האמת שעדיין לא הבנתי מה לא בסדר אצלך, גם אחרי ההסבר המפורט.
אתה צריך לבודד את הבעיה.
1. בשלב הראשון תוודא שההוטבוקס מוגדר כמודם
2. אם ה WiFi מגיע מנתב פרטי שלך (Archer C7) - ויש לך בעיות קליטה וניתוקים - של ה WiFi - אז אין קשר להוט.
ה-Archer C7 אמור להיות בסדר גמור בהנחה שאין לו תקלה:
- אמור לתת לך את כל ה 200 מגה ב WiFi כשאתה על 5Ghz
- למרחק ארוך יותר עדיף לך להתחבר ל 2.4Ghz
3. הייתי מוותר על ה- Repeater (אני מנחש שלזאת הכוונה ב"מגבר WiFi") - המוצרים האלו אמנם מגדילים טווח, בעלות של פגיעה במהירות והוספת רעשים
הוט לא מוכנים לתת הוטבוקס 2 במעבר ל200 מגה
- eyalbs
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 326
- ariel-ro
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3493
·kfirsad כתב:@ariel-ro
·
כנראה שלא הסברתי את עצמי טוב.
הסיטואציה כזאת:
לסבא וסבתא שלי עד היום היה טריפל של הוט. שמתי להם Sting TV לתקופת נסיון. החדר של סבא שלי (שיש בו טלוויזיה) רחוק
מהסלון (שגם שם יש טלוויזיה) ולכן החלטתי שאני אחבר אותו דרך Wifi. בגלל שההוטבוקס לא Dual Band והפריסת Wifi שלו לא משהו, קניתי להם Archer C7. מהחדר מחשב בו ממוקם המודם (כי שם גם המדפסת - צריך קו לפקס) מתחתי כבל Cat6 עד לסלון ושם חיברתי את הראוטר הפרטי שלי, ומהראוטר מתחתי כבל Cat 6 נוסף למחשב שנמצא בחדר מחשב (טיפה סיבוך. תכלס יכלתי פשוט לשים את המודם בסלון ולקחת כבל RJ11 ארוך ולמתוך אותו עד למדפסת. אעשה את זה בהזדמנות). מבחינת הפריסה של הWifi הוא אחלה, ויש קליטה מעולה בחדר של סבא שלי (הוספתי ליתר ביטחון מגבר Wifi שהוא גם Dual Band בחדר שלו, ואליו חיברתי קווית את הסטרימר), והמהירויות סבירות מינוס. אבל הצרה היא שהראוטר מרבה לקרוס והWifi לא יציב בכלל - סבא שלי מתלונן המון שמפסיקה לעבוד לו הטלוויזיה. עכשיו, אחרי שהם החליטו להתנתק מהטריפל ולהישאר רק עם Sting TV, חיברתי אותם ל200 מגה תשתית של הוט + ספק הוטנט. בבית שלי התחברנו לאותו הדבר עם הוטבוקס 2 וכשחיברתי את Archer C7 לרשת הביתית שלי, קיבלתי מהירויות של 50 מגה במקום 180 שקיבלתי קווית עם מחשב נייד. בכללי, יש לי בעיה עם הרשת הביתית שכן עם ההוטבטקס 2 אני מקבל 100 במקום 180 אבל זו מגבלה ככל הנראה של האורך של הכבלים (Cat5 שהם 225 מטר בערך) ולכן זו לא בעיה של הראוטר. אבל ההבדל בין 50 ל100 הוא ענק, וזה הזוי שדווקא ההוטבוקס מוציא מהירות נורמלית. אז החלטתי לוותר על הArcher C7 אצלי, ולהשאיר רק את ההוטבוקס 2 עם Access Points בכמה איזורים בבית כדי לקבל פריסה ובנתיים עובד בסדר גמור. אז חשבתי לעשות את אותו הסידור גם אצל סבא וסבתא שלי, אבל הוט מסרבים לתת להם הוטבוקס 2 והם נתקעו עם הוטבוקס 1 שהוא הרבה פחות טוב. לסבא שלי יכול למתוח כבל רשת על הקיר עד לחדר שלו למרות שזה יהיה מסורבל, או לנסות Home Plug למרות שזה בית ישן ואין הרבה שקעים פנויים. מה שבאמת מטריד אותי זה היציבות של הראוטר, כי אני יודע שהוא לא יציב בכלל....
