חובבי הסטריאו - זן העומד בפני הכחדה ??
- Avi_h
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1762
זכותך להביע דעה והיא מכובדת. הבעיה שאין הוכחה לפסילה של הדעה. לא תוכל להוכיח לי שאני לא שומע הבדל בכבלים. תוכל להוכיח שכן.
גם אם מישהו יתנסה , ואם הוא לא ישמע הבדל?
זה מספיק חשוב לך? לך עלזה בלב שלם . בסופו של יום אתה לבד בסלון עם המוסיקה ולא אף אחד אחר.
שגעון זה יחסי.
ההורים שלי חושבים שאני משוגע בגלל שקניתי רמקולים בסכום שעולה על 400 ש"ח.
גם אם מישהו יתנסה , ואם הוא לא ישמע הבדל?
זה מספיק חשוב לך? לך עלזה בלב שלם . בסופו של יום אתה לבד בסלון עם המוסיקה ולא אף אחד אחר.
שגעון זה יחסי.
ההורים שלי חושבים שאני משוגע בגלל שקניתי רמקולים בסכום שעולה על 400 ש"ח.
- ילדיעפים
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9318
נמר,רד מזה,תאמין לי רק תצא מתוסכל
אתה לא יכול להסביר לעיוור למשל מהם צבעים,אני עבדתי איתם וכל כך אהבתי חלק מהם
שעד היום אני מחפש וידוע לי שלא אמצע הסבר מניח את הדעת לגבי הענין
אותו הדבר לגבי שמיעה אבסולוטית,חוש קצב,יש כאלה שיש להם יש כאלה שלא,אין גם שום קשר לאינטליגנציה
יש לי חבר גאון כמעט בכל התחומים,תבקש ממנו לשיר או לשרוק מנגינה כלשהי-כלום
ולמשל חסר איטליגנציה כמוני בעל שמיעה אבסולוטית-אגב יש את זה בדכ רק לפסנתרנים וגם לא לכולם
אתה לא יכול להסביר לעיוור למשל מהם צבעים,אני עבדתי איתם וכל כך אהבתי חלק מהם
שעד היום אני מחפש וידוע לי שלא אמצע הסבר מניח את הדעת לגבי הענין
אותו הדבר לגבי שמיעה אבסולוטית,חוש קצב,יש כאלה שיש להם יש כאלה שלא,אין גם שום קשר לאינטליגנציה
יש לי חבר גאון כמעט בכל התחומים,תבקש ממנו לשיר או לשרוק מנגינה כלשהי-כלום
ולמשל חסר איטליגנציה כמוני בעל שמיעה אבסולוטית-אגב יש את זה בדכ רק לפסנתרנים וגם לא לכולם
אמן מייסר
- josef_he
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3881
אני לא מנגן על שום דבר חוץ מהעצבים ובכ"ז יש לי שמיעה מוזיקלית טובה מאוד.
- ילדיעפים
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9318
בוודאי,יש גם כאלה שלא מנגנים ויש להם שמיעה מעולה גם יותר מרוב הנגניםjosef_he כתב:אני לא מנגן על שום דבר חוץ מהעצבים ובכ"ז יש לי שמיעה מוזיקלית טובה מאוד....
המורה האחרון שלי יהלי וגמן שהיה פסנתרן בעל שם עולמי היה שומע ברדיוטייפ
וצבי קרן המורה שלי לגאז לא היה שומע בכלל
יש לי חבר שלא מנגן והשמיעה שלו פנטסטית אתה השני
אמן מייסר
- yuvalb
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 756
לדעתי, חובבי הסטריאו עומדים "להכחד" גם בגלל השינויים הטכנולוגיים בתחום זה בעשור האחרון...
1. החלפת הפטיפון ב CD
2. שמיעת פורמטים דחוסים יותר כגון ה MP3.
3. רכיבים שהיה מאוד יקר לייצר פעם (כדוגמת DAC) כי נחשבו לטכנולוגיה חדישה מאוד היום מיוצרים בעלות מינימלית.
