למה לעזור לציבור כשאפשר לעזור לבעלי העניין? התנהגות ידועה של משרד התקשורת...uh99 כתב:מעניין מאוד כיצד אפשרו לייבא מודם VDSL פרטי ללא שום בעייה כשנפתח ה"שוק הסטונאי " על תשתית בזק......![]()
![]()
בזמן שמאפשרים לפרטנר לייבא מודם כבלים לא מובן מדוע לא ניתן לייבא מודם כבלים פרטי
...
הם לא מאפשרים לייבא מודם DOCSIS פרטי כדי שפרטנר וסלקום יקחו שליטה (וגם הוט, כנראה מבלי להתכוון, מכיוון שהיא בעלת התשתית) על שוק המודמים לתשתית הוט - אין לי דרך אחרת להסביר למה לא נותנים אפשרות לייבא מודמים כבלים כמו מודם VDSL....
@Chris_Barnes
היסטרי? ממש לא. למשרד התקשורת אין שום זכות לפעול בניגוד לחוק - משרד ממשלתי צריך לעבוד לפי החוק. אתה מוזמן לקרוא את הכתבות האחרות בtelecomnews שפורסמו לאחרונה בנושא סיבים. משרד התקשורת מצפצף באופן חופשי על החוק.המאמר שנתת קישור אליו נשמע לי קצת היסטרי וסופי. עם כל הכבוד, למשרד התקשרות תמיד יש את הזכות לשנות את תנאי הרישיון של חברות תקשורת ובגלל האופי הטכנולוגי והמשתנה, מדובר ברשיונות שיכולים להתשנות.
נכון להיות לבזק יש תשתית פרושה, אך לא מחוברת. לסלקום יש מתווה פרישה נוח- הם עדיין לא מאיימים על בזק ועל הוט.
לעניין הגישה לגובים- הם הותקנו ע"י בזק כאשר הייתה חברת ממשלתית ועם כל הכבוד לעלות ההקמה, עדיין מדובר בשטח ציבורי והוא צריך לשרת את כלל הציבור. בכל מקרה, הציבור הוא זה שמשלם עבור ההתקנה (בין אם באופן ישיר ובין אם באופן עקיף דרך רכישת מוצרים ושירותים) וזה לא יעיל שחברה תכין גובים חדשים שיתפסו עוד מקום במרחב הציבורי והכל בשם ההגנה על בזק. מתן זכות לחברות נוספות להשתמש בגובים לא מורידה מהיכולת של בזק להשתמש בהם....
אפשר לשנות רישיון, אם זה נעשה על פי חוק. אם זה לא נעשה על פי החוק - זה לא בסדר בשום קנה מידה.
עוד דבר בעייתי - הרבה תהליכים ומהלכים פשוט לא מפורסמים. דברים נעשים בחשאיות. אתה מוזמן לקרוא שוב פעם בtelecomnews על כך. אני ביקשתי ממשרד התקשורת את רישיונות הפריסה של סיבים לבתים של סלקום ופרטנר - והם לא ענו, מה שלא מפתיע, כי אין כאלה.
אותו דבר לגבי בזק ועניין התעלות. אתה וכולנו שמענו על זה שהמשרד כופה על בזק לתת למתחרים להשתמש בתעלות שלה מאתר גלובס (אם אני זוכר נכון, אנסה למצוא את הכתבה אם זה חשוב...). תוכל להראות לי איפה זה מפורסם באתר המשרד? שימוע כלשהוא?
תן לי לעזור לך. אין שימוע כזה. תשאל אולי למה? הסיבה פשוטה - אין לפרטנר ולסלקום רישיון לפריסת סיבים לבתים. על מה יעשו שימוע? על נתינת זכות שימוש בתעלות של חברה מתחרה, לחברה שאין לה אפילו רישיון לפריסת סיבים לבתים כמו שצריך?
אם תמצא שימוע כזה (ואני לא חושב שתמצא), שלח קישור פה.