שוב ניסיתי להבין מה הבעיה, ונראה שגם @eyalbs ניסה להבין ולא הצליח.
אני עדיין חושב שהבעיה היא לא בהוטבוקס.
נראה שיש לך בעיה בהגדרת הראוטרים האחרים.
בו נתמקד במה שקורה אצל סבא וסבתא, ולא מה שקורה אצלך בבית - למרות שגם שם אני מבין שחווית בעיות עם הArcher C7, ולכן לדעתי יש לך בעיה בהגדרות הראוטרים.
תעשה את הניסוי הבא אצל סבא וסבתא -
תאפס את כל הציוד עם כפתור הReset מאחורה.
צלצל להוט ותבקש שיגידירו את ההוטבוקס 1 כמודם(שלא יתפקד בכלל כראוטר, לא WIFI, לא DHCP החוצה, כלום. מודם).
תחבר את ההוטבוקס 1 שהוגדר כמודם לArcher C7. כאשר החיבור מתבצע מאחת מיציאות הLAN בהוטבוקס 1, לחיבור הWAN בArcher C7.
תקנפג את הArcher C7 - בצורה הבסיסית ביותר, מינמום שינוי בהגדרות. רק תגדיר "ללא חייגן", ושם משתמש וסיסמא לWIFI.
תנתק את "מגבר הWIFI", את ה"ראוטר הפרטי" וכד'. רק הוטובוקס 1 וArcher C7.
עכשיו תבדוק מה קורה בחיבור קווי ובחיבור אלחוטי. אם וכאשר משהו קורס, תבדוק האם אין אינטרנט והWIFI עדיין עובד, או שבכלל אין WIFI.
אריאל
- molvy
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 7048
אני התקנתי את הבנדל של ה 200 מגה ב 79 שקל אצלי בעסק ..... הכול עובד טוב ללא בעיות כל שהן.
עדיין לא הייתי צריך לעשות אפילו ריסט אחד לראוטר לעומת כמות הריסטים של בסביבות פעמיים בשבוע שהייתי צריך לעשות לציוד של בזק
קיבלתי הוטבוקס 2
היום עשיתי את הבנדל הזה גם אצל אמא שלי עבור העובד הזר שלה
גם היום התקינו הוטבוקס 2
מבחינת מחירים יש הבדל של 70 שקל מול הספקים הקודמים כאשר קפצתי מ 40 מגה ל 200
אני מרגיש את השינוי מאוד חזק! במיוחד באיכות הקליטה של פרטנר טיוי שקודם היו לי המון תקיעות והיום אפס תקיעות
סה"כ אני מאוד מרוצה גם מהאיכות וגם מהמחיר
עדיין לא הייתי צריך לעשות אפילו ריסט אחד לראוטר לעומת כמות הריסטים של בסביבות פעמיים בשבוע שהייתי צריך לעשות לציוד של בזק
קיבלתי הוטבוקס 2
היום עשיתי את הבנדל הזה גם אצל אמא שלי עבור העובד הזר שלה
גם היום התקינו הוטבוקס 2
מבחינת מחירים יש הבדל של 70 שקל מול הספקים הקודמים כאשר קפצתי מ 40 מגה ל 200
אני מרגיש את השינוי מאוד חזק! במיוחד באיכות הקליטה של פרטנר טיוי שקודם היו לי המון תקיעות והיום אפס תקיעות
סה"כ אני מאוד מרוצה גם מהאיכות וגם מהמחיר