4. הופעת ה DVD והסרטים (גם בפורמטים דחוסים DIVX).
עם כל התופעות האלו, עולם הסטריאו הפך להיות קצת "פרמיטיבי".... ב 20K אתה יכול לקנות מגבר, שני רמקולים ונגן CD שלא יודע לקרוא MP3 או DVD.
רבים מעדיפים ללכת על הפתרון הפונקציונלי יותר ששם מקבלים הרבה יותר... (לעיתים על חשבון איכות).
הרסיברים מזכירים את עולם המחשבים, אשר מתיישנים במהירות תוך שנה שנתיים ודורשים קנייה של רסיבר חדש.
לדעתי ככל שיעבור הזמן, פתרונות ה ALL IN ONE ילכו וישתפרו וכמו שהיום איכות הרסיברים בסטריאו השתפרה פלאים לעומת הרסיברים של לפני נניח 3 שנים, ניתן לצפות לשיפור ניכר גם בהמשך (כגון מגברים CLASS D ופתרונות מהסוג הזה).
זה לא שהאודיופילים נכחדים זה הציוד שבו הם משתמשים שהולך ונכחד.
1. החלפת הפטיפון ב CD
3. רכיבים שהיה מאוד יקר לייצר פעם (כדוגמת DAC) כי נחשבו לטכנולוגיה חדישה מאוד היום מיוצרים בעלות מינימלית.
עם כל התופעות האלו, עולם הסטריאו הפך להיות קצת "פרמיטיבי".... ב 20K אתה יכול לקנות מגבר, שני רמקולים ונגן CD שלא יודע לקרוא MP3 או DVD.
רבים מעדיפים ללכת על הפתרון הפונקציונלי יותר ששם מקבלים הרבה יותר... (לעיתים על חשבון איכות).
הרסיברים מזכירים את עולם המחשבים, אשר מתיישנים במהירות תוך שנה שנתיים ודורשים קנייה של רסיבר חדש.
לדעתי ככל שיעבור הזמן, פתרונות ה ALL IN ONE ילכו וישתפרו וכמו שהיום איכות הרסיברים בסטריאו השתפרה פלאים לעומת הרסיברים של לפני נניח 3 שנים, ניתן לצפות לשיפור ניכר גם בהמשך (כגון מגברים CLASS D ופתרונות מהסוג הזה).
זה לא שהאודיופילים נכחדים זה הציוד שבו הם משתמשים שהולך ונכחד.
- yuvalb
-
- חבר פעיל במיוחד

נמר מה קורה?
למה העתקת את האייקון של ילדיעפים?
אתה תצטרך לשנות גם את השם עם אייקון כזה...
למה העתקת את האייקון של ילדיעפים?
אתה תצטרך לשנות גם את השם עם אייקון כזה...
- asimo2
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 228
יש לדעתי התעוררות מסויימת בעולם הסטריאו יש גם כאלה שחוזרים בתשובה. הנוער כנראה לא יודע בכלל מה זה סטריאו וכמובן שלא מודע ליתרונותיו, אך מי אנחנו שנוכל לשנות את מהלך ההיסטוריה והאבולוציה
- נמר
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7772
1- פטיפון עדיין נישמע טוב יותר מקומפקט אך דרושים הרבה אביזרים ונשמה בשביל להחזיק אותו , רובם מעדיפים קומפקט כי לא צריך להשקיע הרבה זמן ואהבה בשביל לשמוע מוסיקה באופן מושלם.stereophile כתב:לדעתי, חובבי הסטריאו עומדים "להכחד" גם בגלל השינויים הטכנולוגיים בתחום זה בעשור האחרון...
1. החלפת הפטיפון ב CD
זה לא שהאודיופילים נכחדים זה הציוד שבו הם משתמשים שהולך ונכחד....
2- זה בגלל שאנשים לא יודעים להבחין באיכות , אני קורא לזה בינוניות.
3- זה בגלל אג'נדת האין הבדלים כל עוד הנתונים היבשים דומים או מתחת לגבול השמיעה .
