחה

אני חושב שלמרות שהמחירים ירדו אז עדיין המחירים מאוד גבוהים.
יש לי 2 מחשבים זהים כמעט ,אני לא משתמש כבד בכלל ועדיין ההבדלים במהירות היא קיצונית בין המכשירים כאשר אחד עם ssd ואחד עם הרד דיסק ישן.
ההבדלים הם בפתיחת דפים,תיקיות,פתיחה וסגירה של המחשב ,באופיס הבדלי המהירויות הם קיצוניים בכלל.

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7048

שליחה

@elangab
·
אני בפירוש הבנתי מהמאמר שדיסק SSD בסיסי נותן יתרון גדול ומורגש על פני דיסק HDD רגיל

גם ברור לחלוטין שהמאמר לא אומר שאין טעם לעבור לדיסק SSD רגיל וחובה לעבור לארכיטקטורה החדשה

הבדלי המהירות מובנים ואף מרשימים

מה שלא הבנתי היכן משתמש רגיל יבחין בהבדל בין SSD רגיל לבין SSD בארכיטקטורה החדשה

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893

שליחה

לפי דעתי הוא לא ירגיש.
יחד עם זאת, אם קונים מחשב חדש, אני ממליץ לקנות עם לוח שתומך ב NVME ולקנות פלאש מבוסס NVME.
כל התעשיה חיכתה להתקנים האלה הרבה זמן, הם יצאו רק לפני שנה בערך, ועיקר הישום שלהם הוא בשרתים, שם הפרש הביצועים בא לידי ביטוי.

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7048

שליחה

@nir11
·
השדרוג נידחה!

נמתין לפיצ'ר הבא :lol:

elangab
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

molvy כתב:@elangab
·
אני בפירוש הבנתי מהמאמר שדיסק SSD בסיסי נותן יתרון גדול ומורגש על פני דיסק HDD רגיל

גם ברור לחלוטין שהמאמר לא אומר שאין טעם לעבור לדיסק SSD רגיל וחובה לעבור לארכיטקטורה החדשה

הבדלי המהירות מובנים ואף מרשימים

מה שלא הבנתי היכן משתמש רגיל יבחין בהבדל בין SSD רגיל לבין SSD בארכיטקטורה החדשה
...
·מעולה!

מסכים, הניתוח היה יותר על הפרטים הטכניים ופחות על תסריטי שימוש מהעולם האמיתי.

galushy
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 89

דיסק SSD מומלץ להדיוט הבייתי

שליחה

זיו תודה,

מעולה. על החובה של SSD במחשב ביתי הרוב מסכימים.
בכתבה מעיין זו, הייתי מעוניין לקבל המלצה / המלצות על מספר דגמים.

בעיקר מבחינת עלות תועלת ברכישת מחשב בייתי חדש.

אשאל מפורשות, האם יש דגם דיסק 256 גיגה מומלץ?
שימושים רגילים: גלישה, אופיס, עריכת תמונה / סרטים בייתיים, קודי, סרטים וכו.
לא צריך הכי טוב. VFM הוא המדד.

תודה מראש לכל העונים.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835

שליחה

לטעמי אחת מהסדרות הכי VFM כרגע זה ה-MX500 של Crucial. למי שרוצה כונן מבית טוב עם אחריות ארוכה (5 שנים).
לא מזמן בדיוק התחדשתי בכונן 1TB מהסדרה ואני מאוד מרוצה, כהשוואה לפני שנתיים רכשתי 850 Evo של סמסונג בנפח 250GB ב-510 שקל, הMX500 בנפח 1TB עלה לי 1050 שקל, ככה שהמחירים ירדו דיי משמעותית בהשוואה ללפני כמה שנים - וזה למרות שבמשך חודשים מחירי ה-NAND היו מאוד לא יציבים ואף היו בעלייה מדאיגה.

למי שפחות אכפת מהאיכות והאחריות, בהחלט יש כוננים קצת יותר זולים, שאולי למי שמחפש SSD במינימום תקציב (כגון מחשב לימודים לילד, או HTPC וכו') יש כונני Low End שיעשו את העבודה מחברות טובות כמו Kingston.
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

galushy,
בכתבה כזאת המטרה להעביר את המידע הטכני על מנת שהרלוונטיות שלה תישאר לאורך זמן והיא תישאר אובייקטיבית. שרשור התגובות הנוכחי הינו המקום להמלצות על כוננים (Y)

לגבי ה- Crucial MX500 שאוזכר, הוא כונן SATA III וניתן לראות ביצועים שלו בהשוואה להתקנים אחרים מובילים בארץ בכתבה הבאה: https://www.hometheater.co.il/article08565.html

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73430
שם מלא: ערן

Re: דיסק SSD מומלץ להדיוט הבייתי

שליחה

galushy כתב:זיו תודה,

מעולה. על החובה של SSD במחשב ביתי הרוב מסכימים.
בכתבה מעיין זו, הייתי מעוניין לקבל המלצה / המלצות על מספר דגמים.

בעיקר מבחינת עלות תועלת ברכישת מחשב בייתי חדש.

אשאל מפורשות, האם יש דגם דיסק 256 גיגה מומלץ?
שימושים רגילים: גלישה, אופיס, עריכת תמונה / סרטים בייתיים, קודי, סרטים וכו.
לא צריך הכי טוב. VFM הוא המדד.

תודה מראש לכל העונים.
...
·

כל חברה מוכרת תעשה את העבודה בצורה יותר מנאותה, למרות הגרפים המפוצצים, במציאות היומיומית ההבדל בנהם זניח. הנה מחיר נפלא לאחד שהומלץ:

https://www.hometheater.co.il/vt297630.html

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6647

שליחה

molvy כתב:@elangab
·

...
·

גם אני אשמח להרחבה בנושא (i)

כרגע אני עם SSD רגיל אבל מצד שני אני משתמש צנוע יחסית ואין לי צרכים מוגברים

האם אפשר לציין היכן יורגש השיפור בביצועים ? באיזה אופי עבודה ? וכ'ו .

תודה מראש

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

ההבדלים יגיעו לידי ביטוי בכל פעולה.
אם יוצבו 2 מערכות זהות, אחת עם SSD ואחת נוספת עם NVMe מאותה סדרה ורצף הפעולות בהן יהיה זהה, התצורה עם ה- NVMe תראה עליונות.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73430
שם מלא: ערן

שליחה

זיו, מתנצל אבל זה לא נכון. ההבדלים ברב השימושים היום יומיים (העלאת ווינדוס, פתיחת תוכנות וכו) תהיה קטנה עד זניחה. רק בשימושים מאוד ספציפיים יורגש הבדל בין SSD "רגיל" ל NVME. כבר צירפתי סירטון שמוכיח את זה בתגובה הקודמת שלי, תסתכל ותראה.

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”