לכן חברות החליטו להפסיק להשקיע כל עוד איכות השמיעה בקרב האזרחים יורדת באופן דרסטי.
4- שוב ... בינוניות.
הציוד אינו הולך וניכחד , פשוט כאן בארץ כל אחד שלמד י'ג חשמל הופך להיות רובין הוד ומציל את כל העולם מהוצאות מיותרות ומשתדל להמליץ להם על כל מה שהורס להם את המערכת , הם אינם מסוגלים להבחין באיכות ומעדיפים להישאר באג'נדה של ... עובד? אחלה , לא צריך יותר.
האודיופילים אינם חושבים כך , הם מחפשים את השלמות , את השיפורים הקטנים שמובילים לתוצאות גדולות , את הפרט הקטן הזה ... בקיצור הם מחפשים את הנשמה שבמוסיקה.
רובם דווקה עם פטיפונים אך יש כמה אודיופילים דיגיטלים אמיתיים שבאמת אוהבים את התחום ומתייחסים לכל פרט והכי חשוב ... לא מנסים לשמור על הארנקים של כל העולם אלה אומרים ת'כלס ... בשביל לשמוע טוב צריך להשקיע בהכל , אי אפשר לקנות מכונית ספורט עם צמיגים של אופניים.
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".
- yuvalb
-
- חבר פעיל במיוחד

נמר,
מי אמר שבמגבר של NUFORCE Class D ורמקולים חדשניים כאשר המקור הוא HTPC לא תהיה נשמה בשמיעת המוזיקה?
למה הנשמה בשמיעת המוזיקה מקושרת דווקא לפטיפון, מגבר מנורות וכו'...
דרך אגב, זהו ציוד "פרמיטיבי" במקצת (לא בשל איכותו שעולה לעיתים על CDP מעולה + מגבר טרנזיסטורי טוב) אלא בשל רגישותו הרבה להפרעות (ציוד בעל מקרופוניות רבה).
התכוונתי לזה, ששלמות יכולה להגיע בכל מיני צורות, לאו דווקא בצורה שהגדירו את השלמות נכון ללפני 20 שנה אחורה...
תחשבו על זה...
מי אמר שבמגבר של NUFORCE Class D ורמקולים חדשניים כאשר המקור הוא HTPC לא תהיה נשמה בשמיעת המוזיקה?
למה הנשמה בשמיעת המוזיקה מקושרת דווקא לפטיפון, מגבר מנורות וכו'...
דרך אגב, זהו ציוד "פרמיטיבי" במקצת (לא בשל איכותו שעולה לעיתים על CDP מעולה + מגבר טרנזיסטורי טוב) אלא בשל רגישותו הרבה להפרעות (ציוד בעל מקרופוניות רבה).
התכוונתי לזה, ששלמות יכולה להגיע בכל מיני צורות, לאו דווקא בצורה שהגדירו את השלמות נכון ללפני 20 שנה אחורה...
תחשבו על זה...
- נמר
-
- חבר שלא מהעולם הזה

דבר מושלם יובל הוא מוכרח להיות מושלם גם בפרטים הקטנים.
זו לא האג'נדה של רוב האנשים כאן , ואם מישהו בא איתה הוא ישר מכשף , פנטזיונר , והוזה.

זו לא האג'נדה של רוב האנשים כאן , ואם מישהו בא איתה הוא ישר מכשף , פנטזיונר , והוזה.
- yuvalb
-
- חבר פעיל במיוחד

נמר,
האם לדעתך לא יהיה תוך X שנים מגבר דיגיטלי + מקור (שאינו CDP או פטיפון) + רמקולים שיהיו מושלמים גם בפרטים הקטנים?
רק לצורך ההבהרה, גם עברתי לתחום הסטריאו על חשבון הק"ב ולכן אנחנו "באותו צד"... (גם בתחום הכבלים)
פשוט נראה לי שהעולם צועד קדימה ואיך שלא תסתכל על זה, יכול להיות שהפטיפון נשמע מעולה אבל הכניסה של הCD לעולם נתנה מימד חדש של נוחות וכיף בהאזנה.
לא מן הנמנע שהשיפורים הטכנולוגים (גם בתחום הזה) יחליפו מתישהו את הפטיפונים, המנורות והמונובלוקים...
בכל אופן, אני לגמרי לא מהאנשים שיגידו שזהו תחום מכושף. לדעתי, כל העיסוק בלבדוק אם ישנם כישופים הוא לא במקום.
קח את הסט-אפ שלך, תוסיף לו כבלים, סטנדים, Sand box, מרימי כבלים.
אם השיפור מורגש אז
. אם לא, אז בכסף שחסכת תוכל להרשות לעצמך יותר
עם החבר'ה או יותר
לאישה/חברה.
האם לדעתך לא יהיה תוך X שנים מגבר דיגיטלי + מקור (שאינו CDP או פטיפון) + רמקולים שיהיו מושלמים גם בפרטים הקטנים?
רק לצורך ההבהרה, גם עברתי לתחום הסטריאו על חשבון הק"ב ולכן אנחנו "באותו צד"... (גם בתחום הכבלים)
פשוט נראה לי שהעולם צועד קדימה ואיך שלא תסתכל על זה, יכול להיות שהפטיפון נשמע מעולה אבל הכניסה של הCD לעולם נתנה מימד חדש של נוחות וכיף בהאזנה.
לא מן הנמנע שהשיפורים הטכנולוגים (גם בתחום הזה) יחליפו מתישהו את הפטיפונים, המנורות והמונובלוקים...
בכל אופן, אני לגמרי לא מהאנשים שיגידו שזהו תחום מכושף. לדעתי, כל העיסוק בלבדוק אם ישנם כישופים הוא לא במקום.
קח את הסט-אפ שלך, תוסיף לו כבלים, סטנדים, Sand box, מרימי כבלים.
אם השיפור מורגש אז
- נמר
-
- חבר שלא מהעולם הזה

הלוואי וכולם יהיו בגישה שלך.
אך זה לא כך , תבין יובל ... אין לי בעיה עם יש הבדלים או אין , אפילו אלה שטוענים שאין למרות שבחנו ניסו והגיעו לתובנות הם מבחינתי אודיופילים אמיתיים , הם בדקו ולא באו משום מקום. כאשר שוללים משהו בנחרצות אך מעולם לא היתנסו בו כאן מתחילה הבעיה , ומכאן נוצרים ויכוחים.
קח את KOOK למשל.
מנסיונו הוא לא הצליח להבחין בין כבלים , אני קודם כל מצדיע לו על כך שהוא ניסה מפני שזה אומר שהוא בא מתוך נסיון , הוא פיתח לעצמו סקפטיות שנובעת מדבר שחש ולא מדבר שאמרו או כתבו לו שצריך לחוש בו. ואת זה אני מכבד ומוקיר ואפילו בעד.
הגעתי למסקנה אחת בלבד בכל הקשור לסטריאו הטהור.
נסיון , נסיון , נסיון. אם אין לך אותו אין בסיס לדיון , ואם יהיה דיון כדאי שאדם כזה ייקח בחשבון שישאלו אותו שאלות שמובילות לסיבת טענתו.
אני מכיר הרבה סיפורים על חברים שלא חשו בהבדל אך לאחר הדגמה רצינית ונכונה {לא עיוורת} חשו בהבדל ועוד איך.
ראה את אייל מטיני , אלוני , בובו , כרמי, ועוד.
הרבה פעמים שמעתי מיבואנים שכאשר המליצו להם על מערכת הם נימנעו מרכישה של ציוד נילווה מפני ששמעו בפורום כזה או אחר שאין הבדלים , האם אותם אנשים הם עדר ? האם אנו עלולים להגיע למצב שבו יזמינו רמקולים רק על פי נתונים טכנים? אני מאמין שבקצב הזה היום הזה אינו רחוק כלל. וזה חבל.
אך זה לא כך , תבין יובל ... אין לי בעיה עם יש הבדלים או אין , אפילו אלה שטוענים שאין למרות שבחנו ניסו והגיעו לתובנות הם מבחינתי אודיופילים אמיתיים , הם בדקו ולא באו משום מקום. כאשר שוללים משהו בנחרצות אך מעולם לא היתנסו בו כאן מתחילה הבעיה , ומכאן נוצרים ויכוחים.
קח את KOOK למשל.
מנסיונו הוא לא הצליח להבחין בין כבלים , אני קודם כל מצדיע לו על כך שהוא ניסה מפני שזה אומר שהוא בא מתוך נסיון , הוא פיתח לעצמו סקפטיות שנובעת מדבר שחש ולא מדבר שאמרו או כתבו לו שצריך לחוש בו. ואת זה אני מכבד ומוקיר ואפילו בעד.
הגעתי למסקנה אחת בלבד בכל הקשור לסטריאו הטהור.
נסיון , נסיון , נסיון. אם אין לך אותו אין בסיס לדיון , ואם יהיה דיון כדאי שאדם כזה ייקח בחשבון שישאלו אותו שאלות שמובילות לסיבת טענתו.
אני מכיר הרבה סיפורים על חברים שלא חשו בהבדל אך לאחר הדגמה רצינית ונכונה {לא עיוורת} חשו בהבדל ועוד איך.
ראה את אייל מטיני , אלוני , בובו , כרמי, ועוד.
הרבה פעמים שמעתי מיבואנים שכאשר המליצו להם על מערכת הם נימנעו מרכישה של ציוד נילווה מפני ששמעו בפורום כזה או אחר שאין הבדלים , האם אותם אנשים הם עדר ? האם אנו עלולים להגיע למצב שבו יזמינו רמקולים רק על פי נתונים טכנים? אני מאמין שבקצב הזה היום הזה אינו רחוק כלל. וזה חבל.
נערך לאחרונה על ידי נמר ב 02/05/2007 17:14, נערך פעם 1 בסך הכל.
- נמר
-
- חבר שלא מהעולם הזה

אני מבין שמכל מה שכתבתי רק לזה אתה מתייחס. 
- yuvalb
-
- חבר פעיל במיוחד

נמר,
אני חושב שאתה קצת נסחף, להזמין רמקולים עפ"י נתונים טכניים זו טעות של "מתחילים" ונובעת מכך שבהרבה תחומים הנתונים הטכניים הם אכן מדד לאיכות.
גם אני (לפני שהכרתי את האתר הזה) הזמנתי רמקולים מהאינטרנט ממכירה קבוצתית עפ"י נתונים טכניים.
הנסיון בתחום חשוב ללא ספק, אבל גם לא צריך להתפאר בו יותר מדי, מפני שאם אתה מישהו יחסית מתחיל שרוצה לבנות לעצמו מערכת נחמדה אתה צריך:
1. חנות אמינה (שלא "עובדת" עליך) שמתמחרת מוצרים באופן הגיוני ולא מתנהגת ללקוח כקורבן.
2. זוג אוזניים (אפשר גם יותר).
לא צריך לעשות מבניית המערכת עניין במרומו של עולם, עבור 95% התחום הזה הוא תחביב ולא עיסוק וביחד עם הבנה שצריך איזשהו תקציב נורמלי כדי לקבל משהו איכותי אז אי אפשר ליפול יותר מדי.
ד"א עדיין לא ענית לי על שאלתי (שנוגעת ל"נשמה" של המגברים הדיגיטליים עם הHTPC).
אני חושב שאתה קצת נסחף, להזמין רמקולים עפ"י נתונים טכניים זו טעות של "מתחילים" ונובעת מכך שבהרבה תחומים הנתונים הטכניים הם אכן מדד לאיכות.
גם אני (לפני שהכרתי את האתר הזה) הזמנתי רמקולים מהאינטרנט ממכירה קבוצתית עפ"י נתונים טכניים.
הנסיון בתחום חשוב ללא ספק, אבל גם לא צריך להתפאר בו יותר מדי, מפני שאם אתה מישהו יחסית מתחיל שרוצה לבנות לעצמו מערכת נחמדה אתה צריך:
1. חנות אמינה (שלא "עובדת" עליך) שמתמחרת מוצרים באופן הגיוני ולא מתנהגת ללקוח כקורבן.
2. זוג אוזניים (אפשר גם יותר).
לא צריך לעשות מבניית המערכת עניין במרומו של עולם, עבור 95% התחום הזה הוא תחביב ולא עיסוק וביחד עם הבנה שצריך איזשהו תקציב נורמלי כדי לקבל משהו איכותי אז אי אפשר ליפול יותר מדי.
ד"א עדיין לא ענית לי על שאלתי (שנוגעת ל"נשמה" של המגברים הדיגיטליים עם הHTPC).
- yuvalb
-
- חבר פעיל במיוחד

יובל.
המתחילים שולטים פה והמנוסים אינם נחשבים , צא מזה....
???
מה?
זה נראה לי שורש הבעיה, למה לא להכניס את המתחילים והמנוסים לקטגוריה אחת ששמה "אנשים בעלי אהבה לתחום".
אני מבטיח לך שעם כל זאת שיש לך נסיון של שנים בהגברה, תמיד תלמד דבר חדש בכל יום.
רוב האנשים כאן לא עובדים באולפן. לכן, מה עושה אותי מתחיל ומישהו אחר למנוסה? כל התחום הזה הוא עניין של טעם ותו לא.
בקיצור, יש מה ללמוד בתחום הזה, אבל זו לא תורה מסיני. אפשר ללמוד את התיאוריה אבל היא לא ממש רלוונטית ובפועל תלוייה באיך היצרן החליט לממש את הטכנולוגיה.
אנחנו הלקוחות מחליטים עם האוזניים.
חברה שלי למשל, לא שמעה אף מערכת מימיה (חוץ מהסט-אפ שלי) אבל עם אוזן מאוד מוזיקלית הצליחה בקלות להבחין בשינוי לטובה בין כבל VDH לבין כבל פשוט על המערכת שלי.
האם בגלל היותה "מתחילה" עליי לא להתחשב בדעתה?
הבעיה בתחום הזה שיש הרבה ג'אנק בחוץ וצריך ממש להבין בתחום ולקרוא ביקורות כדי לסנן אותו. וכאן "המנוסים" יכולים לעזור, אבל "המתחילים" ישפטו מה מתאים להם לפי טעמם האישי.
-
KOOKE
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2262
נמר
טעות קטנה - דווקא בפעם היחידה שהדגימו לי הבדלים בין אינטרקונקטים זה היה בחנות (לא על המערכת שלי) ושמעתי הבדל.
ממה נבע ההבדל והאם שווה לי במערכת שלי זו שאלה נפרדת.
בתור פותח השירשור אנא, אל תסיט את נושא השירשור - הטכנוקרטים וחסרי הנסיון כלשונך אינם "אשמים" בכך שחובבי הסטריאו (לא בהכרח אודיופילים עד כמה שניתן להגדיר מונח זה) הופכים לזן נכחד ההולך ונעלם.
קודמיי מנו בצדק את חלק מהגורמים להכחדת הסטריאו.
השאלה היא מה עושים כדי לעצור את התהליך ??
asimo2 העלה נקודה מאד חשובה - הנוער, דור ההמשך, בכלל לא נחשף לסטריאו איכותי ובכלל לא מודע לאפשרות האזנה איכותית למוסיקה.
אצלי בבית למשל - הבת הבכורה (בת 19 ) בנתה לעצמה אוסף של שירים במחשב והיא מאזינה למוסיקה דרך סט של רמקולים למחשב כאשר עיקר המוסיקה הוא "בום..טסס..בום..טסס" יעני טכנו, טראנס וכו' - אני לא פוסל מוסיקה זו ולפעמים גם אני נהנה מסיגנון זה אבל לך תשכנע אותה לשבת בנחת, ולהאזין למוסיקה במערכת שבסלון - נאדה..
התאומות בנות ה- 10 בכלל לא מאזינות למוסיקה אלא רק כדרך אגב כשהיא נלווית לטלנובלה או לקליפים.
בעצם היחס היחידי שאני מקבל מדור ההמשך אצלי (בקשר למוסיקה בסלון) זה "אבא תנמיך.."
יש הצעות כיצד לקרב את דור ההמשך להאזנה למוסיקה בסטריאו ??
שלמה
טעות קטנה - דווקא בפעם היחידה שהדגימו לי הבדלים בין אינטרקונקטים זה היה בחנות (לא על המערכת שלי) ושמעתי הבדל.
ממה נבע ההבדל והאם שווה לי במערכת שלי זו שאלה נפרדת.
בתור פותח השירשור אנא, אל תסיט את נושא השירשור - הטכנוקרטים וחסרי הנסיון כלשונך אינם "אשמים" בכך שחובבי הסטריאו (לא בהכרח אודיופילים עד כמה שניתן להגדיר מונח זה) הופכים לזן נכחד ההולך ונעלם.
קודמיי מנו בצדק את חלק מהגורמים להכחדת הסטריאו.
השאלה היא מה עושים כדי לעצור את התהליך ??
asimo2 העלה נקודה מאד חשובה - הנוער, דור ההמשך, בכלל לא נחשף לסטריאו איכותי ובכלל לא מודע לאפשרות האזנה איכותית למוסיקה.
אצלי בבית למשל - הבת הבכורה (בת 19 ) בנתה לעצמה אוסף של שירים במחשב והיא מאזינה למוסיקה דרך סט של רמקולים למחשב כאשר עיקר המוסיקה הוא "בום..טסס..בום..טסס" יעני טכנו, טראנס וכו' - אני לא פוסל מוסיקה זו ולפעמים גם אני נהנה מסיגנון זה אבל לך תשכנע אותה לשבת בנחת, ולהאזין למוסיקה במערכת שבסלון - נאדה..
התאומות בנות ה- 10 בכלל לא מאזינות למוסיקה אלא רק כדרך אגב כשהיא נלווית לטלנובלה או לקליפים.
בעצם היחס היחידי שאני מקבל מדור ההמשך אצלי (בקשר למוסיקה בסלון) זה "אבא תנמיך.."
יש הצעות כיצד לקרב את דור ההמשך להאזנה למוסיקה בסטריאו ??
שלמה
- eg99
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2999
KOOKE,
לחשוף אותם למוזיקה חיה (קונצרט, מופע, שינגנו בעצמם)?
גם "אנחנו" (לא יודע את מי זה כולל, אבל לפחות אלה שהם כבר לא דור ההמשך
) לא נחשפנו לזה ביום אחד.
אני מניח שגם חשיפה לסוגי מוסיקה מגוונת, וחינוך לפתיחות (גם) למוסיקה יכולה להוביל לאהבת העניין.
ככה לפחות יהיו להם כלים להשוואה.
יתכן ויום יגיע וגם בנותיך יבינו שכל הזמן היה להן רפרנס מוצלח, ומודל לשאוף אליו.
יתכן גם והן לא יתעניינו בציוד או בכמה זה עולה
ופשוט ירצו שתהיה איכות.
לחשוף אותם למוזיקה חיה (קונצרט, מופע, שינגנו בעצמם)?
גם "אנחנו" (לא יודע את מי זה כולל, אבל לפחות אלה שהם כבר לא דור ההמשך
אני מניח שגם חשיפה לסוגי מוסיקה מגוונת, וחינוך לפתיחות (גם) למוסיקה יכולה להוביל לאהבת העניין.
ככה לפחות יהיו להם כלים להשוואה.
יתכן ויום יגיע וגם בנותיך יבינו שכל הזמן היה להן רפרנס מוצלח, ומודל לשאוף אליו.
יתכן גם והן לא יתעניינו בציוד או בכמה זה עולה
ערן
- MartinHSabag
-
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג